Dodaj do ulubionych

CO ZAMIAST CREME PUFF ??

IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 09:08
Szukam pudru o właściwościach zblizonych do creme puff max factora. bardzo mi
odpowiada jego "działanie" jednak nie moge dobrac sobie odpwoedniego koloru!
wszystkie sa zbyt ciemne, lub zbyt rózowe.... czy np velvet touch isa dory
jest podobny? Doradzcie cos prosze!
Obserwuj wątek
    • Gość: triss Re: CO ZAMIAST CREME PUFF ?? IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 04.03.04, 21:05
      podciagam!
    • czarna_jagodka Re: CO ZAMIAST CREME PUFF ?? 05.03.04, 21:47
      Mam bardzo jasną cerę. Na codzień używam Creme Puff Max Factor (85 Light'N'
      Gay) a no większe wyjścia Powder Sensation IsaDora (20 Transparnet).
      Puder Isadora jest o wiele lepszy od Max Factor.
      • Gość: triss ZAMIAST CREME PUFF ?? - do jagódki [i nie tylko] IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 06.03.04, 11:22
        nic nie rozumiem - na stronie max factora odcień 85 jest/ wyglada na
        najciemniejszy... :\
        a na stronie Isa Dory nie ma juz powder sensation, chyba wycofują
        (wycofali?] ... nie wiem czy velvet touch ma byc w zastępstiwe... ?
        • czarna_jagodka Re: ZAMIAST CREME PUFF ?? - do jagódki [i nie ty 06.03.04, 15:37
          Lepiej chyba będzie jak odwiedzisz jakiś sklep z kosmetykami i oglądniesz pudry
          w naturalnym świetle. Na zdjęciach często kolory nie mają nic wspólnego z
          rzeczywistością. Creme Puff 85 jest jasny. Wiem, bo w końcu uzywam go od
          dłuższego czasu, a mam bardzo jasną cerę.
          Co do IsaDory.... nie wiem co powiedzieć. Kupowałm ostatnie opakowanie kilka
          miesięcy temu i nie było problemu z zakupem. Może dziś już nie ma go w
          sprzedaży, ale tego nie mogę Ci ani potwierdzić ani zaprzeczyć.

PS. Własnie zaglądnęłam na stronkę Max Factor.... kolry pudru na zdjęciu i w
          puderniczce nie mają ze sobą nic wspólnego. Zresztą jak przyglądnęłam się
          wszystkim po kolei to mam wrażenie że na zdjęciach nie róznią się niczym między
          sobą.

Polecam jednak wizytę w sklepie i wypróbowanie testerów.
          Pozdrawiam.
          • Gość: triss Isa Dora pudry- do jagódki [i nie tylko] IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 06.03.04, 15:49
            oki, dziękuję za wskazówki, jutro będę w Douglasie i Sephorze to obejrzę :)
            A jeszcze mam pytanie o te własciwości powder sensation ID - najlepiej byłoby
            w porównaniu do creme puff bo go znam :)
            dziękuje!
            pozdrawiam!
            t.
            p.s.byłoby super, gdyby znalazł się ktos, kto używał także velvet touch...
            • Gość: triss Re: Isa Dora pudry- do jagódki [i nie tylko] IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 07.03.04, 17:51
              Byłam własnie w 2 sephorach i Douglasie - tego odcienia [85] max factora
              nigdzie nie ma!!
              powder sensation rzecywiscie jest... czy możesz coś więcej napisac o jego
              włściwościach..? w sumie opinie na wizażu o pudrach i podkładach isa dory nie
              sa zbyt zachęcające... :(
              • Gość: Ania Re: Isa Dora pudry- do jagódki [i nie tylko] IP: *.crowley.pl 07.03.04, 18:45
                Widzę, że jesteś z Krakowa... sprawdź w Galerii Centrum na Rynku.
    • miren Re: CO ZAMIAST CREME PUFF ?? 03.04.04, 16:34
      MaxFactor - najjasniejszy kolor tego pudru 05 transparency. Wszystkie inne
      odcienie- znaczno ciemniejsze, lub rozowe.
      Pozdrawiam:)
      • Gość: triss Re: CO ZAMIAST CREME PUFF ?? IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 03.04.04, 19:15
        oj, tu bym sie nie zgodziła- mam też odcień 5- translucent i stosuje go tylko w
        lecie na mocno juz opaloną twarz- jest teoretycznie półtransparentny jednak
        zdecydowanie ciemny! :)
        pozdr.
    • Gość: ella Re: CO ZAMIAST CREME PUFF ?? IP: 157.25.152.* 03.04.04, 20:41
      Dla mnie też translucent jest za ciemny, transparentnego MF nie ma. Zawsze, jak
      proszę o doradzenie jakiegoś pudru transparentnego, pani podje translucentny.
      Czy jakiś odcień Puff jest jaśniejszy od translucentnego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka