06.09.11, 19:05
czy to możliwe że od aloesu(smarowanie twarzy miaższem) strasznie wysypało mi twarz drobniutkimi pryszczami? Stosuje od jakies 3 tygodni i teraz mam jakis istny wysyp a wczesniej bylo dobrze. Czy mnie tak oczyszcza? A może to wina mydła glicerynowego, ktorym myje twarz? Niby naturalne. Ktos ma jakis pomysł?:) pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: aloes 06.09.11, 20:16
      z tego co wiem aloes wyciąga różne świństwa .mnie wyleczyl"zastrzał"czy jak to się tam nazywa-ropę koło poznakcia
    • lonely.stoner Re: aloes 06.09.11, 20:50
      ja czasem mam po nim taka napieta skore, ale raczej nie mialam nigdy syfkow. Raczej dziwne zeby od aloseu ci sie zrobilo, chyba ze ma jeszcze jakis jeden drazniacy skladnik?
    • issey_miyake Re: aloes 06.09.11, 21:47
      kinia890 napisała:

> czy to możliwe że od aloesu(smarowanie twarzy miaższem) strasznie wysypało mi t
      > warz drobniutkimi pryszczami?

brzmi jak podrażnienie, uczulenie, wyprysk kontaktowy
    • claratrueba Re: aloes 07.09.11, 05:55
      Poza wodą (h2o, nie ta ciecz z kranu) to podrażnić może wszystko. A fakt, że coś jest naturalne nie oznacza, że nie powoduje reakcji skórnej. Wszystkie alergeny są jak najbardziej naturalne. Odstaw aloes i obserwuj. To jest akurat bardzo silnie działający środek i tak długie stosowanie (codziennie?) może wywołać podrażnienia będące sygnałem, że skóra dostała nadmiar "pożywienia" i nie toleruje kolejnych dawek. Jeśli nie będzie poprawy po 2-3 dniach zmień mydło, może to kwestia jakiegoś środka zapachowego.
      Ale obstawiam aloes. Zalecana przez kosmetyczki przerwa między zabiegami aloesowymi wskazuje, że takie działanie może być dość typowe.
      • jacek1975a Re: aloes 08.01.12, 13:31
        Ja używam naturalnego mydła z rodziną - z aloesem i bardzo sobie chwalimy. Nawet do mycia włosów - nie wypadają dzięki temu. aloesem.pl/?264,aloesowe-mydlo-w-plynie-aloe-liquid-soap
    • kinia890 Re: aloes 07.09.11, 07:09
      no tak codziennie; a może to kwestia tego że myję twarz tym mydłem co ma byc niby naturalne?:D
      • issey_miyake Re: aloes 07.09.11, 10:26
        kinia890 napisała:

> no tak codziennie; a może to kwestia tego że myję twarz tym mydłem co ma byc ni
        > by naturalne?:D

raczej nie
    • tehuana Re: aloes 08.01.12, 14:16
      miasz jest OK, uczula skorka aloesu
      • goldenleo Re: aloes 30.05.12, 15:48
        Pojawiły się niedawno na rynku tabletki aloesowe o działaniu ogólnoustrojowym Aloe vera Aboca. Może warto problem potraktować od środka i zlikwidować jego przyczynę, a nie skutki...
        • jenny.l Re: aloes 02.06.12, 09:07
          To musi być bardzo kiepski produkt i kiepski producent, skoro stosuje się marketing tak niskich lotów - spamowanie na forach internetowych. Od takich produktów trzeba trzymać się z dala!!!
          • jawdlugi Re: aloes 02.06.12, 17:44
            Z wypowiedzi jenny.l wnioskuje że chyba jest przedstawicielem jakiejś konkurencyjnej firmy skoro tak to krytykuje. Kiedyś żona poiła mnie aloesem w płynie nie pamiętam z jakiej to firmy było ale uwierzcie mi jakie te tabletki by nie były to chyba będą lepsze od tego napoju :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka