Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie?

IP: 195.136.30.* 07.04.04, 14:55
Kobiety o kobiecych kształtach... Jak dla mnie super, extra, bomba.
Pionierskie, ryzykowne posunięcie, ale sądze że się rewelacyjnie przyjmie.
Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.chello.pl 07.04.04, 16:05
      mam podobne zdanie i bardzo podoba mi się stwierdzenie,że ujędrnianie ciał
      modelek to nie sztuka!Ktoś miał bardzo ciekawy pomysł na tą reklamę.
      • Gość: vinca Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.04.04, 16:10
        I mnei się bardzo podoba;-)
      • Gość: Aniołek Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 21:18
        Ta reklama jest REWELACYJNA!!!Nareszcie ktos pomyslal o Nas:) Dziekujemy za
        ta..koniec z wieszako modelkami!!!MOze wreszcie skoncza sie te nasze kompleksy:)
    • Gość: kasia Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: 217.153.60.* 07.04.04, 16:13
      wg mnie sprzedaz produktow Dove powinna spro skoczyc po tej reklamie. sama
      nawet poczulam ochote przynajmniej obejrzenia ich produktow,a stad to juz maly
      krok do kupienia czegos...
      • Gość: Mimi Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 07.04.04, 16:27
        mi sie nie podoba, okropna, nie atrakcyje dziewczyny, krecace tym i owym, sa po
        prostu bez ksztaltne, bez talii, grubo kostne i nie apetyyczne. Kobiety w
        naszym kraju sa ogolnie rzecz biorac szczuple porownujac np stany czy niemcy,
        anglie. Nie popieram anorektycznych modelek ale ta reklama jest nie smaczna.
        Dodam ze bardziej mi sie podobaja kobietki zaokraglone niz suchelce, ale te z
        reklamy sa po prostu nie atrakcyjne, nie wspomne juz o sexappealu.Marlin Monroe
        byla sexowna i atrakcjna a wcale nie byla szczupla.JLo jest tez atrakcyjna a
        nie jest szczupla.to tak na arginesie gdyby ktos mi zarzucil ze preferuje
        reklamy z anorektyczkami.
        • Gość: Lenka Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.04.04, 16:42
          Nie zrobila na mnie wiekszego wrazenia,reklama jak kazda inna.
          A pokazanie "zwyklych "kobiet zamiast modelek to tylko nowy trend nic wiecej.
          • Gość: aga Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 16:45
            ja uważam, że zarówno tekst jak i same dziewczyny są świetne, atrakcyjne,
            bardzo kobiece i sexy, o wiele bardziej niż szczupłe modelki.Szczególnie podoba
            mi się mulatka jest bardzo apetyczna;)(acha może zaznaczę, że niejestem bi i
            poprostu lubię patrzeć na ładne ciała:)
            • misia777 Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 07.04.04, 17:31
              Mulatka jest okropna!!!
              • Gość: alex Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.swidnica.mm.pl 07.04.04, 17:47
                W ogóle mi się nie podoba.
                Ogólnie lubię produkty Dove (oprócz kosmetyków do włosów) ale ta reklama mnie
                denerwuje.
                Jakoś na moją podświadomość lepiej działają szczupłe ładne modelki a nie grube
                baby.
                Irytuje mnie ten trend: teraz wciska się ludziom że pulchne kobiety są lepsze
                od szczupłych. A co niby fajnego jest w tłuszcu ?? Jak ktoś lubi jedzonko i nie
                ma kompleksów to o. k. ale po co od razu wciskać ludziom kit ?
                Gruba baba to gruba baba - jak wyjdzie ze studia fotograficznego i zmyje z
                siebie te tony kosmetyków brązujących i ujędrniających to zawsze będzie zwykłą
                grubą babką.
                A jak kobieta jest szczupła to zawsze wygląda dobrze.
                • elve Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 07.04.04, 19:31
                  pozwól że zadam kilka pytań:
                  a co jest w tłuszczu niefajnego?
                  dlaczego gdy wypowiadasz się o kobiecie grubej, piszesz: baba, gdy o szczupłej:
                  kobieta?
                  i skąd przekonanie, że szczupła "baba" zawsze wygląda dobrze? toż to jawna
                  bzdura . najlepiej z tych szczupłych wyglądają szczupłe anorektyczki, zwłaszcza
                  w trumnach.
                  :>
                  A reklama mi się podoba - wreszcie pokazano zwyczajne kobiety, a nie
                  przedstawicielki jakiegoś 1% populacji, do których wyglądu daży, najczęściej
                  bezmyślnie, pozostałe 99%.
                  • Gość: alex Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.swidnica.mm.pl 07.04.04, 22:07
                    No dobra: szczupła baba i gruba kobieta.
                    Też może być.
                    Po prostu dla mnie kobieta powinna być przede wszystkim zdrowa, wysportowana w
                    miarę szczupła. Nic nie wspominałam o suchych kościach.
                    Na grubszej kobiecie nie wszystko wygląda dobrze.
                    Tłuszcz jest niefajny bo przykrywa mięśnie które rzeźbią sylwetkę.
                    Takie jest moje zdanie ale oczywiście możesz się ze mną nie zgadzać.
                  • gocha221 Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 08.04.04, 10:03
                    a czemu Ty mowiac o szczuplych od razu zaczynasz mowic o anorektyczkach?????
                    Uwierz mi: nie kazda szczupla kobieta to anorektyczka!!!!! ja jestem szczupla i
                    nie glodze sie, jak mam ochote to jem tabliczke czekolady na raz, ale ogolnie
                    staram sie odzywiac zdrowo( wlasnie glownie ze wzgledu na zdrowie, a nie na
                    figure), poza tym sport. a te panie z reklamy Dove moim zdaniem sa jakies
                    nieapetyczne. poza tym jesli chcieli przedstawic obraz przecietnych kobiet, to
                    czemu nie dali jednej szczuplej a jednej rzeczywiscie bardzo otylej!!!????
                    w koncu takie dziewczyny tez chodza po naszych ulicach...
                  • gocha221 Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 08.04.04, 10:05
                    aha!! i jeszcze jedno
                    pytasz co jest "niefajnego" w tluszczu.
                    przede wszytkim w tluszczu jest niefajne to ze jest on niezdrowy
                    trzęsąca sie warstwa tluszczu na udach i brzuchu to tylko jeden aspekt niefajnosci.
                    gorsze jest otluszczenie narzadow wewnetrznych, przeciazenia uklau kostnego,
                    ktoryten tluzczyk musi dzwigac codziennie.
                    wlasnie to w tluszcu jest bardzo niefajne...
                    • elve Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 08.04.04, 10:09
                      więc uważasz, że panie w reklamie mają gdzieś trzęsącą się galaretę i
                      otłuszczone narządy wewnętrzne? gratuluję spostrzegawczości!
                      • Gość: gocha221 Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.icpnet.pl 08.04.04, 18:14
                        wlasnie tak sadze....
                        3 z nich zapewne maja trzesacy sie tluszcyk na udach i brzuchu
                        a otluszczanie narzadow wewnetrzynych przebiega rownolegle z otluszczaniem calej
                        reszty ciala, wiec zaoewne serce, watrobe, nerki tez maja otluszczune.
                    • Gość: klarysa Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: 62.233.181.* 08.04.04, 12:53
                      Smieszna ta rozmowa.Ale mam jedno "ale"- ten tłuszcz na udach i biodrach to
                      praca natury .Dzięki temu,że w wyniku ewolucji wykształciła się tkanka
                      tłuszczowa ,kobieta posiada zapasy energetyvczne ,a to wszystko potrzebne jest
                      do prawidłowego przebiegu ciąży i porodu.Nie od dziś wiadomo,że kobiety o
                      wążiutkich biodrach mają spore problemy z porodem (dłuższy i cięższy,często
                      kleszcze itp)Tak więc nie sądzę ,aby można było polemizować z biologią:) Inną
                      rzeczą jest to ,że np.Maratonki ,ktore duzo ćwiczą i praktycznie nie posiadają
                      tkanki tłuszczowej, często jadą na hormonach.Bo pierwsze co zanika w wyniku
                      straty tluszczu i morderczego treningu to miesiączka ,a zatem i płodność.Tak
                      więc każdy medal ma dwie strony,o czym warto pamiętać.
                      • elf Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 08.04.04, 16:17
                        Gość portalu: klarysa napisał(a):

> Smieszna ta rozmowa.Ale mam jedno "ale"- ten tłuszcz na udach i biodrach to
                        > praca natury .Dzięki temu,że w wyniku ewolucji wykształciła się tkanka
                        > tłuszczowa ,kobieta posiada zapasy energetyvczne ,a to wszystko potrzebne
                        jest
                        > do prawidłowego przebiegu ciąży i porodu.Nie od dziś wiadomo,że kobiety o
                        > wążiutkich biodrach mają spore problemy z porodem (dłuższy i cięższy,często
                        > kleszcze itp)Tak więc nie sądzę ,aby można było polemizować z biologią:)

Oj, dziewczyno, dziewczyno. Owszem, problemy z porodem MOGĄ mieć kobiety o
                        wąskich biodrach, ale nie ma to nic wspólnego z tłuszczem! Tu o ROZSTAW KOŚCI
                        chodzi!! Zapewniam Cię, że można wyglądać grubo z powodu nadmiernego tłuszczu
                        na biodrach, a w rzeczywistości mieć waskie biodra (=kości). Tak więc tłuszcz
                        niewielo ma z tym wspólnego:)
                        • Gość: klarysa Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: 62.233.181.* 08.04.04, 18:51
                          Dziewczyną to ja chciałabym być!:) Za zmagazynowanie tłuszczu w okolicach
                          bioder odpowiedzialny jest estrogen. To nie ma nic wspólnego z
                          płodnością ,prawda? :)))Tak więc gatunkowo kobieta o szerokich(vel kobiecych )
                          biodrach rokuje dobrze pod względem płodnosci( a skąd ta osławiona
                          klepsydra,która jest przesłaniem od natury pt.-ona będzie mogła wielokrotnie
                          rodzić i przekaże moje geny) I pokaż mi kobietę o miednicy z szerokim
                          rozstawem,która ma chłopięce biodra w stylu 85 cm.Wątpię czy znajdziesz...XX
                          wiek po prostu maksymalnie walczy ze swszystkim ,co przez wieki było
                          naturalne.Ci,którzy mówią,że te "Grube baby" w reklamie im się nie
                          podobają ,mówią tak dlatego,że od urodzenia znali już chudy ideał urody.
                      • runania trochę wiedzy nie zaszkodzi! 14.04.04, 13:41
                        Może zanim wypowiesz się na temat fizjologii sportu, zapoznaj się z wynikami
                        badań (por. np. "Sport kobiet"). Muszę Cię bowiem wyprowadzić z błędu - u
                        maratonek ze względu na typ wysiłku i brak wspomagania hormonalnego oraz bardzo
                        watościową dietę niezwykle rzadko występuje amenorhea, czyli ustanie
                        miesiączkowania. Jest to głównie problem gimnastyczek artystycznych i pływaczek.
                        Problemy z płodnością? - ciekawe co na to najlepsza maratonka na świecie Paula
                        Redcliff? Poza tym to właśnie sportsmenki (również te bardzo szczupłe) wyjątkowo
                        dobrze znoszą obciążenia fizyczne towarzyszące ciąży i porodowi.
                      • Gość: gocha221 Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.icpnet.pl 16.04.04, 16:41
                        mnie tez rozbawilo to ze tluszcze na biodrach pomaga w porodzie!!!!
                        co za pomysl!!!
                        a mozesz dokladniej napisac jak on pomaga??
                        bardzo jestem ciekawa, bo wydawalo mi sie przez dlugi czas ze chodzi tu o
                        szerokosc kosci biodrowych, ich rozstawu..a tu niespodzianka
                  • kokieteryjna Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 10.04.04, 19:07
                    elve napisała:

> :>
                    > A reklama mi się podoba - wreszcie pokazano zwyczajne kobiety, a nie
                    > przedstawicielki jakiegoś 1% populacji, do których wyglądu daży, najczęściej
                    > bezmyślnie, pozostałe 99%.

Podpisuje sie pod tym !!! :)
              • Gość: Anita Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.local.pl / 62.233.187.* 07.04.04, 22:06
                fAKT MNIE SIE TEZ NIE PODBA BO JEST NIEKSZTALTNA
    • gocha221 Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 07.04.04, 17:48
      a mnie sie ta reklama absolutnie nie podoba...
      nie chcieli pokazac modelek-OK
      ale dlaczego od razu zdecydowali sie na tak niezgrabne( moim zdaniem) panie??
      przeciez wystarczy krótki spacer zeby zobaczyc, ze w Polsce jest pełno zgrabnych
      dziewczyn, moze nie o " modelkowatych" wymiarah, ale duzo zgrabniejsze niz te z
      plakatu...
      poza tym nie ma sie co rozczulac, ze wreszcie ktos dostrzega rzeczywistosc itd,
      bo to tylko chec odroznienia swojego przekazu reklamowego..nic wiecej

• charade Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 07.04.04, 22:02
        Szczupła kobieta wygląda bez makijażu lepiej niż "gruba baba" ? Oj,
        polemizowałabym. Poza tym te kobiety z reklamy to nie są grube baby ! Kobieto,
        to jakie ty osobniczki uważasz za szczupłe ? Aż się boję zapytać.

Ale do rzeczy. Daleko mi do jakiegoś zachwycania się tą reklamą, aż nie mogę
        uwierzyć w te niektóre szumne wypowiedzi o tym, że zmienia się trend i w ogóle.
        Dajcie spokój, raz dali przeciętne babki, bo to w miarę mało oblatane, ale i
        tak w te pędy wrócą do swoich ulubionych nastoletnich anorektyczek na reklamach.
    • kamaoka Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 07.04.04, 22:01
      bardzo mi sie podoba!!! co z tego ze te panie nie sa atrakcyjenw potocznym tego
      slowa znaczeniu, skoro sa soba, a ktos zarzucil ze jak wyjda ze studia i zmyja
      z siebie te tony makijazu, to bede okropne, ej, a czy to przypadkiem tak nie
      ejst ze et wszystkie ponetne laski z plakatow i meskich czaasopism
      sa "obrabiane" komputerowo? zalosne... jestem szczupla, lubie swoje cialo,
      chcilabym zmienic to i owo, a po tej rekamie, zapragnelam miec ten kosmetyk, na
      razie nie mam kasy, ale jak bee miala to zobacze, nawet jakby mial mi nie
      pomoc, to i tak go bede lubic, bo poprawic cialo modelki to nie sztuka:)
      • Gość: lola Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.chello.pl 07.04.04, 22:22
        dla mnie kobiety z tej reklamy to nie są "grube baby" i nie wiem jak kobieta
        może się tak wyrazić o drugiej kobiecie!a Dziewczyny z tej reklamy są poprostu
        fajne,emanujące radością.
        • Gość: kawa Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 08.04.04, 09:07
          ŚWIETNA !!!
          kawa
        • maga102 Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 08.04.04, 09:11
          Mnie ta reklama się bardzo podoba. Sam fakt, że usłyszłam i zobaczyłam ją
          (została mi w głowie) już coś znaczy.
          A kobietki?
          Wcale nie gurbe,dość ładne, a najważniejsze, że emanujace radością.
          I to jest chyba największyzm plusem tej reklamy.

maga
        • Gość: Mimi Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 10:31
          no i co z tego ze emanuja radoscia? to jest reklama, szkoda zeby mialy
          depresje!!
          co do nazwania kogos gruba baba, dlaczego nie? mamy wolnosc slowa, kazdy ma
          swoje zdanie, dla mnie to tez sa grube baby,mozna by tu tez uzyc innych slow
          np: pasztety, kaszaloty... :) i co z tego? jak go zwal tak go zwal, mi sie nie
          podoba.
          no i jeszcze ta bielizna, majty jak u cioci kloci, szczegolnie na jednej z
          blondynek.
          • maga102 Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 08.04.04, 12:43
            Emanują radością i jest to cecha wyrózniająca tą reklamę spośród innych.
            Nie wiedziałam tego w reklamch Loreala czy innych kosmetyków.
            A co do nazewnictwa to możesz je tez nazwać "głupie dziwki" ale to tylko
            świadczy o tobie.
            A majty cioci-kloci to akurat modne teraz szorty.

maga
            • Gość: Mimi Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 11:17
              przepraszam nikogo nie nazwalam glupia dziwka!!!!! wiec nie wkladaj mi w usta
              slow ktorych nie wypowiedzialam!!!!!! nawet mi to nie przeszlo przez glowe! a
              tobie gratuluje slownictwa i frazeologii. powiedzialam iz mozna uzyc tu roznych
              okreslen ale nie mialam na mysli takiego!! ze ci wogole przeszlo to przez mysl.
              za kogo ty mnie uwazasz? he? jestes bezczelna. I droga magdo102 to tylko
              swiadczy o tobie! przypisywanie ludziom slow ktorych nie powiedzieli i nie
              zamierzali powiedziec.

co do majtek, to nie szorty, tylko to sa majtki tzw hipsterki. szorty to pewnie
              ty nosisz
    • mantha Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 08.04.04, 10:47
      Wreszcie reklama z NORMALNYMI kobietami.
      poza tym kluczem w tej reklamie jest tekst: ze nie sztuka ujędrnić cialo
      modelki, (ktore i tak jest juz ujędrnione milionem innych zabiegów i
      kosmetyków).
      pozdrawiam
    • kohol Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 08.04.04, 10:48
      Re-we-la-cja.
      Mam podobną figurę do tych pań (może nawet pełniejszą), więc jestem targetem
      pewnie :D
      Poza tym mój facet powiedział, że one sa zupełnie normalne, a niejakieś
      tam "pełniejsze", zdziwił się, gdy mu powiedziałam, ze tu na tym forum uważane
      są za "grube baby".
      Mam super faceta.
    • magdzie Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 08.04.04, 11:12
      ogolnie to temat pielegnacji ciala jest potraktowany 'na wesolo'
      i 'rzeczywistosciowo'. nie widze niczego co mogloby mnie zniesmaczyc, poza tym
      malo osob z tego forum opalalo sie lub chociaz bylo na plazy naturystow. to
      bylaby prawdziwa szkola zycia dla tych, ktorym ta reklama nie odpowiada. moze
      pokazujmy prawdziwych ludzi, bez jakich kolwiek upiekszen. nie jestem ani
      pulchna ani 'przy kosci', ale uwielbiam przebywac wsrod kobietek, ktore sa
      wesole i pelne zycia, a moje przyjaciolki takie wlasnie sa, a do tego maja duzo
      ciala co w pelni akceptuja. oby wiecej takich reklam. poza reklamą toyoty, jest
      to ostatnio reklama, ktora umieszczam na 2 miejscu w moim rankingu( 'udanych
      reklam'). pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: Klarysa Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: 62.233.181.* 08.04.04, 12:58
        No,wreszcie ktoś na temat reklamy Toyoty !!!Jest pojecghana po całości!!!!A
        nie kichowate reklamy samochodów ,w których Schiffer ma wielokrotny
        orgazm,kiedy w trakcie wypadku w samochodzie otwiera się jej poduszka
        powietrzna:)
    • hennessy1 Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 08.04.04, 12:44
      Uważam, ze reklama jest pomysłowa i pokazuje, ze nie tylko szczuple kobiety sa
      atrakcyjne (pomijajac to że bardzo szczuple w ogóle nie są atrakcyjne). Jest to
      jedyna reklama, którą moj mężczyzna ogląda z zainteresowaniem :P i uważa, że
      jest bardzo apetyczna ( i nie robi tego ze względu na mnie, bo jestem dużo
      szczuplejsza niz kobiety w tej reklamie ). pozdrawiam.
      • Gość: Ag Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.3vnet.pl 08.04.04, 22:45
        A mnie dziwi jedno - czemu one wszystkie sa takie same? Jesli w reklamie nie
        pojawia sie szczupla, wysoka modelka, to pojawia sie dziewczyna dosc niska o
        pelnych udach i drobnych ramionach (w miare). Nie ma innych? Ja jestem inna!
        Mam 180cm wzrostu, mocne kosci... mogli zrobic troche wiekrzy rozrzut wsrod
        modelek.... mieliby szerszy target :)

Pozdrawiam
        Ag
    • june.miller Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 08.04.04, 14:22
      Wg mnie te kobiety są szczupłe- nie chude, ale szczupłe własnie.
    • Gość: truskawa Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 14:44
      no cóz... denerwuje mnie przesadne pokazywanie w reklamach i
      filmach ,,idealnych'' kobiet, bo obejrzeniu atkiego filmu czy reklamy mam doła:(
      i wkurza mnie to , że robianiektórym laskom wodę z mózgu , póbując przekonać ,
      że gdy kupia sobei tusz jakis tam , to bedą taki jak te w reklamie , niestety
      są laski któe sie na to łapią...
      a co do reklamy Dove to fajnie , ze wpadli na taki pomysł , ale jak dla mnei to
      szczerze mówiąc te kobiety są ...jednak za grube , no jakies takie zbyt
      obfite...
      ale to moje osobiste zdanie
      • Gość: alex Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.swidnica.mm.pl 08.04.04, 16:20
        Tylko że reklamy, zwłaszcza kosmetyków pokazujące zwykłe kobiety jakich wiele
        to moim zdaniem marny pomysł.
        Każdy po trochu lubi się okłamywać i pomyśleć że kupując takie czy inne kosm.
        będzie taki super jak te modelki.
        Naprawdę lubię ludzi- i grubszych i chudszych, ale do REKLAMY nadają się tylko
        te na które patrzy się z zazdrością. Przede wszystkim reklamy skierowane do
        kobiet mam tutaj na myśli.
        Gdyby pulchne dziewczyny zachęcały tak do kupowania to wszysytkie modelki na
        pokazach nosiły by rozmiar 40 wzwyż a nie 36 i 38.
        • Gość: kohol Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.crowley.pl 08.04.04, 16:32
          Gość portalu: alex napisał(a):

> Tylko że reklamy, zwłaszcza kosmetyków pokazujące zwykłe kobiety jakich wiele
          > to moim zdaniem marny pomysł.
          > Każdy po trochu lubi się okłamywać i pomyśleć że kupując takie czy inne kosm.
          > będzie taki super jak te modelki.

Zauważ jednak, że to o tej reklamie się mówi, nie o innych. I poczytaj sobie,
          ile w tym wątku było juz deklaracji dotyczących zakupu :)
          • Gość: łodzianka Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.Astral.Lodz.PL 08.04.04, 19:37
            moim zdankiem - reklama skierowana jest do innego kregu odbiorcow niz np
            reklama Loreala - maja taka linie ujedrniajaca - zielonkawe kolorki - tam
            modelka ma cialo idealne - tak samo loreal robi z kremami - jego modelki maja
            wyretuszowane zmarszczki - a np w reklamach vichy nie do konca.
    • livy Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 08.04.04, 19:29
      moim zdaniem ta reklama to po prostu podlizywanie się kaszalotom bo takich
      przecież najwiecej. te babska stanowczo powinny schudnac!!! nie mowie ze jakies
      szkielety sa najfajniejsze, bo akurat uwazam ze najfajniejsza figure ma Shakira
      i Kryska Agilera (ostatnio)ale te z reklamy sa otyle a co za duzo to niezdrowo.
    • 1szylider Wreszcie ktoś pokazał normalne laski 08.04.04, 20:29

• Gość: truskawa Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 22:05
      no fakt, rekalam odnioslą jeden z z zamierzonych celów, jest o niej głosno ,
      mówi się o niej a tym samm , wieksz szansa na zakup produktu ..a le dalej nei
      rozumem dlaczego takie pełne wybrali te kobiety:(
      • kocurek_bury Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 09.04.04, 09:10
        Kobietki, zastanówcie się, co mówicie! Jakie "grube baby"? Jakie "kaszaloty"?
        To zupełnie normalne dziewczyny, gdyby sprawdzić ich BMI, pewnie mieściłby się
        w normie, w jej górnych granicach, to prawda, ale jednak!
        Naprawdę nigdy nie byłyście pod wspólnym prysznicem, na wf-ie, basenie,
        siłowni, czy choćby na koloniach??? Nie pamiętacie, jak wygląda WIĘKSZOŚĆ
        dziewcząt????????
        ONE NIE SĄ MOŻE "SZCZUPŁE", ALE ZUPEŁNIE W NORMIE! NIE MAJĄ NADWAGI A TYM
        BARDZIEJ NIE SĄ "OTYŁE"!!!
    • Gość: K. Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.mtvk.pl 09.04.04, 09:04
      Reklama jak reklama, kobiety jak kobiety... Dla mnie zadna rewelacja.
      Moze rzeczywiscie trudno jest zaakceptowac kragle ksztalty w reklamie, jesli
      przez lata patrzylo sie na zgrabne chude 15-latki. Troszke mnie to razi i wcale
      nie jestem z tego dumna :( To znaczy, ze uleglam stereotypowi, ze w tv mozna
      pokazywac tylko to, co mlode, chude, o idealnych wymiarach, bez zmarszczek, bez
      cellulitu. Tresura reklam w tv i w magazynach kobiecych zrobila swoje...

W kazdym razie raczej mnie ta reklama nie zacheca do zakupu. No bo co- jak bede
      uzywac balsamu Dove to bede taka "pupiasta" (na razie nie jestem, uff...)??
      Beee... Poza tym nic z niej nie wynika, ani ze ten krem wyszczupla, ani ze
      likwiduje cellulit :/ Kompletna enigma.
      • Gość: hopik Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 09:13
        z reklamy wynika, ze mimo iz obfite, te kobietki maja jedrne cialko i tylko o
        to chodzi. ten krem nie ma odchudzac tylko ujedrniac, i o to chodzi, sa przy
        kosci to fakt, ale sa piekne i wesołe.
        • Gość: K. Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.mtvk.pl 09.04.04, 09:40
          No coz, co do sefinicji piekna to nie bede sie sprzeczac, kazdy lubi co innego.
          A owszem, zauwazylam, ze sa grubiutkie, ale ze cialko maja jedrne to juz nie...
          • Gość: Ania Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.lot.pl 09.04.04, 10:51
            na tej reklamie pulchne kobietki wyglądają i tak o niebo lepiej. Odpowiednie
            oświetlenie nie uwydatnia prawdziwego wyglądu ich cellulitu. Taki ogromny
            zaawansowany cellulit to okropna rzecz. Tam tego nie pokazali... więc to jednak
            tylko reklama...
            • charade Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 09.04.04, 11:50
              Moje myśli po przeczytaniu niektórych wypowiedzi.

Przede wszystkim należy się zastanowić, co sprawia, że w reklamach jednak
              dominują anorektyczne nastolatki (w reklamach skierowanych do kobiet). Ano
              dlatego, bo kobietom się one podobają ! Kobiety są już tak wytresowane (jak
              ładnie któraś z wypowiadających ujęła) przez projektantów mody (a ci z kolei
              najczęściej są gejami i podoba im się raczej chłopięca sylwetka, inaczej mówiąc
              deska) i magazyny kobiece, że jak zobaczą kobiety o kobiety o kobiecych
              kształtach, to automatycznie im się nasuwa na myśl : "o, jaki gruby kaszalot,
              dobrze że ja taka nie jestem".
              Najzabawniejsze jest to, że mężczyznom wcale się w większości przypadków nie
              podobają chude panny, ale co tam ! Kobiety wiedzą lepiej. Zresztą, największym
              krytykiem kobiety jest druga kobieta, nie od dzisiaj to wiadomo. Popatrzcie na
              reklamy skierowane do facetów - kobiety wyglądają na nich zupełnie inaczej niż
              na reklamach skierowanych do kobiet. Są one szczupłe, bynajmniej nie chude, z
              biodrami i dużym biustem, seksowne. Te z reklam dla kobiet są aseksualne.
              Tak moje drogie. Kobiety o normalnej figurze nazywane są przez Was grubymi
              kaszalotami i przez takie właśnie nastawienie moja siostra miała anoreksję, a
              teraz ma uroczą bulimię. Jest bardzo szczupła (o wiele szczuplejsza od tych
              dziewczyn na reklamie), ale obsesyjnie twierdzi, że jest grubasem. To tylko
              oczywiście jeden z przykład ów, nie mam zamiaru użalać się tutaj nad losem
              akurat swojej siostry.
              • Gość: K. Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.mtvk.pl 09.04.04, 12:27
                > Przede wszystkim należy się zastanowić, co sprawia, że w reklamach jednak
                > dominują anorektyczne nastolatki (w reklamach skierowanych do kobiet). Ano
                > dlatego, bo kobietom się one podobają !

Wiesz, to chyba odwrotnie. Najpierw byly reklamy i czasopisma, w ktorych
                kreowano taki chudy wzor kobiecosci. Dopiero potem kobiety, tym osaczone,
                przyjely ten model i zaczely sie do niego dopasowywac. No ale coz, kazda epoka
                ma swoj ideal piekna. Gdyby Rubens malowal wychudzone kobiety, to pewnie w
                swojej epoce wzbudzilby szalone kontrowersje, a wrecz obrzydzenie.

A w ogole to po co ta cala dyskusja, co jest lepsze: chude czy grube.
                Najwazniejsze, zeby dobrze sie czuc ze soba, dbac o swoja urode i zdrowie.
                Ja tam osobiscie nie jestem wielbicielka tluszczyku tu i owdzie i zadna reklama
                nie zmusi mnie do tego, zeby na sile przytyc, bo nagle grube zrobilo sie
                modne ;)
                • Gość: lola Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.chello.pl 09.04.04, 12:34
                  ale faktem jest ż prawdziwym mężczyznom podobają się panie o kobiecych
                  kształtach-wychudzone dziewczyny podobają się najczęściej gówniarzom,którzy
                  chcą zaszpanować swoimi panienkami na dyskotekach.
                  • charade Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 09.04.04, 13:24
                    Do K. - tu nie chodzi o debatę nad tym, co jest lepsze. Ja też nie lubię
                    tłuszczyku na sobie, ale nie mam problemu z tym, że inne kobiety mają ów
                    tłuszczyk i nie nazywam ich grubymi kaszalotami z tego powodu.
                    • maga19 Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 09.04.04, 15:05
                      Reklama telewizyjna bardzo mi się podoba, choć faktem jest, że produkty z tej
                      linii kupiłam jeszcze przed w/w emisją (skuszona promocyjną ceną w
                      hipermarkecie:)
                      W nowym Elle jest wersja "gazetowa"-zdjęcia czterech kobiet z reklamy
                      telewizyjnej i mam wrażenie, że zostały troszeczkę pogrubione. Są jakby
                      bardziej przysadziste (może zdjęcie zrobione z niezbyt fortunnej perspektywy) i
                      powiem szczerze (bez dyskyminacji), że ta wersja niezbyt mi się podoba. Może
                      dlatego, że telewizja pokazuje "w ruchu" ;)
                      Pozdrawiam. Magda
                      PS-Jeżeli ktoś widział tę reklamę w gazecie, to proszę o wyrażenie odczuć. Może
                      tylko mi się wydaje:)
                      • Gość: lodzianka Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.Astral.Lodz.PL 09.04.04, 17:54
                        wlasnie weszlam teraz na forum, zeby o tym napisac :) przed chwila zobaczylam w
                        elle ta reklame ..i uwazam ze o wiele lepiej prezentuja sie owe panie w ruchu w
                        telewizorze
            • Gość: zielonaherbata Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.ksk.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 16:15
              Mylisz cellulit z nadwagą. Nie wszystkie kobiety mające parę kilo za dużo mają
              cellulit. Nie wiem jak to jest w przypadku dużej otyłości, ale jeżeli jest to
              kilka lub nawet 10 kg za dużo - nie jest to równoznaczne z cellulitem. Ja, po
              urodzeniu dzieci miałam właśnie te 10 kg więcej i nie miałam cellulitu.
              Schudłam i nadal go nie mam. Pozdrowienia basia
              • Gość: Ania Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.lot.pl 14.04.04, 17:57
                zielona herbato! o nie widziałam jeszcze grubaśnej bez cellulitu.. ble
                • Gość: helen Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 11:00
                  Tutaj musze sie nie zgodzic. Mam kolezanke, która ma nadwage, a mimo to nie ma
                  cellulitu. Dziewczyna bardzo duzo plywa i musze powiedziec ze nawet
                  szczuplejsze kolezanki zazdroszcza jej ze nie ma skorki pomaranczowej. Jestem
                  od niej duzo szczuplejsza a u mnie cellulit jest :(.
    • Gość: nora Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.acn.waw.pl 09.04.04, 19:48
      zapewniam was, ze majac pare kilogramoe wiecej niekoniecznie
      ma sie cellulit.
      takie cialko jest bardzo sexy, mile i mieciutkie.
      a na plazy faceci wywalaja galy na mnie a nie moje szczyplutkie
      kolezanki.
      mnie sie reklama podoba.
      ja w ogole kiedys zniechecilam sie do tej firmy wlasnie z powodu
      reklam.
      wkurzalo mnie, ze wiekszosc tych dziewczyn to byly taki pipki,
      szare myszki, w dodatku jakate. moze czas zmienic zdanie
    • kamaoka Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 09.04.04, 20:22
      to ja sie jeszcze raz wypowiem:)
      alez te babki wcale nie sa grube!!! matkoboska, toz jesli je nazwac grubymi to
      ja, z bmi wskazujacym na niedowage jestem zwykla, nieza szczupla dziewczyna,
      przerazajace... te kobiety sa normalne, tak, po prostu normalne, rozejrzyjcie
      sie czy wokol nas sa same 16latki??? czy to ze ja czy Ty - droga forumowiczko,
      wygladamy ladnie, jestesmy szczuple to mamy wymagac zeby wszyscy wkolo tez tacy
      byli, bo swiat bedzie piekneijszy jak beda sami pieknio ludzie? nie, swiat
      bedzie wtedy nudny i dziwi mnie niektore wpoweidzi az kipiace nienawiscia...
      takie blahostki, a ile jadu....
      ta reklama jest ryzykowna, wlasnie przez to ze koboety sa juz "wytresowane" ze
      tylko to co megaszczuple jest piekne, beda zniesmaczone, bo reklama ma
      pokazywac raj na ziemi, wmawiac ze jak sie zastosuje reklamwoany produkt to sie
      bedzie o 20 lat mlodszym, piekniejszym, seksowniejszym... rozuemim zatem ze
      najbardziej takim osobom podobaja sie reklamy proszkow do prania, bo one
      wlasnie pokazuja taki idealny swiat - kobieta jest w nich taka kobieca:>
      ta erklama ma po prostu inny target - kobiety, ktore po prostu sa zadowolone ze
      swego ciala, choc sa swiadome jego niedoskolnalosci i maja juz dosc ludzenia
      sie ze beda takie jak te nastolatki na reklamach, po prostu kobiety przekonane
      o wlasnej wartosci, nie zanizonej przez to ze maja juz te 35-40 lat (dla mnie
      to duzo, bo mam 19:))), ale przeciez i ja kiedys ten piekny wiek osiagne
      pzdr i mniej jadu w wypowiedziach, bo wrzodow zoladka dostaniecie:)
      Kamila
      • Gość: lola Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.chello.pl 09.04.04, 23:02
        brawo Kamila!!
        • Gość: łodzianka Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.Astral.Lodz.PL 10.04.04, 15:43
          kto wie ile kosztuja owe specyfiki?
          • Gość: alex Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.swidnica.mm.pl 10.04.04, 16:44
            Oszukujcie się dalej! Powodzenia.
            Moim zdaniem żaden mężczyzna nie powie wprost, że bardziej podobają mu się
            szczupłe kobiety bo naraziłby się od razy na publiczny lincz ( oczywiście w
            przenośni). Będzie ściemniał że pulchne to seksowniejsze są itp.
            Nie uwierzę.
            Szczupła dziewczyna czy już dojrzała kobieta zawsze będzie budzić
            odrazę/zazdrość od tych grubszych bo po prostu jest od nich atrakcyjniejsza -
            trzeba naprawdę dysponować dużą wiarą w siebie i sexapeal'em żeby nie
            zazdrościć szczupłej, gibkiej koleżance.
            Bez przesady że te wszystkie modelki są anorektyczne!!! Wy chyba nigdy nie
            widziałyście anorektyczki na oczy. Wszystkie modelki współczesne to ideały
            kobiecości - mają biodra ale bez przesady, jędrne uda itd., mówienie o tym że
            to anorektyczki to po prostu asekuracja.
            Trzeba się po prostu wziąść za siebie, uprawiać jakiś sport, jeść mniej a
            sylwetka się stanie bardziej proporchjonalna.
            Zasłanianie się estrogenem i tym że natura tak chciała to też asekuracjia: nie
            traktujmy kobiet jak inkubatory do podtrzymywania populacji.
            • maga19 Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 10.04.04, 17:49
              Tak, tak po świętach postanawiam się WZIĄĆ za siebie. pozdr. Magda
              PS-Myślę, że pranie mózgu w Twoim przypadku przyniosło rewelacyjne rezultaty.
            • charade Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 10.04.04, 18:16
              Do Alexa - faktycznie, nie wszystkie modelki były anorektyczne, np. Lelitia
              Casta, Cindy Crawford, Claudia Shiffer czy Heidi Klum - te to są zbudowane jak
              boginie. Ale te, co chodzą po wybiegach to w 90% istne kościotrupy. Polecam
              zajrzeć na dział "moda" W Twoim Stylu - wystające kości, nóżki jak zapałki i
              zapadnięte ponure twarze. I nie chrzań, że nie widziałam anorektyczki na oczy -
              moja siostra i koleżanka miały anoreksję, więc znakomicie się orientuję w
              temacie.
              Nie wypowiadaj się w imieniu całej populacji męskiej. Bo są tacy, co lubią
              tylko szczupłe i się do tego przyznają (np. mój chłopak) i jest cała masa
              takich, co uważają, że kobieta powinna być kobietą, czyli mieć kobiece kształty
              i twierdzą, że np. Kasia Stankiewicz wygląda teraz koszmarnie. Wątpię, żeby mi
              jakiś facet chciał schlebiać mówiąc, że lubi kobiece kobiety, bo przecież sama
              należę do tych szczupłych.
              I na koniec - jem tyle, ile trzeba oraz uprawiam sporty.
              • Gość: łodzianka Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.Astral.Lodz.PL 11.04.04, 17:17
                ponawiam pytanie - kto wie ile kosztuja owe specyfiki?
                • Gość: vaneo Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 12:13
                  Kosztują do 30zł:-)
                  • Gość: aahgahahah Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.LKSnet.org / *.LKSnet.org 12.04.04, 21:31
                    TA REKLAMA TO PODLIZYWANIE SIE KASZALOTOM
                    WIEKSZOSC KOBIET NIE JEST SZCZUPLA I JAK ZOBACZY TAKA REKLAME TO SOBIE MYSLI"
                    NO DZIEKI DOVE, W KONCU KTOS MNIE ZAAKCEPTOWAL"
                    TA REKLAAMA TO PODLIZYWANIE SIE DLA ZYSKU I NIE WIDZE W NIEJ ZADNEJ RADOSCI Z
                    POKAZANIA TYCH RACZEJ OTYLYCH CIAL
                    • Gość: Mimi Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.04.04, 21:39
                      aa dzisiaj przeczytalam w gazecie ze w tej reklamie wystepuja panie od
                      rozmiarow 36 do 46. ktora tam nosi 36 ??????????????? ja jestem normalnie
                      wygladajaca nosze 38 czasem 40. moja bardzo szczupla kolezanka nosi 36!!! sory
                      ale zadna z nich nie wyglada na 36!!!!!!!!! chyba zart!
                      • Gość: kika_19@gazeta.pl Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.04.04, 21:45
                        tia? a moze niech twoja kolezanka choc raz wystapi przed kamera i zobaczysz,
                        zeze szczuplej 13 zamienia sie w pokazna 38. wiem co mowie.

kika, rozmiar 36 (gora) i 38 (dol)

• Gość: Mimi Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.04.04, 21:54
                          nie sadze, nie wiem na jakiej podstawie osadzasz wyglad mojej kolezanki, nie
                          widzialas jej, to ze ty rosniesz przed kamera, nie znaczy ze wszyscy tez rosna,
                          zreszta dobry fotograf sprawia ze sie wyglada lepiej, no ale jezeli ty
                          wygladasz gorzej to sugeruje zmienic pana fotografa, kamerzyste czy kogotam
                          masz.
                          ta 13 to do czego sie odnosi? wieku? rozmiaru? o ile wiem to nie ma rodmiaru
                          13, przynajmniej w europie. a moja kolezanka nie ma tez lat 13 tylko 30.
                          • Gość: kika_19@gazeta.pl Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.04.04, 22:01
                            czepianie sie slowek, niemily sposob komentowania... aleodpisze

oczywiscie 36 - rozumienie kontekstu to ceniona umiejetnosc

pracuje w przemysle filmowym (nie jako aktorka) i wierz mi - kazdy 'rosnie' w tv
                            wytlumaczylabym to, trwaloby to troche dlugo i byloby nudne, moglabym wyslac Ci
                            to na mail'a, gdybys nie byla taka pseudo-uszczypliwa

dodam, ze chodzi o pewien dzial fizyki - mianowicie o optyke

jesli chceszkoniecznie dowiedziec sie szczegolow - dziecko z 7 klasy uczy sie
                            tego na lekcjach (a przynajmniej uczylo sie, kiedy to jeszcze istnialy 7 klasy)

• Gość: Mimi Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.04.04, 18:55
                              no coz jak kuba bogu tak bog kubie, jezeli ktos do mnie pseudo-uszczypliwie nie
                              widze powodu zeby byc mila dla takiej osoby, jakos nie zauwazylas ze moze to ty
                              byla najpierw nie mila, siebie jakos nigdy nie widzimy eh?

aha do 7 klasy nie chodzialam zakonczylam edukacje na klasie piatej :)
                              a dzial optyki nie jest szeroko omawiany w szkole podstawowej szanowna pani od
                              fizyki.
                              ahh jakie to szczescie ze nie jestes aktorka ani cie nie pokazuja w tv, pewnie
                              bylabys rownie upierdliwa jak i tu.
                              finito tej konwersacji :P
                              • Gość: kika_19@gazeta.pl Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.04, 19:14
                                do zrozumienia tematu nie jest wymagane szerokie omawianie optyki, same
                                podstawy wystarcza, sa one na pewno zawarte w progamie, przynajmniej byly,
                                kiedy ja sieuczylam i sa w szkole mojej siostrzenicy (warszawa - saska kepa)
                                [specjalnie sie jej o to pytalam]

widac upierdliwosc to domena socjologow - ja raczej nazwalabym to
                                dociekliwoscia;

bardzo ciesze sie, ze znalazlam forum 'uroda' - czuje, ze moja praca doktorska
                                bedzie ciekawsza niz myslalam; forum dostarcza mi nie tylko rozrywki ale i
                                interesujacych spostrzezen

co do uszczypliwosci - kazdy mierzy ja swoja miara, ja w swojej 1. wypowiedzi
                                nie widzialam nic uszczypliwego
                                • Gość: Mimi Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.04.04, 19:27
                                  ahh jakie to szczescie ze pani robi doktorat i jakie to szczescie ze ameryka
                                  udostepnila internet swiatu, inaczej praca doktorska bylably nie do napisania.
                                  i jeszcze podziekujmy panu bogu za roznorodne charaktery i typy osobowosci bo
                                  inaczej bez tego ani rusz. coz za wszechstonnosc, praca w tv, praca doktorska,
                                  pelna wiedza z zakresu fizyki oraz programu nauczania w dzisiejszym gimnazjum.

no i jeszcze co za samopoczucie i samozadowolenie z wszystkich swoich
                                  wypowiedzi nie majacych nic wspolnego z reklama dove.
                                  • Gość: kika_19@gazeta.pl Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.04, 22:03
                                    to Pani zboczyła z tematu :)
                                    ok, lubie się drażnić i czepiać, to takie rozluźniające :)

jestem zadowolona z tego, że choć trochę jestem humanistą w dawnym tego słowa
                                    znaczeniu

koniecdyskusji, bo niedługo w GW napiszą, jak to reklama Dove wstrząsnęła
                                    kobietami na forum - tyle postów

pozdrawiam i pa :)
                    • charade Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 12.04.04, 21:42
                      Podlizywanie sie kaszalotom... sorry, nie jestem kaszalotem, ale nienawidzę
                      takich tekstów. A może ty też będziesz kaszalotem kiedyś ? Na przykład po
                      ciąży ?
            • Gość: kohol Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.crowley.pl 13.04.04, 12:15
              No nie wiem. Może to kwestia kontrastu. Mój facet akurat lubi te pulchniejsze
              (widziałam jego "byłe" i wiem, kto mu się podoba). Sam jest szczupły z
              tendencją do skrajnej chudości.
              No i te dziewczyny z reklamy faktycznie mu się podobają.
              Wiem, że pewnie Ty wiesz lepiej, wiadomo, nigdy go nie widziałeś, a ja z nim
              spędzaiłam kawał życia, ale oczywiście to Ty, a nie ja wiesz o nim więcej,
              prawda?
              A na swoją atrakcyjność nie narzekam.
              Z odrazą/zazdrością się zagalopowałeś zupełnie :)
            • Gość: nadja hmm... IP: *.wave.net.pl 17.04.04, 20:07
              moze Ty kolezanko powinnas sie wziac (nie wziasc)za swoj jezyk polski?
              n.
    • Gość: Sugar ja na NIE! IP: *.aster.pl 13.04.04, 00:12
      Ja zobaczyłam pierwszy raz na przystanku autobusowym i mnie zatkało. Czuję
      niesmak jak patrzę na tą reklamę i te dziewczyny. To nie jest sexy. Nie trzeba
      być anorektycznym - tego też nie popieram. Ale sorry - wolę pięknie wyrzeźbione
      ciało - kształty nadane silnymi, ładnie ukształtowanymi mięśniami, a nie
      obrośnięte tłuszczem niezgrabowate, przysadziste i ciężkie dziewczyny. Na
      dodatek podświadomie reklama "rozgrzesza" ze złego odżywiania - a przede
      wszystkim z lenistwa i nieuprawiania sportu!
      Zamiast ruchu eliksir w tubce - po prostu super!
      Sama jestem szczupła, ale w tzw "strategicznych miejscach" mam tłuszczyk i to w
      ilości sporej - takiej, że wygląda to dość nieproporcjonalnie do reszty. Mam z
      tym problemy bo sama nie przepadam za sportem i sporo mnie kosztuje psychicznie
      ta walka. Ale doprawdy - jeżeli ktoś wierzy, że przy niewygimnastykowanym
      ciele, niewyrobionych mięsniach będzie jędrny, bo czymś posmaruje swój
      tłuszczyk - TO GRATULACJE.

Faceci - ok, może i się z taką prześpią chyłkiem, ale jakoś nie widzę, żeby
      takie dziewczyny miały rwanie.. O pokazywaniu się publicznym nie wspomnę :)
      • Gość: Klara Re: ja na NIE! IP: *.crowley.pl 13.04.04, 09:45
        >Faceci - ok, może i się z taką prześpią chyłkiem, ale jakoś nie widzę, żeby
        >takie dziewczyny miały rwanie.. O pokazywaniu się publicznym nie wspomnę :)

To żaty, czy naprawdę myślisz, że takie dziewczyny, które wyglądają jak te na zdjęciach nie mają facetów na stałe, mężów?
        • charade Re: ja na NIE! 13.04.04, 12:24
          No ja nie mogę. W jakim Ty państwie żyjesz ? Bo może nie w tym samym co ja, bo
          w Polsce bardzo często widuję pary, gdzie strona żeńska niekoniecznie wygląda
          jak Heidi Klum. Uważasz, że pulchniejsza kobieta nie jest w stanie znaleźć
          sobie faceta ??? Może tak jest w szkole średniej, ale w życiu dorosłym na pewno
          nie.

Jeśli chodzi o wiarę, że jakiś kosmetyk wyszczupli, ujędrni bez ćwiczeń - no
          cóż. Znam niestety sporo kobiet, które w to święcie wierzą, ale może nie
          napisze, co o tym myślę.
          • Gość: ee Re: ja na NIE! IP: *.LKSnet.org / *.LKSnet.org 13.04.04, 12:48
            OCZYWISCIE ZE PULCHNA MOZE I ZNAJDZIE
            ALE NAPEWNO WIECEJ KANDYDATOW MOZE ZNALEZC SZCZUPLEJSZA
            BOZE CO WY KOBIETY PRZYZNAJCIE ZE SZCUZPLEJSZE I LADNIEJSZE BARDZIEJ SIE
            PODOBAJA MEZCZYZNOM
            NIE WSZSTKIM ALE JEDNAK
            I BASTA
            • Gość: vesna kaszaloty?!!! IP: *.torun.mm.pl 13.04.04, 16:23
              Przeciez one nie są grube! Jak to czytam to nie wierzę. Nie czuję sie wiele
              szczuplejsza od tych kobiet z reklamy, a nigdy nie uważałam sie za grubą. Po
              prostu nie jestem chudzielcem; noszę ciuchy 36, a nawet czasem 34 (dlatego, że
              jestem niska, 162 cm - waże 52 kg). Faceci sie za mną oglądają, podrywają, mój
              mężczyzna za mną szaleje. Mam spory tyłek, wystający pulchny brzuszek
              (niestety). Początki cellulitu. Nie ciągnęło mnie do odchudzania. W wakacje
              schudłam - przez stres - do 48 kg, miałam wystające kości biodrowe, zapadniętą
              twarz i wcale nie czułam się atrakcyjnie! Jak założyłam obcisłą sukienkę
              zdjęłam ją czym prędzej, bo miast seksownie, wyglądałam w niej jak kościotrup.
              A poza tym, kobitki, takie radosne, roześmiane, zadowolone ze swojego ciała i z
              siebie kobiety zawsze będą miały branie. Nie kocha się ciała, kocha się
              człowieka i to nie tyłek decyduje o sex-appealu. A sugerowanie, że faceci
              prześpią się z pulchną laska tylko po kryjomu, jest obraźliwe dla mężczyzn!!!
              Rany Boskie, będę zacofana, ale co z miłością?!
              I ostatnia rzecz - o atrakcyjności dla mężczyzn, jak potwierdziły liczne
              badanie, nie decyduje masa ciała ale słynny WHR, czyli stosunek obwodu talii do
              bioder. Idealny równa się 0,7. Wiele testów potwierdziło, że to pociąga
              niezależnie od tuszy! Taki stosunek talii do bioder miała i pulchna MM, i
              modelki na wybiegach, i wszystkie dziewczyny z rozkładówek.
              • sigrun Re: kaszaloty?!!! 14.04.04, 09:49
                Według mnie z tym WHR chodzi o to aby talia była wcięta, a nie biodra
                nieproporcjonalnie szerokie w stosunku do reszty. Do mnie konkretnie nowa
                kampania Dove nie przemawia. Po pierwsze, nie jest to hołd
                kobiety "przeciętnej", czy pulchnej, ale kobiety zdecydowanie zaniedbanej. Po
                drugie, jeżeli to mają być kobiety o przeciętnej budowie ciała, to bardzo
                przepraszam, ale jako kobieta o smukłej, atletycznej sylwetce czuję się niemal
                jak przedstawicielka jakiegoś gatunku na wymarciu. Produktów Dove nie kupię, bo
                mimo skórki pomarańczowej pałętającej się tu i tam, boję się że z eterycznej
                baby-klepsydry przeistoczę się w przysadzistą babę-gruchę. Dziękuję, poczekam.
                • gaz.gaz.gaz.na.ulicach Re: kaszaloty? 16.04.04, 17:48
                  Boze, kobieto, jesli jestes taka piekna to dlaczego nie piekna takze
                  wewnetrznie? Skad u Ciebie tyle pogardy dla wlasnego gatunku? Ja nie odnosze
                  sie do anorektyczek lekcewazaco i ze wstretem. Staram sie patrzec do wnetrza a
                  nie zastanawiac czy kobieta nie jest przypadkiem chora na anemie.
              • Gość: podushka Re: kaszaloty?!!! IP: *.vx.pl / *.vx.pl 14.04.04, 14:16
                Tu nie chodzi tylko o wagę, ale o kobiecą figurę. Katowałam się różnymi
                dietami, chodziłam na aerobik i niestety figurę mam dalej jaką mam: w talii 69,
                w biodrach 94. I nic na to nie poradzę.
                W prawdziwym świecie jest różnorodnośc i w końcu ktoś to pokazał. Mogło by być
                więcej takich reklam - może wtedy kobiety o tzw. kobiecych kształtach
                przestałyby od siebie wymagać wyglądu Kate Moss.
                • charade Re: kaszaloty?!!! 14.04.04, 18:02
                  Do Podushki - a jaką przepraszam chciałabyś mieć figurę jak nie kobiecą ?
                  Męską ? A może obojnaczą ?
                  • Gość: Brucha Re: kaszaloty?!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 18:07
                    a to te z reklamy maja wogole jakas figure? nie zauwazylam
                    • charade Re: kaszaloty?!!! 14.04.04, 18:42
                      Moja droga, istnieją różne rodzaje figury, np. dobra i zła. Ale skoro jesteś
                      kobietą, to chyba nie powinnaś mieć figury męskiej lub obojnaczej ? No chyba,
                      że się mylę...
                    • gaz.gaz.gaz.na.ulicach Re: kaszaloty?!!! 16.04.04, 17:55
                      Wiesz, gdyby facet to powiedzial to bym pomyslala, ze to jakas plycizna. Ale
                      kiedy kobieta to mowi, to nie wiem, co myslec? Totalne wypranie mozgu przez
                      pisma kobiece? Zapatrzecie w wieszaki na Fashion TV?
      • Gość: Asfodelia Nie do wiary... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.04.04, 12:20
        Zapewne Waścinemu ideałowi urody kobiecej brak tylko męskich organów i zarostu
        na obliczu aby upodobnić się do pięknego Apollina.

No już bez przesady, kobieta ma prawo wyglądać jak kobieta, esencja kobiecości
        nie polega na pięknie rzeźbionych mięśniach ino na kształtach cokolwiek obłych.
        Ech, co ta telewizja robi z ludźmi. ;-)))
      • lena_magda Re: ja na NIE! 17.04.04, 22:09
        Gość portalu: Sugar napisał(a):

Faceci - ok, może i się z taką prześpią chyłkiem, ale jakoś nie widzę, żeby
        takie dziewczyny miały rwanie.. O pokazywaniu się publicznym nie wspomnę :)

takie dziewczyny zatem siedza wg. ciebie w domu i chlipia w poduszke/ obserwuj
        moze bacznie swiat... to niesamowite co reklama moze czynic z psychika,
        szczegolnie kobieca... szok !!

kobieta kobiecie gotowa jest oczy wydlubac, za nieprzystosowanie do kanonow...
        zalosc sciska
    • Gość: K. Reklama prasowa IP: *.mtvk.pl 14.04.04, 14:24
      Wlasnie zobaczylam w TS i mnie zamurowalo... No toz to po prostu niesmaczne :/
      Czy to ze ktos ma kilka kg za duzo znaczy, ze trzeba go pokazywac w kompletnie
      nieseksowny sposob?? Ubrali te biedne kobity w jakies aseksualne bawelniane
      majtasy i podkoszulki... No wybaczcie mi, ale w rozmiarze 42 chyba tez mozna
      wygladac sexy. Reklama mnie po prostu odrzuca- te dziewczyny wygladaja okropnie
      i to nie bynajmniej ze wzgledu na tusze, sprawiaja wrazenie strasznie
      zaniedbanych...
      A tak lubilam kosmetyki Dove...
      • Gość: vesna Re: Reklama prasowa IP: *.torun.mm.pl 14.04.04, 18:09
        Okropnie wyglądają te blade, ciemna skóra wyszczupla ;) A poza tym - przeraża
        mnie okrucieństwo kobiet, dlaczego zawzze tak zjadliwie komentujemy wygląd
        innych? cieszymy się, że wyglądamy lepiej i musimy to zademonstrować?
        Obrzydliwe.
        w reklamie Dove podoba mi się to, że nie wciska kitu - odchudzamy chude,
        usuwamy cellulit z idealnie jędrnych pup, usuwamy zmarszczki 20-latkom.
        Pojędrniamy grube! O. I to fakrtycznie rozumiem. Jeżeli was to obrzydza to
        najwyraźniej nie jesteście "targetem" ;) Babkę przy kości, która brzydzi się
        swojego ciała i nie może zwalczyć tuszy, taka reklama zachęci. Bo jest dla niej
        i ktoś wreszcie o niej pomyślał. Jesli krem przeciwzmarszczkowy reklamuje pani
        ze zmarszczkami, to nie zachęci to dwudziestki o gładziutkiej twarzy, ale
        kobietę w średnim wieku, ze zmarszczkami - i owszem.
        A z WHR chodzi po prostu o matematycznie wyliczony stosunek talii do bioder.
        Jak biodra są szerokie to automatycznie talia wydaje się węższa. I NAPRAWDĘ
        faceci wolą trochę pulchniejszą "klepsydrę" niż szczupłego "chłopaczka". Tak są
        biologicznie uwarunkowani. Inna sprawa, że jak ktoś ma wąskie biodra to juz
        niewiele z tym zrobi. Ja mam szerokie biodra i jak się "wychudzę" to wyglądam
        nie najlepiej.
        • sigrun Re: Reklama prasowa 14.04.04, 18:38
          No właśnie "klepsydra", czyli dwa przeciwstawne trójkąty. WHR ma rację bytu gdy
          także góra jest odpowiednio proporcjonalna w stosunku do bioder. A jak się ma
          wąskie ramiona i miskę A, to nawet pupa i uda jak sumita nie dadzą złudzenia
          wąskiej talii, bo to już wtedy nie klepsydra tylko piramida.
      • Gość: katrina Re: Reklama prasowa IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 18:09
        Dziewczyny są słodkie, ALE:

1. bielizna koszmarna, cóż to za barchany?!

2. wszyscy trąbią że wreszcie zdjecia bez obróbki komputerowej itp. Sorry, ale
        widzieliście kiedyś ciała pozbawione całkowicie "pieprzyków"? Totalnie
        jednolity odcień idealnie gładkiej skóry od stóp do głów? Ja nie. Jasne, że
        obróbka komputerowa tu była.
        • charade Re: Reklama prasowa 14.04.04, 18:40
          No barchaniaste mają te majty, ale z drugiej strony chyba gorzej by wyglądało,
          jakby wystąpiły w stringach, hehe
          • Gość: K. Re: Reklama prasowa IP: *.mtvk.pl 14.04.04, 19:57
            Nie, no stringi to juz moze przesada, dzieci patrza... ;) Ale moglyby byc
            ubrane z wiekszym pomyslem, fajnie uczesane i umalowane chocby w minimalnym
            stopniu. Taka reklama wolalaby- patrzcie, nie jestesmy chude, a mimo to dbamy o
            siebie i wygladamy super! A tak- obraz nedzy i rozpaczy, nie dosc ze przy
            kosci, to jeszcze jak strachy na wroble... :/
          • gaz.gaz.gaz.na.ulicach Ty jestes kobieta, charade? 16.04.04, 18:04
            Ty jestes kobieta? I tak jedziesz po przedstawicielkach swojej plci? A
            widzialas "Dziennik Bridget Jones"? A bawilas sie na nim dobrze? No to pomylka
            jakas, bo przeciez Renee Zellweger w seksownych majtkach ma tam rozrosniete
            uda. Nie wspominajac o tym, ze leci na nia dwoch facetow. Nie powinnas sie
            dobrze bawic na tym filmie.
      • gaz.gaz.gaz.na.ulicach Ubrane w majtasy 16.04.04, 17:59
        A ja nie wygladam jak wieszak:) Mam powodzenie u facetow:) Glownie dlatego, ze
        sie do nich usmiecham a nie ze daje im posluchac gruchoczacych kosci:)
        Pierwszy raz zobaczylam reklame skierowana do mnie. Chyba tez mam takie prawo,
        hm?:)
        A chydym paniom, ktore modelki z Dove uwazaja za zaniedbane proponuje nie pluc
        we wlasne gniazdo, zostawic to plytkim facetom. No i na koniec: reklama nie
        jest skierowana do Was:)
        • Gość: tavier Re: Ubrane w majtasy IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 16.04.04, 18:16
          reklama ok.
          bielizna dziewczyn nie ok.
          i ladniej wygladalyby troche opalone - sama jestem blada i nie wygladam zachecajaco...
          • Gość: katrina Re: Ubrane w majtasy IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 18:45
            nawet niekoniecznie bardziej opalone - wystarczyłoby te "blade" ubrać w czarną
            bieliznę. dużo lepiej wygląda przy "bladych skórach" niż biała - wiem po
            sobie :)
    • Gość: milla Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 16.04.04, 18:58
      Tej linii Dove jeszcze nie próbowałam, ale ogólnie są świetne, choć szampony jakoś mi nie pomagają...
      Reklama bardzo szczera, no i trafna. Bo co to za sztuka ujędrnić młodzieńcze, szczupłe i wysportowane ciało? Zresztą modelki używają takich kosmetyków, że na wszystko pomogą,ale za jaką cenę?! Obyśmy my mogły się zadowolić cenami Dove:)
    • monia___ Re: Co sądzicie o nowej reklamie DOVE ujędrnianie 18.04.04, 15:27
      A mi sie spodobala :). Fajne podejcie do sprawy. Pomysl przede wszystkim dobry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka