hunke 17.02.04, 12:10 Co sądzicie o tym imieniu, to najpiękniejsze imię nosi moja córcia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: ZOSIA 17.02.04, 12:31 hunke napisała: > Co sądzicie o tym imieniu, to najpiękniejsze imię nosi moja córcia. > Pozdrawiam. Mam taka wscibska ciocie Zosie, wiec milych skojarzen nie mam. Ciesze sie, ze imie wraca do lask. Mam nadzieje, ze mala Zosia jest zadowolona ze swojego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hunke Re: ZOSIA 17.02.04, 12:37 Jest jeszcze zbyt mała, aby mogła się na ten temat wypowiedzieć, Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ultra75 Re: ZOSIA 17.02.04, 19:02 Szczerze mowiac nigdy nie lubilam tego imienia (mam na drugie Zofia) i przyczynilo sie ono kiedys nawet do strzelenia przeze mnie gafy wiele lat temu - na pytanie jednej ze znajomych mojej mamy wlasnie o moje drugie imie, odpowiedzialam bez zastanowienia, "ze nie powiem, bo mam tak strasznie brzydko...". Oczywiscie okazalo sie, ze osoba, ktora zadala to pytanie ma na imie Zofia . A co do samego imienia - Zofia brzmi dla mnie jakos tak strasznie szytwno (od razu mi sie kojarzy z jakas stara niemila ciotka - nie obrazajac ciotek oczywicie, mialam raczej ma mysli stereotyp), a z kolei Zosia pasuje mi tylko do malych dziewczynek. No, ale wiadomo, ze wszystko jest kwestia gustu. Pozdrowienia dla coreczki, mam nadzieje, ze ona bedzie ze swojego imienia zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
zofia78 Re: ZOSIA 02.03.04, 09:22 Jest to najpiękniejsze imię na świecie, poza Marią, żałuję, że sama mam tak na imię, bo teraz oczekuję drugiej córeczki i chętnie bym ją tak nazwała. Jak ja się urodziłam to było to imię zupełnie niespotykane. Teraz to co innego. Pozdrawiam,świetny wybór Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkak12 Re: ZOSIA 01.03.04, 12:43 Moja (juz prawie) roczna córeńka ma n aimię Zosia. jest bardzo niezależna i samodzielna (jak na roczne dziecko to az nazbyt). Mówimy do neij : Zofka, Zofa, Zośka, Zosia. Tak sobie myslę, że powiedzenie: Zosia-samosia w przypadku mojej córki bardzo sie sprawdziło. ))))) Pozdrawiam, Agnieszka mama Koli iZosi Odpowiedz Link Zgłoś
aga50 Re: ZOSIA 18.07.04, 23:45 Dla mnie Zosia brzmi jakoś przedpotopowo,ale jeżeli innym się podoba to ok.Nie przepadam za starodawnymi imionami.Ale każdy ma swoj gust Odpowiedz Link Zgłoś
dylan2002 Re: ZOSIA 17.02.04, 19:09 Jest śliczne. Ale za częste w mojej rodzinie, żebym mogła o nim myśleć. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: ZOSIA 17.02.04, 22:10 Jest cieple ale doniosle, moze sie podobac. Mialam w szkole podstawowej kolezanke z lawki Zosie, bardzo sie wstydzila swojego imienia. W tym czasie imie to bylo zupelnie storswieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: ZOSIA 18.02.04, 10:03 Witaj. Mi średnio się podoba. Mam ciocię o tym imieniu. Ja nie dałabym tak dziecku na imię, ale to tylko moja opinia. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: ZOSIA 19.02.04, 09:47 hej jestem mamą Zosi. I wydaje mi się, że to imię jest nie tylko piękne, ale i pasujące w każdym wieku. Do małej dziewczymki mówi się Zosi, do nastolatki Zośka do dorosłej kobiety Zofia. Oprócz swojego pięknego znaczenia w języku greckim po prostu pasuje do naszej córci. Nie byliśmy zdecydowani aż do chwili porodu. Mieliśmy kilka typów. Dopiero jak Zosia pojawiła się na świecie spojrzeliśmy na siebie z mężem i wiedzieliśmy, że urodziła się nam Zosia. Ponadto imie to pięknie brzmi też w innych językach. pozdrawiam joanna, mama 3 letniej Zofirynki ( na użytek domowy) Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: ZOSIA 19.02.04, 21:27 Ja tez jestem mama Zosi i dla mnie jest to najpiękniejsze imię. Bylismy z mężem bardzo zgodni jesli chodzi o wybor imienia dla dziewczynki, gorzej byłoby gdyby urodził się chłopiec Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: ZOSIA 19.02.04, 20:19 Czesc ! No,tak - imie teraz bardzo modne,ale mnie nie podoba sie .Jak juz to w wersji innej tj. SOPHIE.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
minka7 Re: ZOSIA 19.02.04, 22:33 Nie podoba mi się (wyłącznie moja, subiektywna opinia).Moj tata chciał mi tak dac na imię ,ale na szczescie mama sie na to nie zgodzila. Może nie lubię tego imienia z powodu bardzo niesympatycznej koleżanki - Zochy. Odpowiedz Link Zgłoś
enusia Re: ZOSIA 20.02.04, 17:16 Dla mnie same cudne skojarzenia - przemile osoby (a mam ich sporo w rodzinie) - cieple, odpowiedzialne, lubiane.. Nasze dzieciątko też bedzie nosiło imię Zosia - oczywiscie jeśli to dziewczynka. Co do imienia dla córeczki od samego początku nie mielismy z mężem wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_motyla Re: ZOSIA 17.07.04, 12:32 imię jest cudowne Jeszcze nie wiemy czy będzie to dziewczynka (13tc) ale jeśli - bedzie Sophie - mieszkamy w Paryzu, ale w dokumentach polskich - Zofia, a dla nas poprostu Zosienka Mysle ze ważne zeby imie bylo poważne, ale z możliwością zdrobnienia Pozdrawiam wszystkich Rodziców Zosiek i pozostałych Skarbów Odpowiedz Link Zgłoś
megi122 Re: ZOSIA 07.04.04, 13:49 To przepiękne imię. Wybrałam je sporo lat temu dla swej córci, która dopiero w lipcu się narodzi. Kiedy się okazało, że będzie córeczka od razu zaczęliśmy do niej i o niej mówić Zosia i tylko to jedno imię mam wybrane, więc czas zacząć myśleć o kolejnych, bo nie chcę by Zosieńka była jedynaczką zbyt długo. A jak dużo jest obecnie małych Zosi? Kilka wypowiedzi mam Zosi tu znalazłam a czy słychać na podwórkach małe Zosie. Mam nadzieję, że córcia nie będzie pokrzywdzona imieniem, bo już zdarzają się te staropolskie (piękne) imiona a nie jest ich tak dużo jak teraz Julci, Kubusiów czy Amelek... Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: ZOSIA 02.06.04, 11:52 Ja mam na imię Zosia. W podstawówce nie byłam zadowolona z tego imienia bo oczywiście podobały mi sie takie obco brzmiące, ale teraz bardzo je lubię. Pozdrawiam wszystkie Zosie. Odpowiedz Link Zgłoś
anyamama Re: ZOSIA 29.06.04, 22:27 Moja Zosieńka ma już prawie dwa latka i jest taką Zosią- samosią. nazywamy ją:zosia, zosieńka, zonia, zofiks, zofikus, zofiksik, zoncia, zosiaczek, ziołofiks/złofiks(jak coś przeskrobie). dla mnie to najpiekniejsze imię na świecie( na drugie dalam zosi- anna, po mnie) pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
agaizosia Re: ZOSIA 13.07.04, 16:23 To piękne imię.Zofia-po prostu mądra.Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: ZOSIA 17.07.04, 15:40 A mnie się nie podoba, ale to tylko moje subiektywna opinia. Pytasz o nią , więc szczerze odpowiadam. Nie jestem zwolenniczką tzw. staroświeckich imion , które dzisiaj wracają do łask, typu Zosia, Staś, Franek,Jadzia , Marysia itp. Jedynie Marysia mi się jako tako podoba. A co do najpiękniejszego imienia na świecie, to będę polemizować , bo dla mnie jest to ANNA. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: ZOSIA 17.07.04, 22:40 Zosia to dla mnie też najpiękniejsze imię na świecie. Moja Zosieńka ma już 9 miesięcy, jest Zosią-samosią i Zosią-nieznosią Zosia nosi imię po mojej ukochanej prababci i po babci męża. Jest imienniczką dwóch wspaniałych, mądrych i silnych kobiet. No i piękne jest znaczenie tego imienia - mądrość. Pozdrawiam, Antonina mama Kuby i Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
zosimama1 Re: ZOSIA 21.07.04, 10:50 Moja córeczka też jest Zosieńką i też uważam, że to najładniejsze imie. Poza tym oznacza mądrość a to też coś znaczy! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: ZOSIA 21.07.04, 11:41 Bardzo lubię to imię. Teraz jest modne, więc będzie sporo małych Zos Odpowiedz Link Zgłoś