17.02.04, 12:10
Co sądzicie o tym imieniu, to najpiękniejsze imię nosi moja córcia.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • szczekuszka Re: ZOSIA 17.02.04, 12:31
      hunke napisała:

> Co sądzicie o tym imieniu, to najpiękniejsze imię nosi moja córcia.
      > Pozdrawiam.

Mam taka wscibska ciocie Zosie, wiec milych skojarzen nie mam. Ciesze sie, ze
      imie wraca do lask. Mam nadzieje, ze mala Zosia jest zadowolona ze swojego
      imienia.
      • hunke Re: ZOSIA 17.02.04, 12:37
        Jest jeszcze zbyt mała, aby mogła się na ten temat wypowiedzieć,
        Pozdrawiam.
        • ultra75 Re: ZOSIA 17.02.04, 19:02
          Szczerze mowiac nigdy nie lubilam tego imienia (mam na drugie Zofia) i
          przyczynilo sie ono kiedys nawet do strzelenia przeze mnie gafy wiele lat temu -
          na pytanie jednej ze znajomych mojej mamy wlasnie o moje drugie imie,
          odpowiedzialam bez zastanowienia, "ze nie powiem, bo mam tak strasznie
          brzydko...". Oczywiscie okazalo sie, ze osoba, ktora zadala to pytanie ma na
          imie Zofia smile.
          A co do samego imienia - Zofia brzmi dla mnie jakos tak strasznie szytwno (od
          razu mi sie kojarzy z jakas stara niemila ciotka - nie obrazajac ciotek
          oczywicie, mialam raczej ma mysli stereotypsmile), a z kolei Zosia pasuje mi
          tylko do malych dziewczynek. No, ale wiadomo, ze wszystko jest kwestia gustu.
          Pozdrowienia dla coreczki, mam nadzieje, ze ona bedzie ze swojego imienia
          zadowolona!
        • zofia78 Re: ZOSIA 02.03.04, 09:22
          Jest to najpiękniejsze imię na świecie, poza Marią, żałuję, że sama mam tak na
          imię, bo teraz oczekuję drugiej córeczki i chętnie bym ją tak nazwała. Jak ja
          się urodziłam to było to imię zupełnie niespotykane. Teraz to co innego.
          Pozdrawiam,świetny wybór
      • agnieszkak12 Re: ZOSIA 01.03.04, 12:43
        Moja (juz prawie) roczna córeńka ma n aimię Zosia. jest bardzo niezależna i
        samodzielna (jak na roczne dziecko to az nazbyt). Mówimy do neij : Zofka, Zofa,
        Zośka, Zosia.
        Tak sobie myslę, że powiedzenie: Zosia-samosia w przypadku mojej córki bardzo
        sie sprawdziło. smile)))))

Pozdrawiam,
        Agnieszka mama Koli iZosi
      • aga50 Re: ZOSIA 18.07.04, 23:45
        Dla mnie Zosia brzmi jakoś przedpotopowo,ale jeżeli innym się podoba to ok.Nie
        przepadam za starodawnymi imionami.Ale każdy ma swoj gustwink
    • dylan2002 Re: ZOSIA 17.02.04, 19:09
      Jest śliczne. Ale za częste w mojej rodzinie, żebym mogła o nim myśleć.
      pozdr.
    • tradycja1 Re: ZOSIA 17.02.04, 22:10
      Jest cieple ale doniosle, moze sie podobac.
      Mialam w szkole podstawowej kolezanke z lawki Zosie, bardzo sie wstydzila
      swojego imienia. W tym czasie imie to bylo zupelnie storswieckie.

• madziarek_edziecko Re: ZOSIA 18.02.04, 10:03
      Witaj.
      Mi średnio się podoba. Mam ciocię o tym imieniu. Ja nie dałabym tak dziecku na
      imię, ale to tylko moja opinia.
      Pa
      Madzia
    • joaz Re: ZOSIA 19.02.04, 09:47
      hej jestem mamą Zosi. I wydaje mi się, że to imię jest nie tylko piękne, ale i
      pasujące w każdym wieku. Do małej dziewczymki mówi się Zosi, do nastolatki
      Zośka do dorosłej kobiety Zofia. Oprócz swojego pięknego znaczenia w języku
      greckim po prostu pasuje do naszej córci. Nie byliśmy zdecydowani aż do chwili
      porodu. Mieliśmy kilka typów. Dopiero jak Zosia pojawiła się na świecie
      spojrzeliśmy na siebie z mężem i wiedzieliśmy, że urodziła się nam Zosia.
      Ponadto imie to pięknie brzmi też w innych językach.
      pozdrawiam
      joanna, mama 3 letniej Zofirynki ( na użytek domowy)
      • minkapinka Re: ZOSIA 19.02.04, 21:27
        Ja tez jestem mama Zosi i dla mnie jest to najpiękniejsze imię. Bylismy z mężem
        bardzo zgodni jesli chodzi o wybor imienia dla dziewczynki, gorzej byłoby gdyby
        urodził się chłopiec smile

• itsola Re: ZOSIA 19.02.04, 20:19
      Czesc !
      No,tak - imie teraz bardzo modne,ale mnie nie podoba sie .Jak juz to w wersji
      innej tj. SOPHIE.Pa Ola
      • minka7 Re: ZOSIA 19.02.04, 22:33
        Nie podoba mi się (wyłącznie moja, subiektywna opinia).Moj tata chciał mi tak
        dac na imię ,ale na szczescie mama sie na to nie zgodzila. Może nie lubię tego
        imienia z powodu bardzo niesympatycznej koleżanki - Zochy.
        • enusia Re: ZOSIA 20.02.04, 17:16
          Dla mnie same cudne skojarzenia - przemile osoby (a mam ich sporo w rodzinie) -
          cieple, odpowiedzialne, lubiane.. Nasze dzieciątko też bedzie nosiło imię
          Zosia - oczywiscie jeśli to dziewczynka. Co do imienia dla córeczki od samego
          początku nie mielismy z mężem wątpliwości.
      • mama_motyla Re: ZOSIA 17.07.04, 12:32
        imię jest cudowne
        Jeszcze nie wiemy czy będzie to dziewczynka (13tc) ale jeśli - bedzie Sophie -
        mieszkamy w Paryzu, ale w dokumentach polskich - Zofia, a dla nas poprostu
        Zosienka smile

Mysle ze ważne zeby imie bylo poważne, ale z możliwością zdrobnienia smile
        Pozdrawiam wszystkich Rodziców Zosiek i pozostałych Skarbów

• megi122 Re: ZOSIA 07.04.04, 13:49
      To przepiękne imię. Wybrałam je sporo lat temu dla swej córci, która dopiero w
      lipcu się narodzi. Kiedy się okazało, że będzie córeczka od razu zaczęliśmy do
      niej i o niej mówić Zosia i tylko to jedno imię mam wybrane, więc czas zacząć
      myśleć o kolejnych, bo nie chcę by Zosieńka była jedynaczką zbyt długo. A jak
      dużo jest obecnie małych Zosi? Kilka wypowiedzi mam Zosi tu znalazłam a czy
      słychać na podwórkach małe Zosie. Mam nadzieję, że córcia nie będzie
      pokrzywdzona imieniem, bo już zdarzają się te staropolskie (piękne) imiona a
      nie jest ich tak dużo jak teraz Julci, Kubusiów czy Amelek...
    • scarbonka Re: ZOSIA 02.06.04, 11:52
      Ja mam na imię Zosia. W podstawówce nie byłam zadowolona z tego imienia bo
      oczywiście podobały mi sie takie obco brzmiące, ale teraz bardzo je lubię.
      Pozdrawiam wszystkie Zosie.
    • anyamama Re: ZOSIA 29.06.04, 22:27
      Moja Zosieńka ma już prawie dwa latka i jest taką Zosią- samosią. nazywamy
      ją:zosia, zosieńka, zonia, zofiks, zofikus, zofiksik, zoncia, zosiaczek,
      ziołofiks/złofiks(jak coś przeskrobie). dla mnie to najpiekniejsze imię na
      świecie( na drugie dalam zosi- anna, po mnie)
      pozdrawiam gorąco
    • agaizosia Re: ZOSIA 13.07.04, 16:23
      To piękne imię.Zofia-po prostu mądra.Agnieszka
    • ariana1 Re: ZOSIA 17.07.04, 15:40
      A mnie się nie podoba, ale to tylko moje subiektywna opinia. Pytasz o nią ,
      więc szczerze odpowiadam. Nie jestem zwolenniczką tzw. staroświeckich imion ,
      które dzisiaj wracają do łask, typu Zosia, Staś, Franek,Jadzia , Marysia itp.
      Jedynie Marysia mi się jako tako podoba. A co do najpiękniejszego imienia na
      świecie, to będę polemizować , bo dla mnie jest to ANNA.
    • agunek1 Re: ZOSIA 17.07.04, 17:18
      Zosia - Samosia. Fajnie.
    • antonina_74 Re: ZOSIA 17.07.04, 22:40
      Zosia to dla mnie też najpiękniejsze imię na świecie. Moja Zosieńka ma już 9
      miesięcy, jest Zosią-samosią i Zosią-nieznosią wink
      Zosia nosi imię po mojej ukochanej prababci i po babci męża. Jest imienniczką
      dwóch wspaniałych, mądrych i silnych kobiet. No i piękne jest znaczenie tego
      imienia - mądrość.
      Pozdrawiam,
      Antonina
      mama Kuby i Zosi
    • zosimama1 Re: ZOSIA 21.07.04, 10:50
      Moja córeczka też jest Zosieńką i też uważam, że to najładniejsze imie. Poza
      tym oznacza mądrość a to też coś znaczy! Pozdrawiam
    • cysia.b Re: ZOSIA 21.07.04, 11:41
      Bardzo lubię to imię. Teraz jest modne, więc będzie sporo małych Zos

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.