anna.pl.se 01.12.09, 15:32 Jakie macie sprawdzone kremy p.zmarszczkowe po 30 roku życia do cery mieszanej? Czy ktoś wypróbował Helena Rubinstein? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zonia30 [...] 01.12.09, 15:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.filizanka Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 01.12.09, 16:55 MNie dermatolog poleciła Vichy Myokine, jednak jeszcze nie skorzystałam z rady, czaje sie:] Poki co, zastanawiam sie czy nie kupic kropli dla dzieci z witamina C bo chyba mozna je stosowac tez pod oczy..? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 10.12.09, 18:30 firmy kosmetyczne dobrze oplacaja (prezentami) dermatologow, nie ufam owych, sami nigdy nie stosowali, a wiedza co najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 02.12.09, 20:38 Zgadza się. Poczytajcie tu: forum.gazeta.pl/forum/w,211,103445156,,kremy_przeciwzmarszczkowe_ROC_i_Lierac.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
johana301 Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 02.12.09, 00:00 Wszystkie kremy AA i uważam że są rewelacyjne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
campelia Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 02.12.09, 14:15 Helena Rubinstein Collagenist Eye Zoom b.dobry krem, dobrze się wchłania, nie pozostawia żadnego "filmiku" pod oczami, napina, wygładza, ale jest b.mocny więc stosowanie zależy od kondycji i rodzaju skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 10.12.09, 18:24 Najlepszy krem przeciwzmarszczkowy to krem z filtrem, najlepiej 30 lub 50. Prócz tego Estee Lauder. Odpowiedz Link Zgłoś
agas301 Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 10.12.09, 20:07 Kurczę zawszę będę tego pewna co działa na kolezankę nie musi na mnie i niekoniecznie drogie = dobre. Tak naprawdę każdy koncern, firma ma swoje lepsze i gorsze linie. Z kosmetyków selektywnych mnie nie odpowiadał Dior capture total zupełnie, lancome primordiale średnio, biotherm rides repair uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 10.12.09, 22:31 Poszukaj kremu, który ma w składzie kolagen i kwas hialuronowy (albo hialuronian). Nie musi być napisane, że "na zmarszczki". Te dwa składniki zapewniają dobre nawilżenie skóry. Dobre kremy (o dużej zawartości aktywnych składników w stosunku do "bazy nośnej") ma Bielenda. Ja bardzo lubię ich krem "Aktywny wypełniacz zmarszczek na noc" z kwasem hialuronowym i kolagenem. Koszt około 20-25 zł. Na dzień oczywiście coś z filtrem. Nie warto kupować bardzo drogich kremów, bo składniki, których potrzebuje nasza skóra, nie są wcale drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 10.12.09, 23:56 u nas robili testy (szwajcaria) i stwierdzono ze super sa..z kawioru shusheido , lub *taniak" nivea.... ja uzywam od lat kremow vichy lub yves roche. wygladam naprawde ok. wazne jest zeby pic duzo wody i min. 8 godz.spac. zero pierosow...malo aloholu...dobre geny :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake do nessie-jp 11.12.09, 00:09 nessie-jp napisała: > Poszukaj kremu, który ma w składzie kolagen i kwas hialuronowy a naturalny kolagen coś wart? Cena 50ml to 189zł. zainwestowałabyś? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: do nessie-jp 11.12.09, 01:07 > a naturalny kolagen coś wart? Cena 50ml to 189zł. zainwestowałabyś? Raczej nie, bo jednak nie mam przekonania co do penetracji kolagenu (naturalnego czy nie) w głąb skóry. Wiem, że twórcy "opatentowanego", drobnocząsteczkowego rybiego kolagenu przekonują, że penetruje, ale mam wątpliwości. No a za coś, co nawilża zewnętrzne warstwy naskórka, jednak nie warto chyba tyle płacić. Korzystniejsze byłoby wydanie tych pieniędzy na zabieg pobudzający syntezę kolagenu. Odpowiedz Link Zgłoś
ybra Re: do nessie-jp 11.12.09, 07:59 używam tego kremu na dzień. pobudza produkcje kolagenu, zawiera algi i vilcacorę. lekko ściąga skórę, wygładza i pojędrnia. ja jestem zadowolona, a próbowałam wcześniej różnych, łącznie z przeciwzmarszczkowymi 5 razy droższymi i nie miałam takiego efektu. Polecam. sklep.naturalnekosmetyki.com/collagen-lift-na-dzien.html Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do nessie-jp 17.01.10, 17:17 W końcu się dowiedziałam! :) rację miałaś, kolagen ma zbyt wysoką masę cząsteczkową, nie przenika więc przez skórę, nawet po iniekcjach ulega degradacji (ale ten naturalny - jako wypełniacz stosuje się bydlęcy - uznany jako lek, ale też można zarazić się prionem bydlęcej encefalopatii gąbczastej - często zastępuje się go dimetylosiloksanem lub żelem z poliakrylamidu, kwas hialuronowy i polimlekowy), ma działanie tylko powierzchowne, tworzy hydrofilowy film hamujący utratę wody, czyli nic nie wart :), nawet tej ceny :). Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 18:19 nessie-jp napisała: > Poszukaj kremu, który ma w składzie kolagen i kwas hialuronowy (albo > hialuronian). Nie musi być napisane, że "na zmarszczki". Te dwa składniki > zapewniają dobre nawilżenie skóry. zmarszczki powstają raczej w wyniku zmiany struktury białek skóry właściwej, niż w następstwie zmniejszania się zawartości wody, ale oczywiście w każdym wieku warto dbać o nawilżenie skóry. To substancje działające wyłącznie powierzchniowo. Szukaj przede wszystkim w kosmetykach proliny, argininy i lizyny (lipoprotein), alfa hydroksykwasów, retinolu. Odpowiedz Link Zgłoś
variovorax Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:00 prolina, arginina i lizyna to aminokwasy, nie - lipoproteiny, "ekspercie" Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:07 variovorax napisała: > prolina, arginina i lizyna to aminokwasy, nie - lipoproteiny, "ekspercie" To lipoaminokwasy, więc lipoproteiny (cząsteczki syntetyczne - tworzące połączenie między kwasem tłuszczowym a hydrolizatami białkowymi). Kwas tłuszczowy (lipofilowy) + aminokwas (hydrofilowy). Odpowiedz Link Zgłoś
variovorax Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:23 nie masz racji, aminokwas nie rowna sie proteina (białko). po drugie, lizyna, arginina i prolina nie sa - jak je okreslasz - lipoaminokwasami. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:27 variovorax napisała: > nie masz racji, aminokwas nie rowna sie proteina (białko). po drugie, lizyna, > arginina i prolina nie sa - jak je okreslasz - lipoaminokwasami. proteina to nie to samo co lipoproteina (pochodzenia białkowego). czyli aminokwas nie równa się białko, ale lipoproteinę tworzy kwas tłuszczowy + aminokwas. Odpowiedz Link Zgłoś
variovorax Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:33 >ale lipoproteinę tworzy kwas tłuszczowy + > aminokwas. swoimi wypowiedziami tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze o biochemii nie masz pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:35 variovorax napisała: > >ale lipoproteinę tworzy kwas tłuszczowy + > > aminokwas. > > swoimi wypowiedziami tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze o biochemii nie > masz pojecia. więc czym jest Twoim zdaniem lipoproteina? Odpowiedz Link Zgłoś
variovorax Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:51 nie moim prywatnym zdaniem, ale ogolnie zdaniem chemikow i biochemikow ;) lipoproteiny to polaczenia _bialek_ z lipidami. Pojedynczy aminokwas z modyfikacją lipidową nie jest jeszcze lipoproteiną, chocbys teraz stanela na glowie probujac nas do tego przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 20:00 więc jak wytłumaczyć schemat, CH3 - (CH2) - CO - strzałka - NH - CH - R (od CH odgałęzienie COOH) ? Odpowiedz Link Zgłoś
variovorax Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 20:21 nie rozumiem pytania "jak wytlumaczyc schemat?" Mam wrazenie, ze zaczynasz zbaczac z tematu, bo teren stal sie dla Ciebie nazbyt grząski. Jesli pytasz o to, jaki zwiazek przedstawia wzor, to po pierwsze na Twoim schemacie sa bledy (zle przepisalas z tablicy :P), po drugie chodzi Ci o lipoaminokwas, nie: lipoproteinę, uwierz. Uznaje rozmowe za zakonczoną i oddale sie teraz do swoich obowiazkow, pozostajac w przekonaniu, ze z biochemią za pan brat nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 20:29 mogę Tobie przesłać na e-mail'a poprawną formę wzoru (nie było go jak poprawnie napisać na forum), nie zbaczam z tematu, tylko cała ta teoria opiera się m.in. na podstawie tego wzoru. ps: myślisz, że wzięłam te informacje z głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 22:05 Dziewczyny, zgódźcie się w takim razie na lipoaminokwas i przestańcie się kłócić, bo wywołujecie u mnie uczucie powrotu do szkoły, na straszne lekcje chemii :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 22:17 nessie-jp napisała: > Dziewczyny, zgódźcie się w takim razie na lipoaminokwas i przestańcie się > kłócić, bo wywołujecie u mnie uczucie powrotu do szkoły, na straszne lekcje > chemii :) > he he :) pojednanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 19:14 > zmarszczki powstają raczej w wyniku zmiany struktury białek skóry właściwej, ni > ż w następstwie zmniejszania się zawartości wody Chodziło mi tylko o to, że na dobrze nawilżonej skórze zmarszczki są znacznie mniej widoczne, niż na suchej, "niewypełnionej". Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 11.12.09, 10:23 Collin Cellular Treatment Cream - drogi, ale niewyobrażalnie świetny! Z tańszych Dermika, kiedyś Preventi, ale już nie ma tej serii, teraz Meritum do cery mieszanej - jak mnie akurat nie stać na Collina. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 11.12.09, 10:51 Ja zawsze używałam kremów ze średniej półki: avene, vichy, dermika, eris, la roche. Ostatnio sypnęły się finanse i musiałam kupić tani. Wybrałam bielenda kawior i trufle 35+. No i rewelacja! Lekki, szybko się wchłania, super cera. Na dzień też tańszy z filtrem: iwostin albo z 20 na jesień-zima-wiosna, 50+ na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
anulas54 Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 11.12.09, 13:30 jakieś informacje są na stronie firmykosmetyczne.pl/p-sposoby;na;zmarszczki,porady,28.html , może coś tam znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 17:58 na 30 urodziny kupiłam Hyaluron filler na dzień Eucerin.Za ok 65 zl na Allegro z cała masą miniaturek i próbek.Krem znakomitty na moją bogata mimikę czoła,niestety w aptece kosztuje ok80zl:( Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 17.01.10, 18:20 znacznie wygładza skórę Odpowiedz Link Zgłoś
malwan Re: Jaki krem p.zmarszczkowy po 30? 18.01.10, 09:43 night peel Lierac, Roc - też na noc, dobry jest również Vichy z retinolem i witaminą c. Odpowiedz Link Zgłoś