Dodaj do ulubionych

nadmierna potliwość?

IP: *.resetnet.pl 05.03.04, 21:18
co z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • sugarhoney Re: nadmierna potliwość? 05.03.04, 21:24
      Może spróbuj kąpieli np lawendowej lub rozmarynowej.
      A nie bierzesz jakichś leków, które mogą to powodować? Ja bym się
      przespacerowała do lekarza i zrobiła wyniki, może to problem, który tylko on
      moze rozwiazać/?
      • cordosa Re: nadmierna potliwość? 05.03.04, 21:46
        hej
        miałam podobny problem. Warto sie zbadać jednak, bo może to być np. wole
        młodzieńcze, cukrzyca, ew. zwykła jakas nadpobudliwość układu wegetatywnego,
        ew. po prostu taka cecha organizmu, tez podobnie miałam , nawet w zimie.
        Szukałam, próhbowałam mnóstwa środków i preparatow i jedyne co działa to
        ETIAXIL roll on - do nabycia w aptece, NAPRAWDĘ SKUTECZNY!! Bardzo miło mnie
        zaskoczył, i co ciekawsze, rozwiązał problem nie tylko doraźnie ale też ten
        efekt trwa. Jest dosc drogi (chyba 40 zł) i na dodatek mały, ale wydajny i
        naprawdę dobry. Potem w miare poprawy używa sie coraz rzadziej, istnieje do
        skóry wrażliwej (tez dobry, teoretycznie bardzoej delikatny, w skutecznosći
        roznicy nie widzę ) oraz do skóry normalnej. Pojdz do apteki , poproś o ulotkę
        z leku i poczytaj parę minut, jak to działa. Używa się na noc. Mogę ze
        spokojnym sumieniem Ci go polecić, jest kapitalny

pozdrawiam :) bedzie wszystko tak jak chcesz :)
    • Gość: justa Re: nadmierna potliwość? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 11:52
      u mnie lekarz stwierdził nadpobudliwość układu wegetatywnego i powiedział, że
      nic na to nie można poradzić. antyperspiranty raczej nic nie pomogą, bo ta
      nadmierna potliwość nie występuje u mnie pod pachami, tylko na całym ciele i
      twarzy, co jest o wiele bardziej dokuczliwe. wprawdzie do ciała można by
      stosować krem Dermedic, co do twarzy, nie mam pewności, czy się nadaje, ale
      niewiele mi pomaga. podobno pomaga picie szałwi, ale jeszcze nie próbowałam. i
      jeszcze jest Peritol, który działa przeciwpotowo i przeciwalergicznie, mam
      nadzieję, że usypiająco nie.
      • justy1 Re: nadmierna potliwość? 08.03.04, 12:01
        są jeszcze leki typu bellergot (na receptę, tez ma działania niepożądane)
        można zastosować botox
        peritol niestety usypia. stosuje się go też u niejadków- pobudza apetyt
        czasem pomagaja leki przeciwdepresyjne typu seroxat
        • Gość: madzia Re: nadmierna potliwość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 12:27
          na nadmierną potliwośc dłoni próbowałam botoxu- straszliwy koszt, a i tak
          pozostała śladowa potliwośc- dermatolog powiedziała, że trzeba było dać
          podwójną dawkę (2 x więcej wkłuc!!) cena wyszłaby ok 3000 zł za obie ręcę więc
          zrezygnowałam. Pod pachy stosowała Etiaxil- ale mnie uczulił, potem Spirial w
          kremie - tylko te ślady na ubraniach:( ale w końcu stosuję Vichy w sprayu i
          jestem zadowolona. Belergot próbowałam kiedyś i zasypiałam na stojąco- z
          wyschniętymi śluzówkami i potwornym pragnieniem (takie objawy niepożądane) O
          innych lekach nie słyszałam. Mówią, że ta dolegliwośc przechodzi po okresie
          pokwitania, ale mnie nie przeszła:-(
          Słyszalam też, że w skrajnych przyopadkach można zrobić jakąś operację na
          nerwach przy kręgosłupie (coś sie prsecina i trwale blokuje pocenie), ale nie
          interesowałam się tym.
          pozdrawiam
          M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka