Dodaj do ulubionych

Jaki krem p.zmarszczkowy po 30?

01.12.09, 15:32
Jakie macie sprawdzone kremy p.zmarszczkowe po 30 roku życia do cery
mieszanej?
Czy ktoś wypróbował Helena Rubinstein?
Obserwuj wątek
    • zonia30 [...] 01.12.09, 15:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zielona.filizanka Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 01.12.09, 16:55
        MNie dermatolog poleciła Vichy Myokine, jednak jeszcze nie
        skorzystałam z rady, czaje sie:] Poki co, zastanawiam sie czy nie
        kupic kropli dla dzieci z witamina C bo chyba mozna je stosowac tez
        pod oczy..?
        • issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 10.12.09, 18:30

firmy kosmetyczne dobrze oplacaja (prezentami) dermatologow, nie ufam owych,
          sami nigdy nie stosowali, a wiedza co najlepsze.
      • filona.may Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 02.12.09, 20:38
        Zgadza się. Poczytajcie tu:
        forum.gazeta.pl/forum/w,211,103445156,,kremy_przeciwzmarszczkowe_ROC_i_Lierac.html?v=2
    • johana301 Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 02.12.09, 00:00
      Wszystkie kremy AA i uważam że są rewelacyjne!!!
      • campelia Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 02.12.09, 14:15
        Helena Rubinstein Collagenist Eye Zoom b.dobry krem, dobrze się
        wchłania, nie pozostawia żadnego "filmiku" pod oczami, napina,
        wygładza, ale jest b.mocny więc stosowanie zależy od kondycji i
        rodzaju skóry.
    • issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 10.12.09, 18:24
      Najlepszy krem przeciwzmarszczkowy to krem z filtrem, najlepiej 30 lub 50.

Prócz tego Estee Lauder.
    • agas301 Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 10.12.09, 20:07
      Kurczę zawszę będę tego pewna co działa na kolezankę nie musi na mnie i
      niekoniecznie drogie = dobre. Tak naprawdę każdy koncern, firma ma swoje lepsze
      i gorsze linie.
      Z kosmetyków selektywnych mnie nie odpowiadał Dior capture total zupełnie,
      lancome primordiale średnio, biotherm rides repair uwielbiam
    • nessie-jp Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 10.12.09, 22:31
      Poszukaj kremu, który ma w składzie kolagen i kwas hialuronowy (albo
      hialuronian). Nie musi być napisane, że "na zmarszczki". Te dwa składniki
      zapewniają dobre nawilżenie skóry.

Dobre kremy (o dużej zawartości aktywnych składników w stosunku do "bazy
      nośnej") ma Bielenda. Ja bardzo lubię ich krem "Aktywny wypełniacz zmarszczek na
      noc" z kwasem hialuronowym i kolagenem. Koszt około 20-25 zł. Na dzień
      oczywiście coś z filtrem.

Nie warto kupować bardzo drogich kremów, bo składniki, których potrzebuje nasza
      skóra, nie są wcale drogie.
      • musam Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 10.12.09, 23:56
        u nas robili testy (szwajcaria) i stwierdzono ze super sa..z kawioru
        shusheido , lub *taniak" nivea....

ja uzywam od lat kremow vichy lub yves roche. wygladam naprawde ok.
        wazne jest zeby pic duzo wody i min. 8 godz.spac.
        zero pierosow...malo aloholu...dobre geny :)
      • issey_miyake do nessie-jp 11.12.09, 00:09
        nessie-jp napisała:

> Poszukaj kremu, który ma w składzie kolagen i kwas hialuronowy

a naturalny kolagen coś wart? Cena 50ml to 189zł. zainwestowałabyś?
        • nessie-jp Re: do nessie-jp 11.12.09, 01:07
          > a naturalny kolagen coś wart? Cena 50ml to 189zł. zainwestowałabyś?

Raczej nie, bo jednak nie mam przekonania co do penetracji kolagenu (naturalnego
          czy nie) w głąb skóry. Wiem, że twórcy "opatentowanego", drobnocząsteczkowego
          rybiego kolagenu przekonują, że penetruje, ale mam wątpliwości. No a za coś, co
          nawilża zewnętrzne warstwy naskórka, jednak nie warto chyba tyle płacić.
          Korzystniejsze byłoby wydanie tych pieniędzy na zabieg pobudzający syntezę kolagenu.
          • ybra Re: do nessie-jp 11.12.09, 07:59
            używam tego kremu na dzień. pobudza produkcje kolagenu, zawiera algi
            i vilcacorę. lekko ściąga skórę, wygładza i pojędrnia.
            ja jestem zadowolona, a próbowałam wcześniej różnych, łącznie z
            przeciwzmarszczkowymi 5 razy droższymi i nie miałam takiego efektu.
            Polecam.

sklep.naturalnekosmetyki.com/collagen-lift-na-dzien.html
          • issey_miyake Re: do nessie-jp 17.01.10, 17:17
            W końcu się dowiedziałam! :)

rację miałaś, kolagen ma zbyt wysoką masę cząsteczkową, nie przenika więc przez skórę, nawet po iniekcjach ulega degradacji (ale ten naturalny - jako wypełniacz stosuje się bydlęcy - uznany jako lek, ale też można zarazić się prionem bydlęcej encefalopatii gąbczastej - często zastępuje się go dimetylosiloksanem lub żelem z poliakrylamidu, kwas hialuronowy i polimlekowy), ma działanie tylko powierzchowne, tworzy hydrofilowy film hamujący utratę wody, czyli nic nie wart :), nawet tej ceny :).
      • issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 18:19
        nessie-jp napisała:

> Poszukaj kremu, który ma w składzie kolagen i kwas hialuronowy (albo
        > hialuronian). Nie musi być napisane, że "na zmarszczki". Te dwa składniki
        > zapewniają dobre nawilżenie skóry.

zmarszczki powstają raczej w wyniku zmiany struktury białek skóry właściwej, niż w następstwie zmniejszania się zawartości wody, ale oczywiście w każdym wieku warto dbać o nawilżenie skóry. To substancje działające wyłącznie powierzchniowo.

Szukaj przede wszystkim w kosmetykach proliny, argininy i lizyny (lipoprotein), alfa hydroksykwasów, retinolu.
        • variovorax Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:00
          prolina, arginina i lizyna to aminokwasy, nie - lipoproteiny, "ekspercie"
          • issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:07
            variovorax napisała:

> prolina, arginina i lizyna to aminokwasy, nie - lipoproteiny, "ekspercie"

To lipoaminokwasy, więc lipoproteiny (cząsteczki syntetyczne - tworzące
            połączenie między kwasem tłuszczowym a hydrolizatami białkowymi). Kwas
            tłuszczowy (lipofilowy) + aminokwas (hydrofilowy).
            • variovorax Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:23
              nie masz racji, aminokwas nie rowna sie proteina (białko). po drugie, lizyna,
              arginina i prolina nie sa - jak je okreslasz - lipoaminokwasami.
              • issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:27
                variovorax napisała:

> nie masz racji, aminokwas nie rowna sie proteina (białko). po drugie, lizyna,
                > arginina i prolina nie sa - jak je okreslasz - lipoaminokwasami.

proteina to nie to samo co lipoproteina (pochodzenia białkowego).
                czyli aminokwas nie równa się białko, ale lipoproteinę tworzy kwas tłuszczowy +
                aminokwas.
                • variovorax Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:33
                  >ale lipoproteinę tworzy kwas tłuszczowy +
                  > aminokwas.

swoimi wypowiedziami tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze o biochemii nie
                  masz pojecia.
                  • issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:35
                    variovorax napisała:

> >ale lipoproteinę tworzy kwas tłuszczowy +
                    > > aminokwas.
                    >
                    > swoimi wypowiedziami tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze o biochemii nie
                    > masz pojecia.

więc czym jest Twoim zdaniem lipoproteina?
                    • variovorax Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:51
                      nie moim prywatnym zdaniem, ale ogolnie zdaniem chemikow i biochemikow ;)
                      lipoproteiny to polaczenia _bialek_ z lipidami. Pojedynczy aminokwas z
                      modyfikacją lipidową nie jest jeszcze lipoproteiną, chocbys teraz stanela na
                      glowie probujac nas do tego przekonac.
                      • issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 20:00
                        więc jak wytłumaczyć schemat,

CH3 - (CH2) - CO - strzałka - NH - CH - R (od CH odgałęzienie COOH)

?
                        • variovorax Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 20:21
                          nie rozumiem pytania "jak wytlumaczyc schemat?" Mam wrazenie, ze zaczynasz
                          zbaczac z tematu, bo teren stal sie dla Ciebie nazbyt grząski. Jesli pytasz o
                          to, jaki zwiazek przedstawia wzor, to po pierwsze na Twoim schemacie sa bledy
                          (zle przepisalas z tablicy :P), po drugie chodzi Ci o lipoaminokwas, nie:
                          lipoproteinę, uwierz. Uznaje rozmowe za zakonczoną i oddale sie teraz do swoich
                          obowiazkow, pozostajac w przekonaniu, ze z biochemią za pan brat nie jesteś.
                          • issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 20:29
                            mogę Tobie przesłać na e-mail'a poprawną formę wzoru (nie było go jak poprawnie
                            napisać na forum), nie zbaczam z tematu, tylko cała ta teoria opiera się m.in.
                            na podstawie tego wzoru.

ps: myślisz, że wzięłam te informacje z głowy?
                      • nessie-jp Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 22:05
                        Dziewczyny, zgódźcie się w takim razie na lipoaminokwas i przestańcie się
                        kłócić, bo wywołujecie u mnie uczucie powrotu do szkoły, na straszne lekcje
                        chemii :)
                        • issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 22:17
                          nessie-jp napisała:

> Dziewczyny, zgódźcie się w takim razie na lipoaminokwas i przestańcie się
                          > kłócić, bo wywołujecie u mnie uczucie powrotu do szkoły, na straszne lekcje
                          > chemii :)
                          >

he he :) pojednanie :)
        • nessie-jp Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:14
          > zmarszczki powstają raczej w wyniku zmiany struktury białek skóry właściwej, ni
          > ż w następstwie zmniejszania się zawartości wody

Chodziło mi tylko o to, że na dobrze nawilżonej skórze zmarszczki są znacznie
          mniej widoczne, niż na suchej, "niewypełnionej".
          • issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:16
            to prawda
    • driadea Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 11.12.09, 10:23
      Collin Cellular Treatment Cream - drogi, ale niewyobrażalnie świetny!
      Z tańszych Dermika, kiedyś Preventi, ale już nie ma tej serii, teraz Meritum do
      cery mieszanej - jak mnie akurat nie stać na Collina.
    • iwonagos Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 11.12.09, 10:51
      Ja zawsze używałam kremów ze średniej półki: avene, vichy, dermika, eris, la roche. Ostatnio sypnęły się finanse i musiałam kupić tani. Wybrałam bielenda kawior i trufle 35+. No i rewelacja! Lekki, szybko się wchłania, super cera. Na dzień też tańszy z filtrem: iwostin albo z 20 na jesień-zima-wiosna, 50+ na lato.
    • anulas54 Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 11.12.09, 13:30
      jakieś informacje są na stronie firmykosmetyczne.pl/p-sposoby;na;zmarszczki,porady,28.html , może coś tam znajdziesz
      • black_magic_women Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 17:58
        na 30 urodziny kupiłam Hyaluron filler na dzień Eucerin.Za ok 65 zl na Allegro z
        cała masą miniaturek i próbek.Krem znakomitty na moją bogata mimikę
        czoła,niestety w aptece kosztuje ok80zl:(
        • issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 18:20
          znacznie wygładza skórę
    • malwan Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 18.01.10, 09:43
      night peel Lierac, Roc - też na noc, dobry jest również Vichy z retinolem i
      witaminą c.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka