makdak Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 11.06.12, 22:08 issey_miyake napisała: > Zanim napiszesz - odpowiedz na pytania: Witaj Issey, > - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pr > acy? Mam 35 lat. Dwoje dzieci. Tryb życia raczej średnio aktywny. Praca siedząca (6-8 h w biurze). Z używek alkohol w umiarkowanych ilościach, ale często (3-5 razy w tyg. np. 2 kieliszki wina lub drink z bacardi). Kawa z mlekiem 2-3 dziennie. > - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś > leki/suplementy? Nie choruję. Obecnie biorę Inneov Cellulit szósty tydzień,a chcę przez 3 mies. > - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na c > omiesięczną kurację? Mam cerę mieszaną z dużą tendencją do błyszczenia w strefie T. Na policzkach delikatne naczynka, wokół nosa bardzo widoczne. Na nosie i brodzie liczne zaskorniki. Na brodzie przede wszystkim,ale i na nosie i czole pojawiają sie wypryski ropne jak i bolące gule. Chciałabym pozbyć się zaskórników i zapobiec powstawaniu pryszczy. Ujednolicić kolor skóry,a także wygładzić zmarszczki (poziome na czole i wokół oczu). Na comiesięczną kurację mogę wydac ok.500zl. > - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Dopiero teraz odważyłam się napisać na forum,ale do Twoich porad stosuję się od około 1,5 roku, Zaczynałam od Mandelaca (ok.5opakowań), potem Neostrata Bionic Lotion naprzemian z Retisesem 0,25;0,5;1-ten 1-2 razy w tyg.-wysuszał i podrażniał, Renewal. pod oczy Retises eye 0,05; Bionic eye, Deases. Obecnie stosuję: rano- płyn micelarny Biodrema Cell Fusion Laser Block spf 50 po powrocie z pracy micel Bioderma Cethapit MD lub cokolwiek nawilżającego wieczorem- broda i nos Skinoren, reszta Bio-hydrating 15PHA pod oczy Deases > - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, > korzystasz? 3 lata temu dwa zabiegi laserem Mosaic (bez wiekszego wow), poza tym peelingi kawitacyjne i oczyszczanie manualne (2-3 lata temu) Zastanawiam się na serią zabiegów Focus RF. > - Zdjęcia obszarów skóry na których jest problem - mile widziane (we wiadomośc > iach e-mailowych). > > > Staraj się wszystko opisać szczegółowo, każda informacja ma znaczenie. > > Precyzowanie swoich wypowiedzi zaoszczędzi trochę czasu i będzie bardziej czyte > lne dla innych. > > Odpowiedz Link Zgłoś
bioderma Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 10.07.12, 15:08 Droga Issey, Bardzo prosze o porade, jak pielegniowac cere w/g Twojej metody. 1) Jesli chodzi o moj tryb zycia to jest on wegetatywny (nie pracuje, zajmuje sie domem). Nie naduzywam alkoholu i nie pale papierosow. 2) Chorowalam na depresje, biore wlasnie leki antydepresyjne i na sen. Z suplementow biore Ménophytea Anti-âge, Ménophytea Ventre Plat i Forcapil, Oenobiol chute des cheveux, Oenobiol Rondeurs abdominales Femme 45+. 3) Oczekuje od Ciebie Issey porad co do pielegnacji mojej skory. Moj budzet miesieczny to 150 euro (mieszkam we Francji, mam 52 lata) 4) Stosowalamwczesniej na twarz kosmetyki Biodermy, Lieraca, Sisleya. 5)Mialam robiony lifting powiek 10 lat temu, a takze peelingi u lekarza medycyny kosmetycznej oraz botoks na zmarszczki na czole oraz w okolicy powiek i ust. Dolaczam zdjecia w mailu. Dziekuje z gory za porady i pozdrawiam Bioderma Odpowiedz Link Zgłoś
bioderma Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 12.07.12, 10:16 Droga Issey, Bardzo prosze o szybka odpowiedz. Mam w domu taze krem Exfolderm 12% i krem z witamina A kwasna (acide). Pozdrawiam serdecznie Bioderma Odpowiedz Link Zgłoś
bioderma Droga Issey, bardzo prosze o szybka odpowiedz 13.07.12, 10:54 Bardzo Ciebie prosze o szybka odpowiedz. Dziekuje raz jeszcze i pozdrawiam. Bioderma Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Droga Issey, masz @ n/t 16.07.12, 11:37 Nie mam żadnego e-mail'a z Twoim loginem. Jaki masz adres? Gazetowy? Odpowiedz Link Zgłoś
bioderma Re: Droga Issey, masz @ n/t 16.07.12, 16:07 Droga Issey, Wyslalam Co maila z francuskiej poczty "wanadoo.fr" na Twoj mail gazetowy. Czekam z niecierpliwoscia na Twoja odpowiedz. Pozdrawiam Bioderma Odpowiedz Link Zgłoś
hal65 Neostrata Bio Hydrating 15PHA 31.07.12, 08:25 Mozesz mi napisac ktory krem mialas na mysli? wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24719 file:///C:/Users/user/Desktop/Zdrowie/p54627-Neostrata_krem_PHA_15_z_glukonolaktonem_40_g.htm Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
ulagra63 Re: Retinol 10.08.12, 20:55 Issey , który wybrać: SkinCeuticals - Retinol 0,3 Skoncentrowany preparat na noc o działaniu wygładzającym, z czystym retinolem czy Sesderma retises 1,0. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Retises lub retinoidy na receptę - nt. 12.09.12, 22:49 ulagra63 napisała: > Issey , który wybrać: SkinCeuticals - Retinol 0,3 Skoncentrowany preparat na no > c o działaniu wygładzającym, z czystym retinolem czy Sesderma retises 1,0. Dzi > ęki :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Sesderma Retises 1,0 - nt. 07.10.12, 22:19 ulagra63 napisała: > Issey , który wybrać: SkinCeuticals - Retinol 0,3 Skoncentrowany preparat na no > c o działaniu wygładzającym, z czystym retinolem czy Sesderma retises 1,0. Dzi > ęki :) Odpowiedz Link Zgłoś
veka5 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 14.08.12, 22:08 Witaj Issey. Śledzę Twój wątek na forum i stosuje się do Twoich rad od 20 miesięcy. Mam 37 lat i problemy z cerą odkąd pamiętam. Od 15 do 25 roku życia odwiedzałam regularnie kosmetyczki na zabiegach mechanicznych oczyszczających twarz. W tej chwili nie pracuję. Nie biorę żadnych leków. Piję 3 kawy dziennie. Czasami alkohol i papierosy. Staram się zdrowo odżywiać tj. dużo warzyw, owoców, soki i woda. Ograniczam ilość węglowodanów prostych i słodyczy. Zasadniczo mam tlustą ale wrażliwa cerę z rozszerzonymi porami, zaskórnikami, teleangiektazjami wokół nosa, naczyniakiem . Czasami pojawiają się pojedyńcze wypryski. Poza tym moja przypadłością są zaczopowane ujścia porów w postaci takich białej podskórnej kaszki. Ponadto mam bardzo wrażliwa skórę wokół oczu. Od lat prawie 20-stu używam tylko kosmetyków aptecznych. Nie jestem alergikikiem - info na bazie testów. Chciałabym przede wszystkim pozbyć się rozszerzonych porów i zaskórników z twarzy oraz tej kaszki. Na szczęce mam blizny po głębokich zmianach usuwanych przez kosmetyczki. Jak przebiega moja dotychczasowa pielęgnacja: Zużyłam jedno opakowanie Bandi z kwasem migdałowym - nie było żadnego efektu, nic mi się nie łuszczyło. Następnie zaczęłam używać kremu z Bandi linia Young Care - krem złuszczający na noc - tez bez specjalnych efektów. Kolejno zaczęłam używać Triacneal, nie było efektu złuszczania ale wydaje mi sie, ze moja skora przejaśniała i pozbyłam się w pewnym stopniu tej nieszczęsnej kaszki. Przyszło lato i zaczęłam na noc używać Bionic Lotion 15PHA z Neostraty na przemiennie z Bio-Hydrating Cream. I moja cera zdecydowanie się pogorszyła. Rano demakijaż Płyn miceralny z SVR, krem SVR Topialyse albo Avene kojący pod oczy, Flavo C Serum i filtr przeciwsłoneczny w zalezności od słońca albo Aknicare sun albo Uriage Hyseac. Po południu demakijaż emulsja miceralna Cetaphil + Cetaphil DA ultra. Na noc demakijaż płynem miceralnym SVR + Bionic lotion albo Bio-Hydrating. Issey potrzebuje zindywidualizowanej analizy i porady w sprawie pielęgnacji, ponieważ pomimo pielęgnacji skóry, która przeprowadzam na bazie Twoich porad, nie udaje mi się osiągnać satysfakcjonujacych efektów. Miesięcznie mogę wydać około 300-400 zł. Na poczatek moge zainwestować więcej. Około 7 lat temu robiłam yellow peel i efekt był bardzo fajny. Zależy mi również na tym abyś poleciła mi dobry gabinet kosmetyczny, kosmetologa w Warszawie. Z niecierpliwościa oczekuję na wieści od Ciebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake veka5 - nt. 18.01.13, 14:47 veka5 napisała: > Witaj Issey. Śledzę Twój wątek na forum i stosuje się do Twoich rad od 20 miesi > ęcy. Mam 37 lat. > Zasadniczo mam tlustą ale wrażliwa cerę z rozszerzonymi porami, zaskórnikami, teleangiektazjami wo > kół nosa, naczyniakiem . Czasami pojawiają się pojedyńcze wypryski. Poza tym mo > ja przypadłością są zaczopowane ujścia porów w postaci takich białej podskórnej > kaszki. Ponadto mam bardzo wrażliwa skórę wokół oczu. Od lat prawie 20-stu uży > wam tylko kosmetyków aptecznych. Nie jestem alergikikiem - info na bazie testów > . > Chciałabym przede wszystkim pozbyć się rozszerzonych porów i zaskórników z twar > zy oraz tej kaszki. Na szczęce mam blizny po głębokich zmianach usuwanych przez > kosmetyczki. > > Jak przebiega moja dotychczasowa pielęgnacja: > Zużyłam jedno opakowanie Bandi z kwasem migdałowym - nie było żadnego efektu, n > ic mi się nie łuszczyło. Następnie zaczęłam używać kremu z Bandi linia Young C > are - krem złuszczający na noc - tez bez specjalnych efektów. Kolejno zaczęłam > używać Triacneal, nie było efektu złuszczania ale wydaje mi sie, ze moja skora > przejaśniała i pozbyłam się w pewnym stopniu tej nieszczęsnej kaszki. Przyszło > lato i zaczęłam na noc używać Bionic Lotion 15PHA z Neostraty na przemiennie z > Bio-Hydrating Cream. I moja cera zdecydowanie się pogorszyła. > Rano demakijaż Płyn miceralny z SVR, krem SVR Topialyse albo Avene kojący pod o > czy, Flavo C Serum i filtr przeciwsłoneczny w zalezności od słońca albo Aknicar > e sun albo Uriage Hyseac. Po południu demakijaż emulsja miceralna Cetaphil + Ce > taphil DA ultra. Na noc demakijaż płynem miceralnym SVR + Bionic lotion albo Bi > o-Hydrating. > Issey potrzebuje zindywidualizowanej analizy i porady w sprawie pielęgnacji, po > nieważ pomimo pielęgnacji skóry, która przeprowadzam na bazie Twoich porad, nie > udaje mi się osiągnać satysfakcjonujacych efektów. Miesięcznie mogę wydać okoł > o 300-400 zł. Na poczatek moge zainwestować więcej. Podeślij zdjęcie twarzy, na e-mail gazetowy. > Około 7 lat temu robiłam yellow peel i efekt był bardzo fajny. Zależy mi równie > ż na tym abyś poleciła mi dobry gabinet kosmetyczny, kosmetologa w Warszawie. Informację w e-mailu. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia-ja1974 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 15.08.12, 15:35 Hej, Issey napisałam do Ciebie glejta na gazetowego. Daj znać czy doszedł? W razie potrzeby mogę podać maila nie gazetowego. Bardzo mi zależy na Twoich poradach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczyna idzie jesien- prosze o korekte kosmetykow 30.08.12, 22:03 Witam! Prosze o porade jakie kosmetyki kontynuowac, jakie zmienic(i na jakie) z powodu nadchodzacej jesieni. W okresie letnim uzywalam za Pani porada: - rano: - Neostrata Bionic Face Serum 10% PHA - SVR Lysalpha Spf 50 - C-vit Sesderma - na noc: - Neostrata Ultra Smoothing Lotion 10 AHA - Retises Eye Contour- Sesderma - demakijaz: rano i wieczorem Avene Cleanance Gel(bez toniku) Przed ta kuracja uzywalam przez 9 tygodni Acne Derm. Mam 36lat, cere tlusta,blyszczaca, rozszerzone pory(policzki, nos), zaskorniki(nos, troche policzki i broda), duze cienie pod oczami, ale zmarszczek brak. Zalezy mi glownie na profilaktyce p/zmarszczkowej, ale chetnie poprawie ogolny stan cery, oczyszcze ja. Stosuje 1xdz Hialucel 4900. Jak zawsze bede bardzo wdzieczna za wszystkie sugestie- jesli chodzi o polke cenowa- to ta wczesniej proponowana jest jak najbardziej ok. Mam jeszcze dwa pytania: - krem Sesderma C-Vit ma date waznosci po otwarciu 6m-cy, jednak opakowanie 50ml starcza na wiele dluzej- czy wobec tego krem zachowuje swoje wlasciwosci czy jest raczej do wyrzucenia? - czym smarowac szyje i dekolt? Z gory bardzo dziekuje i bede wdzieczna za odpowiedz. Pozdrawiam, Marlena(akso@interia.eu) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: idzie jesien- prosze o korekte kosmetykow 27.10.12, 22:59 zielonakoniczyna napisała: > W okresie letnim uzywalam za Pani porada: > - rano: > - Neostrata Bionic Face Serum 10% PHA > - SVR Lysalpha Spf 50 > - C-vit Sesderma > - na noc: > - Neostrata Ultra Smoothing Lotion 10 AHA > - Retises Eye Contour- Sesderma > - demakijaz: rano i wieczorem Avene Cleanance Gel(bez toniku) > Przed ta kuracja uzywalam przez 9 tygodni Acne Derm. > > Mam 36lat, cere tlusta,blyszczaca, rozszerzone pory(policzki, nos), zaskorniki( > nos, troche policzki i broda), duze cienie pod oczami, ale zmarszczek brak. > Zalezy mi glownie na profilaktyce p/zmarszczkowej, ale chetnie poprawie ogolny > stan cery, oczyszcze ja. > Stosuje 1xdz Hialucel 4900. > > Jak zawsze bede bardzo wdzieczna za wszystkie sugestie- jesli chodzi o polke ce > nowa- to ta wczesniej proponowana jest jak najbardziej ok. > > Mam jeszcze dwa pytania: > - krem Sesderma C-Vit ma date waznosci po otwarciu 6m-cy, jednak opakowanie 50m > l starcza na wiele dluzej- czy wobec tego krem zachowuje swoje wlasciwosci czy > jest raczej do wyrzucenia? Krem z vit C po 6 miesiącach traci swą wartość. Zastosuj krem C-vit Sesderma na dzień, pod makijaż, jako antyoksydant. Dorzuć do tego Laser block Cell Fusion C. Na noc - Differin krem. > - czym smarowac szyje i dekolt? Tym samym co twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 27.10.12, 22:55 joasia-ja1974 napisała: > Hej, Issey napisałam do Ciebie glejta na gazetowego. Daj znać czy doszedł? W ra > zie potrzeby mogę podać maila nie gazetowego. Bardzo mi zależy na Twoich porada > ch :-) doszedł Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek4 retises nano, pytanie o stężenie:) 31.08.12, 08:51 Iseey_miyake zamierzam kupic retises nano ( nie mam tylko pojęcia jakie stężenie). Dla mnie koniec już lata, więc wracam do sprawdzonego repertuaru: - locacidu, - neostratay20 AHA High Protency Cream plus ewentualnie polecany przez Ciebie do włączenia do pielęgnacji razem z locacidem Atrederm 0,25%, - plus dmae, wit. C I w związku z tym mam pytanie, jaki stężenie retises nano wybrać? I gdybyś mogła issey podpowiedzieć, jak te wszystkie kremy stosować ( w jakiej kolejności, czy codziennie wszystkie, czy dla każdego wybrać inny, kolejny dzień). Dzięki serdeczne i pozdrawiam:) I co z Twoim blogiem...czekamy:) . Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake karmelek4 - nt. 18.01.13, 14:54 karmelek4 napisała: > Iseey_miyake zamierzam kupic retises nano ( nie mam tylko pojęcia jakie stężeni > e). > Dla mnie koniec już lata, więc wracam do sprawdzonego repertuaru: > - locacidu, > - neostratay20 AHA High Protency Cream plus ewentualnie polecany przez Ciebie d > o włączenia do pielęgnacji razem z locacidem Atrederm 0,25%, > - plus dmae, wit. C > > I w związku z tym mam pytanie, jaki stężenie retises nano wybrać? I gdybyś mogł > a issey podpowiedzieć, jak te wszystkie kremy stosować ( w jakiej kolejności, c > zy codziennie wszystkie, czy dla każdego wybrać inny, kolejny dzień). Nano 0,5% najlepiej. Rano - witamina C Po południu - Neostrata 20 AHA High Protency Cream DMAE - w czas wolny, gdy jesteś w domu i możesz coś nałożyć, niezależnie od pory dnia. Wieczorem - godzinę przed snem - Locacid na przemiennie z Atrederm 0,025% > I co z Twoim blogiem...czekamy:) . Będzie będzie :). Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 10.10.12, 13:05 Witaj Issej - to i ja chciałabym się poradzić , odpowiadam na pytania : - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Prace mam siedzącą, raczej nie stresującą - co jest pewnie też ważne. Natomiast po pracy żyję dość intensywnie z uwagi na to, ze mam troje dzieci,masę obowiązków, nerwówkę i duży metraż do sprzątania ;) Palę papierosy ( ok 6-7 szt.dziennie ), pijam kawę z mlekiem ( 2-3 dziennie ), alkohol - sporadycznie ( raz na kilka miesięcy - mała ilość - nie lubię, nie toleruję) - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? biorę Seronil 20mg ( na stałe ) - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Chcę mieć promienną, gładką skórę, bez zmarszczek i zatkanych porów ;) A wydać, chciałabym oczywiście jak najmniej. - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? w okresie wiosennym stosowałam: Rano: Woda termalna, krem Iwostin Capillin na dzień, filtr Wieczorem: Płyn Micelarny - Bioderma Sensibio, serum z wit.C. samorobione ( Juvit+witE+lecytyna) raz w tygodniu Tonik aspirynowy, maseczka z aspiryny. W Lato zrezygnowałam z aspiryny i kupiłam Krem sojowy z BU, który stosowałam na noc a serum z wit.C rano. Teraz Rano: Hydrolat z czarnej porzeczki, serum z witC Wieczorem: Płyn Micelarny Sensibio, Tonik aspirynowy ( raz w tygodniu ), Triacneal, krem sojowy Skończył mi się krem sojowy i kończy mi się Hydrolat, kupiłam Acnemycin plus, zastanawiam się nad zastosowanie Flavo-C Auriga zamiast własnorobionego serum i Flavonex'u zamiast kremu sojowego. - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Nie korzystałam i nie chcę korzystać. Moim problemem są podskórne grudki na czole, nie wiem co to jest, mam je od kilku miesięcy nie sa to zaskórniki, skóra na czole jest po prostu nierówna jak by pod nią były kamyki. zaskórniki i wągry na brodzie i wągry przy płatkach nozdrzy. Ponadto chciałabym wygładzić zmarszczki mimiczne ( kurze łapki, na czole, bruzdy wargowo-nosowe ) i poprawić jędrność skóry ( pozbyć sie mopsich polików ) Czy w moim przypadku możesz coś doradzić ? Będę dozgonnie wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 10.10.12, 13:07 acha zapomniałam napisać - mam 37 lat Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake aari - nt. 20.05.13, 21:07 Problem, który opisujesz na skórze czoła to najprawdopodobniej zaskórniki zamknięte, zwykle nie odznaczają się kolorem od skóry. Nie do końca da się połączyć całkowite oczyszczenie skóry i dodawanie jędrności skórze i wygładzanie zmarszczek. Jedno przeczy drugiemu, dlaczego? Bo większość specyfików, które przynosi w tej drugiej kwestii poprawę, zapycha pory.... Więc jak dla mnie - powinnaś na początek oczyścić trochę skórę stosując Skinoren i lekki krem nawilżający, a dopiero później gdy będzie poprawa, wprowadzić na po południową część specyfik ujędrniający (np. Body Cream Terproline Synchroline). Rano (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio 2. Skinoren krem 3. Krem z filtrem spf 50+ 4. Makijaż Po południu (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny 2. Iwostin Rehydrin Krem przywracający nawilżenie + okolice oczu Wieczorem (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny 2. Skinoren krem (omijając okolice oczu) 3. Retises Eye krem Sesderma *żadnych peelingów mechanicznych w domu nie wykonywać *1-2 w tygodniu maseczka Bandi Drożdżowa aari napisała: > Witaj Issej - to i ja chciałabym się poradzić , odpowiadam na pytania : > > > - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej p > racy? > > Prace mam siedzącą, raczej nie stresującą - co jest pewnie też ważne. Natomiast > po pracy żyję dość intensywnie z uwagi na to, ze mam troje dzieci,masę obowiąz > ków, nerwówkę i duży metraż do sprzątania ;) > Palę papierosy ( ok 6-7 szt.dziennie ), pijam kawę z mlekiem ( 2-3 dziennie ), > alkohol - sporadycznie ( raz na kilka miesięcy - mała ilość - nie lubię, nie to > leruję) > > - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś > leki/suplementy? > > biorę Seronil 20mg ( na stałe ) > > - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na c > omiesięczną kurację? > > Chcę mieć promienną, gładką skórę, bez zmarszczek i zatkanych porów ;) > > A wydać, chciałabym oczywiście jak najmniej. > > - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? > > w okresie wiosennym stosowałam: > Rano: > Woda termalna, krem Iwostin Capillin na dzień, filtr > Wieczorem: > Płyn Micelarny - Bioderma Sensibio, serum z wit.C. samorobione ( Juvit+witE+lec > ytyna) > raz w tygodniu Tonik aspirynowy, maseczka z aspiryny. > > W Lato zrezygnowałam z aspiryny i kupiłam Krem sojowy z BU, który stosowałam na > noc a serum z wit.C rano. > > Teraz > Rano: Hydrolat z czarnej porzeczki, serum z witC > Wieczorem: Płyn Micelarny Sensibio, Tonik aspirynowy ( raz w tygodniu ), Triacn > eal, krem sojowy > > Skończył mi się krem sojowy i kończy mi się Hydrolat, kupiłam Acnemycin plus, z > astanawiam się nad zastosowanie Flavo-C Auriga zamiast własnorobionego serum i > Flavonex'u zamiast kremu sojowego. > > - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, > korzystasz? > > Nie korzystałam i nie chcę korzystać. > > Moim problemem są podskórne grudki na czole, nie wiem co to jest, mam je od kil > ku miesięcy nie sa to zaskórniki, skóra na czole jest po prostu nierówna jak b > y pod nią były kamyki. zaskórniki i wągry na brodzie i wągry przy płatkach noz > drzy. > Ponadto chciałabym wygładzić zmarszczki mimiczne ( kurze łapki, na czole, bruzd > y wargowo-nosowe ) i poprawić jędrność skóry ( pozbyć sie mopsich polików ) > > Czy w moim przypadku możesz coś doradzić ? Będę dozgonnie wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
emissy Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 03.11.12, 22:48 Witaj Issey, bardzo proszę Cie o poradę dotycząca w zasadzie podstawowej pielęgnacji skóry. Mam 32 lata i cerę mieszaną, lekko naczynkową- nie widać popękanych naczynek ale policzki mam lekko czerwone, bez podkładu z domu nie wychodzę. Na nosie zaskórniki, na czole trzy poprzeczne zmarszczki. skóra jest zmęczona, szara, nijaka, traci na jędrności. Ostatnimi czasy nie dbałam o skórę wcale, co koniecznie muszę zmienić. Bardzo chcę postępować według Twoich zasad, natomiast natłok informacji z forum sprawia, ze wszystko mi się miesza. - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Ciągle w biegu, deficyt snu, pogoń i nerwówka codziennie, dwoje małych dzieci ( karmię piersią). Fitness jeżeli się uda, spacer codziennie 2-3 godzinki, w domu chłodno. 3 kawy codziennie, wcześniej paliłam 10 lat. Odżywiam się zdrowo, dużo warzyw, itp. ale zdarza mi się pić za mało wody. - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? choruję na niedoczynność tarczycy - biorę eutyrox, suplementy - kwasy omega 3, -Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? chciałabym mieć fajną, czysta nawilżoną zadbaną cerę, przeciwdziałać zmarszczkom ( cudów nie oczekuję). Niestety środki mam ograniczone, Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Rano hydrolat oczarowy plus JAKIŚ (akurat iwostin) krem nawilżający, wieczorem myję twarz olejkiem, spłukuję wodą- wiem, że to niekorzystne natomiast nie znoszę zmywania twarzy płynem mic czy mleczkiem ( jeżeli będzie trzeba zmienię to). Potem hydrolat i ponownie JAKIŚ krem nawilżający. W porywach stosowałam tonik z kwasem PHA z BU. To wszystko - własnie dlatego do Ciebie piszę. Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? nie. Z góry bardzo dziękuję za poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake emissy -nt. 20.05.13, 22:50 emissy napisała: > Mam 32 lata i cerę mieszaną, lekko naczynkową- nie widać popękanych naczynek a > le policzki mam lekko czerwone, bez podkładu z domu nie wychodzę. Na nosie zask > órniki, na czole trzy poprzeczne zmarszczki. skóra jest zmęczona, szara, nijaka > , traci na jędrności. Ostatnimi czasy nie dbałam o skórę wcale, co koniecznie m > uszę zmienić. Bardzo chcę postępować według Twoich zasad, natomiast natłok info > rmacji z forum sprawia, ze wszystko mi się miesza. Rano (obowiązkowe): 1. Biały Jeleń mydło hypoalergiczne w płynie 2. Tonik Cell Fusion C z witaminą K 3. Krem z filtrem spf 50+ Uriage Hyseac 4. Makijaż Po południu (obowiązkowe): 1. Biały Jeleń 2. Tonik z witaminą K 3. Cetaphil Da Ultra Galderma Wieczorem (obowiązkowe): 1. Biały Jeleń 2. Tonik 3. Pharmaceris 5% kwas migdałowy 50ml + okolice oczu (ostrożnie) *żadnych peelingów mechanicznych w domu * 1-2 w tygodniu maseczka Sesderma C-vit z witaminą C (świetna) Odpowiedz Link Zgłoś
ponyhunter Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 04.11.12, 03:54 > - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pr > acy? - studiuje, spedzam calkiem sporo godzin przy komputerze jako grafik (okolo 4h dziennie), uzywki - codziennie pije jedna kawe, kilka kubkow zielonej herbaty, rumianku, miety, srednio raz w tygodniu pije alkohol, glownie wino, pale okazjonalnie > - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś > leki/suplementy? - nie > - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na c > omiesięczną kurację? do 300zł / chcialabym przede wszystkim oczyscic pory na nosie, pozbyc pojawiajacych sie niedoskonalosci, zalezy mi takze zeby wyrownac troche koloryt cery, przestac używać podkłady a zaczac np kremy BB > - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? - plyn miceralny biodermy lub bourjois, woda termalna avene, krem nawilzający fitomed lub LRP effaclar, podklad clinique anti blemish > - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, > korzystasz? - brak > Staraj się wszystko opisać szczegółowo, każda informacja ma znaczenie. - mam cere mieszana, czasem pojawiaja sie jakies niedoskonalosci, na policzkach w okolicach warg cera jest troche naczynkowa, zanieczyszczone pory nas nosie, cienie pod oczami dzieki za odpowiedz z gory :) Odpowiedz Link Zgłoś
el-li Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 29.12.12, 12:30 Witaj Juz dawno korzystałam z Twoich porad. Przeszłam jedną kurację -przyznaje szczerze, że nie widziałam poprawy na twarzy ale tez nie oczekiwałam zbyt wiele, bo wiem że w moim wieku 57 to nie możliwe. A jednak czułam się wspaniale (i o to chodzi:) stosując te specyfiki.Potem miałam trudne przejścia życiowe i używałam tylko cetaphil i ivostin balsam i tak jest do dzisiaj. Pracuję zawodowo intensywnie, mało śpię. Leczę się na nadciśnienie, stłuszczenie watroby, podwyższony cukier i nadmierne rogowacenie stóp. Mam worki pod oczami, trochę przebarwień i pajączków na twarzy. Cera chyba normalna z przetłuszczeniem T.Czuję się świetnie - nie jestem przewrażliwiona na punkcie swojej "starej" buzi, nie jest tak źle:) to jeszcze nie wysuszone jabłuszko:) Proszę o poradę. Mogę sobie pozwolic na jakiś krem, nie cudowny bo w tym wieku nie da rady ale taki, który nawilży i odżywi mi skórę. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 29.12.12, 20:11 el-li napisała: > Witaj > Juz dawno korzystałam z Twoich porad. Przeszłam jedną kurację -przyznaje szczer > ze, że nie widziałam poprawy na twarzy ale tez nie oczekiwałam zbyt wiele, bo w > iem że w moim wieku 57 to nie możliwe. A jednak czułam się wspaniale (i o to ch > odzi:) stosując te specyfiki.Potem miałam trudne przejścia życiowe i używałam t > ylko cetaphil i ivostin balsam i tak jest do dzisiaj. Pracuję zawodowo intensyw > nie, mało śpię. Leczę się na nadciśnienie, stłuszczenie watroby, podwyższony cu > kier i nadmierne rogowacenie stóp. Mam worki pod oczami, trochę przebarwień i p > ajączków na twarzy. Cera chyba normalna z przetłuszczeniem T.Czuję się świetnie > - nie jestem przewrażliwiona na punkcie swojej "starej" buzi, nie jest tak źle > :) to jeszcze nie wysuszone jabłuszko:) Proszę o poradę. Mogę sobie pozwolic na > jakiś krem, nie cudowny bo w tym wieku nie da rady ale taki, który nawilży i o > dżywi mi skórę. pozdrawiam. Jeśli interesuje Ciebie porada szybka - napisz e-mail (issey_miyake@gazeta.pl) - innych udzielam w czasie 2-32 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
capricorn79 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 09.01.13, 22:03 Witaj yssey Mam 34 lata nie pracuję, raczej siedzący tryb życia. Piję 2 kawy dziennie, herbatę, alkohol sporadycznie. Staram się zdrowo odżywiać, słodyczy ne jadam (jeśli już to sporadycznie) Nie choruję, nie biorę leków żadnych. Moja skóra jest bardzo sucha, wręcz osypująca się, natomiast twarz sucha, ściągnięta, wiotka, opadający owal, brak sprężystości, pierwsze zmarszczki (kurze łapki). Oprócz tego popękane naczynka, najwięcej wokół nosa, i policzki. Tendencja do czerwienienia się od ciepła, wysiłku, wstydu- policzki. Cera o niejednolitym kolorycie. Po zastosowaniu kosmetyków, po kilkunastu minutach cała twarz tłusta. Chciałabym nawodnić, ujędrnić, odżywić skórę. Zlikwidować zmarszczki i różowo czerwone policzki.(nie mam trądziku ani nic ) Rano żel i tonik Olay, krem niwea nawilżający, lekki makijaż Wieczorem żel, tonik i krem na noc lirene ujędrniający(często zmieniam kosmetyki) Nie korzystam z zabiegów u kosmetyczki itp. Niestety na zdjęciu nie widać dobrze mojej cery (albo ja nie umiem zrobić), więc jeśli to możliwe proszę o radę bez foto. Budżet ograniczony, ale jestem skłonna do wyrzeczeń więc proszę o optymalne dopasowanie kosmetyków. dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake caprocorn79 - nt. 27.10.13, 17:17 capricorn79 napisała: > Witaj yssey > > Mam 34 lata nie pracuję, raczej siedzący tryb życia. Piję 2 kawy dziennie, herb > atę, alkohol sporadycznie. Staram się zdrowo odżywiać, słodyczy ne jadam (jeśli > już to sporadycznie) > Nie choruję, nie biorę leków żadnych. > Moja skóra jest bardzo sucha, wręcz osypująca się, natomiast twarz sucha, ściąg > nięta, wiotka, opadający owal, brak sprężystości, pierwsze zmarszczki (kurze ła > pki). Oprócz tego popękane naczynka, najwięcej wokół nosa, i policzki. Tendencj > a do czerwienienia się od ciepła, wysiłku, wstydu- policzki. Cera o niejednolit > ym kolorycie. Po zastosowaniu kosmetyków, po kilkunastu minutach cała twarz tłu > sta. > Chciałabym nawodnić, ujędrnić, odżywić skórę. Zlikwidować zmarszczki i różowo c > zerwone policzki.(nie mam trądziku ani nic ) > > Rano żel i tonik Olay, krem niwea nawilżający, lekki makijaż > Wieczorem żel, tonik i krem na noc lirene ujędrniający(często zmieniam kosmetyk > i) > > Nie korzystam z zabiegów u kosmetyczki itp. > Niestety na zdjęciu nie widać dobrze mojej cery (albo ja nie umiem zrobić), wię > c jeśli to możliwe proszę o radę bez foto. Budżet ograniczony, ale jestem skłon > na do wyrzeczeń więc proszę o optymalne dopasowanie kosmetyków. > > dziękuję. witaj, najlepiej byłoby, gdybyś zintensyfikowała pracę nad skorą, stosując środki złuszczające, jeśli suchość jest duża, warto zrezygnować ze stosowania wody z kranu i przejść na łagodne zmywanie, które tego nie wymaga, biorąc pod uwagę niższe ceny mogę Tobie zaproponować do zmywania twarzy płyn micelarny Oeparol (ok. 15zł/200ml) do każdorazowego oczyszczania skóry. Stosowanie płynu micelarnego nie wymaga już stosowania toniku. Prócz tego na noc - krem z kwasem migdałowym 5% Pharmaceris Sebo Almond (ok. 40zł/50ml). Krem ma bardzo dobry skład, jak i niewielką cenę. Na początek stosuj go, raz w tygodniu, w pozostałe noce Cetaphil MD Dermoprotektor. Obydwa produkty są również łagodne dla skóry naczyniowej, rumieniącej się pod wpływem wielu czynników. Prócz tego makijaż jak najbardziej na dzień wchodzi w grę. Jeśli będzie dobra tolerancja kwasu migdałowego, co tygodniowo zwiększaj stosowanie o jeden dzień. Ogólnie nie musisz stosować go non stop co wieczór, efekty będą nawet wtedy, gdy zmniejszysz stosowania np. do dwóch razy w tygodniu - w środę i sobotę na przykład. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoshe22 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 18.01.13, 14:05 issey_miyake napisała: Witaj, przeglądałam forum, bo aktualnie jestem po peelingu medycznym retises ct, trochę się złuszczyłam, odrobinę odświeżyłam swoją skórą (wiem ze po pierwszym razie nie będzie spektakularnych efektów,) i zastanawiałam sie nad wyborem kosmetyków do pielęgnacji mojej 32 letniej cery. Trafiłam na Twoje porady, pootwierałam milion wątków, zaaferowana nazwami, opiniami itp, i ... ...pogubiłam się. Kupiłabym wszystko by cieszyć sie świeża cerą bez przebarwień, gładką i jedrną ( po ciąży, bardzo szybko wróciłam do rozmiaru S przez co ucierpiał owal twarzy ) aż wreszcie postanowiłam napisać,( mam nadzieje że w dobrym wątku ) z prośbą o listę kosmetyków. Przez ostatnie lata nabawiłam sie przebarwień posłonecznych, potem ciąża, choć to nie przez nia są pogłębione, ale przez ten okres 9 m-cu musiałam wstrzymać się ze wszystkimi maziajami. to co stosowałam opisuje poniżej, będę bardzo wdzięczna za małą podpowiedź, gdzie i kiedy serum z vit.c, kiedy te cud maski z vit.c, moze cud krem flavonex itp. Potrzebuje jeszcze porady ad spf 50+ bo w moim wieku bez make up ani rusz, a nienawidzę efektu maski :/ na codzień używam double wear z EL zmieszanym z bourjous health mix, pudru transparentnego, różu i tuszu. Z góry bardzo dziękuje > Zanim n apiszesz - odpowiedz na pytania: > > - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pr > acy? > obecnie jestem na u.macierzyńskim, prowadzę swoją działalność w branży szkoleniowej. Jestem elastyczna. > - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś > leki/suplementy? jestem zdrowa, nie przyjmuje antykoncepcji hormonalnej , biorę witaminy dla kobiet w ciąży ( już nie karmię ) i olej z wiesiołka > > - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na c > omiesięczną kurację? [i] codzienna pielęgnacja, do skóry bez problemów, raczej suchej ( z wiekiem stała się sucha nie mieszana ) z przebarwieniami po słonecznymi (piegi, plamy, nie ostuda ), zmarszczki mimiczne głównie wokół oczu. Powiedzmy że do 500zł miesięcznie > > - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? raz w miesiacu mikrodermabrazja plus fale, na noc krem liftingujący, na dzień antystarzeniowy, z drogerii , czasem na noc la roche posay duo, do mycia twarzy normaderm peeling. (czasami pojedyncze wypryski, czoło,broda - zależne od dnia cyklu ) w ciązy caudalie seria rozjaśniająca, spf50+ caudalie. > > - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, > korzystasz? tydzień temu peeling retises ct, zel do mycia la roche posay lipikar dla niemowląt, i teraz nie wiem co dalej. Za 3 tygodnie kolejny raz peeling. czy mogę stosować coś między czasie? Przed ciązą neostrata żel. i zawsze co miesiąc mikrodermabrazja. > > - Zdjęcia obszarów skóry na których jest problem - mile widziane (we wiadomośc > iach e-mailowych). czoło, skronie, górna warga, broda - przebarwienia. nie są to bardzo ciemne plamy, ale jakby rozproszone po całej buzi. > > > Staraj się wszystko opisać szczegółowo, każda informacja ma znaczenie. > > Precyzowanie swoich wypowiedzi zaoszczędzi trochę czasu i będzie bardziej czyte > lne dla innych. > > bardzo dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 18.01.13, 14:08 yoshe22 napisała: > issey_miyake napisała: > [i]Witaj, > przeglądałam forum, bo aktualnie jestem po peelingu medycznym retises ct, troch > ę się złuszczyłam, odrobinę odświeżyłam swoją skórą (wiem ze po pierwszym razi > e nie będzie spektakularnych efektów,) i zastanawiałam sie nad wyborem kosmety > ków do pielęgnacji mojej 32 letniej cery. > Trafiłam na Twoje porady, pootwierałam milion wątków, zaaferowana nazwami, opin > iami itp, i ... > ...pogubiłam się. Kupiłabym wszystko by cieszyć sie świeża cerą bez przebarwie > ń, gładką i jedrną ( po ciąży, bardzo szybko wróciłam do rozmiaru S przez co uc > ierpiał owal twarzy ) aż wreszcie postanowiłam napisać,( mam nadzieje że w dob > rym wątku ) z prośbą o listę kosmetyków. Napisz e-mail do mnie na gazetowego, poinformuję Ciebie na jakiej zasadzie udzielam porad. Odpowiedz Link Zgłoś
marta09895 Re: do Isse - proszę o pomoc 24.01.13, 13:31 Mam 18 lat, cerę trądzikową, głównie zaskórniki zamknietę na brodzie i czole oraz plamy po trądziku na policzkach. Moja cera w porównaniu z dwoma laty temu jest w lepszej formie ( miałam ogromne podskórne pryszcze na policzkach, żuchwie - obecnie pozostały mi po nich ślady, w tych miejscach nie mam pryszczy ). Obecnie stosuje na noc acnederm, na dzień jeżeli nie wychodzę z domu także, jeżeli idę do szkoły to avon solution spf 20 lekki krem nawilżający na dzień do cery wrażliwej, codziennie rano i wieczorem myje twarz żelem lirene bez sls. Moje cera bardzo się przetłuszcza. Nie używam podkładu ani pudru. Moja twarz juz po godzinie się świeci. Nie mam problemu z większymi pryszczami ( ok. 2 na miesiąc ). Mam za to pełno zaskórników i nierówny koloryt cery. Po acnederm ( po początkowym wysypie ) mam cerę w dość dobrym stanie. Jednak bardzo się błyszczy i jest trochę przesuszona ( szczególnie po umyciu żelem i wodą ). Staram się zdrowo odżywiać ( warzywa, owoce, chleb ciemny, raz dziennie baton mały lub jogurt - nie mogę się powstrzymać, pije ok 0.5 l wody - raczej za mało ). Mieszkam na wsi. Lubię spacerować i uprawiać sport. Jestem po kuracji hormonami - od 5 mieśięcy już nie używam ( hormony brałam na brak miesiączki, w czasie kuracji powróciła, lecz gdy ostawiłam lekki znowu jej brak - jestem pod opieką endrokrynologa ). Codziennie biorę 2 tabletki drożdżowe. Chciałam zmienić pielęgnację obecną na: rano: żel do mycia ale naturalny lub płyn micelarny, aknicare sun cream spf30, na to podklad mineralny everydays mineral, aby wyrównać kolorym cery. wieczorem:żel do mycia naturalny lub płyn micelarny, acnederm lub krem z kwasem. Co sądzisz o takiej pielęgnacji? Jakie kosmetyki mogłabyś mi polecić? Dodam także, że mam skłonność do zapychania. Na kosmetyki miesięcznie moge wydać ok. 200 zł. Czytałam, że aknicare także nawilża i więc może powinnam zrezygnować z wody i żelu na rzecz płynu micelarnego, aby nie kupować kremu nawilżającego po acnederm? Prosze o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczyna Co na wiosne i lato? 22.02.13, 09:28 Nigdzie nie moge kupic mleczka Neostrata 10 AHA, a uzywalam rok temu wiosna i latem na noc. Co moglabym uzywac wzamian- o podobnym dzialaniu i rownie przystepnej cenie? Na dzien planuje C-Vit Liposomal Serum C-Sesderma plus filtry(jakie Pani poleca?). Czy taki zestaw jest ok? 37-lat, cera ze sklonnoscia do blyszczenia i okresowych wypryskow, zmarszczek brak- zalezy mi glownie na profilaktyce p/zmarszczkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake marta09895 - nt. 27.10.13, 17:27 marta09895 napisał(a): > Mam 18 lat, cerę trądzikową, głównie zaskórniki zamknietę na brodzie i czole or > az plamy po trądziku na policzkach. Moja cera w porównaniu z dwoma laty temu je > st w lepszej formie ( miałam ogromne podskórne pryszcze na policzkach, żuchwie > - obecnie pozostały mi po nich ślady, w tych miejscach nie mam pryszczy ). Obec > nie stosuje na noc acnederm, na dzień jeżeli nie wychodzę z domu także, jeżeli > idę do szkoły to avon solution spf 20 lekki krem nawilżający na dzień do cery w > rażliwej, codziennie rano i wieczorem myje twarz żelem lirene bez sls. Moje cer > a bardzo się przetłuszcza. Nie używam podkładu ani pudru. Moja twarz juz po god > zinie się świeci. Nie mam problemu z większymi pryszczami ( ok. 2 na miesiąc ). > Mam za to pełno zaskórników i nierówny koloryt cery. Po acnederm ( po początko > wym wysypie ) mam cerę w dość dobrym stanie. Jednak bardzo się błyszczy i jest > trochę przesuszona ( szczególnie po umyciu żelem i wodą ). > Staram się zdrowo odżywiać ( warzywa, owoce, chleb ciemny, raz dziennie baton m > ały lub jogurt - nie mogę się powstrzymać, pije ok 0.5 l wody - raczej za mało > ). Mieszkam na wsi. Lubię spacerować i uprawiać sport. > Jestem po kuracji hormonami - od 5 mieśięcy już nie używam ( hormony brałam na > brak miesiączki, w czasie kuracji powróciła, lecz gdy ostawiłam lekki znowu je > j brak - jestem pod opieką endrokrynologa ). Codziennie biorę 2 tabletki drożdż > owe. > Chciałam zmienić pielęgnację obecną na: > rano: żel do mycia ale naturalny lub płyn micelarny, aknicare sun cream spf30, > na to podklad mineralny everydays mineral, aby wyrównać kolorym cery. > wieczorem:żel do mycia naturalny lub płyn micelarny, acnederm lub krem z kwasem > . > Co sądzisz o takiej pielęgnacji? Jakie kosmetyki mogłabyś mi polecić? Dodam tak > że, że mam skłonność do zapychania. > Na kosmetyki miesięcznie moge wydać ok. 200 zł. > Czytałam, że aknicare także nawilża i więc może powinnam zrezygnować z wody i ż > elu na rzecz płynu micelarnego, aby nie kupować kremu nawilżającego po acnederm > ? > Prosze o odpowiedź. witaj, jeśli odczuwasz przesuszenie i ściągnięcie na skórze po zastosowaniu żelu do mycia twarzy i wody z kranu, to sygnał do tego, by odstawić ten sposób oczyszczania skóry i przejść na łoagodniejszy. Np. emulsja micelarna do mycia twarzy bez wody (dłońmi lub wacikami) lub płyn micelarny + waciki. Jeśli dysponujesz kwotą ok. 200zł, zastosuj taką pielęgnację na początek: Rano (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio 2. Skinoren krem (Skinoren jest lepszej jakości) (cienka warstwa) (jest antybakteryjny, przeciwzapalny, jeśli miewasz od czasu do czasu wypryski przyda się, plus jest bezpieczny na promieniowanie, więc na początek zastosuj go, jak będziesz miała lepsze efekty w kwestii łojotoku, wtedy w jego miejsce kup Aknicare spf 30 - również jako krem nawilżający) 3. Makijaż Wieczorem (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio 2. Neostrata Oil Control Gel - cienka warstwa (to jeden z lepszych produktów, na walkę z nadmiernym łojotokiem na skórze, wart swojej ceny). Zawiera glukonolakton i kwas migdałowy, dlatego jest dodatkowo delikatnie złuszczający. Cała powyższa pielęgnacja jest bezpieczna również latem, więc nie ma konieczności stosowania w trakcie jej stosowania kremów z filtrem. *żadnych peelingów nie robić *1-2 w tygodniu maseczka Cleanance Avene (zawiera kwasy, więc dodatkowo złuszcza). Odpowiedz Link Zgłoś
efka1974 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 26.02.13, 14:20 Mam prośbę o poradę odnośnie doboru kosmetyków do pielęgnacji twarzy. Mam 39 lat Obecnie na urlopie wychowawczym, zajmuje się 2,5 letnim Krzysiem. Nałogów nie mam. Od czasu do czasu łykam falvit. Jeśli chodzi o cerę to w przeszłości miałam tłustą z tendencją do trądziku. Obecnie mam bardzo rozszerzone pory szczególnie na brodzie, zmarszczki wokół oczu i dość dużą zmarszczę poprzeczną na czole oraz tzw. lewki, na policzkach pękają mi naczynka i wyskakują od czasu do czasu jakieś krostki, ale cera jest powierzchniowo jakby wysuszona, odwodniona i mało odżywiona. Na kosmetyki mogę przeznaczyć ok. 400zł. Myślałam o zastosowaniu jakiegoś kremu z retinolem albo vit c? Obecnie stosuje jakieś marne kremy po których nie widać żadnych efektów więc nawet nie będę pisać co to jest. Proszę o pomoc, szczególnie chodzi mi o nawilżenie twarzy i zmniejszenie porów. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
sisi40 46lat, 03.04.13, 23:34 tryb życia w miarę spokojny, wysypiam sie,praca na razie bezstresowa. Biore enzymy trzustki(po OZP),Centrum teraz, ale prawie zawsze biore jakies suplementy,najczesciej cos na poprawe stanu wlosow i skory),tiritace 5mg(lek na nadciśnienie).Tyle.Ogolnie w dobrej formie,szczupla. Pije bardzo duzo herbat ziolowych,2-3kubki kawy,minimum szklanke wody dziennie.Wszystko bez cukru.Troche sie martwie,ze wypijam za duzo,ale tarczyca jest w porzadku,wiec po prostu chyba tak mam. Najwiekszym problemem sa oczy.Opuchniecia sa straszne,najwiekszy problem jest z prawym okiem,roznica jest znaczna, czasami az te opuchlizne czuje :(.Poza tym lwie zmarszczki i kurze lapki.Owal twarzy sie pogarsza,ale na razie chyba(?) mozna z tym poczekac. Moge wydac ok.400-600zl miesiecznie.. Program pielegnacji prosty i nieskomplikowany.Plyn miceralny do zmywania twarzy, tonik,krem pod oczy,krem na twarz,noc(rozne kremy,raczej ze sredniej polki cenowej,ale bardzo systematycznie),czesto maseczki,piling dwa razy w tygodniu(jak nie zapomne;)).Przez cale zycie zero solarium i opalania. U kosmetyczki nie bylam nigdy. Cera wrazliwa,sklonna do zaczerwien.Na szyi i dekolcie chyba nadwrazliwa.Pod wplywem nawet lekkiego dotyku robia sie czerwone plamy. Zaczelam sie zastanawiac nad botoksem,prawde mowiac nie wiem za bardzo co bardziej radykalnego moglabym zrobic,bo tak jak napislam,ogolnie nie jest zle. Problem najwiekszy to opuchlizna oczu.Powody zdrowotne raczej odpadaja i nie mam pomyslu,jaki moze byc tego powod,bo nie zawsze tak bylo.Mysle,ze zaczelo sie kolo/po czterdziestce,a wiec juz troche trwa. Czesto czuje pieczenie,lzawienie oczu po uzyciu kremu,czasami lekkie pieczenie twarzy. Bede wdzieczna za pomoc:). Odpowiedz Link Zgłoś
123birbul Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 16.11.13, 17:15 Mam 36 lat, praca siedzaca, stresujaca, w domu male dziecko. Uprawiam malo sportu, odzywiam sie ubogo, jem malo slodyczy, wole paluszki i chipsy. Cierpie na przewlekle zapalenie zatok od jakiegos roku, biore sterydy do nosa. Z suplementow tran i biotyne. Mam skore lojotokowa, obecnie bez pryszczy, zaczerwieniona, z widocznymi zylkami szczegolnie pod oczami. Mam tez 4 -5 blizn po ospie, ktora przeszlam w tym roku. Jedna duza nad gorna warga, druga gleboka na nosie. Oczekuje ogolnej poprawy wygladu, ograniczenia lojotoku, splycenia blizn po ospie, zmarszczek oraz wzmocnienia naczynek. Jesli chodzi o finanse cos w granicach rozsadku, tj. do gora 500zl. Uzywam rano adermy sensiphase ar, wieczorem epiduo, przemiennie z cetaphilem. Pod oczy jakis zel yves saint laurent. Chodze do dermatologa w razie nasilenia objawow tradziku, zazwyczaj dostaje zineryt i epiduo. Czekam na rady. Dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alcea3 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 28.12.13, 22:08 Witam serdecznie :) Na tym forum piszę pierwszy raz mimo częstego czytania cennych rad :) Mam oczywiście ogrpmną prośbę o poradę bardziej doświadczonych, bo stan mojej twarzy jeszcze nigdy nie był tak fatalny :(mam juz jej dosc! Mam 30 lat, cerę z "problemami" wciąż coś wyskakuje(grzej niż jak bylam nastolatką!:) Raczej mieszana z przetłuszczającą się strefą T, z zaskórnikami oraz otwartymi porami na policzkach. Nie palę, zmywam makijaż, nakładam krem nawilżający i wszystko na nic :( Myślę o kwasach, ale kompletnie nie ogarniam tematu(kremy czy toniki, jakie stężenie itd). Nie używam toniku, do demakijażu uzywam mleczka Ziaji nagietkowego. Na noc smaruję kremem nawilżającym lub ostatnio olejkiem arganowym Doradzcie proszę, chcę miec ładną czystą buuzię :( - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Uzywki: kawa :) 2 dziennie:) - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Nie choruję, hormony badane - w normie - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Brak wyskakujacych co chwila syfków, zwęzone pory, ujednolicony koloryt. - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Nie korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 22.02.14, 12:17 Cleanance K, lub Effaclar Duo/Effaclar K? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 22.02.14, 13:11 mietowe_loczki napisała: > Cleanance K, lub Effaclar Duo/Effaclar K? > > Dziękuję. Jaka Bioderma ma odpowiednik? O co konkretnie pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 22.02.14, 13:17 Czy Bioderma ma w swojej gamie produktów taki, który działałby tak jak Cleanance K/Effaclar Duo/Effaclar K? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 22.02.14, 13:29 mietowe_loczki napisała: > Czy Bioderma ma w swojej gamie produktów taki, który działałby tak jak Cleananc > e K/Effaclar Duo/Effaclar K? Co ma robić ten produkt? I dlaczego chcesz koniecznie Biodermę? :) Może być coś innego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 22.02.14, 13:32 Ma złuszczać, zwężać pory, eliminować zaskórniki. Do regularnego stosowania na noc. Chcę Biodermę, bo Effaclar i Cleanance są drogie. A co innego polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 22.02.14, 13:33 mietowe_loczki napisała: > Ma złuszczać, zwężać pory, eliminować zaskórniki. Do regularnego stosowania na > noc. Chcę Biodermę, bo Effaclar i Cleanance są drogie. A co innego polecasz? Np. Skinoren krem, Skinoren żel, Hascoderm lipożel, Sebovalis żel do twarzy (b.dobry) - z tańszych. Droższe to już od 100zł w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 22.02.14, 13:57 Czyli Bioderma raczej nie? Pytam, bo akurat robię zakupy w aptece int i z tego, co wymieniłaś, jest tylko Skinoren (używałam kiedyś, ale nie pamiętam, ile tubek). A jak być skomentowała taki program pielęgnacyjny? Oczyszczanie micelarny Sensibio, tonik Sensitia, na dzień Matriciane Serum i Matriciane Multidefence, makijaż Aquaprecis Uriage z factorem 30, wymieszany z podkładem Lancome z factorem 15, puder, na wieczór zmywanie tym, co wyżej i Atoderm Nutritive Biodermy na przemian z Effaclar Duo. 2x w tygodniu maseczka Avene Cleanance, a ostatnio peeling Uriage (dobry jest), plus Iwostin Sensitia maseczka nawilżająca. Atoderm Nutritive stosuję na zimę zamiast Cetaphilu (różnych wersji), bo chciałam sobie od niego zrobić przerwę. Wrócę do niego za 2,5 tubki. Ale też nie wiem, może wymienić na coś innego nawilżającego? Tyle że Cetaphil bije mi wszystko na głowę, również kosmetyki z wyższej półki (Clinique i Lancome). Nie używam żadnych kosmetyków drogeryjnych, nie myję twarzy wodą. W lato staram się używać kremów z filtrem 50+, których nie cierpię, ale wiem, że muszę. Mimo długotrwałego stosowania delikatnych i mocniejszych kwasów i kremów z wit. C, nie nabawiłam się przebarwień, więc ochrona zadziałała. W przeszłości używałam Skinorenu, Cleanance K, Effaclar K i jedną tubkę Isis Pharma Glyco-A 12%, Aquaprecis maseczki nawilżającej Uriage, Cetaphil MD (za słabo nawilżał szyję), Cetaphil DA (super), Cetaphil DS (super), maseczki drożdżowej Bandi (była ok na początku), Hydrabio krem nawilżający wersja lekka (dla mnie do bani), Hydrabio tonik (super, ale przeszłam na Sensitię), Auriga maseczka oczyczająca (taka se), Auriga Flavo C 8 proc. (super na początek), 15 proc. (ok, ale skóra dziwnie reagowała) i SVR Hydracid C20 (rewelacja, ale już na wyższe stężenia wit. C chyba mnie nie stać). Skóra z mieszanej zmieniła mi się przez 3 lata, czyli okres używania ww, na raczej normalną. Nie mam problemu ze skórkami, ani ściągniętą skórą (częsty problem, zanim zaczęłam stosować dermokosmetyki). Zależy mi na zwężeniu porów, eliminacji zaskórników. Coś byś zmieniła, coś dodała/odjęła? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 22.02.14, 14:36 mietowe_loczki napisała: > Czyli Bioderma raczej nie? Pytam, bo akurat robię zakupy w aptece int i z tego, > co wymieniłaś, jest tylko Skinoren (używałam kiedyś, ale nie pamiętam, ile tub > ek). Lepszej jakości jest Skinoren niż Bioderma. > A jak być skomentowała taki program pielęgnacyjny? > Oczyszczanie micelarny Sensibio, tonik Sensitia, jeśli używasz micelarny to nie ma potrzeby stosować toniku, poza tym Iwostin jest słaby > na dzień Matriciane Serum i Ma > triciane Multidefence, Odpada. Słaby. Co chcesz uzyskać, że to tu umieściłaś? >makijaż Aquaprecis Uriage z factorem 30, wymieszany z po > dkładem Lancome z factorem 15 Ten filtr nie ma dobrych faktorów. Podkład filtrów tym bardziej niewiele. > puder, ok > na wieczór zmywanie tym, co wyżej ok > Atode > rm Nutritive Biodermy na przemian z Effaclar Duo. Z tym co wymieniłaś wcześniej, nie ma sensu używać Atoderm, bo zapycha pory. Chcesz nawilżać, czy co robić? > 2x w tygodniu maseczka Avene > Cleanance, ok > a ostatnio peeling Uriage (dobry jest), plus Iwostin Sensitia masecz > ka nawilżająca. maseczka zapycha pory, jest słabej jakości - co chcesz nią uzyskać? Jeśli stosujesz środki złuszczające chemicznie, nie ma potrzeby używania peelingu. > Atoderm Nutritive stosuję na zimę zamiast Cetaphilu (różnych wersji), bo chciał > am sobie od niego zrobić przerwę. Wrócę do niego za 2,5 tubki. Ale też nie wiem > , może wymienić na coś innego nawilżającego? Tyle że Cetaphil bije mi wszystko > na głowę, również kosmetyki z wyższej półki (Clinique i Lancome). Po co przede wszystkim chcesz to stosować? Effaclar Duo tak Ciebie wysusza? > Nie używam żadnych kosmetyków drogeryjnych, nie myję twarzy wodą. W lato staram > się używać kremów z filtrem 50+, których nie cierpię, ale wiem, że muszę. Mimo > długotrwałego stosowania delikatnych i mocniejszych kwasów i kremów z wit. C, > nie nabawiłam się przebarwień, więc ochrona zadziałała. Ok. > W przeszłości używałam Skinorenu, Cleanance K, Effaclar K i jedną tubkę Isis Ph > arma Glyco-A 12%, Aquaprecis maseczki nawilżającej Uriage, Cetaphil MD (za słab > o nawilżał szyję), Cetaphil DA (super), Cetaphil DS (super), maseczki drożdżowe > j Bandi (była ok na początku), Hydrabio krem nawilżający wersja lekka (dla mnie > do bani), Hydrabio tonik (super, ale przeszłam na Sensitię), Auriga maseczka o > czyczająca (taka se), Auriga Flavo C 8 proc. (super na początek), 15 proc. (ok, > ale skóra dziwnie reagowała) i SVR Hydracid C20 (rewelacja, ale już na wyższe > stężenia wit. C chyba mnie nie stać). Są inne postacie witaminy C warte uwagi, i w ogóle różne inne fajne produkty, niekoniecznie za 200zł :). > Skóra z mieszanej zmieniła mi się przez 3 lata, czyli okres używania ww, na rac > zej normalną. Nie mam problemu ze skórkami, ani ściągniętą skórą (częsty proble > m, zanim zaczęłam stosować dermokosmetyki). Zależy mi na zwężeniu porów, elimin > acji zaskórników. Coś byś zmieniła, coś dodała/odjęła? Wszystko bym raczej zmieniła, prócz płynu micelarnego Bioderma Sensibio :). Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 22.02.14, 14:56 Jeżeli tonik Sensitia nie, to jaki? Sensibio odpada, bo za drogi. Matriciane - szukałam odmiany na dzień na czas przerwy od używania Cetaphilu. Chcę nawilżenia i ewentualnemu zapobieżeniu powstawania zmarszczek (mam kilka mimicznych). Atoderm - nawilżyć i odżywić, w zastępstwie za Cetaphil. Nie zapycha - może jedynie na nosie, ale też bez dramatu. Chciałam coś bardziej treściwego na zimę, bo myślałam, że będzie taka, jak zwykle. Sensitia - maseczka do nawilżenia, bo nie znalazłam niczego lepszego. A co byś mi konkretnie poleciła zamiast tego, co wyżej? I jaką formę witaminy C? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 27.02.14, 10:17 Pozwalam sobie ponowić prośbę o odpowiedź =) Chciałabym też zapytać, czy którakolwiek z tych maseczek jest warta uwagi - Nuxe Creme Fraiche de Beaute maseczka nawilżająca, Nuxe Frais Hydratant maseczka nawilżająco-odświeżająca, Galenic Aquapulpe maseczka błyskawicznie nawilżająca i Bioderma Hydrabio maseczka nawilżająca. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 27.02.14, 15:54 mietowe_loczki napisała: > Pozwalam sobie ponowić prośbę o odpowiedź =) Chciałabym też zapytać, czy którak > olwiek z tych maseczek jest warta uwagi - Nuxe Creme Fraiche de Beaute maseczka > nawilżająca, Nuxe Frais Hydratant maseczka nawilżająco-odświeżająca, Galenic A > quapulpe maseczka błyskawicznie nawilżająca i Bioderma Hydrabio maseczka nawilż > ająca. Dziękuję. Wymienione maski nie są warte uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 27.02.14, 21:24 mietowe_loczki napisała: > Pozwalam sobie ponowić prośbę o odpowiedź =) Chciałabym też zapytać, czy którak > olwiek z tych maseczek jest warta uwagi - Nuxe Creme Fraiche de Beaute maseczka > nawilżająca, Nuxe Frais Hydratant maseczka nawilżająco-odświeżająca, Galenic A > quapulpe maseczka błyskawicznie nawilżająca i Bioderma Hydrabio maseczka nawilż > ająca. Dziękuję. Rano: 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio 2. Serum Ferulac Sesderma 30ml/176zł 3. Laser Block spf 50+ 150zł/50ml 4. Podkład dowolny + dowolny puder Wieczorem: 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio 2. Sebovalis żel do twarzy Sesderma 2x w tygodniu maseczka Avene Cleanance * nie ma potrzeby stosowania peelingu lub dowolny Nie ma potrzeby stosowania niczego poza tym, to jest wyczerpujące. Musisz mieć opracowany plan działania, bo bez niego nie osiągniesz nic. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Czy Bioderma ma jakiś odpowiednik 27.02.14, 15:56 mietowe_loczki napisała: > Jeżeli tonik Sensitia nie, to jaki? Sensibio odpada, bo za drogi. Tonik nie myje twarzy, więc wystarczy tylko płyn micelarny. Najlepiej Sensibio Bioderma. > Matriciane - szukałam odmiany na dzień na czas przerwy od używania Cetaphilu. C > hcę nawilżenia i ewentualnemu zapobieżeniu powstawania zmarszczek (mam kilka mi > micznych). Na dzień produkt wart uwagi to anstyoksydant + krem z filtrem, najlepiej spf 50+ > Atoderm - nawilżyć i odżywić, w zastępstwie za Cetaphil. Nie zapycha - może jed > ynie na nosie, ale też bez dramatu. Chciałam coś bardziej treściwego na zimę, b > o myślałam, że będzie taka, jak zwykle. Lepszy będzie np. Iwostin Rehydrin > Sensitia - maseczka do nawilżenia, bo nie znalazłam niczego lepszego. Przy skórze skłonnej do wyprysków i zapychania, nie jest wskazana. > A co byś mi konkretnie poleciła zamiast tego, co wyżej? I jaką formę witaminy C > ? Cd. nastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
siakowa08 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 04.03.14, 10:31 Witam. Mam prośbę o rozkręcenie mojej pielegnacji. 30 lat. Cera mieszana, tlusta T, przed okresem wypryski, zaskórniki strefa T. Nic nie uczula, kwasy dobrze tolerowane bez podraznień, oczy bez podraznień. Skóra cieńka pod oczami, cieniutkie niteczki zmarszczek. zaczynałam od kwasów natinuel krem delis pha-aha 10% rano i wieczrem-lekkie łuszczenie, po jednym opakowaniu przeszłam na natinuel krem rejuven aha 12% i ten stosuje tylko wieczorem bo rano i wieczorem juz za bardzo mnie naciaga i czuje dyskomfort. Pielegnacja: Rano: płyn micelarny sebium bioderma krem flavo c auriga + serum flavo c auriga na okolice oczu filtr podklad wieczów demakijaż płyn micelarny sebium bioderma krem natunuel rejuven aha 12 % i pod oczy też Pytanie czy dalej zwiekszac kwasy ale w czerwcu jade do ciepłych krajów i boje sie kwasów. Poza tym latem chciałm przejsc sobie na ewentualnie pha migdalowy dla podtrzymania i znowu na jesien zaczac mocneijszymi. Jak tutaj dojśc do mocnych kwasów chyba bez przerwy na lato. albo lekkimi cały rok a wspomagac się zabiegami u kosmetyczki? nie mam pomysłu. i co pod oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.sweet Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 07.03.14, 15:26 issey_miyake napisała: > Zanim napiszesz - odpowiedz na pytania: > > - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pr > acy? tryb pracy.... siedzący raczej, przed komputerem kilka godzin, z używek kawa 2-3 dziennie > - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś > leki/suplementy? > nie choruje, antykoncepcja hormonalna > - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na c > omiesięczną kurację? > kilkaset złotych > - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? moja cera jest mieszana, wrażliwe okolice oczu, wiek 33 lata, główny problem cienie pod oczami i przebarwienia od słońca i hormonalne na przebarwienia używałam zelu Neostraty, potem serum Shiseido anti spot i ono najbardziej pomogło ale nadal są do mycia używam Avene Tolerance extreme zamiennie z LRP Effaclar duo i mydło Aleppo MIxa woda kojąca Uriage woda termalna serum EL night repair, i shiseido anti spot pod oczy na dzień vichy liftactiv serum oczy i rzęsy, SVR topialyse na powieki, mam jeszcze Bioderme sensibio, na noc Vichy liftactiv retinol ha yeux od kilku tygodni twarz na dzień krem LRP redermic c i filtr 50 na noc redermic r trzy razy w tygodniu (od 2 tygodni) i na noc Bioderma sebium serum co drugą noc bardzo fajnie na mnie działa, wygładza buzie w międzyczasie LRP cicaplast łagodzi mi oczy i twarz wymiennie z avene cicalfate stosowałam jeszcze peeling migdałowy kwasem migdałowym Biocosmetics mandelic peel 40 ph1.9 zrobiłam nim serie 7 zabiegów dwa razy w tygodniu po 10 minut, rozjaśniło mi przebarwienia ale na czole taka pomarszczona skóra się zrobiła trochę wcześniej robiłam kwasy Clareny owocowe aha 35% rozjaśniło przebarwienia troche chciałabym uporządkować pielęgnację chciałabym dorzucić kwasy , nie wiem jakie, myślałam o Pharmaceris sebo almond pell 5 i 10 % albo avene triacneal pod oczami mam taką wiotką skórę do tego(kiedyś ją rozciągałam jak nakladalam korektor i trochę się opalałam również na solarium) chce zlikwidować cienie, rozjaśnić cere z przebarwień, zadziałać przeciwzmarszczkowo, wygładzić, oczyścić, rozpromienić by wyglądała zdrowo i gładko potrzebuje pomocy w kwasach > - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, > korzystasz? > kiedyś oczyszczanie u kosmetyczki > - Zdjęcia obszarów skóry na których jest problem - mile widziane (we wiadomośc > iach e-mailowych). > > > Staraj się wszystko opisać szczegółowo, każda informacja ma znaczenie. > > Precyzowanie swoich wypowiedzi zaoszczędzi trochę czasu i będzie bardziej czyte > lne dla innych. > > Odpowiedz Link Zgłoś
armos Proszę o poradę odnośnie pielęgnacj ceru suchej 13.03.14, 07:02 Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Kawa, papiersy, praca w ruchu, dość stresująca. - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Nie choruję, żadnych leków czasem witaminy ale na dzień dzisiejszy niczego nie zażywam, - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Mam 26 lat Chciałabym nawilżyć skórę i zapobiegać powstawaniu zmarszczek, mam cerę wrażliwą, policzki zaczerwienione od zawsze, w zasadzie to mam cerę naczynkową, ciężko ją ukryć nawet pod podkładami, korektorami. bardzo suchą, nie łuszczy się ale często w ciągu dnia czuję ściągniecie, muszą ją często i dość solidnie nawilżać - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Twarz zawsze myję żelem do twarzy, np bebeauty z biedronki do cery suchej i wrażliwej , dobrze na mnie działał teraz stosuję żel z Green Pharmacy do cery wrażliwej, ten drugi powoduje u mnie sciągnięcie cery. Nie wyobrażam sobie nie umyć twarzy wodą chociaż wiem, że powinno się tego unikać. Stosuję też od czasu do czasu płyn micelarny ale też bebeauty z biedronki co sądzisz o nim? Stosuję kosmetyki drogeryjne teraz już wiem, że są do niczego jedyne dobre to Cetaphil MD, codziennie rano i wieczorem do tego kremy typu, Eveline argan oil, seria na dzień i na noc, olejek soraya(5drogocennych olejków), czasem na twarz oliwka babydrem fur mama z rossmana. Stosuję też maść Alamnan z witaminą A oraz Anantan dermoline krem lekki, co o nim sądzisz? Stosuję też drogeryjne maseczki typu, ziaja nawilżająca, regenerująca, maseczki z lirene czasem dermiki, pilling morelowy st ives raz w tygodniu, ostatnio też enzymatyczny z lirene kupiłam teraz żałuję bo to pewnie bubel. Mam skórę suchą więc bardzo skłonną do zmarszczek, w okolicach oczu już są niestety widoczne. - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Nie korzystam ani nie korzystałam z żadnych zabiegów. Na pielęgnacje cery mogłabym wydać 150-200 zł maksymalnie. Myślałam o Kremie z kwasami migdałowymi Bandi z racji mojej wrażliwej cery, nie wiem co z resztą, rozglądam się też za dobrym płynem micelarnym np SVR Provegol ale czy woda do mycia twarzy zupełnie odpada? Jeśli nie to jakiego płynu ewentualnie mogłabym używać? Proszę o poradę, Odpowiedz Link Zgłoś
armos Re: Proszę o poradę odnośnie pielęgnacj ceru such 19.03.14, 12:08 Czy taka pielęgnacja mojej cery będzie ok? Rano: Płyn micelarny Vichy,Purete Thermale, Soluzione Micellare 3 in 1 Cetaphil MD Vichy Capial Solei Matujący krem spf 50 Makijaż Po południu: Płyn micelarny ten co rano Cetaphil MD + Alantan Dermoline z wit A bądz lekki (bardzo mi służą te kremy Alantan) Wieczorem: Płyn micelarny Pharmaceris T, Sebo - Almond Peel 5% (2 razy w tygodniu) Jak nie nakładam kremu z kwasami to na noc Alantan + Cetaphil MD Odpowiedz Link Zgłoś
melisa_12345 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 07.08.14, 21:56 Bardzo proszę o poradę w sprawie pielęgnacji. Mam 26 lat, zaskórniki, cerę naczynkową, zmarszczki pod oczami i bruzdy nosowo-wargowe. Jako nastolatka nie miałam trądziku, po 20 roku życia zaczęła mi się poszerzać strefa T z zaskórnikami. Najpierw wągry miałam tylko na nosie, dolnej części czoła, bródce, teraz obejmują już połowę policzków, całe czoło, boki wokół bródki i zmierzają ku żuchwie, która na razie jest czysta. Chciałabym dowiedzieć się czym oczyszczać skórę i jakie kremy stosować na dzień i wieczorem. Myślałam o Retises. Czy warto inwestować w aparat do domowej sonoforezy z myślą o zapobieganiu starzeniu? - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Pracuję w biurze, jestem niestety mało aktywna. Alkohol może 2-3 razy do roku po szklance, nie palę, nie zażywam leków. Lubie słodycze i nabiał. Nie jem mięsa. Nie lubię się opalać, z racji mało aktywnego trybu życia nawet lato spędzam głownie w domu. - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Biorę żelazo w kapsułkach, bo mam hemoglobinę w dolnej granicy normy. Czy warto łykać Omega 3 albo jakieś olejki z wiesiołka na cerę? A może coś innego mogłaby Pani polecić? - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Mniej zaskórników, spłycone zmarszczki, zapobieganie starzeniu, szczególnie opadaniu policzków i pogłębianiu bruzdy nosowo-wargowej. Myślę, że mogę wydać na dobry krem do 200 zł. - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Długie lata stosowałam serie do cery tłustej np. Garnier, Pure Zone Loreal, Clean&Clear. Rzadko używałam kremów, bo wydawało mi się, że nawet te na trądzik mnie zapychają. Dopiero kiedy zobaczyłam zmarszczki postanowiłam się kremować i zrezygnować z agresywnych żeli do mycia z SLS. Rano myję twarz żelem aloesowym z Bielendy lub z Avy do trądzikowej, oba bez SLS. Nakładam matujący filtr z Avene Cleanance. Nie stosuję makijażu, boję się zapchania. Myślę jednak nad pudrem mineralnym, chyba nie będzie się kłócił z filtrem Avene? Mogłaby Pani doradzić jakąś markę? Wieczorem myję pastą Ziaji z liścmi manuka albo którymś z żeli wraz z elektryczną szczotką do twarzy. Czasem przemywam płynem micelarnym z Biedronki (całkiem dobry skład, tak sądzę, w odróżnieniu od innych toników nie ma PEGów ma kwas cytrynowy) albo Bioderma Sebio. Wiosną używałam Triacnealu, ale kwas glikolowy za bardzo podrażnia moja naczynkowa cerę. Teraz używam na zmianę 10% kremu z kwasem migdałowym z Pharmaceris i Lirene z TGF-beta. - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Byłam raz na oczyszczaniu z kawitacją i peelingiem migdałowym u kosmetyczki. Potem używałam kwasu migdałowego w domu, najpierw z Clareny, potem z Biochemii, po tym drugim zaskórniki zeszły razem z brązową, spaloną skórą. Potem wróciły. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa_12345 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 07.08.14, 22:03 No i zapomniałam dodać, że mam tez olbrzymi kłopot z podkrążonymi oczami, to chyba genetyczne, bo już od dziecka, niezależnie, czy sie wyśpię. Wraz z pogorszeniem cery po 20 zaczęły mi sie też przerzedzać włosy, przetuszczja się też duzo bardziej niz kiedy byłam nastolatką. Kiedyś mysłam je co 3-4 dni i wyglądały OK, teraz nawet codziennie, bo inaczej wydzielająniemiły zapaszek, nie mówiąc już o wyglądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake melisa_12345 - nt. 25.08.14, 12:35 melisa_12345 napisał(a): > Mam 26 lat, zaskórniki, cerę naczynkową, zmarszczki pod oczami i bruzdy nosowo- > wargowe. > Jako nastolatka nie miałam trądziku, po 20 roku życia zaczęła mi się poszerzać > strefa T z zaskórnikami. Najpierw wągry miałam tylko na nosie, dolnej części cz > oła, bródce, teraz obejmują już połowę policzków, całe czoło, boki wokół bródki > i zmierzają ku żuchwie, która na razie jest czysta. > > Chciałabym dowiedzieć się czym oczyszczać skórę i jakie kremy stosować na dz > ień i wieczorem. Myślałam o Retises. Czy warto inwestować w aparat do domowej s > onoforezy z myślą o zapobieganiu starzeniu? Sonoforeza nie przyniesie większych efektów, więc moim zdaniem nie ma sensu jej kupować. > Pracuję w biurze, jestem niestety mało aktywna. Alkohol może 2-3 razy do roku p > o szklance, nie palę, nie zażywam leków. Lubie słodycze i nabiał. Nie jem mięsa > . Nie lubię się opalać, z racji mało aktywnego trybu życia nawet lato spędzam g > łownie w domu. Ok. > - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jaki > eś leki/suplementy? > > Biorę żelazo w kapsułkach, bo mam hemoglobinę w dolnej granicy normy. Czy wa > rto łykać Omega 3 albo jakieś olejki z wiesiołka na cerę? A może coś innego mog > łaby Pani polecić? Omega 3 i wiesiołek z cerą mają niewiele wspólnego. Większe znaczenie ma stosowanie odpowiedniej pielęgnacji na skórę i odpowiedni tryb życia i żywienia, ale o tym niżej. > - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy n > a comiesięczną kurację? 1 > Mniej zaskórników, spłycone zmarszczki, zapobieganie starzeniu, szczególnie opa > daniu policzków i pogłębianiu bruzdy nosowo-wargowej. Myślę, że mogę wydać na d > obry krem do 200 zł. Cała pielęgnacja nie składa się z jednego kremu, trzeba zwykle zakupić odpowiedni produkt do mycia skóry, kremy zwykle 2-3, maseczka wskazana, tych produktów się robi więcej, dlatego pytam o budżet na całą pielęgnację z racji tego, że jeśli to będzie tylko 200zł, to nie wybierzemy kremu który kosztuje 150zł, bo nie będzie na pozostałe produkty, które są równie bardzo ważne. > Rano myję twarz żelem aloesowym z Bielendy lub z Avy do trądzikowej, oba bez SL > S. Nakładam matujący filtr z Avene Cleanance. Nie stosuję makijażu, boję się za > pchania. Myślę jednak nad pudrem mineralnym, chyba nie będzie się kłócił z > filtrem Avene? Mogłaby Pani doradzić jakąś markę? Ciężko jest wyeliminować całkowicie efekt zapychania, jeśli wszystko powoduje zapychanie to znaczy, że jest to trądzik zaskórnikowy i trzeba go leczyć. Zwykły defekt kosmetyczny, gdy pojawiają się czarne kropki na skórze, które ma 95% społeczeństwa, nie reagują w taki sposób na wszystko. W trakcie leczenia zaskórnikowego trądziku możesz mieć wrażenie, że wszystko Ciebie zapycha, ale jest to efekt przejściowy. Leczenie jest po to, by zaskórniki wyeliminować do minimum. > Wieczorem myję pastą Ziaji z liścmi manuka albo którymś z żeli wraz z elektrycz > ną szczotką do twarzy. Czasem przemywam płynem micelarnym z Biedronki (całkiem > dobry skład, tak sądzę, w odróżnieniu od innych toników nie ma PEGów ma kwas cy > trynowy) albo Bioderma Sebio. Wiosną używałam Triacnealu, ale kwas glikolowy za > bardzo podrażnia moja naczynkowa cerę. Teraz używam na zmianę 10% kremu z kwas > em migdałowym z Pharmaceris i Lirene z TGF-beta. Szczotka elektroniczna nie przyniesie żadnych efektów, na dłuższą metę. Jeśli Triacneal Ciebie podrażnia, to na początku może być ciężko, wszystkie środki do leczenia skóry trądzikowej są złuszczające, więc mogą podrażniać. Najlepiej byś nie eksperymentowała ze skórą i po zaleceniu przeze mnie pielęgnacji, odezwała się, jak te produkty będą się kończyć, by być pod ścisłą kontrolą. > Byłam raz na oczyszczaniu z kawitacją i peelingiem migdałowym u kosmetyczki. Po > tem używałam kwasu migdałowego w domu, najpierw z Clareny, potem z Biochemii, p > o tym drugim zaskórniki zeszły razem z brązową, spaloną skórą. Potem wróciły. Proces leczenia trwa zwykle ok. 1-1,5 roku, terapia podtrzymująca te efekty jest bardzo ważna i musi trwać dwa razy dłużej. Nie można sobie ot tak odpuścić jak przyjdą efekty, bo one zawsze wrócą - zaskórniki. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Konsultacja 25.09.14, 11:43 Chcialabym poznac opinie dotyczaca mezoterapii iglowej preparaten Filorga NCTF 134 HA. Ze wzgledu na dosc wysoko cene, chcialabym wiedziec, czy ten koktajl jest wart swej ceny. Gabinet poleca zakupienie pakietu 5 zabiegow. Gabinet poleca rowniez peeling chemiczny/glikolowy Filorgi 20%, 50% i 70%. Czy jest to dobry produkt? Mam alternatywe- moge wybrac zabieg preparatem Enerpeel. Co lepsze Filorga glikolowy czy Enerpeel np glikolowy? Chodzi mi o zabiego podtrzymujacy dobra kondycje skory. Dziekuje za konsultacje. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Konsultacja 27.09.14, 19:40 vanilla5555 napisała: > Chcialabym poznac opinie dotyczaca mezoterapii iglowej preparaten Filorga NCTF > 134 HA. Ze wzgledu na dosc wysoko cene, chcialabym wiedziec, czy ten koktajl je > st wart swej ceny. Gabinet poleca zakupienie pakietu 5 zabiegow. Gabinet poleca > rowniez peeling chemiczny/glikolowy Filorgi 20%, 50% i 70%. Czy jest to dobry > produkt? Mam alternatywe- moge wybrac zabieg preparatem Enerpeel. Co lepsze Fil > orga glikolowy czy Enerpeel np glikolowy? Z peelingów chemiczny - zdecydowanie lepszy jest Enerpeel - to wyrób medyczny. Mezoterapia ile kosztuje? Warto wykonywać ja dwa razy do roku, ale warto wiedzieć też jakich firm wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Re: Konsultacja 28.09.14, 00:08 Ok, to wybiore Enerpeel. mezoterapia? Tak jak napisalam jest to preparat Filorgi NCTF 134HA. Jak mozna wyczynach w instrukcje witamina, peptyddy kwas HIA. Chce tylko wiedziec, czy preparat jest dobry w ocenie specialistki. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Konsultacja 01.10.14, 10:23 vanilla5555 napisała: > Ok, to wybiore Enerpeel. mezoterapia? Tak jak napisalam jest to preparat Filorg > i NCTF 134HA. Jak mozna wyczynach w instrukcje witamina, peptyddy kwas HIA. Chc > e tylko wiedziec, czy preparat jest dobry w ocenie specialistki. Wiem wiem, chciałam tylko wiedzieć jaka cena. Warta uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Re: Konsultacja 01.10.14, 10:35 Mieszkam za granica, wiec cena ma sie nijak do polskich cen. Ale nawet tutaj jest dosc wysoka, mimo to zastanawiam sie nad ta mezoterapia, bo sklad jest imponujacy. Mam jeszcze do wyboru mezoterapie restylanem/ skinboosters taka rewitalizujaca bez jakichkolwiek "wsadow" witaminowych czy peptydowych. Tutaj tez cena jest nie od parady. I mam dylemat: Filorga czy Restylan. Jak na moj wiek skore mam bardzo dobra, elastyczna, bez zmarszczek. Chodzi mi tylko o podtrzymanie witalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Konsultacja 01.10.14, 19:54 vanilla5555 napisała: > Mieszkam za granica, wiec cena ma sie nijak do polskich cen. Ale nawet tutaj je > st dosc wysoka, mimo to zastanawiam sie nad ta mezoterapia, bo sklad jest impon > ujacy. Mam jeszcze do wyboru mezoterapie restylanem/ skinboosters taka rewitali > zujaca bez jakichkolwiek "wsadow" witaminowych czy peptydowych. Tutaj tez cena > jest nie od parady. I mam dylemat: Filorga czy Restylan. Jak na moj wiek skore > mam bardzo dobra, elastyczna, bez zmarszczek. Chodzi mi tylko o podtrzymanie wi > talnosci. Rozumiem. Zdecydowanie Restylane. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Re: Konsultacja 02.10.14, 09:25 Ok, no to mam plan na jesien i zime. Najpierw jeden zabieg radiofalami typ Focus, ktory robie raz na rok, pozniej Enerpeel ( ile razy, to sie zobaczy) a na zakonczenie Restylan skinboosters ( trzy zabiegi po 2 mililitry). W miedzyczasie dermaroller, kremy Neostraty, Mene&Moy i Filorga i kapsle Arden i Waledy, no moze jakas oliwka od czsu do czasu i retinol Retises 1%. Jako ze mam skore naprawde dobra jak na moj wiek,to wszystkie zabiegi koncentruja sie na podtrzymaniu, rewitalizowaniu i praca nad odnawianiem naskorka. Mysle, ze moj plan jest dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Konsultacja 02.10.14, 13:27 vanilla5555 napisała: > Ok, no to mam plan na jesien i zime. Najpierw jeden zabieg radiofalami typ Focu > s, ktory robie raz na rok, pozniej Enerpeel ( ile razy, to sie zobaczy) a na za > konczenie Restylan skinboosters ( trzy zabiegi po 2 mililitry). W miedzyczasie > dermaroller, kremy Neostraty, Mene&Moy i Filorga i kapsle Arden i Waledy, no m > oze jakas oliwka od czsu do czasu i retinol Retises 1%. > Jako ze mam skore naprawde dobra jak na moj wiek,to wszystkie zabiegi koncentru > ja sie na podtrzymaniu, rewitalizowaniu i praca nad odnawianiem naskorka. Mysle > , ze moj plan jest dobry? Ile masz lat i od kiedy robisz coś ze skórą w takim zaawansowanym stopniu? Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Re: Konsultacja 04.10.14, 07:12 Ile mam lat? Blizej mi emerytury niz matury;-). Czy moje zabiegi kosmetycznych sa zaawansowane? Nie, raczej nie. Ide malymi kroczkami, bez jakichs wielkich zrywow. Najwazniejsze, ze to, co uznajemy sie za podstawe w zdrowym zyciu bylo mi gwiazda przewodnia: zadnych nalogow, sen, odzywianie. Niezle geny dala sama natura no i rodzice:-). Majac lat tyle ile mam wygladem na 15 mniej. Wedlug mnie, wedlug innych -20:-). Zmarszczek zero. Naprawde zero. Wspomagacza typu botox nie uzywam. Ale co i jak w prywatnej kosmetyce, to juz inna opowiesc. Odpowiedz Link Zgłoś
luke_i_m_your_father Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 17.10.14, 15:25 Witam, Issey, bardzo proszę Cię o poradę. 1. Prowadzę aktywny tryb życia, choć nie pracuję, ale jestem mamą i spędzam dużo czasu na zewnątrz. Nie palę, nie piję alkoholu, piję dwie kawy dziennie, oprócz tego dużo wody mineralnej i rooibos. 2. Aktualnie nic mi nie dolega, choć wcześniej trochę szalały mi hormony i utrudniały zajście w ciążę. W okresie jesienno-zimowym piję tran, codziennie spożywam też olej lniany i spirulinę. 3. Kiedyś stosowałam bogatą pielęgnację (Locacid, Flavo-C, płyn miceralny Bioderma, filtry, itp.), aktualnie...myję twarz płynem do higieny intymnej, przecieram tonikiem i nakładam szybki makijaż. 4. Nie korzystałam z żadnych zabiegów. 5. Cerę mam normalną, lekko naczynkową (lekko zaróżowione policzki), bez problemów w postaci wyprysków, zaskórników, rozszerzonych porów. Trochę mnie to rozleniwiło i pewnie dlatego nie miałam motywacji do wklepywania kremów/odwiedzania kosmetyczki i ostatnio zauważyłam pierwsze zmarszczki mimiczne na czole (mam bardzo rozbudowaną mimikę twarzy) i chciałabym powstrzymać ten proces. Mam 30 lat. Środki mam właściwie nieograniczone, ale nie lubię przepłacać - lubię dobrą jakość w rozsądnej cenie. Jakie zabiegi i kosmetyki byś mi poleciła, aby zatrzymać upływający czas? Czy mogłabym mieszać kwasy/retinoidy np. z olejkiem arganowym? Co sądzisz o derma-roller? A może powinnam wypełnić zmarszczki kwasem hialuronowym? Jestem zdesperowana i gotowa na wszystko. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ulagra63 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 20.10.14, 19:41 issey_miyake ? 09.10.14, 22:03 Odpowiedz marghot napisała: > Poradźcie, proszę czym kierować się wybierając steżenie kw. hialuronowego. > Mam do wyboru: > - 1% roztwór kwasu hialuronowego wielkocząsteczkowego (HMW) > - 3% roztwór kwasu w formie żelu HMW + LMW + ULMW > > Głównie zależy mi na silnym nawilżeniu oraz przy okazji zawalczeniu z bruzdą u > nasady nosa. Moim zdaniem żaden tego nie uczyni Czy żaden kwas hialuronowy nie nawilży? Czy wobec tego warto używać? Jakie są tak naprawdę jego właściwości? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake kwas hialuronowy - ulagra63 - nt. 04.11.14, 00:00 ulagra63 napisała: > issey_miyake ? 09.10.14, 22:03 > Odpowiedz > marghot napisała: > > > Poradźcie, proszę czym kierować się wybierając steżenie kw. hialuronowego > . > > Mam do wyboru: > > - 1% roztwór kwasu hialuronowego wielkocząsteczkowego (HMW) > > - 3% roztwór kwasu w formie żelu HMW + LMW + ULMW > > > > Głównie zależy mi na silnym nawilżeniu oraz przy okazji zawalczeniu z bru > zdą u > > nasady nosa. > > Moim zdaniem żaden tego nie uczyni > > Czy żaden kwas hialuronowy nie nawilży? Czy wobec tego warto używać? Jakie są t > ak naprawdę jego właściwości? Kwas hialuronowy podawany w takich produktach pod taką postacią, gdzie kluczowym aktywnym składnikiem jest tylko on, tylko nawilża. Nie działa w żaden inny sposób, jak to zapewniają reklamy. Dlatego warto go stosować tylko wtedy gdy odpowiada Tobie konsystencja i cena produktu. Zawsze warto szukać składnika "sodium hyaluronate" w połaczeniu z peptydami, ekstraktami z roślin, olejami, adenozyną, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 06.11.14, 16:42 issey, wysłałaś mi kiedyś maila z adresem strony , nie pamiętam ale chyba sklep kosmetyczny. Ja tą wiadomość usunęłam omyłkowo, mogłabyś podać ten adres ? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 08.11.14, 18:24 olewka100procent napisała: > issey, wysłałaś mi kiedyś maila z adresem strony , nie pamiętam ale chyba sklep > kosmetyczny. Ja tą wiadomość usunęłam omyłkowo, mogłabyś podać ten adres ? Co potrzebujesz kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 16.11.14, 15:19 chciałam zajrzeć co tam ciekawego jest. Na razie jestem w ciąży i nie używam zbyt wielu kosmetyków, ale później jakaś kuracja anty trądzikowa się przyda. Od lat walczę z trądzikiem hormonalnym ale teraz w ciąży mam gładziutką cerę. To był chyba twój sklep, albo sklep w którym udzielasz porad ? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 16.11.14, 20:13 olewka100procent napisała: > chciałam zajrzeć co tam ciekawego jest. Na razie jestem w ciąży i nie używam zb > yt wielu kosmetyków, ale później jakaś kuracja anty trądzikowa się przyda. Od l > at walczę z trądzikiem hormonalnym ale teraz w ciąży mam gładziutką cerę. To by > ł chyba twój sklep, albo sklep w którym udzielasz porad ? Sklep otworzyłam w końcu 17.10 tego roku, taki prawdziwy :), ale będzie przechodził jeszcze remont, więc na razie jest jaki jest :). szukaj na kosmetologonline.pl w dziale sklep. Trądzik hormonalny to trudna para kaloszy. Jeśli w ciąży skóra jest idealna, to znaczy, że na pewno sprawę zdziałały hormony. Zastanów się czy jak problem wróci nie udać się do endokrynologa. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 bogaty krem pod oczy dla kobiety 40+ 28.11.14, 17:10 Issey- doradź mi w kwestii kremu pod oczy. Od kilku m-cy zupełnie nie mogę dobrać sobie kremu, próbowałam już wielu i w efekcie wracam do wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25253 w jego składzie chyba nie ma nic rewelacyjnego ( jak myślisz) ale ma genialną jak dla mnie konsystencje ,masłowatą ,czuć że jest pod okiem ,nic nie piecze i się nie ściąga. Szukam kremu który nawilży,odżywi , po prostu ,,odmłodzi,,trochę skórę pod oczami,kremu który się czuje że jest może być tłusty na noc. Moim problemem są też podpuchnięcia i cienie i wrażliwe oczy. Z tego co zauważyłam nie specjalnie reaguje na retinol , skóra mnie piecze .... cenowo mogą być dwa warianty,krem dobry do 100 zł i dobry do 200 zł. Będę bardzo wdzięczna za polecenie czegoś. Stosowałam już diory ,chanele, clinque, estee lauder ,vichy, bandi, clarena i naprawdę albo mnie skóra szczypie albo po 10 minutach mam już skórę ściągnietą i nie czuje że coś smarowałam. Będę wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: bogaty krem pod oczy dla kobiety 40+ 13.01.15, 22:58 aba1122 napisała: > wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25253 > w jego składzie chyba nie ma nic rewelacyjnego ( jak myślisz) Większość produktów na rynku, składem nie powala, ale właśnie konsystencja, zapach, wchłanialność - mają duże znaczenie. > ale ma genialną j > ak dla mnie konsystencje ,masłowatą ,czuć że jest pod okiem ,nic nie piecze i s > ię nie ściąga. Szukam kremu który nawilży,odżywi , po prostu ,,odmłodzi,,trochę > skórę pod oczami,kremu który się czuje że jest może być tłusty na noc. Moim pr > oblemem są też podpuchnięcia i cienie i wrażliwe oczy. > Z tego co zauważyłam nie specjalnie reaguje na retinol , skóra mnie piecze .... No właśnie dobrym dodatkiem do tego kremu byłby złuszczający z kwasami lub retinolem - typowo pod oczy. Jakie produkty stosowałaś z retinolem i które Ciebie podrażniły? Czy pieczenie pojawiło się od razu po nałożeniu czy np. rano? > cenowo mogą być dwa warianty,krem dobry do 100 zł i dobry do 200 zł. Będę bardz > o wdzięczna za polecenie czegoś. Stosowałam już diory ,chanele, clinque, estee > lauder ,vichy, bandi, clarena i naprawdę albo mnie skóra szczypie albo po 10 mi > nutach mam już skórę ściągnietą i nie czuje że coś smarowałam. > Będę wdzięczna za pomoc. Odżywczo, odmładzająco, przeciwobrzękowo, ujędrniająco najlepiej działają produkty ze środkami złuszczającymi + mega składnikami aktywnymi. Z tymże nie zawsze da się połączyć mega super konsystencję i wow efekt odczuwalny po nałożeniu z efektami na miarę dłuższą. Zawsze zalecam skupić się na efektach w perspektywie czasu, czyli co chcemy osiągnąć. Fakt, że np. krem z kwasami pod oczy będzie sprawiał wrażenie, że masz skórę ściągniętą jest plusem w jego działaniu. Najważniejsze jest to, by po nałożeniu takiego produktu nie wystąpiło pieczenie, ból, zaczerwienienie, a cała reszta doznań - jest mniej ważna :). Dlatego musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, czy chcesz efektów trwałych, czy raczej na dzisiaj i teraz :). Polecam te pierwsze :). Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: bogaty krem pod oczy dla kobiety 40+ 14.01.15, 17:15 dzieki za odpowiedz. Poczytałam trochę w necie + twojego bloga i zdecydowałam się na takie kremy na początek, napisz mi czy tak będzie ok bo faktycznie muszę podziałać ,,przyszłościowo,,i poczekać na efekty. Krem pod oczy zacznę stosować na razie raz w tygodniu potem dwa i stopniowo go wprowadzę codziennie na noc. Daj mi proszę znać czy taki zestaw kremów będzie ok: rano: Sesderma C-Vit Radiance + MD Ceuticals Phytic antiox eyekrem wieczorem : Sesderma Resveraderm Antiox krem przeciwstarzeniowy + zamiennie z tym kremem w/w pod oczy krem Sesderma Resites 0,05 eye krem. Najbardziej zależy mi na zmniejszeniu cieni,opuchnięć i zmarszczek pod oczami oraz ogólnie na liftingu twarzy + jej rozświetleniu. Mam jeszcze pytanie ,jaki zabieg gabinetowy polecasz dla mnie na okolice oczu i twarz ogólnie tak do 250 zł , żeby po zimie zadziałać też tak odświeżająco..mam 40 lat? Bardzo Ci dziekuję za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: bogaty krem pod oczy dla kobiety 40+ 15.01.15, 15:16 aba1122 napisała: > dzieki za odpowiedz. Poczytałam trochę w necie + twojego bloga i zdecydowałam s > ię na takie kremy na początek, napisz mi czy tak będzie ok bo faktycznie muszę > podziałać ,,przyszłościowo,,i poczekać na efekty. Krem pod oczy zacznę stosowa > ć na razie raz w tygodniu potem dwa i stopniowo go wprowadzę codziennie na noc. > Daj mi proszę znać czy taki zestaw kremów będzie ok: > rano: Sesderma C-Vit Radiance + MD Ceuticals Phytic antiox eyekrem > wieczorem : Sesderma Resveraderm Antiox krem przeciwstarzeniowy + zamiennie z > tym kremem w/w pod oczy krem Sesderma Resites 0,05 eye krem. > Najbardziej zależy mi na zmniejszeniu cieni,opuchnięć i zmarszczek pod oczami o > raz ogólnie na liftingu twarzy + jej rozświetleniu. > Mam jeszcze pytanie ,jaki zabieg gabinetowy polecasz dla mnie na okolice oczu i > twarz ogólnie tak do 250 zł , żeby po zimie zadziałać też tak odświeżająco..ma > m 40 lat? > Bardzo Ci dziekuję za odpowiedz. Gdybyś w przyszłości chciała zapytać, wpisz się w komentarz którykolwiek na blogu. Tam odpowiedzi mam od razu widoczne :). Rozumiem, że chcesz te kremy stosować również na skórę twarzy. Jeśli tak - to na noc, MUSI być coś z kwasami lub retinolem w składzie, np. na początek Krem złuszczający z retinolem 0,25% na noc 30ml Retises Sesderma (możesz również na początek wprowadzić go raz w tygodniu, a w pozostałe dni na noc Resveraderm krem lub C-vit Radiance - jeśli możesz pozwolić sobie na trzy kremy do twarzy to zawsze warto, bo to większa bomba witaminowa dla skóry, ale możesz też spokojnie używać na dzień i na noc (tu z Retises 0,25%) C-vit Radiance. Na początek pod oczy, proponuję Retises Eye Sesderma, a jeśli całe opakowanie będziesz dobrze tolerować, to możesz po całym zużytym opakowaniu, czyli ok. 2-4 miesiącach spróbować ten sam retinol, który używasz do twarzy - pod oczy, ale wcześniej to może być ryzykowne. Złuszczanie złuszczanie złuszczanie - to najlepsze co można dać skórze. Jeśli chcesz w gabinecie delikatne złuszczanie to Ferulac Peel, jeśli trochę mocniejsze to Retises CT, a jeśli mega mocne to płyn Jessnera. To każdej opcji - warto stosowac 7-30 dni przed zabiegiem np. Retises 0,25% czyli krem z retinolem, dzięki temu będziesz miała większe bezpieczeństwo zabiegu i lepsze efekty. Zabieg pod oczy - wart uwagi jest Enerpeel EL, ale jeden zabieg to za mało. Jeśli nie chcesz wydawać ok. 1000zł na ostrzyknięcie tej okolicy kwasem hialuronowy, a jest to bardzo warte uwagi, to zabieg Enerpeel EL zrobiłabym, ale po ok. 6-12 miesiącach stosowania środków złuszczających w domu na okolicę oczu. Im mocniejszy zabieg, tym lepsze i szybsze efekty. Polecam mocne zabiegi złuszczające, ale trzeba mądrze zbudować i zaplanować działanie, bo pielęgnacja domowa to 70% sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: bogaty krem pod oczy dla kobiety 40+ 16.01.15, 11:35 Bardzo ,bardzo dziękuję Ci za poradę. Zaraz po pierwszym poczynię zakupy i będę w kontakcie na Twoim blogu. Jeszcze raz wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: bogaty krem pod oczy dla kobiety 40+ 17.01.15, 22:09 aba1122 napisała: > Bardzo ,bardzo dziękuję Ci za poradę. Zaraz po pierwszym poczynię zakupy i będę > w kontakcie na Twoim blogu. > Jeszcze raz wielkie dzięki. Dziękuję, cała przyjemność po mojej stronie :). Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 12.01.15, 20:05 - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Praca biurowa, znikoma aktywność fizyczna [w planach ćwiczenia w domu... któryś raz z kolei], nie palę, piję alkohol - powiedzmy raz w tygodniu. Piję 4-5 kaw tygodniowo. - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Nie choruję, biorę Normatabs na cerę, cerutin, bakterie, wapń, cynk, magnez. Nie stosuję antykoncepcji hormonalnej., - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Ogólna wiedza nt. pielęgnacji mojej cery. Nigdy się nią specjalnie nie przejmowałam, ale chyba już najwyższy czas. Kwestia pieniędzy jest ruchoma, jednorazowo wydam ok. 200-300zł, ale płacąc za coś co miesiąc/dwa łącznie może wyjść więcej. Generalnie, jesli będzie warto - szarpnę się. - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Ostatnie parę lat: żel do mycia twarzy Under Twenty [nie uczula, nie przesusza, nie powoduje wyprysków, dobrze zmywa makijaż i tłuszcz - rzeknę, idealny], krem nawilżająco-matujący +25 Ziaji; peeling robię z sody, nakładam maseczkę z zielonej glinki z odrobiną olejku z drzewa herbacianego, sody, drożdży i olejku arganowego. Na noc ktoś mi polecił krem Anew z Avonu, ale nie wiem, czy to cokolwiek działa. W każdym razie nie szkodzi. - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Żadnych. Opis cery: Tłusta, naczynkowa [zwłaszcza okolice nosa i brody, nie mam rumienia na policzkach], skłonna do wyprysków [ale to chyba kwestia hormonalna; wysypuje mnie czasowo, niezależnie od stosowanej pielęgnacji. Dermatolog dał antybiotyk, który średnio pomógł, już więcej efektów było po tych suplementach Normatabs. Niestety na pewien czas przestałam ich uzywać, problem wrócił, i teraz własnie znów z tym walczę], pod oczami ciemnofioletowe podkowy, kolor cery - blady, niezdrowy. Zmarszczek brak. Mam 27 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 13.01.15, 23:12 jaszczur.ka_87 napisała: > Ostatnie parę lat: żel do mycia twarzy Under Twenty [nie uczula, nie przesus > za, nie powoduje wyprysków, dobrze zmywa makijaż i tłuszcz - rzeknę, idealny], > krem nawilżająco-matujący +25 Ziaji; peeling robię z sody, nakładam maseczkę z > zielonej glinki z odrobiną olejku z drzewa herbacianego, sody, drożdży i olejku > arganowego. Na noc ktoś mi polecił krem Anew z Avonu, ale nie wiem, czy to cok > olwiek działa. W każdym razie nie szkodzi. > Opis cery: > Tłusta, naczynkowa [zwłaszcza okolice nosa i brody, nie mam rumienia na policzk > ach], skłonna do wyprysków [ale to chyba kwestia hormonalna; wysypuje mnie czas > owo, niezależnie od stosowanej pielęgnacji. Dermatolog dał antybiotyk, który śr > ednio pomógł, już więcej efektów było po tych suplementach Normatabs. Niestety > na pewien czas przestałam ich uzywać, problem wrócił, i teraz własnie znów z ty > m walczę], pod oczami ciemnofioletowe podkowy, kolor cery - blady, niezdrowy. Z > marszczek brak. Mam 27 lat. [/b] Witaj serdecznie, jaki dostałaś antybiotyk (miejscowy czy doustny) i kiedy? Tylko z powodu tłustości skóry? Czy Twoja skóra jest od zawsze tłustą i naczynkową? Masz popękane naczynka na twarzy? W którym roku życia się to zaczęło? Problemy z tłustością skóry masz również na głowie? Wypryski jak często się pojawiają? Masz jeszcze na ciele gdzieś? Wypryski - czyli co konkretnie? Wszystko? Czy raczej przewaga zaskórników, grudek czy raczej ropnych zmian? Pojawiają się na całej twarzy, czy jakieś miejsca szczególnie? Jak się odżywiasz? Co byś chciała ze skórą zrobić? Pozbyć się wyprysków, łojotoku? Zadbać o skórę na przyszłość, opóźnić starzenie skóry, zadbać o naczynka, kolor skóry? Miewasz podrażnienia jakiegokolwiek typu na skórze? Wysuszenie, łuszczenie, pieczenie? Stosujesz makijaż? Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 14.01.15, 11:07 > Witaj serdecznie, > > jaki dostałaś antybiotyk (miejscowy czy doustny) i kiedy? Witam, dziękuję bardzo za odpowiedź :) Dostałam żel Duac, do stosowania cienką warstwą na całą twarz. W zeszłym roku w marcu, jedno opakowanie. Skutek był, ale niewielki. Tylko z powodu tłusto > ści skóry? Na "trądzik młodzieńczy", jak to określiła pani dermatolog. Czy Twoja skóra jest od zawsze tłustą i naczynkową? Odkąd dojrzałam, tak. Masz popękane na > czynka na twarzy? Myslę, że tak, tzn. nie sa to jakieś spektakularne pęknięcia, jakie czasem widuję u np. mojej mamy, ale czerwone kreseczki są widoczne zwłaszcza w okolicach nosa i brody. Nie mam rumienia na policzkach. W którym roku życia się to zaczęło? W sumie to chyba tak samo, jak tłuszczenie - czyli od kiedy miałam naście lat. To genetyczne na 100% - mojej mamy nos wygląda identycznie ;) Problemy z tłustością skó > ry masz również na głowie? Nie. Wypryski jak często się pojawiają? Praktycznie na bieżąco - co 3-4 dni czuję nowy "siniak" [rzadko pryszcz tworzy się z grudki, najczęściej robi się w teoretycznie czystym miejscu]. Masz jeszcze na c > iele gdzieś? Niewielkie ilości, ale tak - ramiona, plecy, czasem nawet, o zgrozo, kark. Wypryski - czyli co konkretnie? Wszystko? Czy raczej przewaga zask > órników, grudek czy raczej ropnych zmian? Pojawiają się na całej twarzy, czy ja > kieś miejsca szczególnie? Zdecydowanie grudki podskórne. W drugiej kolejności zaskórniki, a czynnych, ropnych wyprysków najmniej. Te ostatnie najczęściej występują na czole, brodzie i na policzkach, ale bliżej uszu niż ust. Grudki wszędzie, zaskórniki w strefie T. Na policzkach widać rozszerzone pory. Jak się odżywiasz? > Cóż, ostatnio kiepsko. Ze względu na tryb pracy często fastfood i żywność przetworzona, rzadziej warzywa [o tej porze roku nic nie kusi w sklepie :/]. Moje postanowienie noworoczne to zmienić sposób żywienia, picie więcej wody itp. Mam parę dobrych nawyków typu pieczywo tylko pełnoziarniste, ale mam zamiar wyrobić sobie ich więcej. Mam słabość do słodyczy [wiem, czekolada...]. > Co byś chciała ze skórą zrobić? Pozbyć się wyprysków, łojotoku? Zadbać o skórę > na przyszłość, opóźnić starzenie skóry, zadbać o naczynka, kolor skóry? Praktycznie wszystko, co wymienione :) Aczkolwiek najbardziej drażni mnie widoczność naczynek i fioletowych cieni pod oczami, które w połączeniu z bladą cerą dają naprawdę niekorzystny wygląd [przez to zawsze mam kryjący makijaż]. Jeśli przy okazji dałoby się zmniejszyć tłustość i opóźnić starzenie, będzie super. Na jakiś zabieg raczej się nie zdecyduję. Zwłaszcza jeśli ma być drogi/powtarzany/bolesny - mam wręcz paniczny strach przed robieniem czegoś przy mojej twarzy przez osobę trzecią... Wolałabym jednak cos, co mogę wykonać w domu sama. Zastanawiałam się kiedys nad peelingiem kawitacyjnym, ale nie wiem, czy się kiedys zdecyduję z powodów jak wyżej. > Miewasz podrażnienia jakiegokolwiek typu na skórze? Wysuszenie, łuszczenie, pie > czenie? Nie, skórę mam dość dobrze tolerującą wszelkie kosmetyki. Zresztą nawet jeśli, to jedyna reakcja to wypryski :) Dziękuję bardzo! > > Stosujesz makijaż? Tak. Revlon Colorstay ze względu na przyzwoite krycie i matowienie, korektor Lancome Effacernes i puder w kamieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 15.01.15, 16:21 jaszczur.ka_87 napisała: > > Witaj serdecznie, > > > > jaki dostałaś antybiotyk (miejscowy czy doustny) i kiedy? > > Witam, dziękuję bardzo za odpowiedź :) > Dostałam żel Duac, do stosowania cienką warstwą na całą twarz. W zeszłym roku w > marcu, jedno opakowanie. Skutek był, ale niewielki. > > Tylko z powodu tłusto > > ści skóry? > > Na "trądzik młodzieńczy", jak to określiła pani dermatolog. > > Czy Twoja skóra jest od zawsze tłustą i naczynkową? > > Odkąd dojrzałam, tak. > > Masz popękane na > > czynka na twarzy? > > Myslę, że tak, tzn. nie sa to jakieś spektakularne pęknięcia, jakie czasem w > iduję u np. mojej mamy, ale czerwone kreseczki są widoczne zwłaszcza w okolicac > h nosa i brody. Nie mam rumienia na policzkach. > > W którym roku życia się to zaczęło? > > W sumie to chyba tak samo, jak tłuszczenie - czyli od kiedy miałam naście la > t. To genetyczne na 100% - mojej mamy nos wygląda identycznie ;) > > Problemy z tłustością skó > > ry masz również na głowie? > > Nie. > > Wypryski jak często się pojawiają? > > Praktycznie na bieżąco - co 3-4 dni czuję nowy "siniak" [rzadko pryszcz twor > zy się z grudki, najczęściej robi się w teoretycznie czystym miejscu]. > > Masz jeszcze na c > > iele gdzieś? > > [b]Niewielkie ilości, ale tak - ramiona, plecy, czasem nawet, o zgrozo, kark.[/ > b] > > Wypryski - czyli co konkretnie? Wszystko? Czy raczej przewaga zask > > órników, grudek czy raczej ropnych zmian? Pojawiają się na całej twarzy, > czy ja > > kieś miejsca szczególnie? > > Zdecydowanie grudki podskórne. W drugiej kolejności zaskórniki, a czynnych, > ropnych wyprysków najmniej. Te ostatnie najczęściej występują na czole, brodzie > i na policzkach, ale bliżej uszu niż ust. Grudki wszędzie, zaskórniki w strefi > e T. Na policzkach widać rozszerzone pory. > > Jak się odżywiasz? > > > > Cóż, ostatnio kiepsko. Ze względu na tryb pracy często fastfood i żywność pr > zetworzona, rzadziej warzywa [o tej porze roku nic nie kusi w sklepie :/]. Moje > postanowienie noworoczne to zmienić sposób żywienia, picie więcej wody itp. Ma > m parę dobrych nawyków typu pieczywo tylko pełnoziarniste, ale mam zamiar wyrob > ić sobie ich więcej. Mam słabość do słodyczy [wiem, czekolada...]. > > > Co byś chciała ze skórą zrobić? Pozbyć się wyprysków, łojotoku? Zadbać o > skórę > > na przyszłość, opóźnić starzenie skóry, zadbać o naczynka, kolor skóry? > > Praktycznie wszystko, co wymienione :) Aczkolwiek najbardziej drażni mnie wi > doczność naczynek i fioletowych cieni pod oczami, które w połączeniu z bladą ce > rą dają naprawdę niekorzystny wygląd [przez to zawsze mam kryjący makijaż]. Jeś > li przy okazji dałoby się zmniejszyć tłustość i opóźnić starzenie, będzie super > . > > Na jakiś zabieg raczej się nie zdecyduję. Zwłaszcza jeśli ma być drogi/powtarza > ny/bolesny - mam wręcz paniczny strach przed robieniem czegoś przy mojej twarzy > przez osobę trzecią... Wolałabym jednak cos, co mogę wykonać w domu sama. Zast > anawiałam się kiedys nad peelingiem kawitacyjnym, ale nie wiem, czy się kiedys > zdecyduję z powodów jak wyżej. > > > Miewasz podrażnienia jakiegokolwiek typu na skórze? Wysuszenie, łuszczeni > e, pie > > czenie? > > Nie, skórę mam dość dobrze tolerującą wszelkie kosmetyki. Zresztą nawet jeśl > i, to jedyna reakcja to wypryski :) > > Dziękuję bardzo! > > > > > Stosujesz makijaż? > > Tak. Revlon Colorstay ze względu na przyzwoite krycie i matowienie, korektor La > ncome Effacernes i puder w kamieniu. Generalnie jest bardzo dużo do zrobienia i to praca na długo. Na początek pielęgnacja: Rano (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio 2. Skinoren krem - cienka warstwa, omijaj okolice oczu, nie masuj, nie wklepuj 3. Makijaż Po południu (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny (do demakijażu) 2. Iwostin Purritin Rehydrin - cienka warstwa, można stosować na okolice oczu, nie masuj, nie wklepuj Wieczorem (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio 2. Skinoren krem - cienka warstwa, omijaj okolice oczu, nie masuj, nie wklepuj *żadnych peelingów nie rób *1 w tygodniu maska Rosoil Maska 100ml Mediderma (cienka warstwa, na 15 minut, po czym zmyć płynem) Jest sprawa okolicy oczu, by cokolwiek można było zacząć w ogóle musisz stosować krem z kwasami lub retinolem, ale bez próbek w ogóle bym nie zaczynała. Mogę Ci wysłać je (pokryjesz tylko koszty przesyłki). Najlepiej gdybyś taki specyfik używała na noc (koszt ok. 130zł). Temat Twojej skóry, usystematyzowania jej, leczenia, doprowadzenia do ładu to bardzo szeroki temat. Zajmę się nim w weekend lub wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 15.01.15, 17:04 > > Temat Twojej skóry, usystematyzowania jej, leczenia, doprowadzenia do ładu to b > ardzo szeroki temat. Zajmę się nim w weekend lub wcześniej. Wow, nie spodziewałam się... Dziękuję. Co do płynu micelarnego - używać go zamiast wody, do mycia twarzy? Wybacz, jak pewnie zauważyłas moja wiedza na te tematy jest znikoma. Próbki oczywiście chętnie wypróbuję - nie ryzykowałabym kupna b. drogiego specyfiku bez wcześniejszego przetestowania. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 17.01.15, 22:06 jaszczur.ka_87 napisała: > > > > Temat Twojej skóry, usystematyzowania jej, leczenia, doprowadzenia do ład > u to b > > ardzo szeroki temat. Zajmę się nim w weekend lub wcześniej. > > Wow, nie spodziewałam się... Dziękuję. > > Co do płynu micelarnego - używać go zamiast wody, do mycia twarzy? Wybacz, jak > pewnie zauważyłas moja wiedza na te tematy jest znikoma. > > Próbki oczywiście chętnie wypróbuję - nie ryzykowałabym kupna b. drogiego specy > fiku bez wcześniejszego przetestowania. Tak, całkowicie tylko płyn micelarny do zmywania i oczyszczania skóry, czyli zmywania jej rano, demakijażu i wieczorem przed nałożeniem wszystkiego. Wszystko co opisujesz jest trądzikiem pospolitym, który lubi mieć wiele postaci. Potrzebujesz środków złuszczających, które odblokują pory skóry, będą działały antybakteryjnie (dlatego rozpoczynamy od Skinorenu, który jest lekiem), będą działały wygładzająco, złuszczająco, odżywczo, regenerująco. Praca będzie długa, musisz uzbroić się w cierpliwość i nie poddawać, przejściowym wysypem wyprysków. Jest on wskazany w trakcie kuracji, to jedyny sposób na to, by skóra mogła się oczyścić. Jeśli będzie on zbyt duży i będzie Tobie przeszkadzał, odezwij się - będziemy działać. Generalnie w trakcie różnych problemów, czyli skutków ubocznych, które taka kuracja może powodować, można sobie łatwo radzić, ale to również lepiej, byś kontaktowała się na bieżąco w tej sprawie. Nie możesz przerwać kuracji, musi ona trwać tak długo aż będzie bardzo dobrze, czyli wyleczymy trądzik i wszystkie zmiany na skórze, które on spowodował. Prócz tego kuracja podtrzymująca musi trwać dwa razy dłużej niż samo leczenie. Wchodzisz w to? :) Odezwij się do mnie na adres: biuro@kosmetologonline.pl i tam zostaw mi swój adres, a najlepiej adres e-mail i numer telefonu, bym mogła wysłać Tobie przesyłkę Paczkomatem (próbki kremów pod oczy) :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 18.01.15, 09:25 Tak mnie przestraszyłaś ta długością trwania kuracji i skutkami ubocznymi, że aż zwątpiłam:D ale raczej jestem zdecydowana, powiedz mi tylko mniej wiecej ile to będzie trwać i ile wszystko kosztowac ;) to podejmę ostateczna decyzję. To będzie kuracja stricte przeciwtrądzikowa czy cos w temacie naczynek tez zdzialamy? Aha, zapomnialam dodać, ze stosowalam Auriderm XO przez parę miesięcy, bez rezultatów. Na maila na pewno się odezwę! Dziękuję bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 18.01.15, 10:52 Aha, jeszcze jedno pytanko - napisałas, że mam zmyc makijaz po południu? A co jeśli pracuje do 17 a i nierzadko mój dzień kończy się dopiero po 20 i musze być w "umundurowaniu" do wieczora? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 18.01.15, 12:59 jaszczur.ka_87 napisała: > Aha, jeszcze jedno pytanko - napisałas, że mam zmyc makijaz po południu? A co j > eśli pracuje do 17 a i nierzadko mój dzień kończy się dopiero po 20 i musze być > w "umundurowaniu" do wieczora? ;) Jeśli masz możliwość to zmywasz makijaż ok. 15-18, a jeśli nie ma innej możliwości to robisz to ok. 20, a wieczorną porcję ok. 22-23, tak by nie było to przed samym snem, bo specyfik ma być na Twojej twarzy, a nie na poduszce :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 18.01.15, 12:56 jaszczur.ka_87 napisała: > > Tak mnie przestraszyłaś ta długością trwania kuracji i skutkami ubocznymi, że a > ż zwątpiłam:D ale raczej jestem zdecydowana, powiedz mi tylko mniej wiecej ile > to będzie trwać i ile wszystko kosztowac ;) to podejmę ostateczna decyzję. To b > ędzie kuracja stricte przeciwtrądzikowa czy cos w temacie naczynek tez zdzialam > y? Aha, zapomnialam dodać, ze stosowalam Auriderm XO przez parę miesięcy, bez r > ezultatów. Na maila na pewno się odezwę! Dziękuję bardzo :) Nie ma w co wątpić :), czas leci szybko, nie obejrzysz się a już minie :). Chodzi o to, że zwykle kobieta używa jakiś kosmetyków, więc dobrze byłoby gdybyś używała czegoś co będzie CI pomagać kompleksowo :). Nie wiem ile będzie kosztować, będziemy to ustalać na bieżąco, w zależności od tego jaki będziesz miała aktualny budżet, ale warto mieć minimum 200zł miesięcznie. Większość produktów wystarcza na ok. 1-5 miesięcy, więc bywa że się to rozkłada na więcej. Skinoren ok. 45-60zł, płyn micelarny Bioderma - ok. 20-60zł, Iwostin Rehydrin ok. 25-50zł, maska Rosoil 100ml/110zł (wystarcza na ok. 6 miesięcy i więcej). To będzie kuracja, która jest bezpieczna dla wszystkich problemów, które masz na skórze. Czyli będzie leczyła trądzik, ale będzie bezpieczna i wskazana dla naczynek. Auriderm jest bardzo dobry, ale używany bez żadnego złuszczającego produktu w parze, jest niewiele warty. Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 18.01.15, 15:24 No to jedziemy z koksem :) Płyn micelarny i Skinoren już nawet zamówiłam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 18.01.15, 23:39 jaszczur.ka_87 napisała: > No to jedziemy z koksem :) Płyn micelarny i Skinoren już nawet zamówiłam ;) Bardzo dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 29.01.15, 19:18 issey , co sie stało ze stroną internetową twojego sklepu ? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 29.01.15, 23:29 Przepraszam, jestem na etapie zmiany serwera, dlatego nie ma tam jeszcze informacji o tym, że jest inny, bez przedrostka sklep :). kosmetologonline.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 09.02.15, 11:45 A mail działa? Wysyłalam z dwóch różnych adresów i wiadomość do mnie wraca :< Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 09.02.15, 15:29 jaszczur.ka_87 napisała: > A mail działa? Wysyłalam z dwóch różnych adresów i wiadomość do mnie wraca : > 0; Dzięki, że piszesz. To znaczy, że są problemy o których nie wiem. Dzięki bardzo. Napisz na mój adres: geranium.koszalin@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
foka.z.maroka Pytanie o pielęgnację - do Issey 19.02.15, 16:31 Mam 40 lat, pracę siedzącą w biurze, mało ruchu na powietrzu. Z używek tylko kawa 2xdziennie, weekendowo alkohol czasami. Nie palę. Cera chyba mieszana, świecąca strefa T, trochę wyprysków, głównie na czole i brodzie. Zmarszczki mimiczne, niewiele, bruzdy nosowo-wargowe. Dotychczasowa pielęgnacja pt. "cosięnawinie". Demakijaż płyn micelarny Mixa, mydło aleppo. Na powieki svr palpebral - od jakiegoś czasu częste uczulenie na powiekach. Do twarzy na noc obecnie ziaja liście manuka krem mikrozłuszczający (kiedyś bandi z kwasem migdałowym, eris almond złuszczający - efektów nie zauważyłam). Na dzień jakiś krem, jaki akurat się trafi nawilżający. Peeling 2x w tygodniu. Filtry tylko latem, la roche anthelios 50. I teraz zamierzam jakoś sensownie ogarnąć pielęgnację paszczy. Myślę o Retises CT na noc 1-2 razy w tygodniu, na dzień cetaphil dermoprotector, płyn micelarny Mixa. Nie wiem co pod oczy, na powieki -tu mam stracha, nie wiem co mnie uczula. Boję się mega złuszczania, pracuję wśród ludzi, więc preferuję małymi kroczkami poprawić stan cery. Będę wdzięczna jeśli mogłaby mi Pani coś zasugerować, jak zacząć. Finansowo tak sobie. Jednorazowo mogłabym wydać ok 300 zł, później ok 100-150 miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytanie o pielęgnację - do Issey 23.02.15, 21:13 foka.z.maroka napisała: > Mam 40 lat, pracę siedzącą w biurze, mało ruchu na powietrzu. Z używek tylko ka > wa 2xdziennie, weekendowo alkohol czasami. Nie palę. Cera chyba mieszana, świe > cąca strefa T, trochę wyprysków, głównie na czole i brodzie. Zmarszczki mimiczn > e, niewiele, bruzdy nosowo-wargowe. Dotychczasowa pielęgnacja pt. "cosięnawinie > ". Demakijaż płyn micelarny Mixa, mydło aleppo. Na powieki svr palpebral - od > jakiegoś czasu częste uczulenie na powiekach. Do twarzy na noc obecnie ziaja li > ście manuka krem mikrozłuszczający (kiedyś bandi z kwasem migdałowym, eris almo > nd złuszczający - efektów nie zauważyłam). Na dzień jakiś krem, jaki akurat się > trafi nawilżający. Peeling 2x w tygodniu. Filtry tylko latem, la roche antheli > os 50. Trzeba zmienić wszystko. > I teraz zamierzam jakoś sensownie ogarnąć pielęgnację paszczy. Myślę o Retises > CT na noc 1-2 razy w tygodniu, na dzień cetaphil dermoprotector, płyn micelarny > Mixa. Nie wiem co pod oczy, na powieki -tu mam stracha, nie wiem co mnie uczul > a. Boję się mega złuszczania, pracuję wśród ludzi, więc preferuję małymi kroczk > ami poprawić stan cery. Będę wdzięczna jeśli mogłaby mi Pani coś zasugerować, j > ak zacząć. Finansowo tak sobie. Jednorazowo mogłabym wydać ok 300 zł, później o > k 100-150 miesięcznie. Budżet drobny dla takiej skóry, jest wymagająca. Ale damy radę. Na początek: Na pierwsze 14-21 dni: Rano (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio + płatki kosmetyczne 100% bawełny 2. Iwostin Rehydrin Krem przywracający nawilżenie - cienka warstwa, + okolice oczu 3. Makijaż Wieczorem (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio + płatki kosmetyczne 100% bawełny 2. Skinoren krem - cienka warstwa, nie masować, nie wklepywać, omijać okolice oczu *żadnych peelingów, maseczek nie robić Jeśli będzie dobra tolerancja, czyli nie będzie żadnych podrażnień (łuszczenia, zaczerwienienia, swędzenia, podrażnień), proszę wprowadzić następującą pielęgnację (w razie podrażnień, proszę się kontaktować ze mną tu na forum i nie podejmować decyzji samemu): Po upływie 14-21 dni: Rano (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio + płatki kosmetyczne 100% bawełny 2. Skinoren krem - cienka warstwa, nie masować, nie wklepywać, omijać okolice oczu 3. Makijaż Po południu (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio + płatki kosmetyczne 100% bawełny 2. Iwostin Rehydrin Krem przywracający nawilżenie - cienka warstwa, + okolice oczu Wieczór (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio + płatki kosmetyczne 100% bawełny 2. Skinoren krem - cienka warstwa, nie masować, nie wklepywać, omijać okolice oczu *żadnych peelingów, maseczek nie robić To pielęgnacja nastawiona na pozbycie się zaskórników, wyprysków, uregulowanie tego procesu, co zawsze stanowi temat "do usunięcia". Prócz tego Skinoren ma działanie rozjaśniające, wygładzajace, ale prócz wielu dobrych stron, może też podrażniać. W trakcie stosowania może pojawić się wysyp wyprysków. W razie co, proszę pisać. Anna Jurgielaniec Odpowiedz Link Zgłoś
foka.z.maroka Re: Pytanie o pielęgnację - do Issey 24.02.15, 17:21 Bardzo dziękuję za odpowiedź. W takim razie kupuję co trzeba i odezwę się po jakimś czasie jak mi idzie. Czy płyn micelarny mixa do wrażliwej mogę teraz zużyć do końca (dobrze go toleruję), czy na czas kuracji skinorenem lepiej odstawić na rzecz biodermy sensibio? Pozaczynane mazidła zużyję na dekolt i do reszty do odwłoka. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytanie o pielęgnację - do Issey 26.02.15, 15:50 foka.z.maroka napisała: > Czy płyn micelarny mixa do wrażliwej mogę teraz zużyć > do końca (dobrze go toleruję), czy na czas kuracji skinorenem lepiej odstawić > na rzecz biodermy sensibio? Lepiej kupić na początek Bioderma Sensibio, a Mixę odstawić na razie. Jak będzie dobra tolerancja wszystkiego, po 21 dniach można wprowadzić stosowanie płynu micelarnego Mixa. Odpowiedz Link Zgłoś
foka.z.maroka Re: Pytanie o pielęgnację - do Issey 18.04.15, 12:26 Wieści z frontu. Cały czas jadę na kremie skinoren wieczorem, a rano rehydrin. Nie mogę się coś przestawić, żeby na rano też wrzucić skinoren. Lekki dyskomfort zaraz po nałożeniu, coraz częściej słońce i mam obawy...Szkód nie narobił, nie łuszczę się, nic się nie dzieje. Wydaje mi się, że policzki jakby ciut złagodniały, pojedyncze wypryski nadal co jakiś czas powstają, większego wysypu nie zanotowałam. Generalnie jest ok. Pół litra biodermy zużyłam, teraz kończę mixę dla wrażliwych i jest dobrze. Czy coś mam zmienić w pielęgnacji, czy na razie ciągnąć ten zestaw? Coś dołożyć, może pod oczy? (tylko mam wrażliwe powieki) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytanie o pielęgnację - do Issey 07.06.15, 18:23 foka.z.maroka napisała: > Wieści z frontu. Cały czas jadę na kremie skinoren wieczorem, a rano rehydrin. > Nie mogę się coś przestawić, żeby na rano też wrzucić skinoren. Lekki dyskomfor > t zaraz po nałożeniu, coraz częściej słońce i mam obawy...Szkód nie narobił, ni > e łuszczę się, nic się nie dzieje. Wydaje mi się, że policzki jakby ciut złagod > niały, pojedyncze wypryski nadal co jakiś czas powstają, większego wysypu nie z > anotowałam. Generalnie jest ok. Pół litra biodermy zużyłam, teraz kończę mixę d > la wrażliwych i jest dobrze. Czy coś mam zmienić w pielęgnacji, czy na razie ci > ągnąć ten zestaw? Coś dołożyć, może pod oczy? (tylko mam wrażliwe powieki) Jeśli dobrze tolerujesz Skinoren krem, to po zakończeniu tubki przejdź na Skinoren żel. Bezpiecznie stosuj 2 x dziennie, rano i wieczorem. Można go stosować normalnie jak wychodzisz na powietrze. Filtr wskazany, ale nie jest to mus. Iwostin Rehydrin lub jakikolwiek krem nawilżający najlepiej stosować po południu lub tylko w przypadku gdy skóra jest mocno wysuszona, wtedy na noc - naprzemiennie ze Skinorenem. Pod oczy - Neostrata Bionic Eye - bardzo dobry : isseymiyakeuroda.blogspot.com/2015/04/pod-oczy-krem-pod-oczy-z-kwasem.html?q=pod+oczy Odpowiedz Link Zgłoś