Dodaj do ulubionych

jak zwalczyc przebarwienia na skorze?

IP: *.geoecology.uni-potsdam.de 20.01.04, 12:57
Witajcie Kobitki, jak zwalczyc przebarwienia na twarzy powstale wskutek
nieumiejetnego usuwania wypryskow? Peeling, jakies kremy, kosmetyczka,
dermatolog. Hilfeeee! to wyglada okropnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: J. Re: jak zwalczyc przebarwienia na skorze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.04, 14:27
      jesli chodzi o przebarwienia potradzikowe to wyprobuj krem acne-derm (ok. 16 zl)
      w aptekach (kwas azelainowy) calkiem bezpieczny

ja nakladam go na noc od tygodnia, na efekty trzeba troche poczekac,
      przynajmniej miesiac
      • Gość: Azia Re: jak zwalczyc przebarwienia na skorze? IP: *.geoecology.uni-potsdam.de 20.01.04, 14:45
        dzieki, widzialam, ze czesto sie pojawia ten acne derm, rowniez flos lek. A
        probowal ktos peeling gleboki robic? na co to sie stosuje?
        • Gość: natalka Re: jak zwalczyc przebarwienia na skorze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 18:01
          Od miesiąca używam acne-derm i do tego clindacne, tak poleciła pani dermatolog.
          No , fakt, niby nie robią mi się nowe pryszcze, ale mam okropne blizny i
          przebarwienia po trądziku:/ I nie mam pojęcia co zrobić. Muszę walić tonę
          pudru, żeby zamaskować, a i tak widać:/ Jestem zrozpaczona, bo moje czoło
          wygląda jak u jakiegos potwora:/ Czy są jeszcze jakies inne sposoby na
          zniknięcie przebarwień? Mam raczej bladą cerę, dlatego przebarwienia widać. Czy
          gdybym się opaliła, np. na solarium(bo na słońce w zimie liczyc nie moge:>) to
          byłoby mniej widać? Nagrzewam się lampą kwarcową ,ale też nic:/

pozdro
          • Gość: J. Re: jak zwalczyc przebarwienia na skorze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.04, 21:49
            kto ma tradzik opalanie nie jest wskazane, jest to zludna poprawy stanu skory,
            na poczatku moze widac poprawe ale potem skora sie msci

takze nie nalezy przesadzac
            • Gość: do natalki Re: od tego są właśnie peelingi IP: *.akacje.pl / 81.219.11.* 21.01.04, 01:06
              ja robiłam u lekarza-dermatologa-kosmetologa, trójchlorooctowy i jeśli ślady
              nie są za świeże, to można go zrobić. Buźka powinna być wygojona, najlepiej
              całkiem. Ale można też zrobić mocne kwasy, dają świetne efekty, bo przy okazji
              rozjaśniania, redukują pracę gruczołów łojowych.
              • Gość: oksa Re: od tego są właśnie peelingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 02:19
                A ja poradze Ci pewien krem (w zasadzie to masc) - niby nic,a jednak ...
                Nazywa sie Tormentiol,kupisz go w kazdej aptece,nie wiem,moze 4-5 zl
                kosztuje.Uzywam go od bardzo,bardzo dawna i powiem Ci szczerze,ze dosyc szybko
                znikaja mi po nim wszelkie rzeczy typu pryszcze itp.Warto sprobowac - majatku
                na nim nie stracisz,a moze akurat pomoze :)
    • lady68 Re: pigmenty 21.01.04, 08:48
      może któraś z Was ma podobny problem a nie chce zakładać następnego wątku.
      Chodzi mi dokładnie o zmiany chyba to się nazywa pigmentacyjne na skórze.
      Mam na zgięciach nóg takie ciemne przebarwienia. To coś podobnego jak u
      niektórych kobiet w ciąży. Brzydko wygląda jak takie brązowe plamy wychodzą z
      majtek kostiumu. Czy pomogą te kremy które polecacie wyżej?
      pozdr.
      • ula_s Re: pigmenty 21.01.04, 10:30
        Do wybielania plam, przebarwien pigmentacyjnych nadaja sie kosmetyki ktore
        zawieraja kwas kojowy albo hydrochinon. Nie pamietam wszystkich kosmetykow jakie
        sa uzywane przy tego typu problemach - ja szukalam swego czasu z uzyciem
        wyszukiwarki (haslo np. przebarwienia). Uzywam D4 Melora Derme i jest lepiej.
        Niestety na efekty trzeba troche czekac. Ponizej masz link do sklepu gdzie mozna
        zamowic kosmetyki na przebarwienia. Sa tam tez inne kosmetyki z kwasem kojowym i
        hydrochinonem wiec moze cos innego wybierzesz. Niestety nie sa to tanie
        kosmetyki.
        Wydaje mi sie ze jest to jedyna droga zeby kupic tego typu kosmetyki. Np. moj
        dermatolog powiedzial ze w Polsce nie mozna kupic tego typu lekow-kosmetykow,
        nawet na recepte. Nie wiem czy mial racje.
        Link:

www.bio-med.pl/przebarwienia.html
        • Gość: dziękuje Re: pigmenty IP: 62.233.151.* 21.01.04, 11:15
          śliczne dzięki mam nadzieje że to coś pomoże.
          • Gość: Azia Re: pigmenty IP: 141.89.104.* 21.01.04, 17:42
            na przebarwienia dziala krem firmy ROC (chyba Mela -C) dostepny w aptekach, ale
            nie wiem jak dziala. A zo tormentiolem to fakt, ma dzialanie sciagajace i
            wysuszajace. Stosuje sporadycznie.
            • Gość: Aga Re: pigmenty IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 12:40
              Chyba Mela-D z La Roche-Pasay :)Pozdrawiam.
      • ab1960 Re: pigmenty 12.02.04, 12:33
        powiem przewrotnie ,że nie polecam kremów wybielajacych zawierających chemiczny
        związek hydrochinon, często spotykam kobiety uczulone na tą substancję.
        Jest jeden krem wybielający zwaierający naturalne wybielacze roślinne jeden
        mankament to czas minimum miesiąc, średnio tyle proces regeneracji naskórka,
        przynajmniej w ofercie firmy ATW. Jeżeli znasz to polecam, a jak nie to napisz
        do mnie: ab1960@gazeta.pl
    • ab1960 Re: jak zwalczyc przebarwienia na skorze? 12.02.04, 12:41
      na te przebarwienia polecam kremy, które zawierają wyciągi z arniki i nagietka.
      Arnika ma właściwości rozjaśniające natomiast nagietek delikatnie złuszczające.
      Na początek z serii Soft a później z serii fitoregulatorów, myślę o firmie ATW.
      Zasadniczo różnią się ilością pranalewki (softy i fitoregulatory).
      Masz ochotę na więcej informacji to poprostu napisz do mnie. Szczegółowo
      napiszę o tym jak stosować, gdzie kupić. Pozdrawiam ,
      mój e-mail:ab1960@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka