Dodaj do ulubionych

Co z Portem Praskim?

16.10.01, 08:03
Otóż nie za dawno, pod auspicjami Pana Rutkiewicza, ogłoszono nowy plan
zagospodarowania wolnych działek w Śródmieściu.
A ja mam takie pytanko (z tych niedyskretnych ingerujących niemalże w
intymność): Co z Portem Praskim? Przecież Pan Rutkiewicz był pomysłodawcą jego
przebudowy. Oddano komuś tę działkę w zamian za wybudowanie mostu
Świetokrzyskiego i co??? Cisza! Czy komukolwiek wiadomo co się tam będzie
działo? Plany były doskonałe, prezentowano wizualizacje w środkach masowego
przekazu i co??? Czyżby "niewypał"?
Obserwuj wątek
    • Gość: zegrz Re: Co z Portem Praskim? IP: *.stat.gov.pl 16.10.01, 09:22
      Plany są takie jakie były. Można to zobaczyć na placu Konstytucji. W sumie nic
      ciekawego - kilka wyższych i niższych prostopadłościanów.
      • Gość: vinc Re: Co z Portem Praskim? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.10.01, 13:21
        projekt jest super i jego realizacja rozpocznie sie najpóźniej za 2 lata
        ps. d.z. ty chyba nie jesteś z Wawy, masz bardzo słabą wiedze tego co sie
        dzieje wokół ciebie
        • d.z. Re: Co z Portem Praskim? 16.10.01, 13:36
          Gość portalu: vinc napisał(a):

> projekt jest super i jego realizacja rozpocznie sie najpóźniej za 2 lata
          > ps. d.z. ty chyba nie jesteś z Wawy, masz bardzo słabą wiedze tego co sie
          > dzieje wokół ciebie.
          PUDŁO!!!
          Tadam
          Mieszkam w Warszawie i to po praskiej stronie - Gocław, a niedaleko Portu mam
          nawet kawalerkę. Wybacz lecz nie o wiedzę tutaj chodzi ale o działanie.
          Póki nie zobaczę efektu będę wątpił (mam zresztą takie prawo). Projekty mają to
          do siebie, iż super są na stolach kreślarskich, a gdy przychodzi do realizacji to
          różnie bywa.
          Przykład proszę - jak piękne misteczko studenckie miało powstać na Jelonkach już
          w latach 70 oglądałem jego projekty i co? Przejeżdżając tamtędy nawet często
          widzę jak nic nie zrobiono pomomo wielokrotnych zapowiedzi. I tak ze wszystkim.
          Ktoś coś zapowiada, a potem jak z metrem...do dołu...
          Pozdrowienia.

• Gość: vinc Re: Co z Portem Praskim? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.10.01, 13:56
            ty mi nie mów o latach 70 tych bo mi sie śmiać chce, wtedy był komunizm
            i "rosyjscy specjaliści" np od metra hahahhaha
            ps.pogadamy w piątek (choć pewnie nie wiesz o co mi codzi) nara !
            • d.z. Re: Co z Portem Praskim? 16.10.01, 13:59
              Gość portalu: vinc napisał(a):

ps.pogadamy w piątek (choć pewnie nie wiesz o co mi codzi) nara !
              Potwierdzam - nie wiem. Jeśli byłbyś łaskaw coś na priva mi napisać - moja
              wdzięczność nie znałaby granic.
              Z góry dziękuję.
          • Gość: Grzegorz Re: Co z Portem Praskim?NIC ! IP: 10.129.128.* / *.acn.pl 17.10.01, 02:42
            vinc napisał(a): min:
            projekt jest super i jego realizacja rozpocznie sie najpóźniej za 2 lata

vinc, czytaj coś więcej czasem, nie tylko to forum !
            NP. dzisiejszy Puls Biznesu pisze w duzym tekscie to co dla mnie jest dość
            oczywiste: transakcji pomiędzy Elektrimem i Pol-Mot Holdingiem nie ma i jeszcze
            długo nie będzie ! Ciekawe na czym opierasz swój optymizm, pisząc, że projekt
            jest super (jaki "projekt" ? - co najwyzej b. wczesna koncepcja zabudowy !)i jego
            realizacja rozpocznie się najpóźniej za dwa lata ?
            Grzegorz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka