Dodaj do ulubionych

WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO......

IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.04, 17:30
.....celulit,rozstępy,nerwy itp.Wystarczy te składniki które są w kremach
przyjmować doustnie działają 100razy lepiej:witA,E,ginko biloba,zielona
herbata.....Ja tak robię i na nic nie narzekam.Dziewczyny kosmetyki za
miliony nic nie dadzą lepiej połknąć algi w tabletce,przenieć się na zdrową
żywność.Efekty murowane!!!
Obserwuj wątek
    • vitalia Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... 26.04.04, 18:55
      Pierwszy raz od długiego czasu usłyszałam coś mądrego.Ale ten temat nie jest
      niestety popularny.A szkoda.
    • Gość: ivy Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.04, 19:11
      no wlasnie. to moze by tak zrobic liste zdrowych produktow zywnosciowych.
      ja proponuje pomidory- zawieraja lipoken, ktory jest przciwutleniaczem
      olej lniany dostepny w sklepach zielarskich- zawiera omega3 (na tradzik;)

moze jeszcze ktos cos dopisze?
      • Gość: justa Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 16:45
        to ja mogę dopisać coś oczywistego ;) warzywa, owoce i ryby. tyle, że problem w
        tym, że teraz to te warzywa i owoce są faszerowane jakimiś środkami, nie
        wiadomo, gdzie to rośnie itp.
    • Gość: Sara Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 17:11
      Zielona herbata jest dobra na wszystko!:-)Polecam i pozdrawiam!:-)
      • Gość: Sandra Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 17:34
        Ja uwielbiam skrzyp (poprawila mi sie przemiana materii) i herbate pu-erh-
        dziala po cichu i poprawia przemiane materii, nie dzialajac na zasadzie
        szkodliwych herbat typu Figura (mowie o czestym jej piciu)
        Zielona herbate staram sie pic, nie moge przelamac sie do tej gorzkosci :-(
        pije glownie przed snem, jak juz ostygnie..
        • Gość: romcia Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... IP: *.slp.pl 27.04.04, 18:24
          ja piję mnóstwo zielonej herbaty (dziennie min. 5 kubków) od wielu lat i ...
          cellulit niestety mam...
          ale zielona herbatka jest przepyszna! (jesli jest dobra gatunkowo i dobrze
          parzona), naprawde polecam :)
          • vitalia Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... 27.04.04, 18:33
            Zieloną herbatę parzy się inaczej jak czarną i pije się bardzo słabą,nie ma
            wtedy takiej goryczki.Można też dodać do niej jeden gożdzik i smak jest
            zupełnie inny,,,pychotka,,,Nie należy też zalewać jej wrzątkiem bo rraci to co
            ma najcenniejsze czyli naturalną wit C.Herbata zielona zawiera
            polifenole ,które są bardzo silnymi przeciwutleniaczami,dlatego należy ją
            pićnNawet kilka filiżam]nek dziennie,Ale przypominam, słabiutką.
            • Gość: romcia Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... IP: *.slp.pl 27.04.04, 18:38
              ale dlaczego słabą? zielonej herbaty nie mozna parzyc dluzej niz 2-3 min
              (japonskie krocej, chinskie dluzej) bo wtedy wlasnie robi się gorzka, ale mozna
              nasypac więcej to wtedy zaparzy się mocniejsza a rownie pyszna. jak kto lubi :)
        • Gość: patka81 Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.04, 12:29
          a propos pu-erh.Pojawiły sie w sklepach ze zdrową zywniścią(widziałam też w
          piotrze i pawle )tabletki min.z algami i miłorząbem japońskim,które gorąco
          polecam cena30 tabletek/ok.17zł
    • Gość: gogo tez popieram! IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 27.04.04, 18:39
      sama łykam, no moze nie wszystko ale sie staram!;-) algi do łykania sa chyba
      drogie?
      ale co jesli ktos ma złe przyswajanie skladników odzywczych!?
      sama własnie nie jestem pewna czy to co dostarczam zdrowego jest przyswajane ;-(
      za to te złe to jestem pewna ze sa :(
      • Gość: patka81 DZIĘKI BARDZO ZA POPARCIE! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.04, 12:27
        Osobiście "jestem w temacie" witaminek odkąd przeszłam na wegetarianizm(6lat
        temu),zgadzam się z opinią,że nasze owoce i warzywa są
        faszerowane "truciznami",juz wolę kupić suszone w sklepie ze zdrową żywnością
        niż te "zdrowe"swieże,poza tym polecam białą herbatę-dobra na wszystko i
        produkty z pełnego przemiału-makaron razowy mniam!ja biorę równiez drożdże
        torula i tran.Myślę że witaminek nie można przedawkować jemy przecież tyle
        przetworzonej żywności:-(a one są dobre na wszystko od rozstępów po problemy z
        włosami.Jeszcze raz dzięki za poparcie!
        • Gość: kragmel Re: DZIĘKI BARDZO ZA POPARCIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 22:25
          Gość portalu: patka81 napisał(a):

> temu),zgadzam się z opinią,że nasze owoce i warzywa są
          > faszerowane "truciznami",juz wolę kupić suszone w sklepie ze zdrową żywnością
          > niż te "zdrowe"swieże,
          pytam z ciekawości: a jak one się różnią? czy to są inne warzywa/owoce? czy w
          takim sklepie nie ma świeżych? a nie boisz się, że to te same, tylko wysuszone?

> torula i tran.Myślę że witaminek nie można przedawkować jemy przecież tyle
          > przetworzonej żywności:-(a one są dobre na wszystko od rozstępów po problemy
          witaminy, zwłaszcza takie łykane w pastylkach (chociaż np beta karoten z
          marchwi też), jak najbardziej można przedawkować. do wszystkiego trzeba
          podchodzić z umiarem i tyle.
      • Gość: patka81 Re: tez popieram! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 10:24
        algi nie sa drogie ok 16 zł.30talb. poza tym wchodzą w skląd skrzypu z
        witaminami,jeśli chodzi o lepsze przyswajanie to dowiedziałam się w sklepie
        zielarskim ze lepiej przyswajane są wit.z naturalnych składników niż te
        syntetyczne.pokrzywa-świetna na krew,ja kupuje ją w zestawie ze skrzyem
        polnym,drożdze z wit. i mleczkiem pszczelim,biała herbata rewelacyjna na
        wszystko
      • Gość: patka81 zdowa żywność IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 10:29
        Wszystkim poznanianką polecam sklep ze zdrową żywnością na Ratajczak (koło
        szkoły językowej Englis Unlimited)duży wybór,obsługa barzo miła z
        duuuuuuuuuuuuużą wiedzą.
        PS.Wrzątkiem zalewamy tylko czarną herbatę
    • mroofka2 Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... 02.05.04, 20:29
      dobre, niedobre, ale nie mozna przedawkować!!! oczywiście mówie o witaminkach w
      tabletkach. ja od dzieciństwa mam to szczęście, że jadam warzywa tylko
      działkowe, a nie ze sklepu, choć zdarza się i tak, szczególnie w zimie. a co do
      zielonej herbaty to bardzo lubię, ale z tego co wiem, to trzeba ją parzyc
      przynajmniej 5 min i zalewać wrzatkiem, choc prawda jest ,że pod wpływem
      wysokiej temperatury witaminki giną. dodam tylko, że odżywiam się zdrowo(
      odzywiać się zdrowo, nie znaczy nie jeść mięsa- nie popadajmy w paranoję!!!), a
      i tak mam cellulitis!czasem nie ma ratunku!!!
      • justa_79 Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... 13.05.04, 16:55
        a z tego, co ja słyszałam, to zieloną herbatę zalewa się właśnie NIE
        wrzątkiem :)
        • vitalia Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... 13.05.04, 17:11
          Zieloną herbatę parzy się w temp do 80 stopni ,ponieważ wrzątek zabija
          polifenole w niej zawarte inne składniki nie są tak wrażliwe na temperaturę,ale
          polifenole tak ,a są one w ziel.herbacie najważniejsze ze względu na silne
          działanie antyoksydacyjne....
    • Gość: Bozi Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... IP: *.chello.pl 13.05.04, 17:16
      I jeszcze witaminki w tabletkach. Napiszcie liste najlepszych.
      1. miejsce dla mnie Mercial Special..
      • Gość: patka81 Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... IP: *.crowley.pl 17.05.04, 23:05
        Ja nie używam osobiście zestawów,codziennie biorę drożdżetorula(9tabletek)
        2tabletki ginkobiloba i alg (świetne na jakość skóry np.celulit)do tego 6
        tabletek skrzypu polnego z witaminami;mam świetą cerę figurę i włsy wracają do
        rewelacyjnej kondycji jupiiiiii!!!!
        • Gość: verena Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... IP: *.tuwien.ac.at 04.06.04, 10:42
          Ja mam takie male pytanko.Czy takie ogromne ilosci tabletek spozywanych
          codziennie nie maja zbyt niszczacego wplywu na watrobe? Witaminy witaminami ,
          ale jednak kazda tabletka to chemia.I co wy na to?
          • Gość: justa Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 04.06.04, 10:57
            również nie jestem zwolenniczką przyjmowania kilkunastu sztuk tabletek
            dziennie, ale pytanie - gdzie jest ta zdrowa granica?
          • Gość: patka81 Re: WITAMINKI DOBRE NA WSZYSTKO...... IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.04, 12:27
            Tak jak pisałam najlepsze są sładniki naturalne :pokrzywa,skrzyp,alg itp.poz
            tym spójż z innej strony ludzie napychają się na codzień wieloma
            świństwami :barwnikam w jedzeniu,konserwantami itp.itd. a nikt nie pyta czy
            jego watroba kidys ni wykituje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka