Dodaj do ulubionych

effaclar duo a effaclar k

19.12.09, 19:29
czytałam, chyba nawet tu, że Effaclar K jest superowy, więc udałam się po niego do apteki. kupiłam effaclar duo, bo pani poleciła, jako jeszcze lepszy.

po 3 tygodniach używania nie widzę zmian na mojej skórze. wprost przeciwnie, wcześniej nei mialam problemów z pryszczami, co najwyżej zaskornikami, a teraz sporo mi powyskakiwało.

zastanawiam się więc, czy warto udać się do apteki raz jeszcze i kupic tm razem już Effaclar K. czy substancja czynna jest ta sama? czy to zupełnie co innego?
Obserwuj wątek
    • eliszon Re: effaclar duo a effaclar k 21.12.09, 22:34
      Oba kosmetyki mają złuszczające działanie (kwasy!) więc jeśli miałaś zaskórniki
      i wierzchnia warstwa naskórka została częściowo złuszczona, to jest to raczej
      normalne, że wągry, mówiąc nieładnie, wylazły na wierzch w postaci wyprysków.
      Teraz zadaniem kremu jest zlikwidować, to, co wyszło, więc pewnie trzeba używać
      jeszcze trochę dłużej.

Ale ponawiam pytanie w nieco innej formie: Czy ktoś już próbował Effaclar Duo?
      Jakie efekty (oprócz tych u koleżanki), producent obiecuje efekty "szybkie"
      (można poczytać na stronie powiedznietradzikowi.pl, czy jakoś tak). Jak to się
      ma do rzeczywistości? Chciałabym sobie sprawić "na gwiazdkę" nie mam jakiegoś
      megatrądziku, raczej właśnie zaskórniki, czasem krostki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka