Dodaj do ulubionych

Wągry, rozszerzone pory...

03.03.04, 14:50
Czy coś sie da z tym zrobić, tak naprawdę? Bo mam dosyć mojego nosa w kropki,
a już Nie pytam o cudowne reklamy w TV, wg których wągry znikną natychmiast
po zastosowaniu Tego Jedynego Kremu:-))), ale o coś naprawdę skutecznego.
Znalazłyście coś takiego?
Kiedyś były w sklepach takie plasterki do przyklejania na nos, które
jakby "wyciagały" wągry, ale ostatnio szukałam ich w Rossmanie i nie
znalazłam. Wg Was są skuteczne? A może jakies bardziej radykalne zabiegi
kosmetyczne, np. złuszczanie skóry?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Wągry, rozszerzone pory... IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 03.03.04, 15:15
      Mialam podobny problem, u mnie byly tez pryszcze na brodzie. Pierwsza rzecza,
      jaka mi pomogla byly dobre kosmetyki do cery tlustej. zaczelam od Clinique,
      potem Kanebo. Kazde coraz bardziej oczyszczalo moja twarz.
      Polecam glownie kanebo, maja swietne produkty oczyszczajace, sa drogie, ale
      warte swojej ceny i starczaja na wieki! Uwielbiam ich peeling (to jest w sumie
      taki proszek, ktory zamienia sie w pianke) i krem do mycia twarzy, ktory mozna
      nakladac takze, jak maseczke. Rewelacja!
      na codzien uzywam tez bibulek matujacych Shiseido, albo takiego ich kremu w
      sztyfcie - dziala naparwde dobrze.
      W sumie wiekszosc tych drozszych kosmetykow do cery tlustej jest juz niezlych i
      na pewno pomoga ci bardzo.
      Ja wybralam sie takze do dermatologa i skusilam sie najpierw na easy peel a
      potem na yellow peel. Stan mojej cery naparwde sie poprawil i to na stale, nie
      musze juz uzywac kosmetykow do cery tlustej, nie mam tez pryszczy ani
      zaskornikow. Naprawde polecam, bo to rozprawilo sie z moimi problemami raz na
      zawsze! Tp znaczy moja cera nie jest idealna, ale roznica jest znaczna!!!!

Mieszkam we Wloszech teraz i ostatnio znalazlam takze bardzo fajne produkty dla
      dzieci do mycia (jestem alergikiem) - sa rewelacyjne. Popierwszym uzyciu
      widzialam zmiane, cera jest fantastyczna. Nazwy nie pamietam, ale sprawdze,
      moze w Polsce tez uda ci sie znalezc.
      • elf Re: Wągry, rozszerzone pory... 03.03.04, 15:24
        Hmm, tylko gdzie w Polsce znaleźć to Kanebo, szczerze mówiąc nie kojarzę
        nigdzie tych kosmetyków... A to co robiłaś u dermatologa to było złuszczanie
        kwasami owocowymi czy czymś innym?
        • justy1 Re: Wągry, rozszerzone pory... 03.03.04, 16:07
          kanebo? np. w sieci Douglas
        • Gość: Monika Re: Wągry, rozszerzone pory... IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 03.03.04, 16:24
          Dokladnie, Kanebo w Polsce jest w perfumeriach Douglasa. To sa naparwde drogie
          produkty, ja nie uzywam wszystkiego z ich firmy, bo mnie po prostu nei stac,
          ale nie moge sie obejsc bez ich produktow do czyszczenia (maja filozofie
          czyszczenia skory w dwoch krokach), maseczki odstersowujacej (nowy produkt)
          oraz 10 sekundowej maseczki rozjasniajacej na rano.
          No i chociaz np. peeling jest bardzo drogi, uzywam go redularnie raz w tygodniu
          (lub dwa) i mam go juz ponad rok! W ciagu roku zuzywam tez dwie twie-trzy tubki
          kremu do mycia (uzywam dwa razy dziennie * czasami jako maseczka!) i poltora
          tubki zelu do zmywania makijazu - takz eiwdzicie, ze w sumie to wychodzi
          naprawde tanio :)
          A kosmetyki warte sa swojej ceny!

U dermatologa to bylo wlasnie zluszczanie kwasami owocowymi - jestem oraca
          zwolenniczka tych zabiegow, mi pomogly tak bardzo, ze przestalam miec kompleksy
          na tle swojej cery i nie kupuje juz nawet tylu kosmetykow!

• Gość: Aneta Re: Wągry, rozszerzone pory... IP: 217.98.49.* 03.03.04, 16:16
      Jesli chodzi o plasterki o które pytasz to od razu Ci pisze, że nie warto
      tracic na nie pieniedzy. Ja kiedys sobie kupiłam cos takiego ale to wcale nie
      działa jakbys sobie nakleiła zwykły plaster na nos a później go zdarła szybkim
      ruchem miałabys podobny efekt ;-) przynajmniej ja tak uważam. Jesli chodzi o
      moja cere to mam mieszana i najwiekszy kłopot jest ze strefa T (czoło, noc,
      broda) za kazdym razem na tych czesciach twarzy jest najwiecej czarnych
      kropeczek(okropnosc). Bedac u kosmetyczki pytałam ja dlaczego tak jest i
      wyjaśniła ze właśnie w tych miejscach nie mamy podsciółki tłuszczowej, skóra
      tam jest bardziej napieta niz np. na policzkach i dlatego te czesci tak szybko
      łapią zanieczyszczenia. Widzisz nawet w miare regularne oczyszczanie twarzy u
      kosmetyczki nie uchrania mnie przed zanieczyszczonymi porami. Nie wiem czy sa
      naprawde na to jakies cuda co by pomogły, na pewno peeling czesty, spróbuj
      sobie zrobic np. maseczke rozgrzewająca poźniej sama usunąc sobie w miare
      mozliwosci zanieczyszczenia a po tym maseeczke chłodzaca. Takie maseczki sa
      dostepne w Avon - rozgrzewajaca rozszerza pory a chłodzaca je zamyka. Nie wiem
      jak np. seria Garniera Czysta skóra działa gdyz jak kupiłam sobie żel do myci
      twarzy to kosmetyczka kategorycznie odradziła używac żelu wiec nie postosowałam
      go za długo ale ostatnio kupiłam krem tej firmy z wit. A z tej samej serii co
      niby działa na niedoskonałosci skóry. Jakis oszałamiajacych efektów nie
      zauważyłam ale myśle, że jakies fekty sa. Ale widzisz z kosmetykami jest tak
      jak z cera - każda inna i dla każdej jest inny kosmetyk dobry. Pozdrawiam
      • Gość: valentina Re: Wągry, rozszerzone pory... IP: 62.233.181.* 03.03.04, 16:46
        To znaczy,ze nie mozna stosowac zelu do mycia twarzy przy skorze z
        wagrami,zanieczyszczeniami?
    • ruda_80 Re: Wągry, rozszerzone pory... 03.03.04, 16:20
      Ja stosuje 2x w tygodniu maseczkę z glinki zielonej oraz rano i wieczorem krem
      Biodermine. Nie rozwiązuje to problemu w 100%, ale po pewnym okresie takiej
      kuracji widać znaczną poprawę stanu skóry - pory są oczyszczone i nieco
      bardziej zwężone.
      • elf no to jeszcze 2 pytania... 03.03.04, 16:48
        Gdzie się kupuje Biodermine - w aptekach, w drogeriach? I gdzie w Poznaniu
        znajdę Kanebo, bo perfumerii Douglas tu chyba nie ma...
        • Gość: justy Re: no to jeszcze 2 pytania... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.04, 17:00
          biodermine- w aptece
        • elf Re: no to jeszcze 2 pytania... 03.03.04, 17:00
          I co to znaczy - drogie kosmetyki, tzn. ile mniej więcej kosztują te rzeczy
          Kanebo? Dzięki za wszystkie porady!
          • Gość: justy Re: no to jeszcze 2 pytania... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.04, 17:24
            tu masz opis niektórych kosmetyków kanebo i ich ceny
            www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?cmd=search&tsid=1&keywords=kanebo&searchmode=normalny&type=all&where=vendors&sub
            mitimage.x=16&submitimage.y=4
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka