Dodaj do ulubionych

makijaż podkrążonych oczu

07.04.04, 17:42
Mam since pod oczami (taka juz moja uroda). W jaki sposób ładnie wykonać
makijaż? Jaki korektor? Podoba mi się jak dziewczyny mają rozjaśnioną dolną
powiekę i pod okiem jasnym cieniem. Sama jednak boję sie eksperymentować z
kolorem. Dodam jeszcze , że mam ciemniejszą karnację i proszę o propozycje.
Pozdrawiam i dziękuję
Obserwuj wątek
    • misia777 Re: makijaż podkrążonych oczu 07.04.04, 17:46
      Na tym forum pisze STYLISTKA "od paznokci", nie spotkałam sie niestety z taką
      od makijażu :((
      • Gość: ewa Re: makijaż podkrążonych oczu IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 07.04.04, 21:12
        mam ten sam problem, szukam też dobrego kremu na to, takiego, który naprawdę
        działa. może masz coś wypróbowanego?
        • misia777 Re: makijaż podkrążonych oczu 07.04.04, 21:15
          Ja od zawsze mam taki problem, hehe. Lekarz mowi ze taka moja uroda.
          Probowalam juz kremy ale nie dalo efektu. Mnie interesuja w jaki sposob robic
          makijarz aby zatuszowac te moje cienie. na codzien bardzo delikatnie sie
          maluje wiec nie mam doswiadczenia jezeli chodzi o to. Moja kolezanka ze studiow
          miala taki sam problem i swietnie to maskowala, ale ja nie wiem niestety co
          robila :(
          • kamaoka Re: makijaż podkrążonych oczu 07.04.04, 21:42
            no wlasnie mam taki sam problem - i tez te wkurzajace tlumaczenie lekarza ze
            taka juz moja uroda (ajk to powiedzial to mialam jej ochote oczy wykluc:), wiem
            ze jestem troche chora, mam jakies problemy z zoladkiem (niezidentyfikowane) i
            ciagly stres, juz ja robialm tak ze nakladalam palcem korektor zielony, dosc
            grubo, na to bezowy i z daleko wygladaklo spoko (tylko sraszniejasne oczy) ale
            z bliska ta tapeta mnie przerazala:), i ja tez bym chcial atak jasniej na dole
            malowac oczy ale nie mam pojceia jak to ladnie zrobic, jestem blondynka z
            niebieskimi oczami i sniada lekko skora na twarzy (na reszcie ciala mam bardzo
            sniada, wszyscy mi zadroszcza takiego, naturalnegop zreszta koloru, w zimie:),
            ale jak na zlsoc na twarzy to jestem "blada twarz", wiec korzystam z Sopoty
            Ziaji, pomaga:), ale tylko na kolor twarzy, oporcz tych przekletych oczu:(
            kama
            • sugarhoney Re: makijaż podkrążonych oczu 07.04.04, 22:00
              Zalogujcie się na www.wizaz.pl i zapytajcie wizażystki na forum o radę. Trzeba
              chyba bedzie załaczyć zdjęcie, i krótki opis cery. Przy okazji możecie poprosić
              o podpowiedz, w jakich kolorkach bedzie wam dobrze, a forumowiczki na pewno też
              powklejają w wątku zdjęcia z wzorami.
    • hennessy1 Re: makijaż podkrążonych oczu 08.04.04, 12:58
      Ja też mam problem z podkrążonymi oczami. Nawet jak się w ogóle nie maluje to
      przed wyjsciem z domu muszę to zatuszować. Miałam już tony różnych korektorów.
      Korektór pod oczy z Avonu jest dobry ale zbyt płynny i nie kryje zbyt dobrze
      (dobry do delikatnych cieni). Ostatnio kupiłam korektor Pierre Rene z
      aplikatorem i jest rewelacyjny, lepiej nakladac go palcem bo szybko schnie i
      wtedy trudno go rowno rozprowadzic. Naprawde polecam. Za to odradzam wszystkie
      korektory w sztyftach, sa tłuste i jeszcze bardziej uwydatniaja since pod
      oczami. Niezły efekt daje też rozswietlajacy puder nałożony na korektor, ja mam
      pastelowy w kulkach i sprawdza sie bardzo dobrze. Pozdrawiam.
      • Gość: :// / X sztyfty też. IP: *.tele2.pl 09.04.04, 10:05
        moze lepsze są korektory plynne, ale ja jestem tez zadowolona z Bell, jest
        maskujący i kryjący, tylko trzeba uwaznie nakladac bo mogą sie zbierac takie
        korektory w zlamaniach.
        moze niezbyt trwały, po poludniu trzeba poprawic, mimo to jestem zadowolona
        uzywam kolejne i kolejne opakowanie.
    • Gość: katinka Re: makijaż podkrążonych oczu IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.04.04, 14:21
      Wiem z doświadczenia, że trudno skutecznie a jednocześnie w spos. naturalny
      zatuszować podkrążone oczy... Niejednokrotnie na tym forum zachwalny był
      korektor YSL Touche Eclat. Bardzo konkretny wydatek :/, ale warto! Sama
      niestety (NA RAZIE MAM NADZIEJE:)nie mogę sobie na niego pozwolić, ale
      koleżanka wykonała mi nim makijaż i byłam zachwycona. Idealny do delikatnej
      skóry wokół oczu!
      • pout Re: makijaż podkrążonych oczu 08.04.04, 19:20
        rewelacyjny jest krem all about eyes clinique,mialam wyrazne since,jak zaczelam
        go uzywac staly sie prawie niewidoczne.jest od ospowiedni dla osob
        mlodych,swietnie nawilza i usprawnia przeplyw limfy,aby nie bylo obrzekow
        jednoczesnie wzmacniajac scianki naczyn krwionosnych.Cudo!Ale reklame
        napisalam ;)
        Pomaga tez barnie strix,mozna kupic w aptece.
        pout
        • Gość: Angela Re: makijaż podkrążonych oczu IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 19:48
          Mogłabyś napisać w jakiej cenie są te kremy,które zaproponowałaś.Narazie nie
          mam dużo kasy,a jednak chciałabym sie pozbyc moich cieni pod oczami.A może
          pomagają one nie tylko na cienie ale i na worki pod oczami.Proszę o
          odpowiedź.Dzięki.
          • kamaoka Re: makijaż podkrążonych oczu 09.04.04, 20:03
            no wlasnie sie dolaczam... brak kasy totalny... na razie ratuje sie ta swoja
            tapeta z zielonego i bezowego korektora, smiesznie wygladam, ale lepiej i tak,
            do tego dzis mam bardzo zapuchniete oczy od plakania(wiadomo swietczna
            atmosfera w domu:| i gorna powieke bardziej zapuchnieta, taka lekko sino-
            bezowa, wiecie nawet ladnie mi w takim kolorku hehe:)
            • Gość: kawa Re: makijaż podkrążonych oczu IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.04.04, 10:08
              baaaardzo polecam kamuflaż artdeco w kolorze ecru-żółtym ten najjaśniejszy ,
              bomba na cienie pod oczętami , sama taki niedawno zakupiłam i jestem baaardzo
              zadowaolona.
              pozdrawiam
              kawa
          • pout Re: makijaż podkrążonych oczu 10.04.04, 14:00
            all about eyes kosztuje ok 140 zlotych,jest bardzo wydajny,pomaga i na cienie i
            na obrzeki :) wczesniej mialam kilka innych kremow tego typu,ale ten jest
            najlepszy. strix to tabletki z wyciagiem z browki,ok 20 zlotych za opakowanie
            (starcza na 2 tygodnie),bez recepty.
            pout
            • Gość: lolka Re: makijaż podkrążonych oczu IP: *.acn.waw.pl 10.04.04, 17:27
              ja jestem brunetka i mam ten sam problem, na co dzien przewaznie nie staram sie
              jakos specjalnie ukryc cieni, przewaznie po prostu po pomalowaniu gornej
              powieki, nakladam troszke na dolna, ale cien musi byc swietlisty, kolor nie
              rzucajacy sie w oczy, ja mam taki bezowy swiecacy bodajze INGLOT.
              jak mam zly humor i uwazam ze wygladam tragicznie, bo u mnie to wlasciwie
              wszystko od dobrego samopoczucia zalezy, zreszta jak mamy dobry humor to juz
              same z siebie ladniej wygladamy. tak tak dziewczynki taka prawda, duzo
              optymizmu na codzien, polecam :))
              no wiec czasami robie tak: najpierw podklad na cala twarz, pozniej zanim zaczne
              nakladac cienie na gorne powieki, rozprowadzam korektor ATICERNE DIORLIFT -
              diora, najpierw malutkie kropeczki pod oczami pozniej to rozsmarowuje
              rownomiernie, pozniej oproszam cienie pudrem sypkim takim prawie ze bialym, ale
              uwaga zadnego wcierania itp bo mozecie pozniej jak clown wygladac ;)
              pozniej normalnie nakladam na gorna powieke cien, tusz. na koniec pedzelkiem
              hmmm ze tak powiem "zmiatam" bialy puder i jest super!!!! czasami jeszcze na
              koniec nakladam juz na cala twarz puder w kamieniu, jest to dobre bo jak pod
              oczami wam za jasno wyjdzie to zawsze mozna to gabeczka od pudru w kamieniu
              troszke przyciemnic. naprawde jest super, polecam!!!! :))
              aha ja uzywam korektora diora ktory jest naprawde super, ale sama go nie
              kupowalam bo chyba nie moglabym wydac takich pieniedzy na tak malutki korektor,
              aczkolwiek kogo stac to naprawde bardzo polcam.
              • Gość: kawa Re: makijaż podkrążonych oczu IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 15.04.04, 21:28
                polecam "kamuflaż" art deco w najjaśniejszym kolorze -ecru-żółtym , bardzo
                dobrze rozjaśnia cienie pod oczami.
                kawa
    • misia777 Re: makijaż podkrążonych oczu 21.04.04, 20:52
      podnosze ten watek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka