aga.pier 11.01.11, 20:31 Jestem na etapie zapuszczania włosów. Czy są jakieś tabletki na wzmocnienie włosów i paznokci, powodujące jednocześnie szybszy wzrost włosów? dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: tabletki wspomagające porost włosów 11.01.11, 21:05 na paznokcie dobrze działała u mnie silica (tabletki), na szybszy wzrost włosów bezkonkurencyjny jest wax, minusem są częstsze wizyty u fryzjera w celu farbowania odrostów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: tabletki wspomagające porost włosów 12.01.11, 08:18 dziękuję :) na razie nie będę sie martwic odrostami bo farbowałam włosy odcieniem prawie identycznym jak mój naturalny Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: tabletki wspomagające porost włosów 13.01.11, 15:39 kupiłam wax odżywkę i biovax (różnica w pisowni) szampon do włosów. Prawde mówić myślałam, że to tabletki ale ok. Napisane jest, że odzywkę co kilka dni na 30 min, jak Ty robiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: tabletki wspomagające porost włosów 13.01.11, 18:34 Od szamponu i odżywki włosy nie będą Ci szybciej rosły :D Spróbuj zażywać Belissę - tę podstawową. Efekt powinien być widoczny po miesiącu - dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: tabletki wspomagające porost włosów 13.01.11, 18:55 ale pewnie sie wzmocnią a mam nie za grube :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: tabletki wspomagające porost włosów 13.01.11, 19:03 Nie wzmocnią, bo działają na martwą część włosa. Owszem, po zastosowaniu dobrego szamponu włosy będą lepiej wyglądać, ale żeby faktycznie były mocniejsze - musisz działać od środka, na cebulki. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: tabletki wspomagające porost włosów 14.02.11, 11:35 akurat wax to maska działająca na cebulki i skórę głowy a nie na włosy :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: tabletki wspomagające porost włosów 13.01.11, 22:00 dzioucha_z_lasu napisała: > Od szamponu i odżywki włosy nie będą Ci szybciej rosły :D Spróbuj zażywać Belis > sę - tę podstawową. Efekt powinien być widoczny po miesiącu - dwóch. > niestety Belissa nie daje zbyt dobrych efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: tabletki wspomagające porost włosów 14.01.11, 09:35 U mnie podziałała fajnie, tylko nie należy oczekiwać, że coś będzie widać już po trzech tabletkach. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.slow Re: tabletki wspomagające porost włosów 14.01.11, 00:28 ja slyszalam ze radical jest dobry, ale tez jest dość drogi i jedno opakowanie wystarcza na miesiąc. również walczę o szybszy porost włosów. kiedyś rosły bardzo szybko a teraz po farbowaniu wolniej. Odpowiedz Link Zgłoś
stellapolacca Re: tabletki wspomagające porost włosów 14.01.11, 01:39 nieprawda, że od odżywki nie rosną włosy. nie wiem jak to się dzieje, ale po waxie włosy mi rosną trzy razy szybciej, miesiąc temu farbowałam włosy, a już mam 2 cm odrost. włosy też stają się gęściejsze, grubsze. ważne, żeby ją wcierać w skórę głowy, we włosy nawet nie trzeba, ja na włosach ją słabo rozprowadzam, ważne, żeby dobrze wmasować w skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: tabletki wspomagające porost włosów 14.01.11, 07:03 ale rzeczywiście, tak jak piszą, zawijasz w ręcznik i trzymasz ją na głowie 30 min? Odpowiedz Link Zgłoś
aniczkamk Re: tabletki wspomagające porost włosów 14.01.11, 14:16 Mam pytanie, czy wax można dostać w drogerii, czy aptece? Ile kosztuje? Czy są różne rodzaje, w tym wspomagająca porost włosów? Czy wax jest lepszy niż biovax? Proszę o odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: tabletki wspomagające porost włosów 15.01.11, 10:14 ja weszłam akurat do apteki i zapytała o wax a Pani powiedziała, że jest wax i biovax. Z wax-a była tylko odżywka ale 480gr za 33zł a z biovax był szmpon (22zł) odżywka (tez ok 23zł ale 200-300gr) i jakiś jedwab. Co jest lepsze nie wiem, muszę zerknąć bo pewnie nawet nie jest ten sam producent. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: tabletki wspomagające porost włosów 14.02.11, 11:35 wax, firmy pilomax (dystrybutor angielskiego richard and appleby, producenta waxu), reszta to podróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: tabletki wspomagające porost włosów 14.02.11, 11:33 ja zakładam foliowy czepek, to owijam ręcznikiem i to wszystko trzymam 30min :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: tabletki wspomagające porost włosów 14.02.11, 10:41 muszę powiedzieć, że od 1 m-ca używam szamponu i odżywki WAX i nie zauważyłam by włosy szybciej rosły ale, uwaga!, na poduszce był tylko jeden włos (pościel zmieniona tydzień temu) więc efekt jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: tabletki wspomagające porost włosów 14.02.11, 11:37 Na mnie zawsze działa Merz Spezial. Właśnie zakończyłam trzymiesięczną kurację i wreszcie pozbyłam się okropnie wycieniowanej grzywki;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-32hh Re: tabletki wspomagające porost włosów 14.02.11, 21:47 Włosy rosną mi dość wolno.Jedna nieprzemyślana wizyta u fryzjera spowodowała u mnie wzrost zainteresowania specyfikami na porost włosów.Wyczytałam o szamponie z kofeiną Alpecin C1.Zakupiłam, po drodze doczytałam, że jest dla mężczyn, ale mnie to nie przeszkadza, a nawet lubię ten rześki powiew na skórze głowy:)Jest damski odpowiednik Plantur, tylko dużo droższy.Używam już około pół roku, włosy rosną jak zwariowane.A i wąsy mi nie wyrosły:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: tabletki wspomagające porost włosów 14.02.11, 22:24 > że jest dla mężczyn, ale > mnie to nie przeszkadza, a nawet lubię ten rześki powiew na skórze głowy Na bogów... no brak słów :) Jeśli lubisz rześki powiew, to po co ci porost włosów? Szampony przeciwdziałające łysieniu są "dla mężczyzn" nie dlatego, że mają inny zapach, tylko dlatego, że mężczyźni łysieją z innych przyczyn, niż kobiety. Jeśli nie cierpisz na łysienie plackowate, nie masz drastycznego nadmiaru hormonów męskich Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba o szamponie i tabletkach 15.02.11, 07:28 > Szampony przeciwdziałające łysieniu są "dla mężczyzn" nie dlatego, że mają inny > zapach, tylko dlatego, że mężczyźni łysieją z innych przyczyn, niż kobiety. Tak, ale są bardzo dobre dla kobiet, którym włosy wypadają choć przyczyny tego wypadania są inne. Mężczyźni łysieją z powodów hormonalnych i szampon nie zmieni wydzielania tychże ale konsekwencją zmian hormonalnych u panów jest osłabienie cebulek, produkcje włosów cieńszych i bardziej kruchych, szybciej wypadających. To samo osłabienie cebulek przydarza się nam z powodów hormonalnych- stres (a więc zwiększona produkcja testosteronu i zmniejszona estrogenów), złe odżywianie, choroba. I choć przyczyny nie są "męskie" konsekwencje dla cebulek, włosów- podobne, Szampon dla łysiejących panów pomaga w takich syt. i pewnie dlatego dermatolożka poleciła mi go na moje dawne problemy z wypadaniem i osłabieniem włosów, stosowałam -Dercos, Revitax- naprawdę dobre. Natomiast problem rozwiązał mi skutecznie, choć efekty widac było po ok. 3 miesiącach Inneov Gęste Włosy- tabletki. Cena jest zbójecka, ale biore go od kilku lat, z przerwami, które na włosach widać. Mam długie i oglądając włos wyraźnie widzę cieńsze i grubsze fragmenty odpowiadające okresom brania i niebrania tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-32hh Re: tabletki wspomagające porost włosów 16.02.11, 13:03 Kotku, szampon ma za zadanie pobudzić cebulki kofeiną.Chyba nie sądzisz, że reguluje gospodarkę hormonalną mężczyzn ?:)))Właśnie dla takich jak ty jest Plantur - nazywa się "dla kobiet", też ma kofeinę i jest dwa razy droższy.I ma pewnie kobiecy zapach:) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-32hh Re: tabletki wspomagające porost włosów 16.02.11, 13:05 do nessie to było, tylko się źle podpięło Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: tabletki wspomagające porost włosów 16.02.11, 23:19 OK, w porządku, jeśli skład obu szamponów (damskiego i męskiego) jest TAKI SAM, to niech będzie, że skutkują :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: tabletki wspomagające porost włosów 15.02.11, 07:16 w aptekach jest czy w drogeriach? Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: tabletki wspomagające porost włosów 15.02.11, 07:16 po trzch miesiącach to chyba nie wyczyn? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: tabletki wspomagające porost włosów 15.02.11, 09:12 Walczę z tą grzywką od grudnia 2009:( Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: tabletki wspomagające porost włosów 15.02.11, 09:28 Dercos mają apteki bo to Vichy, z Revitaxem jest gorzej, ja kupowałam w necie. > po trzch miesiącach to chyba nie wyczyn? :) Kwestia spojrzenia. Jeśli się najpierw oglądało kłęby włosów na szczotce tygodniami mimo różnych innych tabletek, a po trzech miesiącach brania tych widzi się jeża odrastających włosów- to dla mnie wyczyn. Zresztą, po jakim czasie spodziewasz się efektów jakiejkolwiek kuracji? No chyba nie po tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
poczatkujaca_travellerka Re: tabletki wspomagające porost włosów 16.02.11, 09:43 Ja polecam Revalid Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: tabletki wspomagające porost włosów 16.02.11, 22:58 Mi pomogły tabletki Merz Special Dragees i preparat Anastim Ducray do wcierania w skórę głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
azulesonly Re: tabletki wspomagające porost włosów 10.09.18, 13:45 Jeśli chodzi o przyspieszenie zapuszczania włosów, to polecam tabletki biotebal z biotyną. Biotyna ogólnie jest dobra dla włosów, wzmacnia je, pobudza porost i hamuje wypadanie. Ja sobie zrobiłam kilkumiesieczną kurację tym lekiem i włosy mi pięknie zaczęły rosnąć Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: tabletki wspomagające porost włosów 10.09.18, 13:46 zamiast kupować biotebal - zapytaj o zwykłą biotynę. Cena dużo niższa a efekt ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
misialina Re: tabletki wspomagające porost włosów 19.03.19, 08:14 A biotyna nie będzie działać tylko wtedy jeśli mamy niedobór? Chyba trudno przyspieszyć porost włosów. Na wzmocnienie pomogą witaminki, drożdże, pokrzywa, skrzyp, siemie lniane itp. Ale czy będą szybciej rosły trudno powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
miszalkak Re: tabletki wspomagające porost włosów 29.04.19, 10:39 Tabletki na włosy najczęściej po prostu zestaw witamin i mikroelementów. Moim zdaniem to działa tak, że jeżeli ma się problemy z wypadaniem włosów przez niedobory no to uzupełnienie ich pomoże, ale nie wydaje mi się żeby jakieś znacznie szybszy porost był możliwy chociaż podobno niektórym picie drożdży służy, one chyba wit b mają Odpowiedz Link Zgłoś