Dodaj do ulubionych

Co polecacie na rozszerzone pory?

IP: *.acn.waw.pl 26.02.02, 21:18
Mam 30 lat, cere mieszaną i coraz bardziej rozszerzone pory na nosie i brodzie.
Stosuje kremy bardzo dobrze nawilzajace,ale one nie zamykaja porow. Boje sie
uzywac kremow do cery mieszanej,gdyz kiedys po zastosowaniu takiego kremu
odczuwalam sciaganie skory na policzkach. Czy mozecie mi polecic
kosmetyk,ktory rozwiaze moj problem, z gory dzieki.
pozdrawiam M:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: 217.98.124.* 27.02.02, 08:45
      Jestem w Twoim wieku i mam podobny problem.Są dwie rzeczy po których widzę
      widoczną poprawę:1-maseczka z alg w salonie kosmetycznym Thalgo,mocno
      ściągająca i bardzo zimna,nazwy nie pamiętam ale kosmetyczka na 100% będzie
      wiedzieć o co chodzi;2- maseczka oczyszczająca z glinką
      Vichi.Polecam,sprawdzone!Na wieczór używam kremów z wit.C,co podobno też pomaga
      ale najbardziej widoczne efekty są po tych dwóch specyfikach (moim
      zdaniem).Pozdrawiam i napisz jeżeli odkryjesz coś ciekawego.
      • an.ia Re: Co polecacie na rozszerzone pory? 27.02.02, 08:51
        A próbowałaś kremu effaclar K z La Roche Posay? To chyba najlepszy preparat na
        zmniejszenie porów. Zawiera kwas bha, możesz go stosować samego albo nakładać
        dodatkowo krem nawilżajkący w miejscach, w których czujesz ściąganie skóry.
        Oprócz tego maseczki oczyszczające - z glinką (np. apteczne saszetki), błotna
        Apis z minerałami z Morza Martwego (też apteczna), no i wszelkie peel-offy.
        Ale z tego wszystkiego najlepszy jest ten effaclar k. Wyrażnie zwęża i
        oczyszcza pory.
        • Gość: Kim Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: 213.77.91.* 27.02.02, 09:46
          Zgadzam się z przedmówczynią. Mi Effaclar K ściągnął pory już po tygodniu
          używania.
          • Gość: elve Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: *.netland.gda.pl 02.03.02, 22:55
            Gość portalu: Kim napisał(a):

> Zgadzam się z przedmówczynią. Mi Effaclar K ściągnął pory już po tygodniu
            > używania.

To zboczeniec... ;))

• Gość: izabella Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 11:44
      ja też mam ten sam problem, generalnie pomagają wszelkiego rodzaju peelingi,
      żeby oczyścić pory, a potem maseczki z glinką, ta Vichy naprawdę jest bardzo
      dobra i ładnie pachnie, sprawdziłam na sobie, na sciągnięta skórę na policzkach
      bardzo dobry jest Termal S1 - przynajmniej w moim przypadku (bo jak tłumaczyła
      mi konsultantka jest do cery odwodnionej , Nutrologie do cery suchej a to nie
      to samo - bo ten drygi krem zatyka pory), niezły jest też Eris +25 - kem
      nawilżający na dzień (nowość, sprawdziłam próbkę.
      • Gość: Marta Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 27.02.02, 12:39
        Też mam tyle lat co ty i ten sam problem.Mnie bardzo pomagają dwie maseczki z
        serii Normamat Erisu-oczyszczająco-rewitalizująca i ściągająco-
        wygładzająca.Obie bardzo wyraźnie zmniejszają pory.Dobry jest jeszcze preparat
        złuszczający z kwasem salicylowym z serii Pharmaceris Eris-ja stosuję go
        głównie na nos i widzę poprawę(a kosztuje o połowę mniej niż Effaclar).Jako
        krem na dzień dobry jest krem nawilżająco-matujący z serii Forte +25 Eris-
        delikatnie matuje skórę,sprawia że pory są mniej widoczne, ale przy tym nie
        wysusza suchych partii skóry.Pozdrawiam.
    • Gość: Paulina Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: *.ost-poland.com.pl 27.02.02, 15:49
      Mam prawie 29 i ten sam problem. Tak naprawde niewiele mozna na to poradzic,
      jedynie regularna pielegnacja moze sprawic, ze beda mniej otwarte, ale nie ma
      nic co daloby efekty dlugofalowe (moze tylko zluszczanie w gabinecie u
      dermatologa, jesli ktoras ma jakies doswiadczenia, niech napisze, plis).
      Maseczki oczyszczajaco-sciagajace daja dobry efekt, ale tylko na kilka godzin
      (jesli pracujesz w klimatyzowanym pomieszczeniu, przy komputerze, to na
      krocej). Dobrze jest uzywac jakiegos kosmetyku z kwasami BHA - gleboko
      oczyszczaja pory, dzieki czemu wolniej sie one zanieczyszczaja i sa mniej
      rozszerzone. Ja robie 2xtyg peeling, potem maseczke oczyszczajaca (dobrze jest
      zrobic taka maseczke rano, zeby miec te pory zwezone w ciagu dnia, ale kto ma
      na to czas). Na dzien klade EffaclarK i na to Idealist EL (ktory m.in. ma
      zmniejszac widocznosc porow) i podklad oil-free. Na noc tez krem z BHA (Total
      Turnaround Clinique), na to krem nawilzajacy. Pory i tak mam rozszerzone, ale
      pocieszam sie, ze bez tej pielegnacji byloby jeszcze gorzej.
      • Gość: egi Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 16:02
        Dokładnie, tak na dłuższą metę nic się na to nie poradzi, ale bez jakichkolwiek
        półśrodków byłoby jeszcze gorzej. Ja mam z tym zdecydowanie mniejsze problemy
        po serii kwasów owocowych w salonie Talgo. Nie tylko mniej mi sie przetłuszcza
        twarz, zeszły wszelki przebarwienia, ale skóra sie sporo spłyciła no i te pory
        w wielu miejscach właściwie niewidoczne.Troche to kosztowalo, ale było warto.
        • Gość: Paulina Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: *.ost-poland.com.pl 27.02.02, 16:20
          Egi:)) Prosze, podaj szczegoly: ile zabiegow srednio potrzeba (pewnie zalezy od
          cery), czy po zabiegu mozna pokazac sie ludziom (czytala, ze przy glebokim
          zluszczaniu skora schodzi jak z weza), ile to kosztuje?
          • Gość: egi Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 09:52
            Moja kosmetyczka zaczela od bardzo łagodnych kwasów, a po ocenie reakcji mojej
            skóry przechodziła na wyższe poziomy.Zależy zapewne od reakcji skóry.Ja sobie
            zrobilam chyba 8 i tylko po jednym skora byla mocno zaczerwieniona, ale na
            drugi dzień nic nie widać. Troszkę łuszczy się skóra w niektórych miejscach,
            zwł na nosie, ale cóż: coś za coś. Na pewno mogłabym polecić zabiegi łącznie z
            moją kosmetyczką, ale mówiła mi, że teraz będą jakieś nowe kwasy, więc je sobie
            wypróbujemy na wiosnę.Jeżeli chcesz się zdecydować, to dobrze byłoby niedługo,
            bo trzeba unikać słońca i solarium.
            • Gość: Ola DO EGI IP: 157.25.122.* 28.02.02, 11:08
              Egi - mam ogromną prośbę jeśli jesteś z Warszawy daj mi namiary na twoją
              kosmetyczkę. Byłabym ogromnie wdzięczna. Czy mogłabyś podać średni koszt
              jednego zabiegu kwasami????? Jestem bardzo zainteresowana.

Dwa lata temu miałam robioną eksfoliację Dermiki w salonie Izis na Nowym
              Świecie w Warszawie. I kicha - salon przedpotopowy, kosmetyczka przemywa twarz
              spirytusem (!!!!) po czyszczeniu, wtedy byłam kompletnie zielona i ufałam
              każdej kosmetyczce. I szkoda pieniędzy, nawet tych niewielkich, lepiej
              zainwestować w coś porządnego, dlatego bardzo Cię proszę Egi o szczegóły.
              • Gość: egi Re: DO EGI IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 12:47
                Bardzo prosze. Moja sympatyczna kosmetyczka ma na imię Aga, a przyjmuje w
                poniedziałki, środy i piątki po południu w salonie NOVA 2 przy Wołoskiej na
                MOkotowie. A cena, żeby nie skłamać, to było 90 albo 100 zł za zabieg.
                POcieszam się, że po tej dużej serii następne nie będą wymagały tylu wizyt.
                • Gość: Ola Re: DO EGI IP: 157.25.122.* 28.02.02, 16:34
                  Egi - dziękuję bardzo, na pewno skorzystam, jeszcze raz dzięki :)))
                  • Gość: egi Re: DO EGI IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 16:59
                    Alez nie ma za co. Oczywiscie w pozostałe dni Aga jest rano, jeśli to Ci też
                    odpowiada. Na pewno warto sobie do niej po prostu przyjść najpierw na
                    konsultacje. Jeśli jeszcze coś chcesz wiedzieć, to napisz atyde@poczta.gazeta.pl
    • Gość: Xena Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: *.acn.waw.pl 27.02.02, 22:24
      Podobnie jak Marta polecam preparat salicylowy Erisu - chwaliłam go już w innym
      wątku, więc nie bedę się zbytnio powtarzać, powiem tylko, że działa naprawdę
      świetnie i już po kilku dniach stosowania widać znaczące efekty - buzia wygląda
      bardziej świeżo, pory są zwężone, mniej jest czarnych zaskórników. A spora i
      wydajna tubka kosztuje raptem 20 zł. Moim zdaniem stosunek jakości do ceny jest
      powalający.

Pozdarwiam
      • Gość: dafne Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: *.dami-rz.pl 27.02.02, 23:19
        Ja również polecam ten preparat salicylowy Eris.Kupiłam go niedawno i działa
        podobnie jak trudno dostępny żel Clear Pore Neutrogeny.Z maseczek zamykających
        pory niezrównana jest typu peel-off z serii Pureness firmy Shiseido.Jest warta
        swojej ceny(ok.100zł)
    • ala29 Re: Co polecacie na rozszerzone pory? 28.02.02, 15:38
      Dieta bogata w warzywa, owoce,ryby i nabiał, mało kawy i alkoholu, i maseczki z
      baiłej glinki (w saszetkach, ja kupuję je w aptece, kosztuje ok. 4 zł i
      wystarcza na 2 razy)
      • Gość: Maxima Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 16:38
        Wielkie dzięki za wszystkie porady. Byłam dziś w aptece i kupiłam Effaclar K,
        wypróbuję go wieczorem. Skusze się też na maseczkę z firmy Shiseido, gdyż
        używam innych produktów tej firmy i przyznaję, że pomimo odstraszających cen,
        są naprawdę rewelacyjne. Jeszcze raz serdeczne dzięki.
        cieplutko pozdrawiam M:)
        • Gość: kasiulek Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: 195.145.215.* 28.02.02, 23:00
          Dobra na rozszerzone pory jest tez maseczka 1-2-3 z Avonu (jedyny produkt
          Avonu, do ktorego nie mam zastrzezen). Nakladam ja co 2-3 dni rano, wchodze pod
          prysznic i pod koniec zmywam woda. A teraz bede jeszcze na to uzywala Idealista
          Estee L., ktory dzisiaj nabylam w jakiejs promocji (49 Euro za Idealista i
          dodatkowo taki kremik dla skory bardzo suchej).
          • Gość: ixi Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.03.02, 21:53
            W moim przypadku ta maseczka okazała się kompletnym niewypałem. Myślałam, że
            będzie tak dobra jak maseczka z glinki St.Ives. Niestety!
            W ogole nie działala tak jak miała - czyli na rozszerzone pory (to w moim
            przypadku - może komuś i pomogła), do tego zostawiała po sobie takie dziwne
            uczucie - jak by fim na twarzy z kredy czy czegos podobnego.
            • Gość: Maxima Re: Co polecacie na rozszerzone pory? IP: *.acn.waw.pl 03.03.02, 19:08
              Od trzech dni stosuję Effaclar K i stwierdzam, że jest rzeczywiście
              rewelacyjny. Pory bardzo się zwężyły, a skóra jakby pojaśniała. Na Effaclar K
              nakładam Hydro Urgency H.R., gdyż boję się efektu ściągania i jak do tej pory
              jest ok. Zastanawiam się nad Idealistem E.L., ponieważ większość forumowiczek
              pieje z zachwatu na temat tego specyfiku. Może, któraś z was napisze o
              efektach, podczas reguralnego stosowania w/w kremu.
              POZDRAWIAM M:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka