Dodaj do ulubionych

DERMACOL - polecam

IP: *.zamosc.mm.pl 02.02.04, 12:09
Jest taki podklad niesamowicie kryjacy. Odkrylam go nie tak bardzo dawno ale
na naszym rynku jest juz ho ho! To czeski specyfik, wiem ze uzywaja go do
charakteryzacji. jest baaaardzo gesty i potwornie wydajny (wystarczy nalozyc
kropeczke na twarz i wystarczy). Najczesciej uzywa sie go jako korektora,
(kryje SINCE!) ale ja nakladam go na cala twarz po zmieszaniu z kremem
nawilazajacym i musze powiedziec, ze jeszcze tak dobrego specyfiku nie mialam
(bo moze nie uzywalam cliniqu ani diora...:) ale mnie nie stac) no wlasnie,
cene ma szokujaca bo kosztuje ponizej 10 zeta a wystarcza na tak dlugo, ze
niestety data waznosci moze nie wytrzymac! Na twarzy zostaje caaaaly dlugi
dzien i kawalek nocnej imprezy (sprawdzilam). Polecam goraco, bo juz nie wiem
ile razy przejechalam sie na "kryjacych" podkladach i wiem, ze inne baby tez
tak mialy. Tylko pamietajcie! Zeby nalozyc go na cala twarz, lepiej zmieszac
go z kremem nawilazajacym! Uzywajcie go po kropeczce:)
Obserwuj wątek
    • Gość: plum1000 Re: DERMACOL - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 14:12
      a mnie ten dermacol wcale nie pasuje.
      nalozony pod podklad sprawia ze podklad splywa. i swiece sie nadprogramowo.
      • Gość: justa Re: DERMACOL - polecam IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 17:08
        jak to pod podkład? przecież to jest właśnie podkład. to może dlatego spływa,
        że nakładasz jeden na drugi. może lepiej je wymieszaj, zamiast nakładaj
        kolejno, ja tak robię. i też jestem z niego zadowolona. ale nie każdego pasuje,
        bo trzeba naprawdę dużej wprawy i wyczucia przy jego nakładaniu.
        • Gość: plum1000 Re: DERMACOL - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 17:45
          ja to roznie probowalam nakladac..np. w tylko na brode..i efekt oplakany..
          wiec nie uzywam ;-)
          • Gość: gocha221 Re: DERMACOL - polecam IP: *.icpnet.pl 02.02.04, 17:55
            ja już sporo o Dermacolu czytałam i tu i na wizażu. Chciałabym wyprobowac, bo
            ryzyko finansowe niewielkie:-)
            gdzie go kupujecie?? w aptece, w drogerii czy w jakims specjalistycznym sklepie
            dla wizazystek???
            muszę przyznać, że nigdy mi sie w oczy nie "rzucił"...
            • Gość: youare... Re: DERMACOL - polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 18:09
              jest trudno dostępny, niestety :-(

Na bazarkach szukaj, na esentii na pewno tez jest.
              • Gość: gocha221 Re: DERMACOL - polecam IP: *.icpnet.pl 02.02.04, 18:36
                dzieki.
                tak myślałam, że nie jest łatwo go dostać:-(((
                wiem, że na esentii jest, ale:
                1) nie lubie zakupów kosmetyków przez internet, lubie powąchać, posmarować itd.
                2) dermacol kosztuje 9 czy 10zl a przesyłka drugie tyle:-((
                może będzie gdzieś w Pozniu, chociaż specjalistką od bazarków nie jestem, nigdy
                tak kosmetyków nie kupowałam'
                pozdrawiam
            • Gość: gonia Re: DERMACOL - polecam IP: *.zamosc.mm.pl 02.02.04, 18:37
              nooo, rzeczywiscie, troche ciezko jego dostac, w drogeriach nie znajdziesz, ale
              raczej w malych hurtowniach kosmetycznych albo jakichs mini sklepikach. to mnie
              troche dziwi, bo wiem z pewnego zrodla, ze jest on stosowany przez
              charakteryzatorow . i oni wiedza gdzie go kupic! :)
              • Gość: katrina Re: DERMACOL - polecam IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 22:16
                niestety, prawdopodobnie nie powąchasz i nie posmarujesz (też chciałam),
                przynajmniej w Krakowie nigdzie nie ma testerów. kolor trzeba chyba wybierac
                na chybił trafił? mam kupić 5 tubek i miec nadzieję że wśród nich jest mój
                odcień? trochę drogo by wyszło. grr.
                • Gość: mirabelka7 Re: DERMACOL - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 14:23
                  Słuchajcie! A ja mam małe pytanko odnośnie doboru odpowiedniego
                  odcienia.Kupiłam na Esentii 212 ( mam cerę dosyć jasną), ale i tak dla mnie
                  jest zdecydowanie za jasny jako podkład ( używam go jedynie jako korektora). A
                  wy jakich odcieni używacie?
                  • Gość: justa Re: DERMACOL - polecam IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 15:21
                    ja używam nr 17 i też jest dosyć jasny,a le ja go mieszam z innym podkładem,
                    więc wychodzi OK.
    • Gość: justa Re: DERMACOL - polecam IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 11:23
      gdzie dostać - ja kupiłam w b. małym sklepiku, takiej pół-drogerii. jak Wam
      bardzo zależy, to poszukajcie wątku "Dermacol we Wrocławiu" czy coś takiego,
      tam podałam nr tel. do dystrybutorów na Polskę.
      • Gość: katrina Re: DERMACOL - polecam IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 18:22
        informuję że w Krakowie w drogerii A'propos na rogu Dietla i Krakowskiej są
        testery. Trochę dziwne, ale są. kupiłam dzisiaj na ich podstawie 212 i wcale
        nie jestem przekonana czy będzie dobry. ale lepsze to niż nic.
        • beba2 Re: DERMACOL - polecam 10.02.04, 18:51
          Z nieba mi spadłaś...Właśnie przeszłam dziś całą Karmelicką ,Królewską i
          Bronowicką i nigdzie nie mają(nie weszłam tylko do a`propos-a to pech).Może na
          Karmelickiej też jest? Pozdrawiam
          • Gość: katrina Re: DERMACOL - polecam IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 19:48
            Na pewno dermacolu NIE MA w A'propos na Długiej. Cieszę się jeśli pomogłam :)
            • beba2 Re: DERMACOL - polecam 10.02.04, 20:43
              Jeszcze raz dzięki.Przynajmniej nie będę biegać po całym Krakowie.
    • Gość: iza Re: DERMACOL - polecam IP: *.connector.net.pl 11.02.04, 11:07
      chce kupic dermacol na esentii, tylke ze nie wiem czy trafie z kolorem, mam
      raczej jasna cere, stosuje podklady wpadajace w bez , 211 212 wpada w róż,
      pozostaje 217, czy rzeczysiwcie ma on odcien jasniutkiego bezu tak jak na probce
      • Gość: emik Re: DERMACOL - polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 14:31
        proszę , powiedzcie co z efektem świecenia? zauważyłyśie coś takiego? no i
        słyszałam że D. daje efekt takiej maski na twarzy...jak przetestujecie to
        proszę napiszcie czy to wygląda na twarzy w miarę naturalnie...
        Z góry dziękuję!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka