Dodaj do ulubionych

kwasy Issey

03.03.11, 22:18
Issey, korzystałam kiedyś z Twojej pomocy przy doborze kosmetyków i teraz mam kolejna prośbę. Używałam następującego zestawu:
- rano: płyn Hydrabio Biodermy, tonik nawilżający Bandi, serum wit.C z BU i fluid z filtrem Uriage Hyseac
- po południu płyn plus tonik plus krem nawilżający Bandi, ostatnio zamiast Bandi Iwostin nawilżający
- wieczorem oczyszczanie jak wyżej i krem migdałowy Bandi
Wszystko było ok, nie miałam problemów. Po skończeniu opakowania migdałowego zaczęłam stosowac złuszczajacy Bandi AHA Young Care. No i zaczeły sie podrażnienia, najcześciej w okolicy ust jakies czerwone plamy jak opryszczka troche, ale tez jakies a la liszaje pod okiem np.
Odstawiłam ten krem,i zamiast niego stosuje tylko ten Iwostin który mam, cera doszła do siebie, z tym ze czuje spore wysuszenie.
Cerę mam tłusta zwłaszcza na czole ale przesuszona.
Poradz prosze, czym mogłabym zastapic ten nieszczesny złuszczający Bandi, i co stosowac ewentualnie oprócz czy zamiast tego Iwostinu, zeby zmniejszyc to przesuszenie skóry (czuję to zwłaszcza na kościach policzkowych) - w Tobie moja nadzieja:)
Obserwuj wątek
    • murbanczyk Re: kwasy Issey 03.03.11, 22:37
      płyn micelarny Sensibio Bioderma miało być)
    • issey_miyake Re: kwasy Issey 03.03.11, 23:08
      murbanczyk napisała:

> Issey, korzystałam kiedyś z Twojej pomocy przy doborze kosmetyków i teraz mam k
      > olejna prośbę. Używałam następującego zestawu:
      > - rano: płyn Hydrabio Biodermy, tonik nawilżający Bandi, serum wit.C z BU i flu
      > id z filtrem Uriage Hyseac
      > - po południu płyn plus tonik plus krem nawilżający Bandi, ostatnio zamiast Ban
      > di Iwostin nawilżający
      > - wieczorem oczyszczanie jak wyżej i krem migdałowy Bandi
      > Wszystko było ok, nie miałam problemów. Po skończeniu opakowania migdałowego za
      > częłam stosowac złuszczajacy Bandi AHA Young Care. No i zaczeły sie podrażnieni
      > a, najcześciej w okolicy ust jakies czerwone plamy jak opryszczka troche, ale t
      > ez jakies a la liszaje pod okiem np.

Podrażnienia zaczęły się po jakim czasie stosowania? Przy pierwszej aplikacji?

> Odstawiłam ten krem,i zamiast niego stosuje tylko ten Iwostin który mam, cera d
      > oszła do siebie, z tym ze czuje spore wysuszenie.
      > Cerę mam tłusta zwłaszcza na czole ale przesuszona.
      > Poradz prosze, czym mogłabym zastapic ten nieszczesny złuszczający Bandi, i co
      > stosowac ewentualnie oprócz czy zamiast tego Iwostinu, zeby zmniejszyc to przes
      > uszenie skóry (czuję to zwłaszcza na kościach policzkowych).

Skóra na początku stosowania może się dziwnie zachowywać - większy wysyp pryszczy, skóra wysuszona, napięta, łuszcząca się, wszystko czego się człowiek nie spodziewa. Zawsze jest gorzej.
      • murbanczyk Re: kwasy Issey 04.03.11, 08:28
        >Podrażnienia zaczęły się po jakim czasie stosowania? Przy pierwszej aplikacji?

Nie po pierwszej, gdzies po tygodniu mniej więcej
        • issey_miyake Re: kwasy Issey 04.03.11, 09:58
          murbanczyk napisała:

> Nie po pierwszej, gdzies po tygodniu mniej więcej

Odstaw na tę chwilę (np. na 5-7 dni) - płyn micelarny Sensibio, serum z wit. C z BU.

Kup sobie - płyn micelarny SVR Provegol, krem Cetaphil DA Ultra.

Zrobiłabym jeszcze jedno podejście do AHA Young, z wyłączeniem tego co masz odstawić, a zamiast tego wprowadzić. Jeśli chcesz go zmienić to do tej zmienionej pielęgnacji (plus jakiś antyoksydant, który ustalimy później - jak już coś wybierzesz) kup NeoStrata Krem z glukonolaktonem 10% PHA (dobrze byłoby zdobyć próbkę, ale nie wiem czy masz taką możliwość).
          • tikula226 Re: kwasy Issey 04.03.11, 16:25
            Przepraszam, że się wtrącę. Czym różni się płyn micelarny Biodermy od SVR?
            • issey_miyake Re: kwasy Issey 04.03.11, 20:52
              tikula226 napisała:

> Przepraszam, że się wtrącę. Czym różni się płyn micelarny Biodermy od SVR?

jakością i przeznaczeniem
              • murbanczyk Re: kwasy Issey 07.03.11, 21:09
                Przepraszam za przerwe, ale nie mialam jakis czas dostepu do netu.
                Pisałas, zeby odstawic bioderme i serum BU. Kiedy uzywałam kremu AHA Bandi, serum nie stosowałam, bo akurat mi go zabraklo, wiec chyba to nie to płączenie było felerne. Zreszta, nie ukrywam, ze z serum jestem zadowolona, niedawno kupiłam nowe i nie chciałabym sie z nim rozstawac:)
                Co do płynu micelarnego SVR- wypatrzyłam ze on jest przeznaczony do cery suchej- czy to nie ma znaczenia? (Ja mam tłusta ale przesuszona).
                I jeszcze jedno- A czy taka opcja jaka mam teraz- bioderma, serum BU jakos by sie kóciły z tym polecanym kremem neostraty?
                • issey_miyake Re: kwasy Issey 08.03.11, 01:03
                  murbanczyk napisała:

> Zreszta, nie ukrywam, ze z serum jestem zadowolona, niedawno kupiłam
                  > nowe i nie chciałabym sie z nim rozstawac:)

dobrze

> Co do płynu micelarnego SVR- wypatrzyłam ze on jest przeznaczony do cery suchej
                  > - czy to nie ma znaczenia? (Ja mam tłusta ale przesuszona).

rodzaj cery nie ma znaczenia, interesuje nas zakres działania

> I jeszcze jedno- A czy taka opcja jaka mam teraz- bioderma, serum BU jakos by s
                  > ie kóciły z tym polecanym kremem neostraty?

nie
                  • annia.m Re: kwasy Issey 09.03.11, 08:35
                    Murbanczyk ja też dostałam takich plam, skóra zrobiła się podrażniona i punktowo przesuszona i w moim przypadku, to właśnie micel Biodermy tak podziałał. Nie wiem czy spróbuję tego z SVR, bo na razie trochę zawiodłam się na tego typu kosmetykach i myję twarz wodą i płynem do skóry atopowej
                    • issey_miyake Re: kwasy Issey 09.03.11, 10:21
                      annia.m napisała:

> skóra zrobiła się podrażniona i punktow
                      > o przesuszona i w moim przypadku, to właśnie micel Biodermy tak podziałał. Nie
                      > wiem czy spróbuję tego z SVR, bo na razie trochę zawiodłam się na tego typu kos
                      > metykach i myję twarz wodą i płynem do skóry atopowej

zdarza się po biodermie, rzadko, ale zawsze. Dlatego wybór czegoś dla skór atopowych, suchych jest wskazany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka