jula0912 19.05.10, 11:27 hej! wiem, że temat oklepany, ale potrzeba ogromna- szczególnie przed wakacjami. Jakie środki polecacie, a jakich stanowczo nie?! czy w ogóle tę walkę można wygrać?:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniskaz Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 19.05.10, 15:17 używałam już chyba wszystkiego i odpowiedzialnie mogę powiedzieć, że: nr 1 to elancyl offensive cellulit (wcześniej wydawało mi się, że vichy jest lepsze), ale od 3 m-cy używam elancylu i jest zdecydowanie lepsze, bo dużo szybciej widzę efekty- fakt, że zawzięłam się i rónież biegam, a wieczorami wcieram w uda i pupę Odpowiedz Link Zgłoś
oshima Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 19.05.10, 16:04 masaż bańkami chińskimi! jak dla mnie rewelacja :) Nogi gładkie, ale raz na tydzień staram się jeszcze masować. Następnie wklepuję balsam ujędrniający. Jak dla mnie bez znaczenia jaki- on jedynie ma spiąć i ujędrnić. Odpowiedz Link Zgłoś
ryfkaa Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 19.05.10, 23:52 z tym to chyba kobieta się rodzi:)Pamiętam czasy mojej młodości,plaża nad Bałtykiem a ja się zastanawiałam co te babki mają takie dziury na pupie:)Teraz już wiem to ten okropny C.Myslę że sport,jazda na rowerze,rowerku stacjonarnym pomaga.Masaż ,nakładasz na gabkę płyn do kąpania i szczyptę soli.Masujesz aż boli.Spółkujesz naprzemiennie zimną i gorąca wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 20.05.10, 10:47 Spółkujesz naprzemiennie zimną i gorąca wodą. <Rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
vww Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 12:53 też sobie zaraz tak pospółkuję:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Zglaszam sie na ochotnika do spółkowania.. :P 21.05.10, 14:01 > też sobie zaraz tak pospółkuję:)))) Zglaszam sie na ochotnika do spółkowania.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
eye-witness Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 14:32 Sol? Parzysz kawe mielona i szorujesz sie fusami. Odpowiedz Link Zgłoś
marenque [...] 17.06.10, 13:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gowa2 Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 20.05.10, 09:42 Ja od przyszłego tygodnia zaczynam endermologie. Odpowiedz Link Zgłoś
rudatereska Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 09:22 jak już pisałam gdzieś wcześniej- dla mnie ćwiczenia (basen jest super) i elancyl offensive cellulit- naprawdę godny polecenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 10:39 Żadne "środki", tylko siłownia + dieta zamiast posiadania telewizora. Piękna figura jest najlepszą nagrodą. Odpowiedz Link Zgłoś
asfo Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 10:43 Mi się cellulit bardzo zmniejszył na diecie proteinowej. Prawdopodobnie na skutek ograniczenia soli i wlewania w siebie mnóstwa wody. Odpowiedz Link Zgłoś
expecting Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 11:36 Kiedyś wydawało się, że cellulit to jest coś, co dotyka osoby z nadwagą. Niestety, nieprawda. Ja miałam cellulit przy 165cm wzrostu i 50 kg wagi, ćwiczenia niewiele dawały, kremy takoż. Może nie stosowałam tych najdroższych, aczkolwiek uważam, że jakieś efekty być powinny, a tu nic... Ciekawe, jak to bedzie po ciąży wyglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
iicek żaden krem nie działa, woda owszem 21.05.10, 11:49 testowałam chyba wszystkie balsamy dostępne na rynku - po miesiącu smarowania jednej nogi nie pojawiła się najmniejsza nawet różnica pomiędzy kończynami; ci, którzy po używaniu balsamów antycelulitowych jakąś różnicę widzą, są albo bardzo podatni na sugestię, albo jednocześnie wprowadzają inne sposoby (dieta, ćwiczenia) u mnie zadziałały: - dużo wody przede wszystkim (3-4 litry dziennie) - schudnięcie / zmiana diety - intensywne ćwiczenia na ale zabieranie się za to na miesiąc przed wakacjami to trochę późno... Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: Rollmasaż 21.05.10, 16:04 do bellofront-nic bardziej błędnego.Dużo wody=celulit wodny,bo takowy jest i moze gorszy niz tłuszczowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
m0cna Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 12:26 Żyć na co dzień rozsądnie i zdrowo, akceptować siebie i naturalnie pojawiający się tłuszczyk i kochać swojego chłopa. m. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 12:44 Mi pomogły tabletki Cellasene i Guam - błotko na okłady i żel do smarowania. Ale trzeba się pomęczyć ok 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
rumianek88 Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 12:49 Ja zauważyłam, że mam lekki cellulit i ze 2-3 kg chciałabym schudnąć i też postanowiłam się za to zabrać już przed wakacjami. Atakuję ze wszystkich stron: 1- siłownia kilka razy w tygodniu ( co najmniej 30-40 minut biegu na rozgrzewkę a potem różne ćwiczenia, warto skorzystać z pomocy trenera, żeby dobrał odpowiedni program), zanim zaczęłam chodzić na siłownię, zwyczajnie sobie biegałam. 2- solidny masaż szorstką gąbką pod prysznicem, codziennie 3-żel wyszczuplający/antycellulitowy- ja akurat stosuję eveline, najpierw miałam rozgrzewający, potem chłodzący- dosyć skuteczne, w zasadzie ujędrniają nawet bez ćwiczeń, 2x dziennie- rano i wieczorem 4- mocny masaż 'rollerem' z wypustkami ( w rossmannnie można kupić za ok 6-12 zł)- po każdym wmasowaniu żelu 5- kręcenie specjalnym hula-hopem z wypustkami, pomaga zwiększyć wcięcie w talii, do kupienia na allegro za ok 45 zł z przesyłką. W miarę możliwości raz dziennie po wmasowaniu żelu wyszczuplającego wieczorem, można np kręcić podczas oglądania filmu, ale nie zawsze mam na to czas. 6- kupiłam łyżworolki i jeżdżę sobie, jak mam czas To wszystko razem zastosowane DZIAŁA:) Niektóre z tych aktywności zaczęłam wcześniej, inne później (np serum wyszczuplające stosuję od 3 tygodni, siłownię zaczęłam dopiero tydzień temu) ale efekty SĄ. I wbrew pozorom, nie zajmuje to tak dużo czasu, wszystko da się zmieścić, jeśli się naprawdę chce;) Odpowiedz Link Zgłoś
rumianek88 Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 12:55 Aha, zapomniałam jeszcze: 7- DIETA. Co prawda nie głodzę się, nie odmawiam sobie czegoś wyjątkowo tuczącego, jeśli akurat mam na to ochotę, ale tak regularnie, na co dzień, spożywam raczej pieczywo chrupkie, niż zwykle, jem dużo warzyw, owoców, mniej mięsa i tym podobne. Staram się kupować tylko produkty dobrej jakości(co prawda ostatnimi czasy niespodziewanie wpadłam w tarapaty finansowe, ale równie niespodziewanie z nich wyszłam ;P) Ogółem wolę kupić i zjeść mniej a lepszej jakości, niż nakupić dużo tańszych rzeczy i objadać się;) Odpowiedz Link Zgłoś
eye-witness Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 14:31 Na pewno nie zaszkodzi sport, najlepiej plywanie. Zamiast szorowania gabka czy szczotka polecam peeling z kawy (mielona parzymy, studzimy, pod prysznic i do roboty), skora jest gladka jak pupa niemowlaka i wiadomo jak dziala kofeina. Kiedys uzywalam mazidel firmy Eveline, ale tylko w polaczeniu z regularnym cwiczeniem bylo widac efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
eye-witness Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 14:33 Oczywiscie fusy z kawy mielonej mialam na mysli;-) Odpowiedz Link Zgłoś
trzeci-konkwistador a mi się podobają kobiety takie, jakie są! 21.05.10, 14:43 Mogą mieć cellulitis, piegi i rude włosy. Serce i rozum się liczą! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dymna Re: a mi się podobają kobiety takie, jakie są! 21.05.10, 14:47 To ja, to ja! I piegi i rude włosy, i cellulit się znajdzie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
tatayoolki Re: a mi się podobają kobiety takie, jakie są! 21.05.10, 16:24 to o mojej żonie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malutka_mira Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 14:49 sport to zdrowie;-) wspomagany dietą i dobrym balsamem, używam alancyl offensiv czy jakoś tak, pozdrawiam i sukcesów życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
m0cna Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 15:52 Tak przeglądam ten wątek i zwiątpiłam. Kobiety, macie aż takie kompleksy, że chce wam się truć organizm jakimiś lekami i chemią w maściach? Ja nie wiem co to jest.. kultura lalek barbie, albo co... Chyba, że to wpisy akwizytorów firm kosmetycznych, którzy oczywiście muszą wmówić potrzebę stosowania ichnich produktów... Rozsądna dieta i dbałość o formę fizyczną na co dzień na prawdę powinny wystarczyć. A z jakąś drastycznie złą przemianą materii to można ewentualnie wybrać do lekarza. m. Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 16:07 do mOcna-ja tez tego nie rozumiem...nie ma sposobu na celulit,,,,,dobrze,ze arszeniku w wodzie jeszcze nie ma..... chociaz rada na celulit jest tylko jedna:testosteron,albo leki antyestrogenne.......Taka jest wasza natura....... Odpowiedz Link Zgłoś
kacha262 Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 16:23 Zapewne podstawą walki z cellulitem jest ruch- ja chodzę raz w tygodniu na basen, ale na codzień używam serii kosmetyków które kupuje w aptece- SlimLine, mam w domu żel intensywnie wyszczuplający i antycellulit, używam go razem z folią SlimLine do owijania ciała- robię to raz w tygodniu i naprawdę widzę pozytywne efekty :)polecam, to nie są drogie kosmetyki ,a mi widzę że pomagają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malka200 Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 16:29 a propos bańki chińskiej- czy można robić taki zabieg jeśli ma się tendencję do pajączków? czy się wtedy nie robią? Odpowiedz Link Zgłoś
szurum.burum Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 18:24 Właśnie nie można robić baniek jak ma się pajączki. Bo pajączki wogóle oznaczają, że są kruche naczynka. Ja mam ochotę na chińskie bańki z allegro ale boję się że mi siniaki się porobią. Diet na odchudzanie nigdy żadnych nie stosowałam. Wiem że dobrze działa ruch, spacer, bieganie, taniec. Ja mam rozgrzewającą Eveline i używam raz na ruski rok, podoba mi się, że fajnie grzeje. Efekty jak na razie są niewidoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 21:48 do kacha-ja nigdy nie mialam celulitu i go nie mam.To sklonnosc dziedziczna i w sumie nieuleczalna.No,chyba ze chcialabys sie stac mezczyzna czy byc babcia w wieku mlodym. Odpowiedz Link Zgłoś
m0cna Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 24.05.10, 12:03 A ile płaci ci producent/dystrybutor slimline za pisanie po forach? Odpowiedz Link Zgłoś
miss.mirabelka Re: można wygrać:) 21.05.10, 18:36 Cellulitu da się pozbyć pod kilkoma warunkami: powinien być jeszcze nie bardzo zaawansowany i musisz mieć dobrą motywację, bo to trochę trwa. Przede wszystkim nie wierz w żadne kremy i inne cuda: dieta i ćwiczenia - tylko to jest skuteczne.No i jak raz się pozbędziesz cellulitu to nie odpuszczaj, bo szybko wróci. A konkretnie jak się go pozbywać to możesz poczytać TUTAJ, zebrałam trochę swoich doświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
shigella Re: można wygrać:) 22.05.10, 00:41 > Przede wszystkim nie wierz w żadne kremy i inne cuda: dieta i ćwiczenia - tylko > to jest skuteczne. Kremy sa o tyle dobre, o ile sie je wciera. IMO bardziej dziala masaz w trakcie wcierania ;) Bylam ostatnio u dermatologa. Lekarka polecila mi Elancyl, ktory niestety mnie uczula i masaz klasyczny. Oprocz tego nalezy zrezygnowac z obciskajacej odziezy i pic duzo wody niegazowanej. Uprawianie aktywnosci fizycznej pomaga, ale nie do konca - niektore bardzo zgrabne dziewczyny z silowni maja wyrazne grudki. Testuje na razie dodatkowo (oprocz normalnego treningu) cwiczenia na platformie wibracyjnej, ale na razie za duzych efektow nie widac. Niestety, moja skorka pomaranczowa jest wyjatkowo dorodna. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.mirabelka Re: można wygrać:) 22.05.10, 01:02 Ale wyglądałyby pewnie znacznie gorzej, gdyby nie ćwiczyły... Nawet, jak jest cellulit, to na umięśnionej pupie czy nodze wygląda zupełnie inaczej, niż jak masz galaretę. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 21:24 Też mam doświadczenia. Przede wszystkim pamiętam jak z przerażeniem patrzyłam na moją mamę u której z wiekiem ten cellulit się pogłębiał, wiedziałam, że genom nie dam rady. U siebie zaobserwowałam podobne objawy tzn im więcej lat tym bardziej widoczny cellulit, niestety miało to również związek z przybywającymi kilogramami. Zauważyłam, że bezwzględnie potrzebny jest czas i systematyczność czyli codzienny ruch (niestety rower, siłownia czy fitness klub), masaże ("szczotka" z gumowymi wypustkami, szorstka rękawica, bańka chińska) no i również jakiś kosmetyk, chociaż w te najmniej wierzę(co prawda jakieś efekty się pojawiają), dieta ograniczająca tłuszcze i cukier to standart, czyli to wszystko to nic nowego. Prowadzę zeszyt w którym wszystko zapisuję, to mnie jakoś mobilizuje, żeby nie odpuszczać. Na pewno jest lepiej niż było (po ok. 3 mies.), ale wiem, że do zera się tego nie pozbedę. Tak na marginesie to mam koleżankę, która jest cięższa o jakieś 12-15 kg i cellulitu zero, gładziusieńka skóra. Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 21.05.10, 21:38 celulit jest wywolany nadmiarem estrogenow.leczac to nalezy sie liczyc z wywolaniem przedwczesnej menopauzy i wszelkich tego skutkow komsetycznych. mazidla do ciala z kolei czesto zawierac moga hormony,co..ten stan poglebia gdy tylko mazidlo zostanie odstawione..... sport nie ma wplywu na celulit. tak samo jak i kologramy Odpowiedz Link Zgłoś
mili_vanili bieżnia pod ciśnieniem? 21.05.10, 22:44 Czy ktoś ma doświadczenie w takiej bieżni pod ciśnieniem? reklamują jako skuteczną Odpowiedz Link Zgłoś
gryzikiszka Re: bieżnia pod ciśnieniem? 21.05.10, 23:35 Najlepszy i najtańszy sposób: bańka chińska. Efekt jest rewelacyjny, nie sądziłam, że może być aż tak dobrze (choć oczywiście zupełnie się c. nie pozbyłam). Trzeba nasmarować się balsamem i przez kilka minut masować. Robię to regularnie, bo nieprzyzwyczajona skóra się siniaczy. Więc chyba najlepiej się nie odzwyczajać, tylko masować, masować, masować... Odpowiedz Link Zgłoś
5-sylwia Re: bieżnia pod ciśnieniem? 22.05.10, 14:42 Zaraz napiszecie,że to geny, ale ja znam kilka kobiet które palą jak smoki, kawę żłopią litrami, wódki czystej też nie odmawiają, a cellulitu 0 ))). Moja mama nie ma i nigdy nie miała cellulitu, siostra cięższa ode mnie o dobre 20 kg też go nie ma a ja niby szczupła(170cm, 62 kg) a to paskudztwo mam od zawsze.:((nawet jak byłam kościotrupkiem i ważyłam 52 kg i miałam 20 lat:( Odpowiedz Link Zgłoś
heniahenkowska Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 25.05.10, 21:23 Można wygrać walkę z cellulitem w bardzo prosty sposób: sportem!!!! Nieco intensywniejszym, niż pare sklonów dwa razy w tygodniu,ale gdy w racjonalny sposób pozbędzie sie człowiek nadmiaru tłuszczu,to cellulitu również,bo ten to nic innego jak nadmiar tłuszczu. Ot co. W racjonalny sposób,czyli dieta plus regularny, w miare mozliwości intensywny sport. A jeszcze do tego coś pomasować w kąpieli, troszkę balsamiku działającego na psyche... cellulit znika bez drogich specyfików - zapewniam,bo jestem tego zywym przykładem. Mam 32 lata i zero cellulitu,ale należy pokochać jogging, rower, aerobik,etc... Odpowiedz Link Zgłoś
krakremija80 Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 01.06.10, 14:57 Te wszystkie masaze i balsamy ujedrniajace to o kant pupu pokrytej cellulitem potluc... jestem chuda jak szczapa, nie mam w ogole cyckow, ale za to mam boski cellulit. Grrrr! Jak proboje sie masowac i cos wcierac to mam wrazenie, ze sie do kosci dokopie. Zastanawiam sie nad jakimis zabiegami w salonie kosmetycznym... Ktoras z Was cos takiego wyprobowywala? Z tego co czytam, wieksza popularnoscia ciesza sie domowe metody walki z zas...markanym cellulitem -_- Ale moze jednak? Odpowiedz Link Zgłoś
criminology Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 07.06.10, 19:45 no jest wiele takich metod na cellulit, mozna masaze rozne stosowac,masaze, hydroterapia, ja mialam zabieg body mix w elite w Warszawie, i to sie najskuteczniejsze okazalo. Odpowiedz Link Zgłoś
stenimi-pl Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 04.06.10, 15:08 Ja to juz sie naprawde zaczełam powaznie zastanawiac nad zabiegiem... Bo przeciez kremy działaja-tylko w ten sposób ze nasza skóra jest milsza w dotyku-nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
maximaximaximaxi Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 07.06.10, 16:55 nie ma szans na pozbycie się w inny sposób. ja ćwiczyłam, byłam na diecie, uzywałam jakichś drogich kremów i nic. mam genetycznie i nawet jak jestem szczupła i wyćwiczona to mam cellulit. w przyszły wtorek jestem umówiona na konsultację w sprawie lipolizy. i mam nadzieję, że to rozwiąże mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Cellulit poraz 1001- czym zwlaczyć? 04.06.10, 19:46 forum.gazeta.pl/forum/w,211,112222648,112432682,Re_Skad_biora_testowane_kobiety_.html Odpowiedz Link Zgłoś