Dodaj do ulubionych

CERA NIEMOWLACZKA!!!

IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 07.03.04, 02:46
CZY KTOS SLYSZAL O KOSMETYKACH POCHODZACYCH Z NIEMOWLECYCH HORMONOW
KREMACH ,PUDRACH PODOBNO SA SUPER, MA SIE CERE JAK NIEMOWLACZEK I SA ONE
BARDZO DROGIE. JESLI TAK TO DAJCIE PARE SLOW, POZDROWIONKA
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 10:39
      pewnie chodzi o kremy z placentą.
      W Polsce są zabronione.
      • Gość: ULKAULA Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 07.03.04, 23:12
        prosze, prosze napisz kilka slow co wiesz o nich, blagam, czy mozna to kupic za
        granica i gdzie i czy to prawda ze cera taka boska, ile one kosztuja tak okolo,
        cokolwiek wiesz blagam odpowiedz J U S T Y!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: justy Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 23:48
          jakby były takie boski, to z czego żyliby chirurdzy plastyczni.
          skoro na serio chcesz smarować sie wyciagiem z łożyska (ludzkie/zwierzęce) to
          użyj www.google.pl
      • Gość: justa Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 10:31
        a co z placentą roślinną, czy ma podobne działanie i skuteczność?
    • mandalay00 Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! 08.03.04, 00:02
      Chyba niepotrzebnie wchodzilam na ten watek. Dziewczyno, z niemowlecych
      hormonow??? Chcesz sie tym smarowac?? Czego to ludzie dla urody nie zrobia...
    • Gość: Monika Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 08.03.04, 12:13
      jest cos chorego w tej wypowiedzi, w tym stwierdzeniu, ze dzieki hormonom z
      niemowlakow mozna miec piekna cere... To jest chore po prostu do czego moglabys
      sie posunac, zeby pieknie wygladac. No i ta twoja histeria - to jest
      przerazajace!
      Jak w ogole uzyskuje sie od niemowlakow te hormony :)))
      • justy1 Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! 08.03.04, 12:15
        a niby czym różnia sie hormony niemowlęce od dorosłych?
        tak na serio, to żadnych hormonów niemowlęcych się nie stosuje. chodzi o wyciag
        z łożyska a nie z dziecka.
        znajdzcie sobie w googlach co to jest placenta i pozwólcie, zeby wątek odszedł
        w zapomnienie.
      • Gość: ULKAULA Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 09.03.04, 01:15
        DZIEWCZYNKO TY CHYBA NIE ROZUMIESZ SLOWA HORMONY SKORO TO CIE TAK PRZERAZA
        ZALOZE SIE ZE BIERZESZ PIGULY ANTYKONC I WSZYSTKO JEST OK JESTES WIELKA
        IGNORANTKA (SPRAWDZ W SLOWNIKU CO TO ZNACZY ZANIM WYBUCHNIESZ PANIKA) PEWNIE
        POMYSLALAS ZE HORMON TO URODZONY SLICZNY NIEMOWLAK KTORYM SIE LUDZIE SMARUJA,
        ALE TO JUZ JUSTY WYTLUMACZYLA CI , A TAK ZEBYS MOGLA SPAC SPOKOJNIE I CI SIE
        JESZCZE HORRORY NIE SNILY TO WYJASNIE ZE 5 LAT TEMU MIALAM TAKA ZNAJOMA KTORA
        COS POWIEDZIALA NA TEN TEMAT A JA NIC NIE PAMIETALA COS MI TYLKO W UCHU
        DZWONILO I DLATEGO JEST FORUM ZEBY PYTAC NIE? A PONIWAZ MOJA CERA JEST W BARDZO
        OPLAKANYM STANIE POTRZEBUJE POMOCY I COS MI ZADZWONILO WIEC ZAPYTALAM. DZIEKI
        JUSTY ZNALAZLAM TO NA GOOGLE I SA SWIETNE KREMY W KTORYCH SA JAKIES TAM WYCIAGI
        Z LOZYSKA LUDZKIEGO, ZWIERZECEGO I ROSLINNEGO I CHOCBY DR IRENA ERIS TO
        PRODUKUJE NO ALEEE!!!!!NIEKTORE Z WAS W ZYCIU NIE STOSOWALY KREMOW ERIS, ANI
        PIGOL, ANI ANTYBIOTYKOW NIC W CO SA ZAMIESZANE HORMONY, BOZE DZIEKI CI ZE
        INKWIZYCJE MAMY ZA SOBA
        • Gość: justy Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 06:23
          w kosmetykach Eris jest placenta pochodzenia roślinnego.
          (myślę, że dziewczymom nie chodziło o hormony, lecz o niemowlaczki- że chcesz
          cos z nich uzyskiwać.)
        • Gość: Monika Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 09.03.04, 07:59
          Lozysko to nie hormony...
          mnie po prostu smieszy twoja niewiedza i ignorancja.

A poza tym nie uzywa sie wyciagow z tkanek ludzkim w polsce do stosowania w
          kosmetyce, bo jest toprawnie zabronione. Takze masz racje nigdy nie uzywalam
          kremow z hormnami niemowlaczkow :)))
          Powodzenia w dbaniu o cere, mam nadzieje, ze znajdziesz wreszcie cos cudownego
          co ci pomoze.
          A moze meskie hormony tez mogly by pomoc? ;))))
          • Gość: ULKAULA Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 10.03.04, 01:14
            jedna z dziewczyn juz zadala ci pytanie czym roznia sie hormony niemowlece od
            ludzkich wiec nie bede go powtarzac ,wogole nie rozumiesz o co chodzi i paplasz
            jakis dyrdymaly, jestes burok justy masz racje ze zrozumiala ze tym
            niemowlakiem sie bede smarowac, dzieki GONIA wyprobuje najpierw erisa bo tanszy
            a potem sprobuje twoj moze do mojej cery bedzie OK
            juz nie wracam na ten watek, dzieki serdeczne za wszystkie wypowiedzi
        • navia hmmm? 10.03.04, 10:07
          Gość portalu: ULKAULA napisał(a):

> DZIEKI
          > JUSTY ZNALAZLAM TO NA GOOGLE I SA SWIETNE KREMY W KTORYCH SA JAKIES TAM
          WYCIAGI
          >
          > Z LOZYSKA LUDZKIEGO, ZWIERZECEGO I ROSLINNEGO.
          ????
          Łożyska ROSLINNEGO?
          Zaraz, zaraz. Z tego, co na biologii się uczyłam, wynika że roślinki łożyska
          nie mają, bo jakby nie patrzeć nie są żyworodne ;) Ale moze nauka poszła do
          przodu ;)
          Dobra, nie czepiam się już. Tylko nie wypisujcie takich rzeczy...wiem, ze mozna
          sie czasem machnąc, zwłaszcza w zdenerwowaniu, ale poźniej jest z tego duży
          ubaw ;P
          Co do tych kremów "roślinnych" - moze masz na mysli nie placentę a Plantaceę?
          To jest krem z wyciągiem roślinnym, produkowany przez Herbapol, nazwa pochodzi
          od tzw. plantasferów, czyli kapsułek, w których zamkniete są substancje czynne.
          osobiście polecam jako bardzo fajny krem do pielegnacji cery niekłopotliwej.
          Natomiast co do kremów z placentą, to widziałam coś takiego na polce w
          łazience, używa tego moja sublokatorka, jak Ci zalezy, to moge zapytac. Pa
          • Gość: ulkaula Re: hmmm? IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 10.03.04, 20:30
            ja z biologi nie bylam orlem i ladnych pare lat nie mam do czynienia z tym
            przedmiotem wiec nie wiem ale zarowno justy jak i poszukalam w google slowo
            placenta dokladnie tak i pisza ze miedzy innymi eris stosuje to w swych kremach
            i raczej sa to kremy po 40-stce, do skory dojrzalej i ze placenta znajduje sie
            w roslinach takze, ale( napewno nie znajduja sie w srodku niemowlaki, ludzie
            czy wogole pokrojone zwierzeta-jak to niektorzy z "przerazeniem"stwierdzili.
            navia gdybys byla tak mila to zapytaj twojej kolezanki o ten krem nazwe i co o
            nim sadzi. wrocilam na watek bo ilosc wypowiedzi mnie zadziwila ale choc na
            poczatku wywolalo to niezla burze, prawie mnie morderczynia nazwano to pozniej
            juz na szczescie odpowiadaly osoby wyksztalcone i rozumiejace wyrazy polskie.
            herbapol juz probowalam ale jestem alergiczka i niestety, dostalam wypryskow od
            niego tak, ze nie sluzy mi jakis skladnik, ale gdy mozesz to zapytaj swojej
            kolezanki, dzieki, pozdrawiam
            • Gość: navia krem z niemowlaka czyli o wiedźmach współczesnych IP: 212.33.92.* 11.03.04, 20:10
              Hej,
              Spytałam kolezanki, okazało sie ze ona stosowała właśnie krem eris. Ale raczej
              w jej przypadku to było tylko na próbę i nie zauważyła zadnych rewelacji. Tak
              ze wiele Ci nie pomoge.
              Co do tej placenty w roślinach, to roślinki zawierają tzw. fitoplacentę, czyli
              związek PODOBNY pod względem budowy cząsteczek do tej zwierzecej i mający
              podobne działanie na ludzki organizm. To tak jak np. z fitoestrogenami, które
              zawiera soja - są one podobne pod względem budowy i działania do hormonów
              żeńskich, ale są pochodzenia roslinnego. Nazwa produktu wprowadza w bład, bo
              placenta to jest z łaciny właśnie łożysko, a tu chodzi o cos całkiem innego.
              Ale wydaje mi sie, ze wszystkie kremy z placentą, czy to eris czy inne, są
              raczej odpowiednie dla starszych dziewczyn (moja kumpelka jest po 30 na
              przykład) NIe wiem, czy Twojej cerze to akurat bedzie odpowiadać. Moze po
              prostu poradź sie kosmetyczki albo lepiej dermatologa. I pamiętaj o zdrowej
              diecie, zwłaszcza jezeli odchudząłs sie tak ostro, ze odbiło sie to na Twoim
              wyglądzie. Bez witaminek nawet najdroższy krem Ci niewiele da.
              Przyznam ze mnie też lekko zdziwiła ta burza. Dziewczyny, toż setki lat temu
              wierzono, że czarownice wylatując na sabat smarowały się tłuszczem wytapianym z
              niemowląt, a i wtedy ludzie oświecenie wiedzieli dobrze, ze to bzdura ;P Trochę
              opanowania, siostry. Do oburzonych: ile z Was sprawdza, czy kosmetyki, które
              kupujecie, nie są testowane na zwierzętach? Ile używa kremów z kolagenem?
              Kolagen tez moze byc roślinny i zwierzęcy. Konsekwentnie trzeba - albo
              odrzucamy wszystkie produkty wiązące sie z wykorzystaniem zwierząt, albo
              zachowujemy rozsądny kompromis. Nie kieruje tego do osób, które czynnie i
              świadomie bronią zwierząt, ale nawet taka postawa nie daje Wam prawa do
              krzyczenia na innych. Mozna najwyzej dyskutować, ale od takich tematów jest
              inne forum. Pozdrawiam i proponuje EOT
        • navia Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! 10.03.04, 10:07
          Gość portalu: ULKAULA napisał(a):

> DZIEWCZYNKO TY CHYBA NIE ROZUMIESZ SLOWA HORMONY SKORO TO CIE TAK PRZERAZA
          > ZALOZE SIE ZE BIERZESZ PIGULY ANTYKONC I WSZYSTKO JEST OK JESTES WIELKA
          > IGNORANTKA (SPRAWDZ W SLOWNIKU CO TO ZNACZY ZANIM WYBUCHNIESZ PANIKA) PEWNIE
          > POMYSLALAS ZE HORMON TO URODZONY SLICZNY NIEMOWLAK KTORYM SIE LUDZIE SMARUJA,
          > ALE TO JUZ JUSTY WYTLUMACZYLA CI , A TAK ZEBYS MOGLA SPAC SPOKOJNIE I CI SIE
          > JESZCZE HORRORY NIE SNILY TO WYJASNIE ZE 5 LAT TEMU MIALAM TAKA ZNAJOMA KTORA
          > COS POWIEDZIALA NA TEN TEMAT A JA NIC NIE PAMIETALA COS MI TYLKO W UCHU
          > DZWONILO I DLATEGO JEST FORUM ZEBY PYTAC NIE? A PONIWAZ MOJA CERA JEST W
          BARDZO
          >
          > OPLAKANYM STANIE POTRZEBUJE POMOCY I COS MI ZADZWONILO WIEC ZAPYTALAM. DZIEKI
          > JUSTY ZNALAZLAM TO NA GOOGLE I SA SWIETNE KREMY W KTORYCH SA JAKIES TAM
          WYCIAGI
          >
          > Z LOZYSKA LUDZKIEGO, ZWIERZECEGO I ROSLINNEGO I CHOCBY DR IRENA ERIS TO
          > PRODUKUJE NO ALEEE!!!!!NIEKTORE Z WAS W ZYCIU NIE STOSOWALY KREMOW ERIS, ANI
          > PIGOL, ANI ANTYBIOTYKOW NIC W CO SA ZAMIESZANE HORMONY, BOZE DZIEKI CI ZE
          > INKWIZYCJE MAMY ZA SOBA
      • Gość: suazi Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: *.sub.uni / *.sub.uni-hamburg.de 12.03.04, 19:26
        no jak, z ich martwych cialek....i z tego, co zostanie po aborcji..
    • Gość: Gonia01 Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: *.37.228.148.adsl.snet.net 09.03.04, 03:04
    • Gość: Gonia01 Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: *.37.228.148.adsl.snet.net 09.03.04, 03:14
      Kosmetyki La Prairie zawieraja Cellular a to wlasnie skladnik o ktorym
      piszesz. Kosmetyki te sa bardzo drogie ,mysle ze dostepne tez w Polsce , uzywam
      ich od jakichs dwoch lat i nie moge powiedziec ze mam piekniejsza cere niz
      wczesniej , nawet nie widze roznicy.Ogolnie nie polecam bo efekty nie ida w
      paze z cena kramow .
      • zusa_jesienna Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! 10.03.04, 06:18
        Gość portalu: Gonia01 napisał(a):

> ich od jakichs dwoch lat i nie moge powiedziec ze mam piekniejsza cere niz
        > wczesniej , nawet nie widze roznicy.Ogolnie nie polecam bo efekty nie ida w
        > paze z cena kramow .

przepraszam, to po co je jeszcze kupujesz?
        • Gość: Gonia01 Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: *.37.174.155.adsl.snet.net 10.03.04, 15:52
          Bo jestem snobka i musze miec wszystko co najdrozsze nawet jak jest do bani lub
          pracuje w koncernie kosmetycznym i mam to wszystko za darmo. Wybiesz sobie
          odpowiedz ktora ci bardziej pasuje.
          • Gość: Gonia01 Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: *.37.174.155.adsl.snet.net 10.03.04, 15:57
            Sorry za ,,WYBIESZ ,, jeszcze zostane okrzyknieta analfabetka.
            • Gość: ULKAULA Re: CERA NIEMOWLACZKA!!! IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 10.03.04, 20:36
              no wlasnie tu trzeba bardzo uwazac na kazda litere bo sie to moze zle skonczyc,
              mam male pytanko w okolicach jakiej ceny one sie znajduja i czy rzeczywiscie
              polecane sa po czterdziestce bo ja jestem przed trzydziestka, dzieki pozdrawiam
          • Gość: karioka to moze tabletki na mozg IP: *.ipt.aol.com 10.03.04, 21:07
            Gość portalu: Gonia01 napisał(a):

> Bo jestem snobka i musze miec wszystko co najdrozsze nawet jak jest do bani
            lub
            >
            > pracuje w koncernie kosmetycznym i mam to wszystko za darmo. Wybiesz sobie
            > odpowiedz ktora ci bardziej pasuje.

W domu wszystko w porzadku?
            Kury juz nakarmione?
            • Gość: Gonia01 Re: to moze tabletki na mozg IP: *.177.40.184.adsl.snet.net 11.03.04, 01:30
              No wiesz moje kury to juz Takie Jak TY dawno pozamykaly wiec niech Cie o to
              glowa nie boli Ciebie zatrudnie nastepnym razem :))))))))))))))

Droga ULKOULU:
              Ogolnie cena kremow La Prairie zaczynaja sie od 80$ i w gore np. z kawiorem
              kosztuje 300$ . Jak chce CI sie wydac troche kasy to polecam Smart Creme ,no
              ale cudow nie bedzie . Jesli masz kogos w USA to zamow sobie Serum z DMAE
              obojetnie jakiego producenta do nabycia np. w Vitamin Shop cena ok.30$ i na
              efekty nie trzeba dlugo czekac ja jestem bardzo zadowolona .
              Pa Pa
              • Gość: ULKAULA Re: to moze tabletki na mozg IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 11.03.04, 02:38
                no to calkiem spora cena start od 80$ to spodziewalam sie wydac ok 80-90$, tzn
                ja mieszkam akurat w Londynie to mam na mysli ok £50-70 max, ale skoro mowisz
                ze cudow nie bedzie za niezla sumke to raczej sie nie skusze tzn, nie oczekuje
                cudow ale po gwaltownym i dosyc duzym schudnieciu moja cera jest
                taka "sflaczala" wiec potrze buje czegos co ja dobrze napnie, nawilzy, zamknie
                choc troche pory i zmniejszy male zmarszczki, ktore mi sie potworzyly raczej z
                przesuszenia bo byly tygodnie gzie nie mialam grama kremu na twarzy, ojjjj
                chyba jednak potrzebuje cudu!!!!!!!!!ale na to serum dmae skusze sie napewno,
                ajesli nie pomoze to bede miala ostatnia deske ratunku za powiedzmy100$

GONIA01 BAAARDZO SLICZNIE DZIEKUJE ZA DORADE POZDRAWIAM, PAAA
                • Gość: Trishna Re: to moze tabletki na mozg IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.03.04, 09:07
                  Kobieto, rzeczywiście histeryzujesz do granic możliwości, jest cała masa kremów
                  które pomogą takiej cerze jak twoja, nie musi to być od razu placenta!!
                  Bardziej przydałby ci się dobry krem liftujący i zabiegi u kosmetyczki!
            • Gość: suazi Re: to moze tabletki na mozg IP: *.sub.uni / *.sub.uni-hamburg.de 12.03.04, 19:36
              o boze, ale ty jestes niedomylsna. ona na pewno miala na mysli te druga
              odpowiedz, tzn. ze ma je za darmo. pierwsza byla przeciez ironiczna. w koncu
              zadne kremy tak na dobra sprawe cudow nie czynia - inaczej bogate kobiety nie
              mialyby zmarszczek!
    • Gość: Zuzanna Kosmetyki z niemowlęcych hormonów... IP: *.attu.pl / *.attu.pl 11.03.04, 20:57
      Nie pomogą hormony, nawet wypite z żywego dziecka(koszmarne), jeżeli rozumek
      krótki i genetyka nie ta...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka