Dodaj do ulubionych

jak odchudzić twarz????????

IP: *.texasnet.pl 25.05.04, 16:28
wiem, że to dosyć dziwne, ale męczy mnie to od dobrych kilku lat. Jestem
osobą naprawdę szczupłą, ale na twarzy jestem dosyć okrągła i pucata, mam tam
niepotrzebne zwały tłuszczu, a nie daj Boże jak się schylam albo trzymam
głowę na dół..... Nie wiem jaką skuteczną i bezpieczną metodę mogę stosować,
aby choć trochę tłuszczyku znikneło i aby skótra się stała bardziej jędrna,
może plastry? używanie jakiś kremów?, albo jakieś masaże?, naprawdę mnie to
strasznie drażni, więc pomóżcie proszę, bo sobie odetnę głowę:))może ktoś ma
podobny problem i stosował już cokolwiek by temu zapobiec:)) Czekam na jakiś
odzew

Obserwuj wątek
    • Gość: kociczka43 Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.texasnet.pl 25.05.04, 16:32
      pomocy!!!!!!! odpiszcie coś!!!!! Jak już napisałam jestem osobą szczupłą, o
      dobrej przemianie materii, waże 53 kilo ale uwielbiam jeść czy to znaczy, że
      wszystko mi się będzie kumulować na twarzy i szyi:((( Wystarczy że schylę głowy
      do szyi, albo przyłoże do ucha i robi się druga broda buu. Wiem, że będę miałą
      okrągła buzię, ale chociaż chcę się pozbyć niepotrzebnego tłuszczu. Jak się
      tego bezpiecznie
      pozbyć??????? Czy mogę stosować jakieś kremy odchudzające, plastry??? Czy może
      stosować jakieś ćwiczenia????

• Gość: Ewa Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 17:59
        Boshh, mam dokladnie ten sam problem. Zastanawialam sie juz wiele razy jak to
        zwalczyc. Tak samo jak Ty jestem szczupla, mam ladna figure, wszystko pieknie
        gdyby nie te "pućki". Kiedys probowalam robic cwiczenia na to zeby jakos
        zlikwidowac ten tluszcz, ale niestety nic nie pomoglo:( Teraz zastanawiam sie
        czy nie dalo by sie np. odessac tego tluszczu tak jak to sie robi np. na
        brzuchu czy posladkach. Nie wiem tylko czy sie da, jaki jest koszt takiego
        zabiegu i czy zostaja po tym jakies blizny. Jestem mloda, mam 20 lat, a taka
        twarz mam od zawsze. Myslalam ze z tego wyrosne ale chyba jednak nie. Zawsze
        patrzylam z zazdroscia na dziweczyny z pieknymi koscmi policzkowymi i
        podbrudkami z pieknie zarysowana zuchwa...Ehh.. Napisz co myslisz o takim
        zabiegu, moze poszukamy cos razem o tym, bo chyba nie zbyt duzo osob ma taki
        problem. Pozdrawiam

Ewa
        • Gość: kociczka43 Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.texasnet.pl 25.05.04, 18:19
          oj droga ewuniu jestem ciekawa tylko czy to jest bezpieczne, ile by to
          kosztowało, i ile trwała rehabilitacja po tym, a czy faktycznie kremy nie
          pomagają, albo na przykład te plastry odchudzajace co o tym myślisz? najgorsze
          ze nie bede sie odchudzac, bo jestem wystarczająco szczupła, a jak już zjem coś
          więcej to mi się na twarzy odkłąda, a zwłaszcza przy szyi, nie daj boze jak
          daję głowę do klatki to już druga broda murowana???? Co robimy???
          • Gość: Ewa Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 18:23
            Hmm.. mowisz plastry odchudzajace?? Szczerze mowiac nie mialam z tym jeszcze
            stycznosci. A jesli o kremy to jakie masz na mysli? Takie odchudzajace jakie
            stosuje sie np. na posladki? U mnie z odchudzaniem jest tak samo, mam 170
            wzrosti i waze 52 kg, figurka idealna, tylko ta wieeeeeelka buzia:) Powiedz mi
            jakie plastry masz na mysli, poszukam o nich czegos w necie. A pozatym tak
            sobie myslalam czy moze nie znalesc by jakiejs kliniki plastycznej i do nich
            nie napisac takiego pytania. Moze poradzili by nam cos ciekawego?

Ewa
    • magdzie Re: jak odchudzić twarz???????? 25.05.04, 17:56
      moze gimnastyka twarzy? szerokie wymawianie poszczegolnych glosek...tak sobie
      gdybam, ale nie ma zajec z fitnessu twarzy. warto zapytac sie kosmetyczki albo
      dietetyczki. czuje sie bezradna, jezeli chodzi o odpowiedz na to pytanie...
    • umaa Re: jak odchudzić twarz???????? 25.05.04, 18:22
      na szyje to moze mezoerapia....
      • Gość: Ewa Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 18:24
        A co to takiego?
        • Gość: kociczka43 Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.texasnet.pl 25.05.04, 19:31
          ewa odpisałam ci tylko po innym tematem, wydaje mi sie ze mozna twarz trohe
          chociaz wyszczuplic kremem , jak działą to na inne partie cialą(mowie
          oczywiscie o dobrych kremach, ponoc takie jest ive rocher) napewno mozna cos
          zrobic chocby w jakims stopniu???
    • Gość: KasiaT Mam odwrotnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 18:37
      A ja mam..na odwrót. Twarz mam szczupłą, zero tłuszczu, kości policzkowe ładnie
      odstają ale za to moje ciało... a w szczególności uda...;(zupełnie mi się nie
      podobają.I też walczę z tym od lat. Najprostszym sposobem jest pełna
      samoakceptacja, tylko, że z tym u mnie trudniej.
      • Gość: kociczka43 Re: Mam odwrotnie IP: *.texasnet.pl 25.05.04, 19:14
        ewa wydaje mi się ze klinika to już ostateczność, reklamują wszędzie te plastry
        odchudzające, musiałybyśmy dokładnie sprawdzić to na necie, słyszałam, że są
        też kremy regulujące linię twarzy, ale muszę się o nich dokładnie jeszcze
        dowiedzieć, a może by zastosować jakiś krem wyszczuplający?? co ty na to???
        znasz jakiś dobry?
        • moniorek1 Re: Mam odwrotnie 25.05.04, 19:20
          Nie odchudzisz twarzy tak jak ja nie jestem w stanie zrobic zeby na niej
          przytyc. Jedyne co mogalbys zrobic to operacja plastyczna ,a kremiki plasterki
          i itp. wrzuc miedzy bajki.
        • Gość: Ewa Re: Mam odwrotnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 20:10
          Kociaczko powiedz mi prosze o jakie plastry dokladnie chodzi, szczerze mowiac
          nigdy nie ogladam reklam i nie widzialam jeszcze takich, mozesz podac mi nazwe?
          Chetnie poczytalabym cos o nich. Tak sobie mysle ze te kremy odchudzajace i
          przy okazji likwidujace cellulit moznaby stosowac na twarz, tyle ze przy
          nakladaniu ich na posladki naljepiej jest wczesniej przetrzec skore szorstka
          rekawica. Na twarzy moznaby wczesniej stosowac jakis peeling zeby krem lepiej
          sie wchlanial. A czy mozemy pisac do siebie na maila? Chcialabym utrzymac z
          Toba kontakt, zeby wspolnie z Toba robic kuracje, zobaczymy czy nam obu cos to
          pomoze. Moj mail to LePrincess@gazeta.pl
          Pozdrawiam i czekam na maila

Ewa
          • Gość: kociczka43 Re: Mam odwrotnie IP: *.texasnet.pl 25.05.04, 20:21
            jasne że ci dam atenka43@wp.pl. Wiesz te plastry zawsze reklamują jako plastry
            odchudzające, nawet nie wiem jak one się nazywają, tyle że ogladajac reklame
            bardziej mnie to smieszy niz mam wierzyc ze cos pomoga, przyklejasz i nagle
            chudniesz, ale cholerka anóż cosik, tylko że nie wiem czy miejscowo czy w
            ogóle, może faktycznie zaczniemy używac jakiegoś kremu tyle że po 1 dobrego,
            musimy poweszyc tu i ówdzie a po musi to byc chyba krem wyszczuplający, no
            chyba ze antycelulitusowy tez pomoze??? wiem, że dobry jest ten z avonu i ten z
            eve rocher. Nastepny list wysle ci na meila, pozdrawiam
            • roksana11 Re: Mam odwrotnie 25.05.04, 21:52
              Cześć dziewczyny! Chciałabym coś dodać od siebie:-) Otóż kiedyś także miałam
              okrągłą troszkę pucułowatą buzię, ale naprawdę mi to nie przeszkadzało, wręcz
              przeciwnie:-) dopóki dopóty nie poznałam "życia" modelek. Chodziłam po wybiegu,
              i zauważyłam że wszystkie dziewczyny mają ładne owalne buzie, proporcjonalne,
              oraz wyostrzone rysy twarzy. Myślałam że to makijaż robi swoje, ale w domu
              wypróbowałam różne "sztuczki" z makijażem, byłam nawet kilka razy u kosmetyczki
              aby zrobiła mi makijaż wszystko na darmo. dalej miałam okrągła buzię. Jestem
              szczupła, figurka szczupła, powiem Wam, że figurę to mozna zmienić, ale i twarz
              również. i nie wierzcie żadnym kremom, maściom, maseczkom, plastrom
              wyszczuplającym. Swego czasu robiłam ćwiczenia twarzy, palcami, tak jak uczono
              mnie przed zabiegiem plastyki policzków. byłam w Warszawie na zabiegu u Pani
              dr. Haliny Konaszewskiej, bardzo dobra konsultantka. Obecnie moja twarz wygląda
              nieco lepiej, wydaje się bardziej owalna, ale chyba dlatego że nie mam
              tłuszczyku w policzkach:-) Pozdr.
              • Gość: Emm Re: Mam odwrotnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 21:59
                dziewczyny!Jakos ostatnio wszedl krem , ktory podobno odchudza twarz!Tylko
                kurcze nie pamietam jak sie nazywa.Ale zapytajcie w aptece, bo to jest jakas
                taka firma typu vichy(ale nie jestem pewna).Jak znajde w jakiejs gazecie
                reklame to dam znac.Ale jakis wszedl na bank.
              • Gość: kociczka43 Re: Mam odwrotnie IP: *.texasnet.pl 25.05.04, 22:20
                dzięki za odpowiedzi, droga roksano naprawdę chciałąbym w to wierzyć, że można
                coś z tym zrobić, mi nawet nie chodzi już o okrągłą buzię, bo takie mam kości
                policzkowe i urodę po tacie, ale własnie o ten tłuszczyk na policzkach, przy
                szyi i to mnie drażni, bo przy każdym schyleniu głowy do klatki, czy w bok mam
                drugą brode i widoczny nadmiar tłuszczu na buzi i to bym chciała
                zlikwidować,wtedy skóra by była bardziej jędrna i buzia nabrała by kształtu
                nieco bardziej pociągłego, czy mogłabyś mi podać jakiś namiar w internecie na
                te masaże, albo powiedzieć sama jak to wygląda, z góry dziękuję:)
    • Gość: beatka Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.wroclaw.mm.pl 25.05.04, 23:35
      Kupiłam w gabinecie kosmetycznym kosmetyk wyszczuplający i modelujący owal
      twarzy firmy Mary Cohr w prezencie dla mamy. Wygląda ślicznie, a efekty-
      zobaczymy.
      • Gość: kociczka43 Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.texasnet.pl 25.05.04, 23:51
        jeśli można spytać beatko ile kosztuje ten kosmetyk, pozdrawiam i dzieki za
        wiadomość
      • Gość: autorka Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 00:06
        Miałam ten sam problem.Po urodzeniu dziecka "odmieniło mi się" - twarz
        zeszczuplała, figura nabrała kobiecości(potem znów schudłam).Mam wrażenie że
        przeważnie rysy zaostrzają się z wiekiem.Jako nastolatka miałam znienawidzone
        pyzy, kiedy brałam ślub, na policzkach miałam równy zarys, teraz (37) mam
        wyraźnie zaznaczone kości policzkowe (nos też się zwęził i wydłużył).
        • Gość: kociczka43 Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.texasnet.pl 26.05.04, 09:33
          tylko, że ja mam już 25 lat, więc wydaje mi się, że już powinnam się zmienić:::
          ((((((( Wie ktoś coś o masażach, które pomagają wyszczuplić twarz, pomóżcie i
          dajcie znać, pozdrawiam
    • Gość: kociczka43 Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.texasnet.pl 26.05.04, 09:38
      jeszcze mam pytanko do rokasny??? Rozumiem, że robiłaś sobie na twarzy masaże
      palcami, ale czy mam tez rozumieć, że ten zabieg, to jest to o czym ja myślę,
      czyli operacja platyczna??? Jak tak to ile to kosztuje, i czy jest to
      bezpieczne?? I po jakim czasie wraca sie do nnormalnego funkcjonowania
      • Gość: Ewa Do Roksany11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 09:46
        Prosze opowiedz nam cos wiecej o tej gimnastyce. Bardzo jestem ciekawa jak
        wykonuje sie cos takiego, ile musialas cwiczyc zanim osiagnelas jakies efekty i
        ile czasu cwiczylas w ciagu dnia. Z gory dziekuje za odpowiedz

Ewa
    • roksana11 Re: jak odchudzić twarz???????? 26.05.04, 11:16
      Robiłam korektę policzków, to coś w rodzaju (mozna by rzec)
      plastyki, "operacja" pod miejscowym znieczuleniem, nawet nie boli, tylko takie
      nieprzyjemne łaskotanie jak lekarz nakłada pędzlek (nie widziałam, bo nie
      miałam lusterka ale po fakcie domyśliłam się:-)bo to jest raczej kosmetyka
      estetyczna, nie ma nawet sladu zaczerwienienia. Nastepnie hmm, jakby to
      wytłumaczyć, grubą igiełką naciska wybrane miejsca i czuć jakby ściąganie
      twarzy, to juz raczej nie łaskocze:-)
      Aha a co do tych ćwiczeń, polecam następujące
      - rano i wieczorem, nałożyć grubą warstwę kremu nalepiej tłustego na wybrane
      miejsca partii twarzy i masować paluszkami wgłębiając paluszki w kości
      policzkowe
      - wymawiać dłuuuugo samogłoski lecz bez literki "A" "I" "E", muszą to
      być: "U", "O"(najlepiej w domu), mocno i głeboko "wgłębiać " policzki do środka.
      Tu jedna Pani na forum dobrze napisała że z biegiem czasu raczej rysy stają
      się ostrzejsze, chociaż tak ma tylko 45 % kobiet.
      Mogę podać nr. tel do Pani doktor (gabinet w Warszawie), na emaila lub powinna
      być strona internetowa, bodajże BIOFOTOTRON, ceny mają korzystne. Pozdrawiam.
    • gluusia Re: jak odchudzić twarz???????? 26.05.04, 15:46
      Polecam aerobik (ja chodze na tae bo) i dodatkowo silownia. Ale trzeba chodzic
      systematycznie. Po 2 miesiacach poprawila mi sie sylwetka i twarz mi schudla.
      Mialam okragla a teraz mam pociagla. Mysle, ze to bardziej przez tae bo, bo
      jest tam sporo podskokow, wykopow itp. Wczesniej mi lataly przy tym policzki a
      teraz sa miesnie na twarzy i nic nie lata. Pozdrawiam :-)
      • serena5 Re: jak odchudzić twarz???????? 01.06.04, 14:55
        Dzieczyny, jak wam idzie likwidacja "pućków"? zdajcie relacje!!
        • Gość: alka Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 01.06.04, 16:11
          ja odchudzam kremem vichi
          buzka nie tylko chudnie ale tez nie pozostaja po niej zwaly skory
          wszystko sie ladnie zasklepia ;p
          polecam naprawde !!!
          uzywam niecaly miesiac a juz jestem chuda jak chcialam :)
          zostawilam sobie tylko troszke policzkow zeby nie wygladac jak kosciotrup :)

Kiedys uzywalam specjalnych kremow do twarzy ale one niewiele pomagaja...
          Z L'oreala i z AA - ale naprawde szkoda pieniedzy i waszego czasu..
          Jak juz uzyjecie vichi wrecz poczujecie jak to wszystko wam "schodzi"

ps. tez jestem szczuplutka (wrecz chuda )na innych partiach ciala
          • Gość: serena Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.4web.pl 01.06.04, 16:33
            a który to z Vichy?
            • Gość: monika Do Alki IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 01.06.04, 19:52
              wslanie, jak sie nazywa ten krem i i le kosztuje? Dzieki z gory
              • Gość: Alka Re: Do Alki IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 01.06.04, 21:15
                Liposyne ;p
                90 zł w aptece
                wiem ze dosc mocny - ale dziala :)
                naprawde zrobil mi sie ladny owal twarzy
                • Gość: monika Re: Do Alki IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 01.06.04, 21:49
                  a Vichy Liposyne to nie jest balsam na cellulit do ciała? Bo z tego co
                  patrzałam w necie to krem do twarzy to raczej nie jest, W jaki sposob go
                  uzywalas? Wciarals w cala twarz, czy tylko policzki? Nie mialas po nim zadnych
                  wypryskow itd? Pozdarwiam, Monika
                  • Gość: alka Re: Do Alki IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 02.06.04, 00:26
                    zadnych wypryskow:)
                    jasne ze tylko na policzki no i troszke na szyje przy policzkach
                    w zadnym razie w okollicach oczu - jest na[prawde baaaaaaaaaardzo silny
                    tak - to preparat antycelulitisowy ale dzieki temu lepiej drenuje i dluzej
                    utrzymuje sie efekt ( on blokuje odkladanie sie tam tluszczu)
    • dirdra krem, który odchudził mi twarz 01.06.04, 22:40
      Mi też swojego czasu bardzo zależało na wyraźnym owalu. Kupiłam bez przekonania L'Oreal Slim, krem wyszczuplający twarz do stosowania na dzień. Do kremu dołączona była ulotka,jak go wcierać, żeby uzyskać jak najlepszy efekt, ale... nie chciało mi się... Za mało wiary w efekt. Tymczasem efekt zupełnie mnie oszołomił. Stosując go patrzyłam w lustro z prawdziwą przyjemnością: policzki smukłe, dół twarzy ładnie zaznaczony, żadnych "zwisów" i spuchniętych polików. Muszę dodać, że byłam wtedy również na ciele puszysta, a więc miał mnie z czego odchudzić. Jedyna wada: efekt zniknął, gdy przestałam go stosować.
    • Gość: Paulina Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.szczecin.mm.pl 05.06.04, 22:31
      Mam dokładnie ten sam problem. Przez krągłe policznki wyglądam dziecinnie i
      nieco "mośkowato" :P Choć z natury mam owalną twarz...
      • Gość: Aga Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 12:38
        Mam ten sam problem-okrągła, pucułowata twarz.Reszta-chudzielec. Czytałam że
        całkiem dobre efekty daje krem Loreala Revitalift Slim (wspomniany wyżej przez
        dirdrę). Oprócz tego jest kremik z Daxa-bodajże-Bioenergia, Biomodel... czy cos
        w tym stylu na gruba twaqrz,policzki i podbrodek.Jeszcze nic z tych rzeczy nie
        probowalam, ale mam zamiar :)
    • Gość: . Re: jak odchudzić twarz???????? IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 06.06.04, 13:07
      Usiąć wygodnie.. podnieś głowe go góry tak jak byś chciała spojżeć na
      niebio..kręgosłup ma być prosty. I otwieraj buzie szeroko i zamykaj, to
      likwiduje podbródek, ale efekt oczywiscie nie zrobi sie z dnia na dzień :)
      Buzie otwieraj i zamykaj 20-30 razy nie wiecej bo nabawisz się zakwasów. Mozesz
      powtarzać czynnosc rano i wieczorem, ale nie czesciej.
      pozdrawiam
      i zycze rezultatów
      operacji nie polecam
      • Gość: moniszka Re: jak odchudzić twarz???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:51
        ciesze się, że znalazłam ten topik, ja mam dokładnie ten sam problem, jestem
        sczuplutka a moja buźka jest wręcz nieproporcjonalna to reszty ciała. Okrągła
        twarz i takie pysie, mam 24 lata i wyglądam dosłowinie jak dziecko:)

mam już tego dość - niestety kremy wysczuplające nic mi nie dały....

może razem wymyślimy jakiś skuteczny sposób, ja czasami czuje się jakbym była
        po prostu spuchnięta. Nie chce się odchudzać bo naprawdę jestem
        sczupła......czego nie moge powiedzieć o mojej buzi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka