Dodaj do ulubionych

Dobry krem matujacy ....

23.03.04, 10:44
Szukam kremu matujacego pod makijaz do cery tlustej z tradzikiem. Pomozcie
prosze :)
Obserwuj wątek
    • juropka Re: Dobry krem matujacy .... 23.03.04, 11:36
      Cześć! Nabyłam tydzień temu nową serię Soraya "Witaminowa Terapia Matująca" na
      dzień. Powiem Ci, że śerdnio lubię tę firmę, ale musiałam szybko się na coś
      zdecydować i padło na ten krem. Jestem mile zaskoczona jest naprawdę dobry,
      buzia pozostaje długo matowa, nie podrażnia. Miałam wcześniej krem z serii
      Garnier "Czysta Skóra nawilżająco-matujący z glinką i cynkiem". Też był ok,
      tylko należało się przyzwyczaić do charakterystycznego "ciągnięcia" skóry. Mam
      nadzieję, że choć trochę pomogłam. Pozdrawiam Aga
      • Gość: Agata Re: Dobry krem matujacy .... IP: 212.33.74.* 23.03.04, 12:18
        Dzieki za odp. Tez nie przepadam za ta firma, ale ten krem z tego co sie
        orientuje nie jest zbyt drogi, wiec wyprobowac mozna :)
        Pozdr.
        Agata
    • Gość: Kinga Re: Dobry krem matujacy .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 14:31
      Bardzo dobrze matujacym kremem (i niedrogim :-))jest Biobalans Ziaji. Buzia
      przez caly dzien jest po nim matowa. Na pewno warto go sprobowac!
      Pozdrawiam
      Kinga
      • Gość: justa Re: Dobry krem matujacy .... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 14:41
        u mnie Biobalans w ogóle nie matował, nie mówiąc już o całym dniu... a mam cerę
        mieszaną. w dodatku okropnie śmierdzi.
      • Gość: kragmel Re: Dobry krem matujacy .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 14:43
        Gość portalu: Kinga napisał(a):

> Bardzo dobrze matujacym kremem (i niedrogim :-))jest Biobalans Ziaji. Buzia
        > przez caly dzien jest po nim matowa. Na pewno warto go sprobowac!

To zależy czyja. Bo moja wcale nie. Moja się świeci od zaraz, nawet przez kilka
        sekund nie jest matowa.

Na pocieszenie dodam, że na mnie nic chyba trwale matująco nie działa.
        Najlepsze efekty osiągałam z T-controle Lancome.

Biobalans odradzam, bo on nawet nie udawał, że mnie matuje.
        k.
        • Gość: Kinga Re: Dobry krem matujacy .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 14:51
          No i wlasnie tak jest z kremami - u mnie krem ten dzialal bez zarzutu a u
          innych moze sie nie sprawdzac! Niestety kazdy ma inna cere i kazdy musi
          testowac krem (szczegolnie matujacy) na sobie samym.
          Pzd
          Kinga
          • Gość: zakrecona Re: Dobry krem matujacy .... IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.03.04, 14:58
            Polecam Normaderm z Vichy
    • ruda_80 Re: Dobry krem matujacy .... 23.03.04, 15:08
      U mnie najlepsze rezultaty daje regularnie stosowany krem Biodermine - do
      kupienia w aptece, ok. 21 zł. Troche drażniący może być jego zapach, ale można
      się przyzwyczaić, a poza tym efekty jego stosowania wynagradzają ten mankament -
      skóra nie świeci się tak jak kiedyś, trochę zwęża także rozszerzone pory, nie
      ma problemu z nakładaniem na niego makijażu. Być może pomoże Ci on także w
      walce z trądzikiem - u mnie stosowanie tego kremu + 2 razy w tygodniu maseczka
      z glinki zielonej daje rewelacyjne efekty.
      • Gość: Agata Re: Dobry krem matujacy .... IP: 212.33.74.* 23.03.04, 15:45
        Tyle juz naczytalam sie rewelacji o kremie Biodermine, ale niestety nie moge go
        dostac w Bialymstoku. Zaczelam nawet nowy watek ale narazie cisza... Zostaje mi
        jeszcze Esentia... ale uwazam ze 9,50 za przesylke przy niespelna 20 zl za krem
        to czysta przesada. No coz moze bede musial sie skusic...
        Dzieki za odpowiedzi :)
        • Gość: dalloway Re: Dobry krem matujacy .... IP: *.chello.pl 23.03.04, 17:53
          a czy nie mozesz znalezc siebie apteki, ktora ci go sprowadzi? u mnie tez pani
          marudzila, ze nie ma nic takiego, az w koncu zmusilam ja by obdzwonila
          hurtownie i znalazl sie, teraz kupuje u niej regularnie

po przetestowaniu wszytskiego ze wszytskich polek uwazam ze bidermine jest
          najlepszy. matuje od zaraz "optycznie" i reguluje skore. dobrze działa tez jako
          maseczka. ogolnie - rewelacja

co do sciagania porów i oczyszczania cery - to juz chyba przesada, u siebie nie
          zauwazylam zadnych efektow, ale i tak uwielbiam ten krem

p.s. uzywam go na dzien i na noc, ale na dzien klade jeszcze city sheer z
          filtrem, bo b. nie ma, a na noc jakis krem nawilzajacy, ale to dlatego ze mam
          sklonnosci do przesuszania sie "wysepkami"
          • ruda_80 Re: Dobry krem matujacy .... 24.03.04, 10:10
            > co do sciagania porów i oczyszczania cery - to juz chyba przesada

Jeśli to miała być jakaś aluzja do mojej wypowiedzi to może nauczysz sie
            czytać, bo wyraźnie napisałam: "trochę zwęża także rozszerzone pory" oraz "być
            może pomoże Ci on także w
            walce z trądzikiem - u mnie stosowanie tego kremu + 2 razy w tygodniu maseczka
            z glinki zielonej daje rewelacyjne efekty"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka