Dodaj do ulubionych

Kosmetyki w saszetkach

01.08.11, 13:15
Hej,
podpowiedzcie proszę, gdzie mogę się zaopatrzyć w kosmetyki w saszetkach - żel pod prysznic i balsam. (o szampon łatwiej :-))) Wkrótce jadę na urlop i chcę zaoszczędzić trochę kilogramów w walizce... Oczywiście co rok obiecuję sobie zbierać próbki z gazet, ale jakoś mi to nie wychodzi :(. Zamiast dużej butelki wolałabym kupić trochę saszetek, ale nigdzie nie mogę znaleźć niczego pod prysznic ani balsamu :(
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Kosmetyki w saszetkach 01.08.11, 13:22
      Rossmann ma szeroki wachlarz kosmetyków dostępnych w mini opakwoaniach
      są tak mleczka, balsamy do ciała, szampony, odżywki do wlosów, żele od prysznic
      • sad_anna Re: Kosmetyki w saszetkach 01.08.11, 13:26
        Masz rację, tylko, że w Rossmanie wszystko jest pakowane malutkie buteleczki :(. Jeśli mam zabrać 14 małych butelek, to wolę 1 dużą. Szukam czegoś pakowanego w folię, jak te wklejane do gazet...
        • malwina79 Re: Kosmetyki w saszetkach 01.08.11, 13:30
          Ale czego Ty chcesz zabrać 14 butelek? Szampon, żel, balsam do ciała to 3 podstawowe na których poprzestałabym, no może jeszcze płyn do higieny intymnej.
          Popytaj w aptekach, albo drogeriach czy nie mają próbek.
        • marghot Re: Kosmetyki w saszetkach 01.08.11, 13:31
          w sasz4etkach to chyba tylko próbki sprawdzonych kosmetyków - drogeria lub apteka - w zalezności jakie kosm stosuesz
          lub allegro
          • sad_anna Re: Kosmetyki w saszetkach 01.08.11, 13:59
            Prysznic biorę min. 2 x razy dziennie. Żel pod prysznic miniaturka z Rossmana starcza na jakieś 3 góra 4 użycia. Po każdym myciu stosuję balsam. Miniaturka starcza na ok. 4 użycia. Wyjeżdżam na 2 tygodnie. No to trochę tego potrzebuję :(
            • clk Re: Kosmetyki w saszetkach 01.08.11, 14:21
              To kup jednak butelke?

Albo na miejscu, wez to co wazne, na miejscu mozesz zawsze kupic zel, szampon, deo itd.
              • marghot Re: Kosmetyki w saszetkach 01.08.11, 14:25
                o, to dobry pomysł
                weź te rossmannowskie na pierwsze 2-4 dni, a na miejscu kup czego będziesz potzrebowala

niewykorzystane zostaw w hotelu i tyle
                albo skorzysta personel sprzątający albo wyrzucą
                • znana.jako.ggigus a ja zawsze biore takie no do polowy 01.08.11, 14:31
                  wykorzystane kosmetyki (no i dokupuje). Tez metoda to jest.
                  • marghot Re: a ja zawsze biore takie no do polowy 01.08.11, 14:36

owszem metoda, ale autorka wątku moze mieć zastzreżenie, iż nawet takie lezejsz, bo w połowie wykorzystane opakowania jednak meijsca w walizce zajmują sporo :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka