Dodaj do ulubionych

POMOCY sucho!!!!!

03.04.04, 14:50
MOja skóra jest wysuszona na wiór ma ziemisty kolor jest szorstka
i nie pomagają żadne balsamy a traktowałam je juz chyba wszystkim .
Moja cera nieładnie łuszczy sie i wygląda nieswieżo z
powodu braku wilgoci ,suchośc moich rąk jest niedozniesienia
szorstkie szare a fuj.Pomijam juz ze włosy siano ,skóra pod brwiami
w miejscach gdzie jest depilowana schodzi płatami a skorki od paznokci
są tak wysuszone i spękane ze idzie sie załamać.DOdam tylko ze
starałam sie zaradzic tej suchosci na wiele sposobów ale co nie kupie
to efektu zadnego to samo dlaczego nie moge temu zaradzic???a ja mam juz
dosc :-(((((((((((((((
błagam o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: MISIA Re: POMOCY sucho!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.04, 14:54
      OJ...lekarza trzeba , moze nie daj boże masz łuszczycę?
    • justy1 Re: POMOCY sucho!!!!! 03.04.04, 14:55
      a nie masz przypadkiem atopii (aropowe zapalenie skóry)?
      ogólnie- powinnaś pogadać z dermatologiem.
      do mycia ciała wypróbuj dodatki kapielowe Oilatum lub Balneum, jako balsam
      moze byc np. lipikar baume LRP, do twarzy lipobase, nanobase
      • nadja11 Re: POMOCY sucho!!!!! 03.04.04, 15:02
        Słuchajcie to chyba rzeczywiscie problem dermatologiczny
        prosze poradzcie jakich specyfików aptecznych mogłabym
        uzywac jednak z tej tańszej oferty jesli chodzi o ciało,
        a moze jakies suplementy witaminowe olejki prosze cokolwiek.
        Aha i na jakiej podstawie lekarz stwierdza atopię?jakie są objawy?

• justy1 Re: POMOCY sucho!!!!! 03.04.04, 15:29
          ze srodków doustnych: olek z ogórecznika lub wiesiołka (lepiej ogórecznik) w
          kapsułkach do łykania.
          Atopowe zapalenie skórzy jest dość charakterystyczne- lekarz pewnie cie
          obejrzy, zada kilka pytań.
          dużo informacji znajdziesz w google.
          preparaty, o których pisałam są apteczne. żeby było taniej Oilatum lub Balneum
          możesz zastąpić polskim Hascosanem. z nieco tańszych preparatów do ciała moze
          być balsam Topialyse SVR zamiast Lipikaru.
        • colleen_1 Re: POMOCY sucho!!!!! 03.04.04, 15:46
          Objawy to chyba mniej wiecej to co wymienilas. Napisze Ci jak to sie objawia u
          mnie. Wiec po pierwsze suche placki na calych rekach, najwieksze i najbardziej
          widoczne na zgieciach. Po drugie zima zlazila mi skora wokol i z uszu i przy
          tym ciekla mi jakas ropka. Okazalo sie ze to od drapania (najprawdopodobniej w
          nocy bo wtedy nad tym nie panowalam). Tak wiec tych przeuszonych miejsc nie
          wolno drapac. Na twarzy tez mialam zmiany gdy bylam mlodsza - wlasnie
          luszczenie powiek, czasami polikow. I jesli chodzi o dlonie to sa strasznie
          suche, peka i zlazi mi z nich skora, skorki wokol paznokci tez sa suche.

Ok, a teraz czego uzywac. Pod prysznic fajny jest plyn do mycia ciala Balneum.
          Ogolnie cala ta seria jest fajna. Sa jeszcze balsam do ciala, krem w tupce oraz
          plyn do kapieli leczniczej. Wszystkie kosztuja ok 30 zł.
          Balsam jest bardzo fajny tylko tlusty i ma nieprzyjemny zapach, ale za to jest
          skuteczny. Do bardziej przesuszonych miejsc fajny jest ten krem w tubce,
          smarowalam nim zgiecia i byl skuteczny. Plynu do kapieli mialam tylko probke -
          czulam sie tak jakbym dodala do wody oliwki, nie zachwycil mnie. Strasznie
          tlusta byla po nim wanna.

Z mniej tlustych balsamow Fajny jest Xerialine 500 SVR, kosztuje 60 zl za 500
          ml.Podobny do niego choc moze ciut mniej skuteczny jest nawilzajacy Lirene
          Erisu.

Jesli masz naprawde duze zmiany, do krwi lub wlasnie takie saczace to powinnas
          isc do dermatologa. Zapisze Ci jakas masc z hydrocortisonem.

Do lykania osobom z atopia zaleca sie kapsulki z olejem z wiesiolka.

Aha, na wizazu byl jakis czas temu artykul na ten temat. Poszukaj, bylo w nim
          sporo ciekawych informacji.
          Na esentii jest w ofercie seria balneum, mozesz tam poczytac o tych
          kosmetykach.
          Jesli nawet nie masz atopii to nadaja sie do przesuszonej skory.
        • nadja11 Re: POMOCY sucho!!!!! 03.04.04, 17:22
          wawa a alantan nie jest przypadkiem zbyt cięzki ?Mam obawy że
          zatyka pory , a pozatym niestety ciezko sie wchłania i skóra
          bardzo sie lepi fuj.
          • Gość: wawa Re: POMOCY sucho!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.04, 18:20
            Nadja- pomylilas z mascia, krem jest super, wchlania sie blyskawicznie i nic a
            nic sie nie swieci! Wlasnie go stosuje na wysuszona skore i dzala lepiej niz
            Lipobase,/ta sie swieci mocno/
    • Gość: wawa Re: POMOCY sucho!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.04, 15:54
      Nadja- do ciala dostalas sporo propozycji do twarzy mniej. Ja mam jedna ktora
      mi zawsze pomaga Alantan plus krem cenka tylko 5zl
      • Gość: Am Re: POMOCY sucho!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 18:27
        A na wszystkie suche dolegliwosci polecam zwykly DERSMOSAN 6/PLN za tubke.
        Jest super ! Uzywam go do wszystkiego i mimo zaawansowanego wieku /34 lata/mam
        super skore na twarzy rekach nogach... Za kazdym razem jak bada mnie jakis
        lekarz to zawsze jest pytanie: co Pani robi ze skora - to skora malego
        dziecka !!! A ja tylko stosuje DERMOSAN ! Nie kłade go tylko w okolice oczu i
        na brode - w tych miejscach skora nie potrzebuje nic bo sama jest naoliwiona.
        Atropowe zmiany skorne u dzieci Dermosan leczy tak skutecznie, ze nikt nie jest
        w stanie w to uwierzyc !
        Polecam i pozdrawiam,
        Am
        • Gość: wawa Re: POMOCY sucho!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.04, 18:35
          Am- tak przekonujaco piszesz ze sama sprobuje ten Dermosan
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka