anna377 14.03.11, 10:01 Jakie macie sposoby na cellulit?? Stosujecie jakieś konkretne metody? Ja słyszałam osobiście o bańkach chińskich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabella7575 Re: Dobry sposób na cellulit? 14.03.11, 14:24 A ja chodzę na zajęcia o nazwie cellulit killer do mojej siłowni - super efekty :) a jako dopełnienie używam gąbki i żelu antycellulitowego do kąpieli. No i staram się zdrowo odżywiać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: Dobry sposób na cellulit? 14.03.11, 15:03 cwiczenia, masaz, i ewentualnie jakis krem wspomagający(mój typ to goodbye cellulite nivea).nie wiem dlaczego ale znam wiele starszych pań,które mają nadwagę i ani grama cellulitu-pewnie to odzywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_223 Re: Dobry sposób na cellulit? 14.03.11, 15:12 Ćwiczenia i odzywianie przedewszystkim. Jazda na rowerze i bieganie. Same kremy nawet najdroższe nic nie pomogą. Bańki dobre aby sie pozbyc celulitu ale aby utrzymac efekt ćwiczenia i dieta:) Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Dobry sposób na cellulit? 14.03.11, 23:18 ja juz od 2 lat nie uzywam kremow na cellulit- w ogole to wydaje mi sie ze te kremy tylko wspomagaja to co sie robi dla ciala, ale same z siebie to chyba nie dzialaja. Moze krotkofalowo. A moje sposoby to: - nie pale papierosow (to tez ma wplyw na krazenie). -zdrowa dieta (unikam zwlaszcza zywnosci przetworzonej, utwardzonych tluszczy, etc.) jem duzo owocow, warzyw, pelnozairnistego chleba, kaszy). -ruszam sie- nie uprawiam zadnego sportu, ale robie takie specjalne cwiczenia gimnastyczne ktore rozgrzewaja miesnie (Ze az sie czuje takie goraco) -glownie nozyce pionowe, ale inne tez - z aerobiku je znam( na studiach chodzilam), tak swoja droga, i od czasu jak kupilam sobie buty Reebok Easy Tone (wiem, wiem, dostane opieprz na forum hehe) to mi sie tez skora ladnie napiela na udach i pupie- ja w tych butach po prostu chodze, wszedzie, do pracy, do sklepu, na spacer. -robie sobie masaze pod prysznicem- mam taka szorstka rekawice i sie nia nacieram tak ze 2 x w tygodniu, przy okazji robi peeling :) a na koniec oliwka (co dziennie) i robie przy okazji taki masaz - na uda, posladki, brzuch i ramiona. Ale jesli ktos ma naprawde zaawansowany cellulit to wszsytko to moze nie pomoc, ja bym powiedziala ze to co ja robie to raczej w ramach prewencji niz zwalczania. Moj cellulit widac dopiero jak sie porzadnie skore scisnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: Dobry sposób na cellulit? 05.04.11, 22:31 lonely to mówisz,że te buty coś dają - też się zastanawialam nad ich kupnem,ale nie wiem czy t ściema.ja cwiczę na orbitreku w domu,do tego krem i tak chcialam wzmocnic efekt.polecasz? ps. tez mam w sumie niewielki cellulit,ale lepiej zapowiegac niz leczyc;) Odpowiedz Link Zgłoś
nienarzekam7 rady na cellulit 20.04.11, 19:55 kurczę, chodziłam ostatnio za tymi butami, kosztują lekką ręką kilka stów :(:(:( szkoooooda :( z braku laku dobry kit, więc przerzuciłam się na marsze i ujędrnianie, znalazłam też niezły poradnik na tym blogu - homedicspolska.blogspot.com/2011/04/jak-wygadzic-skorke-pomaranczy-czyli.html Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Dobry sposób na cellulit? 25.04.11, 11:30 kasha77 napisała: > lonely to mówisz,że te buty coś dają - też się zastanawialam nad ich kupnem,ale > nie wiem czy t ściema.ja cwiczę na orbitreku w domu,do tego krem i tak chciala > m wzmocnic efekt.polecasz? > ps. tez mam w sumie niewielki cellulit,ale lepiej zapowiegac niz leczyc;) cudow nie ma i od samego chodzenia w jakichkolwiek butach nie zniknie cellulit i nie zrobi sie extra sylwetka, ale odkad choidze w tych easy tonach ( a mam je juz od grudnia i wlasciwie co dziennie zakladam) to czuje i widze roznice, nie tylko mi sie jakos tak posladki ujedrnilu ale mam taki nawyk chodzenia wyprostowana i chybam i sie ogolnie cala postawa ciala poprawila. One maja takie jakby poduszeczki w podeszwach i jak w nich chodze to mam wrazenie ze sie odbijam od ziemi, ale nie ma jakiegos uczucia ze miesnie extra pracuja czy cos :) ogolnie jak ktos nie ma extra kasy na te buty to nie ma co wydawac i sie spodziewac cudow, ja kupilam bo jak dla mnie sa normlane tanie buty do chodzenia, ale jakby kosztowaly wiecej to by mi sie nie chcialo tej kasy wydawac. Odpowiedz Link Zgłoś
avoninka Re: Dobry sposób na cellulit? 24.04.11, 12:13 Rozmawiałyśmy z koleżanką kiedyś z kosmetyczką i powiedziała że czasem lepiej używać po prostu zwykłego balsamu nawilżającego masując dłońmi miejsca z cellulitem. Ja osobiście nigdy nie robiłam tego systematycznie na tyle żeby był efekt, ale jak czasami sobie rozmasuję to od razu jest lepiej. Zastanawiające jest to że teraz tak naprawdę większość młodych dziewczyn ma ten problem a u starszych osób to jest mniejsze albo nie ma wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.slow Re: Dobry sposób na cellulit? 24.04.11, 14:19 masaże, zdrowa dieta, ruch i ćwiczenia na te partie ciala objęte cellulitem Odpowiedz Link Zgłoś
izabella1991 Re: Dobry sposób na cellulit? 25.04.11, 16:31 Mi pomogla jazda na rowerku stacjonarnym(ale tak na maxa-500 kalorii,czyli ok 40-45 min jednym ciagiem),az do mokrej koszulki,no i pilling kawowy.Natomiast zadne balsamy typu Body creator czy chociazby Eveline efektu nie daly... Zdrowa dieta,czyli duzo warzyw ,joburty i woda mineralna takoz nie zaszkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
inka650 Re: Dobry sposób na cellulit? 03.05.11, 21:48 i jeszcze dodam do tego peelingi. Różnego rodzaju, widziałam porady odnośnie kawy, ja osobiście stosuję od jakiegoś czasu Zabłocką sól termalną i skóra wydaje się być jędrniejsza, lepiej ukrwiona, no a co najważniejsze , że ten cellulit znika :) Odpowiedz Link Zgłoś
amarantus77 Re: Dobry sposób na cellulit? 26.04.11, 18:09 Bańki są świetne. No i rollmasaż! Odpowiedz Link Zgłoś
dzizabell42 Re: Dobry sposób na cellulit? 27.04.11, 19:40 banki osobiscie polecam, w dwa miesiace znacznie sie zmniejszyl cellulit ;] Odpowiedz Link Zgłoś
nienarzekam7 Re: Dobry sposób na cellulit? 02.05.11, 11:41 polecam jeszcze porady odnośnie chudnięcia :) homedicspolska.blogspot.com/2011/04/porady-chudnij-latwo-czyli-technologia.html Odpowiedz Link Zgłoś
zajejwzrokiem Re: Dobry sposób na cellulit? 04.05.11, 21:06 Ja niestety mam na udach nie tylko cellulit ale i rozstępy :/ Jedynym z przetestowanych sposobów na zwalczenie cellulitu i maskowanie rozstępów jest peeling z kawy który super ujędrnia no i po każdej kąpieli wklepywanie w ciało zwykłej oliwki w żelu. moim zdaniem najbardziej skuteczna metoda dająca nalepsze efekty Przepis na ppeling z kawy dla tych co go jeszcze nie znają :) www.makijaz.net.pl/porady/kosmetyki-naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
monika8630 Re: Dobry sposób na cellulit? 07.05.11, 13:31 KIEDYS NIE BYLO CELLULITU BO NIE BYLO KOSMETYKOW NA CELLULIT,HEHE;-) TAK NAPRAWDE ZAWSZE BYL TYLKO TERAZ SILA MEDIOW GO ROZPOWSZECHNIA I MOWI SIE O NIM ABY KONCERNY KOSMETYCZNE BILY KASE!!! A FAKTEM JEST TO ŻE ŻYWNOSC ZTEM WIERA MNUSTWO KONSERWANTOW I STAD CELLULIT! SAMA UPORALAM SIE Z NIM PO CIAZY,,, WALKE WYGRALAM ALE MAM JESZCZE TROCHE ROZSTEPOW NA TYLKU ALE DAMY RADE.... MOJE SPOSOBY- NIE JEM NIC SŁODKIEGO, NIE CUKRUJE, NIE JEM FAST FOOD'ÓW, NIE JEM PO 19!!! KRĘCE HULA-HOPEM PO 10MIN DZIENNIE BO NIE LUBIE ĆWICZYC, PIKE TYLKO WODE.... I KAWE!!! WIECZOREM MASUJE MSC DOTKNIETE CELLULITEM PLASTIKOWA SZCZOTKA....WSZYSTKO TO ROBIE SYSTEMATYCZNIE I SA EFEKTY....SAME KOSMETYKI NIC NIE DAJA...UWIEZCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ultramaryna7 Re: Dobry sposób na cellulit? 07.05.11, 17:58 nie wierzę jakoś w balsamy, owszem używam, ale tylko po to, aby nawilzyć ciało. Moim zdaniem na cellulit to tylko dobra, racjonalna dieta, ćwiczenia i masaż Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Dobry sposób na cellulit? 25.08.11, 16:56 po około miesiącu maltretowania moich ud i pupy gąbką syreną, i codziennych masażów z serum termoaktywnym evelin cellulit zniknal, tzn nie widac go, o ile sie nie maca i nie doszukuje :) zaznaczam, ze poza tym zaczelam zdrowiej sie odzywiac i ruszylam dupe z kanapy :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Dobry sposób na cellulit? 28.08.11, 08:56 od roku jeżdżę na stacjonarnym rowerze w klubie (taki interwał) 2-3 a czasem 4 razy w tygodniu i cellulit zniknął. A co do pań czy starszych pań bez cellulitu to niestety te z figurą jabłka go nie mają więc może takie panie widujecie, figura gruszki (kobiece kształty) przeważnie go ma. Odpowiedz Link Zgłoś
aaksiaa Re: Dobry sposób na cellulit? 31.08.11, 19:30 Słyszałam, że najlepszym sposobem na cellulit jest zabieg Endermologie w połączeniu z odpowiednią dietą (trzeba pić dużo wody) i aktywnością fizyczną. Zabieg polaga na masażu specjalnymi rolkami w podciśnieniu. Trzeba się stosować do ścisłych reguł: 10 - 20 zabiegów, na początku 2 x w tygodniu, potem 1 x w miesiącu. Podobno, jeśli się jest wytrwałym, efekt jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
buscemi_01 Re: Dobry sposób na cellulit? 07.09.11, 14:37 Mi się wydaje, że najlepszy sposób na cellulit, to "nie zwracaj na niego uwagi"... ;) no a jak nie da się nie zwracać, to potraktować dobrym balsamem i masażami. Polecam dobrą serię balsamów evelin cosmetics, prosty peeling z kawy raz w tygodniu, prysznice naprzemienne, masaż, jak najmniej toksyn w organizmie. Przyz odrobinie systematyczności problem zostanie rozwiazany. Generalnie kazda kobieta ma sklonnosc do pomarańczowej skorki więc nie ma co wariować, była zawsze, jest i będzie. Taka nasza natura. Odpowiedz Link Zgłoś
olabeauty Re: Dobry sposób na cellulit? 24.09.11, 15:59 witam, ja korzystałam z zabiegów aparatem velashape i jestem pod wielkim wrażeniem efektów :) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Dobry sposób na cellulit? 25.09.11, 10:31 moja znajoma chodzila na endormologie, super wlasnie efekt, cialo jak aksamit, jedrna skora tylko tak jak mowisz trzeba zmienic diete n oi wybrac odpowiednia ilosc zabiegow Odpowiedz Link Zgłoś
aaksiaa Re: Dobry sposób na cellulit? 30.09.11, 15:08 > "moja znajoma chodzila na endormologie, super wlasnie efekt, cialo jak aksamit, > jedrna skora tylko tak jak mowisz trzeba zmienic diete n oi wybrac odpowiednia > ilosc zabiegow" Niestety nic nam nie przyjdzie bez wysiłku :) Sam masaż endermologie jest super, poza tym dla mnie bardzo przyjemny ;) ale bez diety i ruchu ani rusz. Odpowiedz Link Zgłoś
an-nna Re: Dobry sposób na cellulit? 07.09.11, 22:47 www.na-cellulit.com/masazer-solac/ DZIAŁA JUŻ SPRAWDZIŁAM Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Dobry sposób na cellulit? 08.09.11, 15:52 a jak uzywacie balsamow anty to jak dlugo trwa takie wcieranie? ile minut na kazda noge/udo? i pytanie do osob uzywajacych orbitreka? dzial? jak czesto i ile minut cwiczycie? i ostatnie pytanie: jaka jest wasza ocena skutecznosci w walce z C basenu? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaapl Re: Dobry sposób na cellulit? 16.10.11, 20:23 Korzystałam z zabiegów aparatem velashape i jestem bardzo mile zaskoczona tak dobrymi efektami :) byłam sceptycznie nastawiona do takiej formy walki z cellulitem ale spróbowałam i teraz wiem, że to działa. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tylkomarionetka Re: Dobry sposób na cellulit? 17.10.11, 17:56 Bardzo mocny masaż dłońmi bądź takim masażerem dociskasz bardzo mocno do ud, razem z kremem anty, boli, ale efekty są. Tylko ważne by przeciągać w stronę serca. Odpowiedz Link Zgłoś
sliceoflife Re: Dobry sposób na cellulit? 30.11.11, 23:07 chodzi o dermomasaż? ja chciałam iść, ale właśnie czytam o nim różne rzeczy, m.in. że bardzo boli lifeandanythingelse.blogspot.com/2011/11/jak-sie-pozbyc-cellulitu.html czy komuś to pomogło??? Jak tak to się poświęcę :) Odpowiedz Link Zgłoś