sweet.sweet 14.02.11, 21:36 po raz kolejny... niestety jesteś niezastąpiona w poradach kosmetycznych ;)) potrzebuje porady co do kremu pod oczy, na pierwsze zmarszczki, lat 30, czy Avene kojący pod oczy jest ok?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issey_miyake Re: Issey plis ;) 14.02.11, 22:03 sweet.sweet napisała: > potrzebuje porady co do kremu pod oczy, na pierwsze zmarszczki, lat 30, czy Ave > ne kojący pod oczy jest ok?? jest ok, jeśli nie masz skóry wrażliwej zdobądź coś z retinolem, kwasami + filtry + okulary przeciwsłoneczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.sweet Re: Issey plis ;) 14.02.11, 22:12 polecałas mi Neostrate ale jest dość drogi :( 138 zł więc szukam czegoś w tańszej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.sweet Re: Issey plis ;) 14.02.11, 22:16 a krem pod oczy Bandi?? polecłas ta markę. A i jeszcze lrem do twarzy mają dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Issey plis ;) 14.02.11, 22:26 sweet.sweet napisała: > a krem pod oczy Bandi?? polecłas ta markę. A i jeszcze lrem do twarzy mają dobr > y? najlepiej stosować coś co ma w składzie (retinoidy, kwasy). Bandi i wszystkie inne nie mają takiego składu. Jeśli nie chcesz czegoś co w nawiasie, wybierz jakikolwiek najtańszy (one i tak nic nie dają). Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Issey plis ;) 14.02.11, 22:24 sweet.sweet napisała: > polecałas mi Neostrate ale jest dość drogi :( 138 zł więc szukam czegoś w tańs > zej wersji. pomyśl o AVENE YSTHEAL+ żel- krem pod oczy 15 ml/ok. 70-80zł, możesz spróbować kremu z kwasami, którego używasz do twarzy zaaplikować na okolice oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.sweet Re: Issey plis ;) 14.02.11, 22:32 krem pod oczy Ysenthal, ado twarzy tez z tej samej serii? Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.sweet Re: Issey plis ;) 14.02.11, 22:39 poczytałam Twój blog. Mam zamiar stosowac Triacneal tylko nie wiem jak długo powinna trwać kuracja nim? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Issey plis ;) 14.02.11, 22:41 sweet.sweet napisała: > poczytałam Twój blog. Mam zamiar stosowac Triacneal tylko nie wiem jak długo po > winna trwać kuracja nim? może wieki trwać, wszystko zależy od wskazań, chęci, funduszy, potrzeby, oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.sweet Re: Issey plis ;) 14.02.11, 22:49 oki czyli po jakim czasie prejść na wyzsze stężenie kawsu? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Issey plis ;) 14.02.11, 22:52 sweet.sweet napisała: > oki czyli po jakim czasie prejść na wyzsze stężenie kawsu? mozesz, ale nie musisz Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.sweet Re: Issey plis ;) 14.02.11, 22:58 dziękuję jestes niezastapiona w tej materii ;* Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Issey plis ;) 14.02.11, 22:40 sweet.sweet napisała: > krem pod oczy Ysenthal, ado twarzy tez z tej samej serii? do twarzy - ta sama seria nie, lepiej wybierz coś innego z kwasami Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.sweet Re: Issey plis ;) 19.02.11, 21:40 oki więc piszę tu nioe wiem co będzie skuteczne w walcce z cieniami. znalazłam polecane są tabletki Oenobiol lub żelazo... z kremów Pharmacreis, Lireac, Skin doctors eyecircle... albo Yves rocher bio calmille, avene. Nie wiem co wybrać aby było SKUTECZNE. stosowałam kiedyś Aurige cernor XO (2 opak) efektów nie było super. No i jeszcze wspomiana przez ciebie Neostarata jest rozważana Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Issey plis ;) 19.02.11, 21:55 sweet.sweet napisała: > nioe wiem co będzie skuteczne w walcce z cieniami. > znalazłam polecane są tabletki Oenobiol lub żelazo... z kremów Pharmacreis, Lir > eac, Skin doctors eyecircle... albo Yves rocher bio calmille, avene. Nie wiem c > o wybrać aby było SKUTECZNE. stosowałam kiedyś Aurige cernor XO (2 opak) efektó > w nie było super. No i jeszcze wspomiana przez ciebie Neostarata jest rozważana cienie pod oczami to ciężki temat, wyklucz choroby, niedobory, jeśli z tym wszystko w porządku można oświadczyć, że taka uroda. Jedyne co może dać sobie z tym rzeczywistą radę to kremy z kwasami, retinoidami, zabiegi kwasami + wypełniacze kw. hial. Żadne inne produkty dostępne w jakiejkolwiek sprzedaży nie dają efektów. Avene Ystheal ma niewielkie stężenie retinalu, Neostrata 4% PHA - lepsza będzie druga pozycja. Jeśli masz wydawać dużo na kosmetyki z kwasami, lepiej pomyśl o wypełniaczach. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.sweet Re: Issey plis ;) 19.02.11, 22:06 jak na razie pomaga mi picie wody 3 litry dziennie. A neostrata lepsza od skin doctors? ma niezłe opinie Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Issey plis ;) 19.02.11, 23:07 sweet.sweet napisała: > jak na razie pomaga mi picie wody 3 litry dziennie. Rany boskie, następna :( Oszałalaś? Po co wmuszasz w siebie więcej wody, niż organizm potrzebuje? Jadasz wyłącznie suchą karmę, jak pies? Zadnych owoców, nabiału, zup? Zadnych warzyw? Nie pijesz w ogóle herbaty? Uprawiasz wielogodzinne ćwiczenia fizyczne? Codziennie jesteś w saunie? Przecież normalne zalecenia dla zdrowego organizmu to jest około 2l wody dziennie ze wszystkich źródeł... Więc liczysz każdą łyżkę zupy, każdą szklankę herbaty, każde jabłko. Zastanów się, czy te sińce to nie jest skutek zaburzenia poziomu makro i mikroelementów. Odpowiedz Link Zgłoś