Dodaj do ulubionych

Chrom organiczny a apetyt na słodycze

10.03.04, 22:18
Czy stosowalyście chrom i czy to prawda, że zażywając go możemy obojętnie
przechodzić kolo cukierni:)?
Obserwuj wątek
    • Gość: ddd Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 10.03.04, 22:25
      Nie stosowałam chromu, więc nie wiem czy będziesz po nim obojętnie przechodzić
      koło cukierni, ale jedno wiem na pewno, że chrom w tabletkach odchudzających
      jest rakotwórczy.
      • Gość: Ania Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.crowley.pl 10.03.04, 22:28
        Wszystko dookoła nas jest rakotwórcze.
        A co do chromu... moja koleżanka bierze, ale wcale nie spowodowało to u niej
        spadku zainteresowania słodyczami.
      • Gość: justa Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 09:32
        ddd, a czy mogłabyś mi podać źródło do badań medycznych potwierdzających Twoją
        tezę? bo jeżeli chodzi o takie pogłoski, to też je słyszałam, ale mnie nie
        przekonują.

ja stosowałam chrom organiczny przez miesiąc i rzeczywiście nie miałam wtedy
        ochoty na słodycze. nawet, jeśli działało to na zasadzie sugestii, to ważne, że
        działało.
      • allessia Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze 11.03.04, 15:18
        Na pewno, to umrzemy droga ddd.
        Nie chrom jest kolezanko rakotworczy, tylko pikolinian chromu jest podejrzany o
        rakotworczosc. Polinikotynian chromu jest juz ok. To sa dwa rozne zwiazki. Jak
        juz chcesz sie autorytatywne wypowiadac, to najpierw dokladnie sprawdz o czym
        mowisz.

Jesli chodzi o dzialanie: na mnie jakos zadzialal - bralam w polaczeniu z
        chitininem - chitochrom... a moze to autosugestia.. nie wiem. Jak przestalam
        brac chitochrom - zaczelam znowu wcianc slodycze:-(((
    • atemlos1 Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze 10.03.04, 23:43
      wiesz, to jest różnie. Ja od dłuższego czasu biore chrom, nie sądze aby mi
      jakos specjalnie pomagał. Moze trzeba na to czasu? Gdzies słyszałam, że apety
      na slodycze moze byc spowodowany poprostu słaba wolą, a na to chrom napewno nie
      pomoże....
    • Gość: ela Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.trajan.pl / *.trajan.pl 11.03.04, 08:50
      Hej.
      Stosowałam chrom w połączeniu z l- karnityną.Nie zauważyłam spadku
      zainteresowania słodyczami:( W dalszym ciągu nie mogę przejść obojętnie koło
      napoleonek i czekoladek:(
    • justy1 Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze 11.03.04, 16:54
      suplementacja chromu moze redukować apetyt na słodycze (u mnie to działa).
      jeśli juz stosować chrom, to w niedużych dawkach (dla mnie odpada np. "chrom
      organiczny" naturell) i ze źródeł naturalnych np. z drożdży.
      co do działania rakotwórczego, to "chrom odchudzajacy" (udowodniono to
      pikolinianowi chromu) szkodzi muszkom owocowym na genotyp, a chom przemysłowy
      jest od dawna znany ze swojej szkodliwości.
      • Gość: justa Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 16:59
        a ten, który jest w dostępnych w aptece suplementach, to jak się nazywa? mam
        nadzieję, że to nie jeden z tych, które wymieniłaś?
        • justy1 Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze 11.03.04, 17:16
          owszem tak. w suplementach np. dla sportowców najpopularniejszy jest właśnie
          pikolinian. stosuje się też polinikotynian. ale wygląda na to, ze najważniejszy
          jest sam chrom, a nie tylko rodzaj soli.
          więc ostrożnie- lepiej zmodyfikowac dietę.
    • Gość: K. Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.mtvk.pl 11.03.04, 18:02
      Na mnie chrom w ogole nie dzialal.

Czytalam gdzies, ze chrom ma takie dzialanie o jakim piszesz, ale tylko wtedy
      kiedy u danej osoby wystepuje niedobor tego pierwiastka. Jesli poziom chromu w
      organizmie jest prawidlowy, to zadnego dzialania odchudzajacego nie ma.
      A jak sprawdzic ten poziom, to juz niestety nie wiem :)

W onetowskiej encyklopedii znalazlam takie zdanie "Nadmierne nagromadzenie
      chromu w organizmie lub spożywanie go w dużych dawkach może zaburzyć działanie
      insuliny lub stymulować powstawanie nowotworów." Co to znaczy nadmierne
      nagromadzenie? W jaki sposob mozna "nabyc" to nagromadzenie?

• dora3385 Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze 11.03.04, 18:06
        ja też jadłam chrom i nie zuważyła żadnych efektów, ale znam osobe
        której "pomógł" tzn.- schudła, dosyc znacznie, wiec moze na jednych dziala a na
        innych nie.
        • Gość: K. Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.mtvk.pl 11.03.04, 18:07
          Moze wlasnie na tych, ktorzy mieli jego niedobor?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka