Dodaj do ulubionych

idealny krem do rąk - czy taki jest????????????

23.03.04, 12:36
dobrze nawilża, chroni wrażliwa skórę przed wysychaniem od mydła i zmian
atmosferycznych, szybko się wchłania... Mój faworyt to pomarańczowy krem w
pudełku Ziaja ale przez opakowanie strasznie niepraktyczny, dlatego stoi przy
lóżku. Wasze sprawdzone typy??
Obserwuj wątek
    • madzia773 Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? 23.03.04, 12:42
      idelany jest krem Ziaja kozie mleko w tubce cena 5,90 zł
      • Gość: Barbara Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? IP: *.ext.eurgw.xerox.com 23.03.04, 12:56
        najlepszy jest Atrix i to ten w plaskim metalowym pudelku. Uzywam od lat i nie
        znalazlam lepszego. Nawet mamie musze przywozic kilka pudelek jak ja odwiedzam:)
    • Gość: ella Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? IP: 157.25.152.* 23.03.04, 13:02
      Ja polecam bezzapachową Neutrogenę, koncentrat. Starcza na kilka miesięcy
      codziennego stosowania, i jak do tej pory, żaden inny krem do rąk mi bardziej
      nie służył. Pozdrawiam!
    • Gość: K. Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? IP: *.mtvk.pl 23.03.04, 13:04
      Balsam do rak i paznokci Kamill- nie mialam lepszego.
      • Gość: Nitka Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 13:31
        Nie znoszę kremów do rąk, ale Ziaja Kozie Mleko jest rewelacyjna, jedyny który
        używam.
        • agnie_szka9 Neutrogena 23.03.04, 13:34

• Gość: youare Re: Neutrogena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 14:01
            A mi podoba się Xerand LRP – świetnie nawilża, ja mogę nawet powiedziec, że
            jakiś czas temu wręcz uratował moje dłonie. Ziaja Kozie Mleko jest OK, kiedyś
            naprawdę mi się podobał, teraz jednak zauważam jego wady – złe opakowanie (za
            miękka tuba, przez co ciężko wycisnąć krem), paskudny zapach i nienajlepsze
            nawilżenie. Ziaję w pomarańczowym pudełku też mam, ale używam do stóp – do rąk
            nie, bo jest dla mnie za tłusty no i niedostatecznie nawilża, taki na
            trójczynę. Neutrogena koncentrat jest nawet niezla, ale trzeba wypracować
            aplikowanie odpowiedniej ilości kremu – inaczej zamiast nawilżenia otrzymamy
            lepiące się ręce – w dodatku zupełnie suche, jak przedtem.
    • Gość: ttina Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:58
      dla dziewczyn po 30-tce polecam Anti-age Clarenca lub maskę witaminową na
      dłonie Dermiki, a z popularnych Neutrogenę
    • Gość: agda Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? IP: 212.244.249.* 23.03.04, 14:09
      Tylko Glicea
    • sympatyczna7 Avon - z silikonem 23.03.04, 16:56
      U mnie zdecydowanie wielki plus dla kremu z Avonu :)) Szybko sie wchłania,
      wartstwa kremu naprawde dlugo chroni i zapach tez jest ładny :) Kupuje zawsze
      na prmocji z katalogu 5,90zł i w dodatku takie ładne ma opakowania...
      • violla36 Re: Avon - z silikonem 24.03.04, 16:30
        Ja od kilku tygodni używam kosmetyku Dermesa na suchą skórę stóp i rąk. Miałam
        problemy z piętami i suchą skórą rąk przez wiele lat- a stosowałam prawie
        wszystko. Chyba w niecałe 4 dni mi zregenerowało głębokie pęknięcia na piętach
        a ręcę w 2-3 dni super wygoiło. Nawet po kąpieli efekt zostaje! Teraz nawilżam
        co 2 dni i częściej nie trzeba no i super się wchłania i jest bez zapachu.
    • Gość: NANA Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? IP: 62.233.185.* 24.03.04, 21:23
      hej.A gdzie można dostać tego DERMESA albo ATRIX? W aptece?
      • Gość: len Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.03.04, 23:07
        Jestem uzależniona od kremu do rąk, używam go wielokrotnie w ciągu dnia i nie
        mogę pozwolić sobie na odstawienie tego kosmetyku. Używałam już bardzo wielu,
        na niemal wszystkie jestem uczulona, ale alergia ujawnia się jedynie zimą,
        kiedy skóra od mrozu i suchego powietrza jest wrażliwsza. Każdej zimy mam
        trudną, a właściwie niemożliwą do usunięcia, alergię, skórę mam wtedy popękaną
        aż do krwi, przez co kosmetyki jeszcze głębiej i łatwiej wnikają, przez co
        drażnią i zaogniają ten stan. W tym roku udało mi się uniknąć tego zimowego
        dramatu. Początkowo używałam kremu STOKOLAN, przywiozłam go sobie z Niemiec, w
        Polsce nie wiem, czy jest dostępny. Bardzo dobry dla zniszczonych rąk. Polecam
        tym, którzy mają okazję kupić go za granicą albo mogą prosić kogoś o
        przywiezienie. Kupić można w aptece, w zeszłe wakacje kosztował 3 euro.
        Stokolan, choć dobry, w końcu uczulił mnie. Kupiłam krem NEUTROGENY, ale nie
        ten do rąk, tylko taki w zakręcanym pojemniku, 200 ml. Krem nie jest
        przeznaczony do rąk, a do twarzy i ciała, pełna nazwa: Neutrogena, Comfort
        Balm, Kremowy balsam do twarzy i ciała. Jest bardzo lekki, dobrze i szybko się
        wchłania, pozostawia na skórze przyjemną warstewkę zabezpieczającą (takie mam
        wrażenie) przed utratą wilgoci. Używam go już od kilku miesięcy, co
        najważniejsze używałam go również zimą, dotychczas mnie nie uczulił - jest to
        pierwszy taki krem. Oceniam go nawet lepiej od pozostałych kremów tej marki,
        których również używam. Krem, o którym piszę, w 3-4 dni wyleczył moje dłonie z
        pęknięć i ran spowodowanych alergią. Osobom o spierzchniętej, zniszczonej
        skórze, wymagającej bardzo intensywnego i nawilżenia i odżywienia polecam kremy
        Neutrogeny do rąk w tubce; a paniom o dłoniach zniszczonych pracą, środkami
        chemicznymi, praniem... krem do stóp, również Neutrogeny. Sama używam ich
        wszystkich, tego do ciała na co dzień, po każdym myciu rąk, pozostałych
        rzadziej, wedle potrzeby.

Pozdrawiam

Len
        • Gość: Barbara Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? IP: *.ext.eurgw.xerox.com 25.03.04, 09:58
          Nie wiem czy Atrix jest w Polsce do kupienia, Ja go kupuje w Holandii ale jest
          wszedzie w Niemczech, Belgii..i do tego jest taniutki, ok 2-2.5 euro za
          pudelko. Probowalam innych kremow,rowniez tych bardzo drogich ale zawsze wracam
          do Atrixa.Jak juz mowilam nawet moja mame od niego uzaleznilam. Wchlania sie
          blyskawicznie, pozostawia niewyczuwalny film na skorze, nie pachnie, potrafi
          naprawde zniszczone dlonie lub lokcie doprowadzic w ciagu max. dwoch dni do
          porzadku.
          • Gość: Sandra Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 10:04
            Krem Apotheker Scheller Minerals, albo polskiej firmy Tołpa torfowy, do rąk
            zniszczonych. Neutrogena tez jest ok, tyle ze uzywam jej nieekonomicznie, duzo
            i grubo:) a i tak mi sie wchlania:)
            • setorika Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? 25.03.04, 10:51
              Dziękuję za wszystkie odpowidzi. Czy ten Apotheker Scheller to jest krem do rąk
              czy chodzi o którys do twarzy? Jakie ma opakowanie?
              • anitka32 Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? 25.03.04, 11:59
                Ja użwywam Dermesy - szybko się wchłania, żadnej chemii typu konserwanty,
                zagęszczacze itp, recę popękane do krwi, czy stopy regeneruje błyskawicznie- 2-
                3 dni- potem użwywasz tylko raz na dwa dni żeby podtrzymać efekt- polecam. Cena
                to ok. 13-14 zł, dostępne chyba w większości aptek, ale wiem, że jeszcze nie we
                wszystkich bo na kilku forach też szukają tego kosmetyku.Na pewno w wawie jest
                na Świętokrzyskiej. Ktoś nie mógł dostać w swojej mejscowości to -dziewczyny
                zebrały się w pracy i zamówiły bezpośrednio u producenta kilka sztuk. Pozdrawiam
              • Gość: M Re: idealny krem do rąk - czy taki jest?????????? IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 12:01
                Avon - biała tuba z różową nakrętką. Od lat używam i nie mogę się nachwalić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka