Dodaj do ulubionych

Trądzik! Pomocy!!!!

21.02.11, 09:59
Mój problem z trądzikiem rozpoczął się ponad DWA LATA temu i trwa do dziś. Chodziłam wtedy często do kosmetyczki na usuwanie wosków z brody woskiem. Kosmetyczka zauważyła zaskórniki więc zaczęła je wyciskać. Przez te zabiegi pojawiało się tylko coraz więcej zaskórników a następnie ROPNYCH krost. TYLKO NA BRODZIE!

1. Zaczęłam smarować wychodzące krosty maścią ELCOM (steryd). Krosty szybko znikały ale równie szybko pojawiały się z powrotem.
2. Brałam UNIDOX (antybiotyk- doksycylina) przez około miesiąc- BEZ REZULTATÓW.
3. SUMMAMED- azytromycyna przez około 6 tygodni (3 dni brania, 3 dni przerwy itd.)- przestalam brac- wszytsko wrociło.
4. Później przerwa 2 miesiące (nic nie brałam), jedynie smarowałam METRONIDAZOLEM i DUAC’iem… nic lepiej…
5. Od półtorej miesiąca biorę TETRALYSAL- dawka 600 mg- BEZ WIĘKSZYCH EFEKTÓW.. jest lepiej ale nie ma szału.

Robiłam badania z krwi: wszystko ok, hormony: testosteron-ok., progesteron-ok.
Tak więc po 2 letniej walce z trądzikiem I setkach złotych wydanych na lekarzy i leki mam już tego serdecznie dość!! Zaczynam tracić nadzieję, że kiedykolwiek się wyleczę. Za rok mam ślub i nie wyobrażam sobie pokazać z taką brodą.

BARDZO PROSZĘ O WASZE OPINIE, DOŚWIADCZENIA RADY I WSKAZÓWKI!! Może macie doświadczenie z jakimiś zabiegami, leczenie. Znacie bardzo dobrego lekarza- obojętnie gdzie!! , jakieś nowe metody leczenia….
Będę wdzięczna za wszelką pomoc! Mój email: 87julcia@wp.pl
Obserwuj wątek
    • brak.slow Re: Trądzik! Pomocy!!!! 21.02.11, 17:47
      a mialas robiony posiew na bakterie trądzikowe czy zapisywano Ci leki tak "na oko" ??
      wydaje mi się, że kosmetyczka uszkadzając skórę przy wyciskaniu zakaziła Ci skórę jakimś syfem, skoro jak piszesz po wizycie u niej masz cos takiego. z wyciskaniem nie ma żartów..

na pewno odradzam mikrodermabrazję- wiele kosmetyczek to poleca na trądzik, tylko, że właśnie nie wolno tego robić gdy ma się wykwinty skórne- bo rozniesiesz bakterie po całej twarzy!!!.
    • issey_miyake Re: Trądzik! Pomocy!!!! 21.02.11, 18:15
      87julcia napisała:

> Chod
      > ziłam wtedy często do kosmetyczki na usuwanie wosków z brody woskiem. Kosmetycz
      > ka zauważyła zaskórniki więc zaczęła je wyciskać. Przez te zabiegi pojawiało s
      > ię tylko coraz więcej zaskórników a następnie ROPNYCH krost. TYLKO NA BRODZIE!

Może to mieć związek, ale nie musi.

> 1. Zaczęłam smarować wychodzące krosty maścią ELCOM (steryd). Krosty szybko zni
      > kały ale równie szybko pojawiały się z powrotem.

Skąd taki pomysł, by sterydem traktować wypryski? Ulotek nie czytasz? Krzywdę sobie zrobisz.

> 2. Brałam UNIDOX (antybiotyk- doksycylina) przez około miesiąc- BEZ REZULTATÓW.

Miesiąc - za mało, by w ogóle zaczął działać.

> 3. SUMMAMED- azytromycyna przez około 6 tygodni (3 dni brania, 3 dni przerwy it
      > d.)- przestalam brac- wszytsko wrociło.

Za krótko.

> 4. Później przerwa 2 miesiące (nic nie brałam), jedynie smarowałam METRONIDAZOL
      > EM i DUAC’iem… nic lepiej…
      > 5. Od półtorej miesiąca biorę TETRALYSAL- dawka 600 mg- BEZ WIĘKSZYCH EFEKTÓW..
      > jest lepiej ale nie ma szału.

Może za dużo antybiotyków?

> Tak więc po 2 letniej walce z trądzikiem I setkach złotych wydanych na lekarzy
      > i leki mam już tego serdecznie dość!! Zaczynam tracić nadzieję, że kiedykolwie
      > k się wyleczę. Za rok mam ślub i nie wyobrażam sobie pokazać z taką brodą.

Tylko na brodzie jest problem?

> BARDZO PROSZĘ O WASZE OPINIE, DOŚWIADCZENIA RADY I WSKAZÓWKI!! Może macie doświ
      > adczenie z jakimiś zabiegami, leczenie. Znacie bardzo dobrego lekarza- obojętni
      > e gdzie!! , jakieś nowe metody leczenia….

Jest dużo sposobów, możliwości. Użyj wyszukiwarki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka