Dodaj do ulubionych

LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzik

IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 22.03.04, 10:28
W sobote bylam na pozimowym remoncie twarzy u kosmetyczki, do ktorej
zazwyczaj chodze. Po wszystkich zabiegach radzilam sie czy sa jakies nowe
specyfiki na tradzik i wypryski. Kosmetyczka polecila mi glinke mineralna z
afrykanskiej ziemi - konkretnie z Maroka, o nazwie Loresette Afrikansk Lera.
Specyfik jest w tubie - wyglada jak glinka (kolor ciemny), prawie nie pachnie
i stosuje sie go na 3 sposoby:
- mozna smarowac na noc pubktowo na wypryski,
- mozna robic maseczka na tluste partie skory na 20-30 minut,
- mozna rozcienczac ja z woda i codziennie myc twarz.

Uzywam tego dopiero od soboty wiec nie moge powiedziec na pewno, ze to dziala
i leczy tradzik ale poprawa jest wyrazna - skora mniej sie swieci po umyciu
glinka i nalozeniu kremu a na noc smaruje punktowo i co rano kropki sa
bledsze i mniejsze - a bylo dosyc tragicznie! Moze to nowa nadzieja ten
Lerosette? Slyszalyscie cos o tym?
Obserwuj wątek
    • k.j Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzik 22.03.04, 10:39
      ile kosztuje ten produkt?
      • Gość: Szo Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzik IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 22.03.04, 10:42
        zaplacilam 60 zl za te tube - nie wiem jaka jest pojemosci ale sprawdze. tuba
        jest wielkosci tubki np. z Fastum Gel.
    • Gość: K. Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzik IP: *.mtvk.pl 22.03.04, 11:18
      Z tego co wiem, to jest to produkt szwedzki i wiem, ze moje szwedzkie znajome
      go uzywaja z powodzeniem. Bez szczegolow, bo sama nie jestem zainteresowana.
    • ewakam Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzik 22.03.04, 12:28
      Kupiłam na www.esentia.pl za ok. 48 zł - mam cerę mieszaną, częściami
      suchą+tłuste czoło, z duż ą ilością porów - jestem bardzo zadowolona, stosuje
      jako maseczke oczyszczającą 1xw tygodniu i sprawdza się lepiej niż cokolwiek
      wcześniej miałam, zastosowałam juz parę razy i widze poprawę, oczyszcza dobrze
      i skóra jest po niej gładka, nie "naciągnięta", jednym słowem: polecam.
      • Gość: Szo do ewakam Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzik IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 22.03.04, 12:44
        Dziekuje za informacje.
        Zwlaszcza list od Ewy napawa otucha!
        Ewa, stosujesz te glinke tylko jako maske czy rowniez zastepujesz nia zel do
        mycia twarzy na codzien? Jaki kremik wklepujesz po tym? Dziekuje!
        • Gość: aga do ewakam Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 13:22
          na targach Urody( na Torwarze) ta glinka kosztowała 35pln, a 60 to już
          przegięcie
          • Gość: Szo do ewakam Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzi IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 22.03.04, 14:23
            Masz racje, ze z ta cena to juz przesada. W sumie to tylko glinka a nie zloto,
            co nie? Zaplacilam te 60 zl ale nie wkurzam sie, bo w tym akurat salonie
            dostaje bardzo wiele roznych kosmetykow do sprobowania (bez oplat), przy okazji
            czyszczenia twarzy zawsze mam regulowane i przyciemniane brwi (rowniez bez
            oplat), czasem dodatkowo manicure czy masaz. Takze nie czuje sie oszukana choc
            wiem, ze z pewnoscia jest warta mniej. Za oczyszczanie twarzy + masaz + maske
            z alg stosowna do potrzeb skory place nie wiecej niz 100 zl, takze raz moglam
            przeplacic :-)
            • agunia38 do ewakam Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzi 22.03.04, 14:26
              widziałam ta glinkę na targach na torwarze, ale zniechęciła mnie cena (ponad 30
              zł), bo skład ma całkiem zwyczajny, to po prostu glinka. taką sama można kupić
              cztery razy taniej.
              • Gość: Aga do ewakam Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzi IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 15:45
                www.lerosett.pl/
                Brzmi fajnie, ale drogo...:(
        • ewakam do ewakam Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzi 25.03.04, 08:40
          Przepraszam, że do piero teraz odpisuję:
          używam Lerosettu tylko jako maseczki oczyszczającej, więc zużywam jej niewiele
          i na długo starcza tubka (demakijaż emulsją LRP+woda termalna LRP). Po zmyciu
          maseczki spryskuje twarz wodą w sprayu LRP, potem maseczka nawilżająca Dax
          Cosm. "Minerały" albo Total Turnaround Clinique.
          Po egularnym zastosowaniu zauważyłam, że rzadziej tworzą sie wypryski, i
          oczyszczaja sie pory (oczywiście nie od razu-nie oczekujmy cudów :) ).
    • Gość: Kasia Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzik IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 16:07
      właśnie zamówilam, troche drogo.
    • Gość: kasia Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzik IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 16:27
      jest super! mam od dwoch dni maseczke i juz widze roznice.
      • Gość: Szo Re: LEROSETTE. AFRIKANSK LERA-na tradzik IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 25.03.04, 16:38
        Potwierdzam to co pisalam wczesniej i to co pisze Kasia oraz Ewa.
        Glinka naprawde dziala skutecznie i leczy krosty - a o to chyba glownie nam
        chodzi, jestem zadowolona.
        Oczywiscie nastepnym razem postaram sie kupic ja po rozsadniejszej niz 60 zl
        cenie!
        Przezywam tez 'romans' z zelem Effeclar - zaczynam wierzyc, ze do wiosny moja
        cera bedzie naprawde czysta i gladka!
        :-)))))
        Szo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka