Dodaj do ulubionych

Opalanie Versa Spa

29.05.11, 23:02
Jak oceniacie kolor opalenizny po tym opalaniu, na jaki lepiej się zdecydować żeby wyglądał najbardziej naturalnie. Jak długo się trzyma i jak się zmywa np po basenie bo chodzę regularnie.
Będę wdzięczna za każdą radę bo dość mało informacji w sieci jest.
Obserwuj wątek
    • kijek82 Re: Opalanie Versa Spa 30.05.11, 09:28
      to po prostu natryskowe-wpisz opalanie natryskowe:)
      Ja chodze,trzyma ok,10dni...jest ok, no i ZDROWE, i ladniejsze niz samoopalacz, nawet najlepszy:)
      Uzywam 2x dziennie balsamu nawilzajacego, czasem raz jak mi sie nie chce:), po kapieli nie wycieram sie intensywnie tylko schne (i zdrowiej dla skory) albo delikatnie dociskam recznik (co zreszta poleca mi moja dermatolog na delikatna skore)...co do basenu-szybciej zejdzie niestety:(
      Jak widze,ze na nogach blednie-dosmaruje Elancylem SoinPeau Neuve Ensolleilant (choc rzadko,nie lubie tego zapachu)i jest ok, chodze co 2 czasem 2,5 tygodnia...
      Uwazaj,zeby przed piewrszymi dwoma prysznicami nie nosic bieli:), pozniej jest ok.
    • kijek82 Re: Opalanie Versa Spa 30.05.11, 09:31
      aha, przed robie koniecznie peeling calego ciala, czasem w domu,czasem w salonie..
      Kolor-zalezy od preferencji:), ja biore sredni (nie przeraz sie efektem w pierwszy dzien-jest bardzo intensywny, wszyscy pytaja czy bylam na wakacjach:)), pozniej robi sie ladny, naturalny.
      • carfin Re: Opalanie Versa Spa 31.05.11, 00:29
        Witam i dziękuje za odpowiedź.
        Widzisz, mi chodzi dokładnie o Versa bo jednak opalenia natryskowe wygląda inaczej i efekt tez jest inny. Poza tym jak opala Cie inna osoba to nie ma kłopotu z białymi sladami po bieliznie bo podniesie ramiączko tu czy tam a w Versaspa stoisz w głupich pozycjach i lipa albo białe ślady po kostiumie albo pod piersiami.
        Powiedz jeszcze, miałaś okazje być z tą opalenizną na basenie bo chodzę 2x w tygodniu na basen chlorowany więc nie wiem czy nie wyjde z plamami.
        • kijek82 Re: Opalanie Versa Spa 31.05.11, 09:55
          Szczerze mówiąc wolę jak mnie opala człowiek:), mam zaprzyjazniona pania, ktora to robi i wolę powiedzieć - tu więcej, tu mniej.Zreszta przy drugim czy kolejnym razie nawet nie robimy calosci,tylko "doopalamy"nogi czy ręce..
          Co do basenu-schodzi szybciej,ale rownomiernie, nie plamami, jesli dobrze nawilzasz skore. Po prostu widzisz ze po basenie jestes jasniejsza i tyle.Troche mniej po zwyklym prysznicu, nawet na wacikach do demakijazu sa slady opalenizny (i zmywajac sie zastanawiasz czy to ciagle podklad/puder;)). Ale w moim przypadku schodzi rownomiernie
        • kijek82 Re: Opalanie Versa Spa 31.05.11, 09:57
          Co do sladow-w kabinie nie musisz sie krepowac i mozna byc nago! A na recznym mam po prostu stringi,wole byc cala opalona
          • carfin Re: Opalanie Versa Spa 31.05.11, 12:53
            Stringi mnie nie martwią, gorzej z górą, przy mieseczce FF muszę kombinować co zrobić zeby nie miec plam albo po staniku albo pod piersiami.
            • kijek82 Re: Opalanie Versa Spa 31.05.11, 18:38
              zakladam stanik tuz po i nie ma problemu,plam,starcia...a tez ciazowo mam SPORY:), no moze pod sie rozetrzec, ale coz...
              • carfin Re: Opalanie Versa Spa 01.06.11, 02:42
                Jeszcze taka rzecz, nadal jestem mamusia karmiącą, myślisz że nie zaszkodzi dziecku ten opalacz. w necie raczej jest napisane ze mozna bez obaw używać opalania natryskowego.
                • kijek82 Re: Opalanie Versa Spa 01.06.11, 09:17
                  pewnie tak jak z kremami-omijac sutki i okolice i tyle
                  • carfin Re: Opalanie Versa Spa 05.06.11, 01:48
                    Nic to, pójdę to napiszę czy spełniło moje oczekiwania :)
        • carfin Re: Opalanie Versa Spa 27.06.11, 20:56
          No i byłam... Jestem rozczarowana. kolor co prawda bardzo naturalny ale co z tego jak wyszło nie równo. na nogach i rekach miałam jaśniejsze placki, zacieki i ogólnie nie fajnie. Minęło 5 dni a kolor prawie cały zszedł a nie byłam nawet na basenie. Tak że drugi raz nie pójdę. Niestety, to nie dla mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka