madge_w_k 03.02.04, 12:16 Muszę przejść na tańsze kosmetyki. Myślę o Ziai, nigdy wcześniej jej nie stosowałam. Cerę mam wrazliwą, mieszaną, skłonną do podrażnień. Latek liczę 29. Coś możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: youare Re: Pomózcie, polećcie coś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 12:29 Ja mogę Ci polecić żel do mycia twarzy Tin Tin; odrobinę wysusza, ale właściwie to jest w porządku, ładnie pachnie, a kosztuje ok 5 zł – w hipermarketach, w aptekach ok. 8 zł. Powstała też nowa seria Ziaji, Herbikaplant, mam zamiar kupić sobie z niej żel i krem pod oczy, więc zdam relację czy są dobre, ale coś mi podpowiada, że się nie zawiodę. W dodatku na pewno kosztują grosze, więc tym bardziej warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Pomózcie, polećcie coś IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.04, 13:01 tin tin wcale nie wysusza, to zele typu clean&clear wysuszaja (sodium laureth sulfate) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youare Re: Pomózcie, polećcie coś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 20:23 J., wiem, ze clean clear wysusza, ale tin tin moja [bardzo tłustą zresztą] paszczę wysusza. Na początku tego nie odczuwalam, bo smarowałam twarz kremami itd. zaraz po uzyciu zelu, ale kiedy dermatolog zalecila mi odczekać kilkanascie minut po umyciu twarzy zeby ją 'uspokoic' to wtedy odczulam ze niestety, jednak wysusza i nieprzyjemnie sciaga moja skore i to bardzo odczuwalnie. :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Pomózcie, polećcie coś IP: *.widzew.net / *.widzew.net 03.02.04, 12:49 Ja od dawna używam kremów firmy Ziaja i jestem z nich bardzo zadowolona.Teraz zimą używam kremu oliwkowego lub kozie mleko i balsamu oliwkowego (dla suchej skóry jest super).Wczesniej używałam np.kremu nagietkowego ,rumiankowego.Na pewno znajdziesz coś dla siebie,są kremy dla cery wrażliwej,mieszanej.Mam równiez zamiar wypróbować ta nową serię.Podaję Ci link dot.kremów Ziaji.Pozdrawiam www.ziaja.pl/pl/index.html?f=22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: do S IP: *.stacje.agora.pl 03.02.04, 13:31 Witaj Ja również lubie Ziaję używałam masło kakaowe świetne do suchej skóry sopot, moja córeczka kremy dla dzieci, chcę sobie kupic teraz jogurtowy krem ale jakoś niegdzie nie mogę go spotkać. Mam do Ciebie pytanie o krem MLEKO KOZIE słyszałam że mało ładnie pachnie, czy to prawda? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: do S IP: *.widzew.net / *.widzew.net 03.02.04, 14:41 Witam! Jeżeli chodzi o ten krem to rzeczywiście są kremy,które ładniej pachną :)ale nie jest to jakis okropny zapach(ja lubię jak krem ładnie pachnie i nie używałabym go gdyby bardzo brzydko pachniał),jest to raczej taki "naturalny" zapach,ta nazwa "kozie mleko" pasuje do tego zapachu.Dla mojej suchej cery jest bardzo dobry(podobnie jak oliwkowy).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: do S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 19:08 Ja polecam tonik aloesowy, krem mleczny do rąk oraz maseczke jogurtowa. Klade jej nieprzyzwoicie gruba warstwe i po 20 minutch robie sobie masaz twarzy na tej maseczce. Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Pomózcie, polećcie coś IP: *.wroc.zigzag.pl 03.02.04, 20:35 Wypróbuj kremy ERIS. Cena średnio 10-12 zł , a naprawde b. dobre . Mam 29 lat i od 2 miesięcy używam tych kremów ( raczej tych odżywczych, nie nawilżających.) Ładnie pachną , dobrze sie wchłaniają, cera się nie błyszczy, a wyglada na dobrze odżywioną. Ja mam suchą cerę i wypróbowałam wiele kremów- ale te mi pasują bardzo. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha221 Re: Pomózcie, polećcie coś IP: *.icpnet.pl 03.02.04, 21:27 jeśli chcesz przejść na cos tańszego to ja polecam Soraye.. ja uzywałam serii Ultranawilżenie, teraz mam Dotlenijącą i z obu jestem b. zadowolona. Nie wiem jakie maja kosmetyki matujące, bo ja mma raczej skórę sucha, ale widziałam w sklepie ich nowa serię Matujaca, moze warto wypróbowaac, a co do ziaji: b. polecany plyn do demakijażu mnie uczulil, oczy piekły, to samo z kremem pod oczy z serii naczynkowej(taka różowa) a żelu TinTin używałam do mycia plecow i do tego był świetny:-)!! maja też fajny balsam pomarańczowy, ale kosmetyków do twarzy tej firmy nie polecam dla osób z wrażliwą skórą( chociaz to tez pewnie zależy) Odpowiedz Link Zgłoś
madge_w_k Re: Pomózcie, polećcie coś 04.02.04, 12:07 Dzięki dziewczynki!! Już byłam na stronce Ziai, Sorai, Dermiki. Chyba coś sobie wybiorę:). Do tej pory wydawałam ok.200-300 zł miesięcznie na kosmetyki, a teraz muszę "zacisnąć pasa" i zejśc do ok. 50 zł. No i zobacze , jak mi to wyjdzie... O, np wczoraj kupiłam balsam do ciała z mleczkiem migdałowym (400ml za 5 zł !!) w Lidlu. Rano był sprawdzianik - no i się sprawdził!! Kolorówki na razie nie muszę kupować, bo mało się maluję i to co mam, wystarczy na dłużej. Gorzej właśnie u mnie z kosmetykami pielęgnacyjnymi (schodzą mi 2 kremy miesięcznie - na dzień na noc, tonik, mleczko też. W ogóle muszę często uzupełniać półkę w łazience). No i jeszcze mężowi też muszę ograniczyć - do tej pory stosował Clinique for men, a teraz może coś z AA lub coś tańszego. Może któraś z Was orientuje się w kosmetykach dla menów z nizszej półki? Będę bardzo wdzieczna za porady:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Pomózcie, polećcie coś IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 12:53 zainteresuj się też ofertą firmy Farmona, kosmetyki mają niedrogie, a naprawdę dobrej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś