Dodaj do ulubionych

WŁOSY A SAUNA

09.02.04, 11:11
Witajcie, Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie jest działanie suchej sauny na
włosy? Od kilku tygodni chodze na siłownie, a potem wskakuję do sauny na 15
minut.
I niestety zauważyłam znaczne pogorszenie stanu moich włosów.
Co mogę zrobić, żeby nie zniszczyć włosów i nie rezygnowac z sauny?
Dzięki za opinie i pomoc
Katty
Obserwuj wątek
    • Gość: magda* Re: WŁOSY A SAUNA IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 09.02.04, 12:33
      Wchodzic do sauny z mokrym recznikiem na glowie. Slyszalam tez o nakladaniu
      odzywki na wlosy na czas pobytu w saunie ale tego nie przetestowalam.
      • Gość: justa Re: WŁOSY A SAUNA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 12:46
        rada ze "Zdrowia": na włosy ręcznik (nic nie piszą o mokrym) lub oliwka dla
        dzieci, bo po wyjściu z sauny i tak trzeba je umyć. ale myślę, że pomysł z
        odżywką też jest dobry, plus ręcznik.
    • chica33 Re: WŁOSY A SAUNA 09.02.04, 14:14
      Oczywiscie ze koszmarnie je wysuszaja.. gorzej niz suszarka. Ja wchodze do
      sauny z umytymi wlosami i nalozona odzywka Ekinos'a do wlosow zniszczonych - na
      opakowaniu polecaja uzywanie jej w saunie i przykryte cienkim recznikiem
      (odzywka jest w zielono jasnym duzym opakowaniu okroglym, kosztuje jakies 50
      pln). Dziala rewelacyjnie.
      • agunia38 Re: WŁOSY A SAUNA 09.02.04, 15:16
        ręcznik na włosach broń boże nie może być mokry!!!!
        ja smaruje włosy odżywką, owijam ręcznikiem i hop do sauny. po wyjściu i
        wysuszeniu mam trzy razy więcej włosów niż zwykle:) objetościowo rzecz jasna:)
        a tak serio, to ciepło sauny wspaniale wspomaga działanie odżywek, byle tylko
        owinąc włosy. jeśli nie chcesz moczyc włosów i nakładac odżywki, to suche owiń
        ręcznikiem i już. suchym oczywiscie:)
        • Gość: justa Re: WŁOSY A SAUNA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 15:32
          no właśnie, skoro do sauny nie można wchodzić, jak jest się mokrym, bo można
          się poparzyć, to to samo odnosi się chyba do ręcznika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka