Dodaj do ulubionych

Kłopotliwe wypryski

IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.03.04, 10:33
W ciagu zimy zauwazyłam na mojej pupie kłopotliwe wypryski. Sa to czerwone
krostki, czasami jest ich nawet dosc sporo.Niektóre bolą jak przysłowiowe "
prysze na d***".To dosc kłopotliwy temat. Czy zna ktos moze sposob na
pozbycie sie tych wyprysków?Zaznaczam ze zrobily mi sie tylko w zimie(wogole
pierwszy raz). Pozdrawaim i czekam na rautnek.....
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Kłopotliwe wypryski IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 10.03.04, 11:07
      To moga byc wypryski, moze to byc alergia albo uczulenie albo nawet homoroidy...
      Moze pomoc peeling, ale ja na twoim miejscu wybralabym sie z tym do lekarza,
      najlepiej do dermatologa na poczatek.
      • Gość: justa Re: Kłopotliwe wypryski IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 11:34
        hemoroidy na pupie? hmmm.. ciekawe :) a myślałam, że one trochę w innym miejscu
        się pojawiają i nie mają postaci pryszczy :)

takie pryszcze mogą być spowodowane np. noszeniem bielizny ze sztucznych
        materiałów, zamiast bawełny...
        • Gość: Lili Re: Kłopotliwe wypryski IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.03.04, 11:38
          a czy moga byc spowodowane np. zimnem? niskimi temperaturami? ehehe hemoroidy
          to raczej nie ;)
          • Gość: justa Re: Kłopotliwe wypryski IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 12:02
            też słyszałam o takiej możliwości. a jak się ubierasz, masz kurtkę poniżej pasa
            czy powyżej? odsłonięty tyłeczek zimą jest niezdrowy z różnych względów, może
            powodować wiele chorób kobiecych, więc może i wypryski też.
            • Gość: Gosia Re: Kłopotliwe wypryski IP: 83.144.70.* 10.03.04, 19:57
              Twój problem to ewidentne rogowacenie przymieszkowe[ a raczej złe] ,generalnie
              na tą dolegliwośc nie ma lekarstwa można lekko ją zniwelować ,zanika
              latem,zimno nie ma tu nic do rzeczy ,kup sobie bardziej przewiewną bieliznę i
              krem Sudocrem około 13 zł[sklepy zielarskie apteki chyba też], nie ustalono
              genezy tego zjawiska ,dermatolodzy nie uważają go za defekt
              kosmetyczny,zwłaszcza że ma tendencję do zanikania
      • Gość: klaudiaversace Re: Kłopotliwe wypryski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 10:35
        No te hemoroidy mnie rozwaliły :))))))))))niektóre z nas chyba nie znaja anatomi ludzkiego ciała...przynajmniej poprawił mi się humor :).pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka