Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o CLINIQUE

IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 12.04.04, 15:11
Które kosmetyki sa godne polecenia.
Moja koleżanka jest wielbicielką tej marki. Tylko ze ja mam alergiczną skórę
i nie wiem jak przyjmie moja cera kosmetyki na bazie alkoholu. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Mimi Re: Co sądzicie o CLINIQUE IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.04.04, 15:35
      hm no wlasnie dziwne ze clinique robi kosmetyki takze z alkoholem, glownie dla
      cery tlustej i mieszanej. niby firma dla wrazliwych cer i tu a tu taki
      kwiatek.Jest to dobra firma ale niektore z jej kosmetykow zawieraja alkohol np
      fluid dla superbalanced smiedzi alkoholem. feeeee

jezeli masz cere sucha to mozesz cos sprobowac. ale odradzam jezeli masz
      tlusta, nawet tonik maja z alkoholem bez sensu.
      Moze dla ciebie bardziej odpowiedna firma to clarins. oni tez zwracaja uwage na
      alerigkow. www.clarins.com przejrzyj sobie.
      moim zdaniem to lepsza firma niz clinique, ale tez ciut drozsza.
      • balbinia Re: Co sądzicie o CLINIQUE 12.04.04, 17:26
        Tak reklamowany 3-fazowy system do pielegnacji twarzy nie bardzo mnie ujal.
        dostalam w prezencie miniaturke i jeszcze byloby ok gdyby nie to mydelko.
        Natomiast dobry jest perfectly real make up" - ladnie matuje, rozswietla i
        zakrywa niedoskonalosci cery.
        Delikatny i skuteczny jest tez antyperspirant:

www.clinique.de/de/images/i_cl6014010000_lg.jpg
        Polecam tez Quick Gloss, lekki olejek do ciala, 100 ml kosztuje 12 euro:

www.clinique.de/de/images/i_cl66ET010000_lg.jpg
        Niestety generalnie ceny produktow Clinique sa odstraszajace..
        • soffica Re: Co sądzicie o CLINIQUE 12.04.04, 18:27
          Cień do powiek kupiony na Allegro-rewelacja, mój najlepszy cień, szkoda że już
          się kończy :(. Trzyma się przez cały dzień, idealny kolor kawy z mlekiem.
          Szukam podobnego koloru z innej firmy, ale żaden nie jest tak idealny.
          • naila Re: Co sądzicie o CLINIQUE 13.04.04, 08:09
            Możesz napisać jaki numer ma ten kolor??? Kawa z mlekiem to to, czego szukam!
            :)
            • soffica Re: Co sądzicie o CLINIQUE 13.04.04, 10:57
              To było dosyć dawno, nie wiem czy mają jeszcze te cienie. Jest to cień Stay the
              day - kolor 01 Blushing nude, kawa z mlekiem - ale nie tak bardzo rozbielona,
              więcej tam kawy niż mleka :)
            • soffica Re: Co sądzicie o CLINIQUE 13.04.04, 10:59
              naila napisała:

> Możesz napisać jaki numer ma ten kolor??? Kawa z mlekiem to to, czego szukam!
              > :)

Acha, kupowałam od użytkownika "gregwu" na Allegro
    • Gość: Okra dal mnie: REWELACJA IP: *.aster.pl 13.04.04, 00:23
      Miałam totalnie tłustą cerę z tendencjami do wykwitów, nic mi nie pomagało -
      kosmetyki, leki, nic. Byłam załamana. Trafiłam na Clinique. System 3 kroków w
      parę miesięcy doprowadził moją skórę do pupci niemowlęcia w poównaniu z tym co
      miałam. Na początkach jest taka dziwna reakcja i wręcz skóra szaleje, ale po
      jakimś czasie nagle robi się rewelacyjna, trzeba przeczekać a próbki to trochę
      za mało. Moja mama ze skórą suchą, wrażliwą i tłustą jednocześnie - bardzo
      problematyczną z naczynkami też sobie poradziła dzięki Clinique. 3 kroki mają 4
      typy lotionów w zależności od typu skóry. A co do alkoholu - to nie wiem jak to
      jest naprawdę. Mi jak widać służy. Lekarze też mi zawsze przepisywali
      alkoholowe leki i toniki - nie tylko tu ale i w Niemczech. W wielu kosmetykach
      jest alkohol. Nie wiem wieć czy to nie jest tylko wmówiony nam chwyt reklamowy -
      nie dodaję alkoholu więc jestem super. A może to zależy od ilości i rodzaju
      cery? Tak czy siak - ja biję pokłony dla Clinique :)))
    • ula_s Re: Co sądzicie o CLINIQUE 13.04.04, 12:35
      Clinique ma swoje fanki. Rowniez ich "system 3-krokow".
      Ja sie probowalam przekonac ale niestety cera reagowala albo zatykanymi porami
      (czulam sie oszukana bo na opakowaniach napisane jak byk non-comedogenic) albo
      podraznieniem/uczuleniem.
      Jak sie popatrzy na sklady ich kosmetykow to im czasami pudelka nie starcza do
      wydrukowania tych wszystkich skladnikow. A niestety im dluzsza lista roslinnych
      skladnikow tym wieksze prawdopodobienstwo ze ktorys sposrod skladnikow uczuli
      (albo zatka pory).
      Ostatnio dostalam probke jakiegos kremu chyba moisture surge on line - i po
      pierwszej aplikacji bylam zachwycona ale niestety po kilku nastepnych - znowu
      uczulenie (w postaci dosc duzych czerwonych plam). Jedyny kosmetyk Clinique
      ktory jeszcze w miare pozytywnie wplywa na moja mieszana/wrazliwa skore to total
      turnaround lotion. Tyle, ze glowna ideal serii turnaround jest "peeling" a do
      tego celu wole stosowac kwasy. Dzialaja szybciej i na dluzsza mete wychodza
      taniej bo stosuje je dosc rzadko.
    • Gość: Sylwii Re: Co sądzicie o CLINIQUE IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 16.04.04, 17:19
      Nie mam za dużego doswiadczenia w Clinique ale moja alergiczna - mieszana skóra
      przyjela turnaroud lotion. Jestem z niego zadowolona
      Jeśli masz skórę alergiczna to niestety nie można patrzec że jest napisane non
      allergenic, gdyż kazda cera różnie reaguje na kosmetyki nawet te
      hipoalergiczne. Musisz niestety by practice sprawdzic. Wiem że czasem to jest
      trudne, bo jak cie uczuli jakis kosmetyk to zanim cera wróci to stanu
      normalnego to ci trochę życia zabierze.
      i jeszcze jedna rada nie zmieniaj i nie kombinuj za często z kosmetykami
      • Gość: Sandra Re: Co sądzicie o CLINIQUE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 19:59
        Ja mam Dramatically Diff. Mois. Lotion, czyli ten kremik z zestawu, i jest
        super!!
        Tylko tyle, ze mam suchą cerę, nie tłustą.
        Własnie konczę 125 ml. opakowanie.
    • Gość: XXX.woman Re: Co sądzicie o CLINIQUE IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 21.04.04, 16:40
      godne polecenia są MĘskie kosmetyki. mój brat ich używa i widać wyraźną
      poprawę. Kiedyś miał problemy z cerą leczył się dermatologicznie ale to różnie
      bywało
      • Gość: xena Re: Co sądzicie o CLINIQUE IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 22.04.04, 18:25
        tylko który facet będzie taki wytrwaly
    • tradycja1 Re: Co sądzicie o CLINIQUE 22.04.04, 03:02
      Mnie clinique nie specjalnie sluzy, po prostu nie widze nic na zdecydowany +.
      Jedyne co to szminki maja jak dla mnie swietne.
      • Gość: ala5 Re: Co sądzicie o CLINIQUE IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 24.04.04, 18:49
        tylko dlaczego taka cena...
    • Gość: Ada Re: Co sądzicie o CLINIQUE IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 01.05.04, 12:33
      Ja bym nie kierowała się tym że kosmetyk zawiera alkohol, tylko tolerancją
      skóry na niektóre składniki kremu, gdyż to one najczęściej podrażniają skórę.
      Cała dermatologia opiera sie na kosmetykach - maściach robionych z dodatkiem
      alkoholu. Większość maści przepisywanych przez dermatologów na receptę jest np.
      na erytromycynie (bardzo dobre są). Przy cerze z problemam jest to nawet
      wskazane, gdyż działa to antybakteryjnie. W nowoczesnej dermatologi jest to
      rzecz powczechna. Podstawowym problemem jest dobór kosm. - maści do cery
      (sucha, normalna, mieszana, czy tłusta) wielu dermatologów za małą wagę do tego
      przywiązuje. Zgadzam się że rzeczą naganą jest używanie czystego alkoholu do
      przecierania twarzy.
      Sama miałam dość długo problemy z cerą, więc nie piszę tego z poziomu osób
      które jedyne co używały to clean&clear i wielce się znają na problemach skóry.
      Ps. Polecam Real make up clinique jest uniwersalny do każdej cery.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka