30.01.11, 22:48
Witam, jestem po 2 porodach, nie mam rozstępów ale mam cellulit (raczej średnie stadium)na udach i pośladkach. Jestem szczupła, raczej zdrowo się odżywiam a i ruchu przy dwójce dzieci mam sporo a jdnak, polećcie coś prosze.
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: cellulit 31.01.11, 10:04
      masaż u profesjonalisty to jedyne moze jakos pomóc.na kremy szkoda kasy.
      • domipro Re: cellulit 31.01.11, 16:14
        Nie koniecznie u specjalisty...masaz to masaz po co wydawac tyle kasy...Wystarczy jesli co wieczor Twoj maz wezmie np. oliwke i bedzie masowal Ci posladk i uda, jednoczesnie uciskajac z gory na dol... Na to zawsze wieczorem bedziesz miala czas, a przy dwojce dzieci czasem ciezko wyrwac sie do specjalisty, a tu potrzebne sa reguralne zabiegi...
        • kasha77 Re: cellulit 31.01.11, 17:39
          hehe no ja bym powiedziała,że wlasnie ze względu na dzieci i męża czasami dobrze się z domu wyrwac...mówię jako matka i żona:)
          • domipro Re: cellulit 31.01.11, 18:21
            No właśnie CZASAMI a tu chodzi o stałe "zabiegi", tylko one będą skuteczne
            • kasha77 Re: cellulit 31.01.11, 19:00
              własnie teraz dopiero przeczytalam jeszcze raz Twój post....masował z góry na dół? mnie się zdawało,że własnie odwrotnie.....żeby wspomóc krążenie?czy nie mam racji?
              • domipro Re: cellulit 31.01.11, 20:00
                Masz rację, pomyliłam się ;)
    • georgia241 Re: cellulit 01.02.11, 19:08
      Jeśli jadasz mąkę (obojętne czy białą czy ciemną), jesz nabiał i pijesz kawę, to cellulit będzie. Dobrze zwalczają cellulit glony. Jedz suszi.
      • nottymoni Re: cellulit 01.02.11, 20:04
        Yes yes and yes, do maki mozna byc dorzucic jeszcze cukier i inne proste badziewne weglowodany.
        • tigrerra Re: cellulit 01.02.11, 20:16
          Myślicie, że mąka i mleko mają aż takie znaczenie. Co prawda w Diecie Wypłukującej Tłuszcz odstawia się je na 2 tyg. i podobno cellulit znika. A co z brązowym ryżem, kaszą, ziemniakami??
          • hermina5 Re: cellulit 02.02.11, 11:22
            Myslicie, ze to bzdura. w zasadzie jednynym w miarę skutecznym sposobem na zmniejszego tego badziewia jest ruch i jeszcze raz ruch oraz masaże - skóra się ujędrnia, ilosć tkanki tłuszczowej zmniejsza.

A Azjaci i rasa czarna nie ma tego badziewia nie dlatego, ze jedzą suszi, ale dlatego, ze genetycznie to u nich nie wystaępuje. Wystarczy sobie popatzrec na grube murzynki - mogą być wielkie, ale skórę będę miały jedrną. Za to ich przypadloscią są odbarwienia skóry. Dla kazdego coś miłego ;/
    • tigrerra Re: cellulit 01.02.11, 20:48
      Teraz jeszcze tak sobie myślę,że może to nasz siedzący tryb życia odpowiada za cellulit najbardziej. Koleżanka z pracy, która wszędzie jeździ samochodem, mówi że ma b. nasilony cellulit, a jej mam (bądź co bądź połowa tych samych genów), jest od niej potężniejsza i nie ma grama cellulitu, ale b. dużo chodzi na piechotę, nie ma samochodu, nigdy sportu nie uprawiała.
    • magdafront Re: cellulit 02.02.11, 19:40
      Ja robie tak: wieczorem pod prysznicem nakladam oliwke antycellulitowa Ziaja i masuje sie takim rollerem z Rossmana, okolo 5 minut na obie nogi i pupe, czasem wiecej (az czuje ze nogi sa wymasowane). Potem mocze nogi, nakladam peeling antycellulitowy Nivelazione i biore okragla szczotke zakladana na reke, taka z gumowymi wypustkami i masuje jeszcze raz. Potem splukeje i po wyjsciu spod prysznica nakladam jakis krem (teraz mam Soraya antycellulitowy ale nie polecam). 10-15 min dziennie a cellulit naprawde znika. Ja mialam spory, teraz mam duzo mniejszy, pierwsze efekty widzialam po 2 tygodniach. Tak licze ze jeszcze ze 2 miesiace i bedzie super ;-)
    • maricaq4 Re: cellulit 02.02.11, 19:49
      mnie np.pomaga oliwka dla dzieci,codziennie wieczorem wcieram i masuje,choć muszę przyznać,że mam nie duży cellulit,to może dlatego.
    • xoxo35 Re: cellulit 03.02.11, 12:56
      leelee80 ja też jestem szczupłej budowy, często chodziłam na fitness, ale rezultaty w walce z cellulitem zawsze były marne.
      Od niedawna używam kremu Cellu-line i powoli widzę, że jest lekka poprawa. Odżywiam się zdrowo, jem sporo owoców. Dużo się ruszam. Do wiosny chcę się pozbyć cellulitu.
      • sefora23 Re: cellulit 04.02.11, 20:31
        hej, z jakiej firmy jest ten krem? chcialabym wiecej sie dowiedziec.
        ja z reguly jestem leniwa, mam nadzieje ze do lata pozbede sie cellulitu.
      • nottymoni Re: cellulit 04.02.11, 22:03
        nie wiem, czy jedzenie sporej ilosci owocow do dobry pomysl...
        • lupa_87 Re: cellulit 08.02.11, 14:07
          Polecam rolleny, dostosowanie diety oraz siłownię. Pielęgnacja z zewnętrz niewiele daje, gdy problem jest w środku.
    • foreest Re: cellulit 04.02.11, 10:36
      straszne draństwo ten cellulit - polecam bieganie i pływanie jeśli chodzi o aktywność, z kremów to na pewno coś z borowiną a z zabiegów to sauna, bańka chińska i cellulit-stop :D powodzenia na polu walki ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka