Dodaj do ulubionych

Czasem masz ochote na cos luksusowego.Co wybierasz

• tojamadzia2009 Re: Czasem masz ochote na cos luksusowego.Co wybi 12.11.09, 21:07
      dla mnie masaz twarzy i zabieg odzywiajacy na twarz....zaden domowy kosmetyk tak
      nie odprezy jak wizyta w sprawdzonym gabinecie...Ja zawsze wtedy umawiam sie do
      p. Justyny w Warszawie - dla zainteresowanych moge podac kontakt: 602 502 532 :)
      • e-robaczka Masaż! 19.11.09, 21:52
        :) Popieram! Co prawda nie znam tej kosmetyczki, o której piszesz,
        ale już niedługo czeka mnie i moje koleżanki zabieg na twarz z
        masażem w domu. Nie mogę się doczekać!
    • asiek_asiekowaty Ja sie dzis juz na cos skusilam... 13.11.09, 20:38
      Nie az tak luksusowe, ale czuje, jakbym zamowila cos fantastycznego. :P Wzielam
      sobie zestaw clinique tusz, krem pod oczy i kredka:
      www.perfumeriakrakow.pl/Clinique-Mascara-Lash-Power-ZESTAW-Black-onyx-6g(4,,1354).aspx?search=power&desc=false&=
      oraz cień do powiek:
      www.perfumeriakrakow.pl/Clinique-Colour-Surge-EYE-Shadow-nr-204-Sierra-Gl(4,1135,1111).aspx
      Jak odbiore, to pochwale sie, na ile luksusowo sie poczulam. :P:P:P
      • kat_ja1 Re: Ja sie dzis juz na cos skusilam... 14.11.09, 02:40
        Ja na razie korzystam z faktu, że mieszkam w Londynie, czyli tam ,gdzie pojęcie
        "luksusowe", ma inny wymiar niż w Polsce;) Czyli średnio porównując, Lorea'l w
        Polsce, Dior w Londynie, bardziej obrazując, tusz nr 1 mam za 40min pracy, nr
        2;za 2h. Czy jest różnica i czy warto płacić(w Polsce niestety przepłacać;(, za
        tzw luksus?Powiem w ten sposób, rzadko kiedy w Wawie, widziałam dziewczyny,
        szczególnie młode, z tak idealną skórą twarzy...idealny makijaż, to
        dodatek;)Moje pieścidełka, z których trudno byłoby mi zrezygnować, to dobre
        cienie, tusz i podkład do twarzy. Marki, różne, ale uważane za wysoko półkowe.
        Co do pielęgnacji, doceniam rekonstruktor K-Pak Joico, zwłaszcza po długotrwałym
        stosowaniu. Snobką raczej nie jestem, podkreślam raz jeszcze, w Polsce ceny
        większości selektywnych;) kosmetyków, z porównaniu do zarobków, są masakrycznie
        wysokie. Wręcz nieprzyzwoite.
        • kat_ja1 Re: Ja sie dzis juz na cos skusilam... 14.11.09, 02:43
          p.s.
          Mówiąc, że Diora mam za 2 h pracy, chodziło mi o średnie tutejsze wynagrodzenie.
        • nessie-jp Re: Ja sie dzis juz na cos skusilam... 20.11.09, 00:03
          > (w Polsce niestety przepłacać;(, za
          > tzw luksus?Powiem w ten sposób, rzadko kiedy w Wawie, widziałam dziewczyny,
          > szczególnie młode, z tak idealną skórą twarzy...idealny makijaż, to
          > dodatek;)

Zupełnie nie rozumiem, co próbujesz powiedzieć? Ze w Warszawie same maszkarony,
          zwłaszcza młode, bo L'Oreala używają zamiast Diora? I co jest tu dodatkiem do czego?
    • 1kaczor1 Re: Czasem masz ochote na cos luksusowego.Co wybi 14.11.09, 09:36
      Opium YSL dla mężczyzn.
    • sabriel Re: Czasem masz ochote na cos luksusowego.Co wybi 14.11.09, 11:17
      Kupuje raczej produkty ze średniej półki(wyjątek stanowią podkłady)
      Czasami coś mi najdzie i kupię sobie droższe cienie czy tusz.Na kosmetyki
      pielęgnacyjne z górnej półki nie patrzę, wiem, że nie warto.
    • zoe125 Re: Czasem masz ochote na cos luksusowego.Co wybi 20.11.09, 10:56
      Z luksusowych kosmetykó kupuję w zasadzie tylko perfumy. Jesli
      chodzi o kolorowkę, to wystarczy mi śednia półka.

Podkład - nie muszę używać codziennie, nie mam złej cery, więc
      uzywam różnie - raz Vichy Aera Teint, innym razem AA Oceanic
      rozświetlający.

Róz Bourjois - kosztuje kilkadziesiąt złotych, a starcza na lata.
      Swojego używam od roku i prawie nie widzę ubytku. Zestarzeje się,
      zanim go zużyję...

Tusze do rzęs - Maybelline, Astor. Efekt wystarcza mi w zupełności.
      Nie osypują się, nie rozmazują, a żaden tusz nie da efektu dwa razy
      dłuższych rzęs, więc po co mam przepłacać?

Baza pod makijaz oczu Joko - dzieki niej cienie za kilka złotych
      trzymają się jak oszalałe. Kupuję kolorówkę Essence, My Secret,
      Sensique.

Lakiery do paznokci - OPI, Inglot, Essence, Vipera.
    • asiek_asiekowaty Zdaje relacje z mojego luksusowego kaprysu... 20.11.09, 21:21
      Jak wyzej wspominalam kupilam z Clinique cien do powiek Solor Surge, kredke
      dwukolorowa do oczu, tusz Power Lash i miniaturke kremy All Abouts Eyes.
      Najfajniejszy jest tusz: mozna nim uzyskac naturalny efekt lub super
      podkreslenie wraz z podkreceniem rzes, swietnie rozdziela. Zmywanie faktycznie
      jest dziwne... To raczej sciaganie nitek gumo-tuszu, jeszcze nie do konca dobrze
      mi to wychodzi... Cien jest ladny i dosc tgrwaly, ac zkolwiek spodziewalam siepo
      nim "trwalosci totalnej", ale ciut walkuje sie po jakims czasie w zalamaniu
      powiek. Kredka przecietna, stosunkowo latwo sie roazprowadza, ale efekt jest
      subtelny, jakby transparentny, trwalosc tez nie idealna, troche blednie, ale nie
      sciera sie. Kremu nie uzywalam. Na chwile moje luksuusowe potrzeby zostaly
      zaspokjone, ale czaje sie powoli na podklad w kompakcie i tez bedzie to pewnie
      Cliniqe (troche oszukuje z tym luksusem - wole najnizsza polke luksusu -
      Clinique jest stosunkowo tani w porownaniu do estee Lauder, Lancome, dior itp...).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka