Dodaj do ulubionych

depilacja - dylemat - hepl!!!!!!!!

IP: *.acn.pl 19.04.04, 22:31
Dziewczyny, od zawsze depilowałam nogi, pachy, okolice bikini maszynką. W
lecie jest to dość uciążliwe, gdyż czynność tę muszę powtarzać codziennie,
max. co drugi dzień. Po przeczytaniu optymistycznego artykułu w
najnowszym "Twoim Stylu" n/t depilatorów elektrycznych postanowiłam odłożyć
trochę kasy i sobie takowy zakupić. Jednak martwi mnie, tak często poruszana
przez Was kwestia wrastających włosków. Czy zawsze pojawiają się po depialcji
depilatorem, czy trzeba mieć do tego jakieś szczególne predyspozycje? Co
należy zrobić przed i po depilacji, żeby tego uniknąć? Nie wiem czy to ma
jakiś wpływ, ale moja mama, które używa depilatora problemu z wrastającymi
włoskami nie miała i nie ma. Czy to znaczy, że i mnie ten koszmar ominie? Z
góry dziękuje za wszystkie rady, Naprawdę nie chcę wracać do maszynki!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: BleBle Re: depilacja - dylemat - hepl!!!!!!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 22:54
      ja nie uzywam takiego depilatorka, uzylam kilka razy i masakra!mialam cale nogi
      czerwone i w malych czerwonych kropeczkach, ktore zostaly tam na ladny okres
      czsu!!! wygladalam jak po czerwone! straszne, boze jak sobie przypone to jak
      mieso w sklepie. wstydzilam sie wyjsc z domu w spodnicy. niestety mam dalej te
      kropeczki w kilku miejscach, a minelo kilka lat. o bolu nie wspomne przy takiej
      depilacji, a nie jestem jakas panikara.

moja mam za to tez uzywa go z powodzeniem, zadnych kropek ani masakry. nie wiem
      od czego to zalezy. ma ladnie wydepilowane nogi, ja natomoiast musze uzywac
      albo wosku albo maszynkii
    • elojka Re: depilacja - dylemat - hepl!!!!!!!! 19.04.04, 23:37
      jezeli o mnie chodzi to nie polecam... wloski wrastaja, robia mi sie blizny
      itd... wosk jest moim zdaniem lepszy...
    • niebieskaa1 Re: depilacja - dylemat - hepl!!!!!!!! 20.04.04, 13:48
      a wiekszosc wloskow jest urwana i odrasta
      szybciorem. jedyny naprawde skuteczny byl pierwszy na rynku-
      epilady ze sprezyna, ale jaki bol i popekane naczynka brrrr,
      tyle, ze byl spokoj na 3 tygodnie
      • Gość: asia Re: depilacja - dylemat - hepl!!!!!!!! IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 20.04.04, 14:06
        widze ze same pesymistyczne opinie na temat depilatorów:) ja uzywam dep.od 5
        lat < cale cialo> fakt woski wrastaj <ale tylko na nogach> mozna jednak
        zapobiec temu stosujc czeste pilingi. Nie przecze ze wosk jest lepszy ale
        wychodzi drozej.Ja uwielbiam swoj depilator i naprawde polecam!!!!!!
        pocztki sa bolace ale z czasem ból mija i jest oki- cialao jak aksamit :)
        POZDRAWIAM :)
        • Gość: sloneczko Re: depilacja - dylemat - hepl!!!!!!!! IP: *.acn.pl 20.04.04, 23:27
          up
          • Gość: eternity tylko depilator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 07:50
            No cóż, ja jestem zdecydowaną fanką depilatora. Szczególnie odkąd wyminiłam
            sobie mój stary na nowy depilator Braun supersof (depilator i golarka). Jest
            niesamowicie delikatny (a próbowałam już wielu), tak delikatny, że z
            powodzeniem golę sobie okolice bikini i pachy, i w ten sposób mam święty spokój
            na dłuuuugo. A golarka też się przydaje ;)
            Odnośnie wrastania włosków, to ten problem dotyczy mnie raczej sporadycznie, no
            ale od czego jest w końcu peeling.
            Generalnie polecam.
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: depilacja - dylemat - hepl!!!!!!!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 21.04.04, 09:49
      Niestety to zależy od skóry. Ja wiele lat depilowałam nogi, ostatnio zaczęły
      sie problemy, teraz jestem w trakcie leczenia zapalenia mieszków włosowych,
      dermatolog powiedział, że muszę zrezygnować nie tylko z depilatora, ale też z
      maszynki, bo również włosy wrastają. No i co ja mam zrobić...? Nie wiem, czy
      krem rozpuści moje czarne grube włosiska, a wosk je wyrwie. Obie metody są z
      resztą drogie. :/ Polećcie mi jakieś woski na ciepło i skuteczne kremiki, cooo?
    • kimmay Re: depilacja - dylemat - hepl!!!!!!!! 21.04.04, 16:48
      Stosunkowo od niedawna sie mecze z depilatorem i tez mi wloski wrastaja :(
      Mimo, ze peelingi stosuje regularnie i codziennie sie katuje ostra gabka do
      ciala ;-)
      Licze, ze z czasem cos sie polepszy :/

Asiek:
      jezeli chcesz korzystac z kremow to polecam veet. Kosztuje 15zl, nie jest
      najtanszy na rynku, ale zdecydowanie najlepszy.
      A jezeli wosk to tez Veet AquaSystem - wosk na cieplo, ale bezpieczny i mozna
      sobie samemu w domu zrobic, ew z pomoca przyjaciolki :>
      • niuniab Re: depilacja - dylemat - hepl!!!!!!!! 21.04.04, 23:38
        Ja używam depilatora od kilku lat i na początku włoski wrastały, ale teraz są
        cieńsze i już nie mam tego problemu. I nie wyobrażam sobie żebym miała znów
        używać maszynki brrr
        • Gość: dz85 Re: depilacja - dylemat - hepl!!!!!!!! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.04.04, 09:13
          no wlasnie, zastanawiam się, czy bardziej wrastają silne wloski czy te slabe?
    • Gość: up Re: depilacja - dylemat - hepl!!!!!!!! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.04.04, 14:53
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka