Dodaj do ulubionych

Co Wy na to????????????

18.04.04, 12:33
Mam okazje kupić duzą ilość exkluzywnych kosmetyków za grosze!
Produkty są 100% orginalne lecz po dacie ważności i kilka wycofywanych
właśnie serii.Dostałybyscie zawału o jak małą kwote chodzi, zaczełam więc
rozważac ich sprzedaż na aukcji.Nie chce jednak mieć wyrzutow sumienia i
chciałabym wiedzieć co moze grozic skorze przez uzywanie takich kosmetyków?
Dodam ze w przypływie szału sama zaopatrzyłam sie pożądnie w kosmetyki
pielegnacyjne i kolorówke ,jestem pod wrażeniem jakości, stosuje jednak je
krótko narazie nic sie nie dzieje a działanie jest zadowalające co Wy na
to?????
Obserwuj wątek
    • Gość: pink Re: Co Wy na to???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 12:38
      • Gość: pink Re: Co Wy na to???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 12:40
        cienie, puder - to chyba te kosmetyki, których można długo używać, nawet, gdy
        sugerowana data ważności wygasła
    • Gość: Marta Re: Co Wy na to???????????? IP: *.acn.pl 18.04.04, 12:41
      Nie wiem jak inne panie, ale ja nigdy w zyciu nie uzyłabym kosmetyku
      pielęgnacyjnego z przekroczoną datą wazności, a juz na pewno nie odwazyłabym
      się ich komuś sprzedawać. To,że tobie skóra nie zareagowała, nie znaczy że z
      kimś innym będzie tak samo.A co to za firmy ?
    • Gość: pink Re: Co Wy na to???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 12:43
      ale jeśli chodzi o kremy, fluidy, pomadki i tusze wolałabym nie ryzykować( poza
      tym wydaje mi się że ich konsystencja już nie ta sama...)
    • agaagnes Re: Co Wy na to???????????? 18.04.04, 12:56
      Takie kosmetyki ktore sa przetermonowane to powinno sie wyrzucac(utilizowac),
      ale widoczcnie ktos chce na tym zarobic. Odradzam!!!
      • vitalia Re: Co Wy na to???????????? 18.04.04, 13:11
        Jak chcesz to możesz je używać twój wybór ,ale w świetle prawa handlowego nie
        wolno Ci ich sprzedawać.Ktoś komu zaszkodzą będzie miał prawo podać cię do
        sądu.Musisz to wziąć pod uwagę.
        • Gość: justa Re: Co Wy na to???????????? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 10:51
          naprawdę tak jest wg prawa, że w ogóle nie można takich przeterminowanych
          kosmetyków sprzedawać? widziałam np. w Rossmannie przeterminowane kosmetyki,
          cena była wprawdzie obniżona, więc klient musiał sam się domyślić dlaczego,
          poniekąd wiedział, co kupuje... ale i tak jestem zdania, że mogli przecenić
          kilka miesięcy wcześniej, wtedy ktoś mógł kupić i skorzystać, a tak...
    • elve Re: Co Wy na to???????????? 18.04.04, 13:24
      a napiszesz w aukcji, że są przeterminowane?
    • courtney Re: Co Wy na to???????????? 18.04.04, 16:01
      Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego że większosc
      kosmetyków na Allegro jest niestety przeterminowana sprzedający nigdy o tym nie
      informują wprowadzają w błąd chcąc zarobic
      (mówie o tych orginalnych bo podróbki to juz inny temat)
      Niestety firmowe selektywne kosmetyki nie zdarzają się
      w tak niskich cenach należy mieć tego świadomość.
      Ja w mojej ofercie nie mam zważonych podkładów itp
      Są to kosmetyki podkreślam po upływie daty waznosci
      (jest to przeważnie styczeń 2004 lub bardzo krótkim terminie maj 2004)ale
      jeśli chodzi o zapach i konsystencje prosze mi wierzyć jest ok.Wiem jednak
      ze po coś są te daty ważności i zapewne uzywanie takich kosmetyków
      niesie ryzyko.Jednak nasuwa sie pytanie czy jesli poinformuje klientki
      ze kosmetyki które sprzedaje są po dacie ważnosci czy ktoś je kupi??
      Skusiłybyscie sie ? Dodam ze cena jest atrakcyjna.
      • vitalia Re: Co Wy na to???????????? 18.04.04, 16:49
        Hmmm...spróbuj może jednak wśród znajomych,Kolorówka pół biedy ,ale biała
        kosmetyka ???tu bym się obawiała.Nigdy nie kupuję na żadnych aukcjach.nie
        lubię.Muszę powąchać najpierw wszystko a potem wiem czy mogę używać czy
        nie,.Takie mam powonienie
        • Gość: BleBle Re: Co Wy na to???????????? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 17:16
          jezeli ciebie sa przeterminowane to pol biedy, ale podklady czy tusze do oczu,
          to ja juz bym nie kupila.Nie zaryzykowalabym mojej cery zeby nalozyc sobie np.
          chanel przeterminowana, wole uzbierac wolniej i dluzej i kupic kosmetyk w
          sklepie. W polsce kosmetyki maja dluga trwalosc i date zuzycia, niestety w
          innych krajach tak nie jest, w anglii na wiekszosci kosmetykow wogole nie ma
          zadnej daty. Nalezy tez wziac pod uwage fakt, ze tak na prawde to nie wiemy w
          jakich warunkach kosmetyk byl przechowywany w sklepie, niektore sklepy maja
          takie oswietlenie i bardzo grzeja kosmetyki, te zas reaguja na to w wiadomy
          sposob,szybciej sie waza (np sephora)Dodatkowo, znim zuzyjemy kosmetyk np
          podklad, mija powiedzmy 6 miesiecy, wiec do daty waznoci nalezaloby sobie dodac
          tyle miesiecy ewentualnie tygodni zanim zuzyjemy taki produkt.
          jezeli chcesz sprzedac kosmetyki po terminie waznosci uwazam ze klient powinien
          byc o tym poinformowany, inaczej jest to oszustwo, przynajmniej ja bym sie
          czula oszukana.Jestem pewna ze mimo faktu ze sa one przeterminowane, jezeli
          poinformujesz klienta, to i tak znajda sie chetni.
      • Gość: katinka Re: Co Wy na to???????????? IP: *.attu.pl / *.waw.cdp.pl 19.04.04, 11:58
        nie kupilabym nawet sa symboliczna zlotowke kosmetyku wartego powiedzmy 100 zl,
        jesli bylby po terminie waznosci (mamy kwiecien, mowisz o styczniu...).
        kosmetyki, zwlaszcza fluidy, kremy, lubia sie NAGLE, w ciagu kilku dni zwazyc,
        zepsuc, zle pachniec. poza tym kosmetyki powinny pielegnowac cere, a nie jej
        szkodzic, jakos nie mialabym zaufania do dobroczynnego dzialania kremu, ktory
        trzy miesiace temu powinien sie znalezc w koszu... wez pod uwage fakt, ze
        wiekszosc kosmetykow i tam ma dlugi z natury termin waznosci. to tyle ode mnie,
        nie kupilabym, niestety :(
    • loggi Re: Co Wy na to???????????? 18.04.04, 17:43
      Uważam, że możesz spróbować na allegro jeżeli uważasz, że nadaja się do użytku.
      Tylko uczciwie zaznacz, że sa przeterminowane i podaj datę od kiedy. Jak dasz
      dobra cene to myslę, że sprzedasz je bez problemu. Proponuję wystawić je jako
      zestawy - szybciej pójdzie.
      • dida Re: Co Wy na to???????????? 18.04.04, 18:44
        mysle ze znajda sie chetni, jesli ceny beda niskie oczywiscie.
        pinformuj jednak jaka jest data waznosci. w ten sposob bedziesz uczciwa i
        zabezpieczysz sie przed ewentualnymi sytuacjami kiedy kosmetyk kogos podrazni,
        uczuli (niekoniecznie dlatego ze byl przeterminowany) i zazda od ciebie zwrotu
        pieniedzy czy odszkodowania.
    • niebieskaa1 Re: Co Wy na to???????????? 19.04.04, 00:28
      a co masz, moze cos kupie fajnego???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka