amelka_6 10.03.04, 22:18 Czy stosowalyście chrom i czy to prawda, że zażywając go możemy obojętnie przechodzić kolo cukierni:)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ddd Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 10.03.04, 22:25 Nie stosowałam chromu, więc nie wiem czy będziesz po nim obojętnie przechodzić koło cukierni, ale jedno wiem na pewno, że chrom w tabletkach odchudzających jest rakotwórczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.crowley.pl 10.03.04, 22:28 Wszystko dookoła nas jest rakotwórcze. A co do chromu... moja koleżanka bierze, ale wcale nie spowodowało to u niej spadku zainteresowania słodyczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 09:32 ddd, a czy mogłabyś mi podać źródło do badań medycznych potwierdzających Twoją tezę? bo jeżeli chodzi o takie pogłoski, to też je słyszałam, ale mnie nie przekonują. ja stosowałam chrom organiczny przez miesiąc i rzeczywiście nie miałam wtedy ochoty na słodycze. nawet, jeśli działało to na zasadzie sugestii, to ważne, że działało. Odpowiedz Link Zgłoś
allessia Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze 11.03.04, 15:18 Na pewno, to umrzemy droga ddd. Nie chrom jest kolezanko rakotworczy, tylko pikolinian chromu jest podejrzany o rakotworczosc. Polinikotynian chromu jest juz ok. To sa dwa rozne zwiazki. Jak juz chcesz sie autorytatywne wypowiadac, to najpierw dokladnie sprawdz o czym mowisz. Jesli chodzi o dzialanie: na mnie jakos zadzialal - bralam w polaczeniu z chitininem - chitochrom... a moze to autosugestia.. nie wiem. Jak przestalam brac chitochrom - zaczelam znowu wcianc slodycze:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
atemlos1 Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze 10.03.04, 23:43 wiesz, to jest różnie. Ja od dłuższego czasu biore chrom, nie sądze aby mi jakos specjalnie pomagał. Moze trzeba na to czasu? Gdzies słyszałam, że apety na slodycze moze byc spowodowany poprostu słaba wolą, a na to chrom napewno nie pomoże.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.trajan.pl / *.trajan.pl 11.03.04, 08:50 Hej. Stosowałam chrom w połączeniu z l- karnityną.Nie zauważyłam spadku zainteresowania słodyczami:( W dalszym ciągu nie mogę przejść obojętnie koło napoleonek i czekoladek:( Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze 11.03.04, 16:54 suplementacja chromu moze redukować apetyt na słodycze (u mnie to działa). jeśli juz stosować chrom, to w niedużych dawkach (dla mnie odpada np. "chrom organiczny" naturell) i ze źródeł naturalnych np. z drożdży. co do działania rakotwórczego, to "chrom odchudzajacy" (udowodniono to pikolinianowi chromu) szkodzi muszkom owocowym na genotyp, a chom przemysłowy jest od dawna znany ze swojej szkodliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 16:59 a ten, który jest w dostępnych w aptece suplementach, to jak się nazywa? mam nadzieję, że to nie jeden z tych, które wymieniłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze 11.03.04, 17:16 owszem tak. w suplementach np. dla sportowców najpopularniejszy jest właśnie pikolinian. stosuje się też polinikotynian. ale wygląda na to, ze najważniejszy jest sam chrom, a nie tylko rodzaj soli. więc ostrożnie- lepiej zmodyfikowac dietę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.mtvk.pl 11.03.04, 18:02 Na mnie chrom w ogole nie dzialal. Czytalam gdzies, ze chrom ma takie dzialanie o jakim piszesz, ale tylko wtedy kiedy u danej osoby wystepuje niedobor tego pierwiastka. Jesli poziom chromu w organizmie jest prawidlowy, to zadnego dzialania odchudzajacego nie ma. A jak sprawdzic ten poziom, to juz niestety nie wiem :) W onetowskiej encyklopedii znalazlam takie zdanie "Nadmierne nagromadzenie chromu w organizmie lub spożywanie go w dużych dawkach może zaburzyć działanie insuliny lub stymulować powstawanie nowotworów." Co to znaczy nadmierne nagromadzenie? W jaki sposob mozna "nabyc" to nagromadzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
dora3385 Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze 11.03.04, 18:06 ja też jadłam chrom i nie zuważyła żadnych efektów, ale znam osobe której "pomógł" tzn.- schudła, dosyc znacznie, wiec moze na jednych dziala a na innych nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Chrom organiczny a apetyt na słodycze IP: *.mtvk.pl 11.03.04, 18:07 Moze wlasnie na tych, ktorzy mieli jego niedobor? Odpowiedz Link Zgłoś