myszmusia 13.12.10, 10:31 jest najbardziej czysty - tzn jest czysto mineralny albo ma najmniej czegos innego niz minerały? tylko chodzi mi o taki, który mozna kupic normalnie w sklepie (w-wa) a nie EDM przez net na przykład. dzieki:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszmusia Re: który puder mineralny 13.12.10, 13:33 miałam ten essence wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21125 kosztowal faktycznie ułameczek ceny innych pudrów mineralnych, ale juz go nie ma (przy okazji ktos wie moze czy go wycofali całkiem? bo panie w drogerii nie wiedza albo nie mówia;-)) i dlatego szukam innego całkiem mineralnego. Ten BM z sephory ogladałam - drogie toto bardzo - jest tez jakis zestaw startowy - moze ktos powie - ma sens kupowanie tego zestawu? I moze jakis inny w przyjżniejszej cenie - ale czysto mineralny właśnie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
annkaja Re: który puder mineralny 13.12.10, 13:39 polecam firmy L'oreal. Miałam już wiele innych i ten mi najbardziej odpowiadał, także ze względu na dołączony pędzel do nakładania. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: który puder mineralny 13.12.10, 14:10 annkaja napisała: > polecam firmy L'oreal. a to sa same minerały?tu jego skład Skład: Zinc Oxide, Talc, Boron Nitride, Dimethicone, Carnauba / Carnauba Wax, Cetyl Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Triisocetyl Citrate, Aloe Barbadensis / Aloe Barbadensis Leaf Juice, Tocopherol, Panthenol, [+/- May Contain: Ci 77163 / Bismuth Oxychloride, Ci77891 / Titanium Dioxide, Ci 77492, Ci 77499, Ci 77491 / Iron Oxides] bo chyba nie a ja szukam czysto mineralnego Odpowiedz Link Zgłoś
jut-ra Re: który puder mineralny 13.12.10, 15:07 Oczywiście, że nie :) Bardzo wiele kobiet zostało wpuszczonych w maliny, delikatnie mówiąc, i do dzisiaj święcie wierzą, że używają kosmetyków mineralnych. Co do Bare Minerals - właśnie zakupiłam sobie pełnowymiarowe opakowanie. Drogie, ale moim zdaniem warto. Za byle podkład musisz położyć przynajmniej 60 zeta, a pudry mineralne są niesamowicie wydajne. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: który puder mineralny 13.12.10, 15:33 pełnowymiarowe czyli mówsz o tym - 9 g: wizaz.pl/kosmetyki/produkt-9059-opis-Bare-Escentuals-Bare-Minerals-Foundation-Podklad-mineralny-w-pudrze.htm nie moge znalesc pełnego skąłdu - ale on jest chyba faktycznie czysto mineralny. Jeśli mozesz powiedz ile zapłaciłas (jesli w sklepie kupiony) ? w tym zestawie startowym sa chyba 2 g opakowania? Odpowiedz Link Zgłoś
jut-ra Re: który puder mineralny 13.12.10, 17:30 Ja kupowałam na All, tam 8 gram kupisz za 110 - 115 PLN. A jakie są ceny w Sephorze? Odpowiedz Link Zgłoś
usunelamkonto Re: który puder mineralny 13.12.10, 17:34 w sephorze jest podajrze za 130 zl. moja siostra ktora mieszka w usa zaopatruje sie w te kosmetyki i zna sie na mineralnych kosmetykach (w koncu produkuje naturalne kosmetyki do pielegnacji ciala) i tak, bare id jest pelno mineralny. uwazam ze w polsce nie oplaca sie kupowac zestawy startowego. zdaje mi sie ze kosztowal grubo ponad 200 zl. w usa kosztuje 60$, sam puder chyba z 25. nie jestem pewna czy mozna zamowic id do polski (na wizazu jest mowa o tym), tylko mozna byloby sprawdzic odcien w sklepie i zamowic przez neta za granica, jesli kolorowka ta sama kiedys kupowalam essence puder sypki mineralny, kosztowal 10 zl, szkoda ze go wycofali. ja od czasu do czasu sie maluje i urzywam rimmela, ale tak samo jak loreal ma obce dodatki, wymieszlama go z essence , moze kiedys bedzie mnie stac na bare , moze kosmetyki naprawde mineralne znajda sie w sklepach stacjonarnych i nie bedzie trzeba zamawiac 10 probek zeby sprawdzic odcien (a to kosztuje tyle samo co opakowanie pelnego pudru) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: który puder mineralny 13.12.10, 18:02 usunelamkonto napisała: > w sephorze jest podajrze za 130 zl. Bogowie, CO jest w Sephorze?! Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: który puder mineralny 13.12.10, 18:30 nessie-jp napisała: > usunelamkonto napisała: > > > w sephorze jest podajrze za 130 zl. > > Bogowie, CO jest w Sephorze? sie domyślam, że to: megaslownik.pl/slownik/synonimy_antonimy/1528,bodajże ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
spiced_vanilla Re: który puder mineralny 14.12.10, 13:35 Hey, ja uzywam wprawdzie nie pudru, ale podklad mineralny, ktory zachowuje sie jak puder, tzn ja na twarz bez podkladu bym go nie uzyla. Jest to podklam mineralny Diora www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=28830&next=1 Jest swietny, rozswietla, troche matuje mi nawet czolo, twarz jest rozswietlona, cera wyglada zdrowo!! po prostu super! Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Bare minerals vs smashbox 14.12.10, 14:46 wiem,ze smash box to: www.groszki.pl/groszki/1,95942,5231318,Puder_mineralny_Smashbox.html to nie sa czyste minerały, ale skłąd chyba niezły. Dorgie tez potwoernie ale co lepiej starter bare minerals czy ten puder ze smashbox. CO bedzie wartościowsze i lepiej wygladajace na suchej skórze z trocha zmarszczek w okolicy oczu? Odpowiedz Link Zgłoś
colleen83 Re: który puder mineralny 14.12.10, 19:12 Ostatnio oglądałam podkład Body Shop i on jest całkowicie mineralny. wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=26722 Poza tym Isa Dora chyba też, ale ma kiepskie opinie na wizażu. wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20183 Ja kupiłam zestaw startowy Bare Minerals, ale szczerze mówiąc trochę żałuję, że zamiast tego nie kupiłam trochę próbek, żeby znaleźć sobie coś lepszego. BM mi się szybko świecił na twarzy i ważył po jakimś czasie. Kupiłam na stronie kolorowka.com extender w i taką mieszankę bazową do podkładów mineralnych, domieszałam do podkładu BM, też w celu rozjaśnienia, i teraz mi się o wiele lepiej trzyma na twarzy. No ale wydaje mi się, że 300 zł za zestaw startowy to za dużo. Ja kupiłam za 240 i to też za drogo. Później kupiłam jeszcze pędzel Flat Top z Everyday Minerals i jest o wiele lepszy niż pędzle z zestawu BM. Przynajmniej wg mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś