Dodaj do ulubionych

krem bb - który?

28.12.11, 12:10
pomożecie wybrać, bo całkowicie się w nich gubię tyle ich jest. Dużo dobrego o nich słyszałam, czy rzeczywiście są takie rewelacyjne?szukam kremu dla cery tłustej, jasnej, bez blasku, szarej, zmęczonej z rozszerzonymi porami i tendencją do pryszczy po 35 r. ż.( czyli szukam cudu - wiem)no i z filtrem. Który Wam najleiej służy?
Obserwuj wątek
    • ida17 Re: krem bb - który? 28.12.11, 18:49
      Polecałabym Ci kremy bb Dr Jart,krem bb Skin 79 The Oriental Gold . Są pewnie też inne dobre do takiej cery ,ale te mam wyprobowane. Mam też cerę raczej przetłuszczającą się po 35 roku zycia, szarą, bladą. Te kremy były najlepsze ,a probowalam wielu. Chodzi o kolor i działanie. Niektóre kremy bb potęgują ziemistość cery, a te nie. W pierwszej chwili po nałozeniu cera robi się jakby bledsza ,ale ten efekt szybko znika. Mozesz sobie zamowić probki zanim kupisz jakiś krem bb.
    • klakierka Re: krem bb - który? 28.12.11, 21:31
      Również polecam najpierw kupic próbki, ja kupowałam kilka u jednego sprzedawcy ( czasem razem z koleżankami wtedy mniejsze koszty przesyłki) i potem wbrałam ten który najlepiej mi odpowiadał.
      Ja polecam missha signature ( ma różne odcienie) lub skin79 golda lub pink, być może podpasuje ci skinfood np. ten fasolkowy.
    • amra24 Re: krem bb - który? 29.12.11, 12:31
      Ja polecam Skinfood aleosowy- chociaz nie matuje i mozesz sie po nim lekko blyszczec. Zadowolona bylam rowniez ze Skin 79 Hot Pink ( cos takiego w nazwie mialo)- ladny kolorot miala po nim moja buzia. Najmniej przypadl mi do gust Lioele- widoczny na twarzy, wchodzi w zmarszczki. Rowniez zachecam do kupna probek ( ja swoje kupowalam na allegro)- sa to odlewki z pelnowymiarowych opakowan. Jedna probka starczala mi na kilka dni uzywania i w ten spoosb moglam prztestowac kilka roznych bb kremow.
      Z pozdrowieniami
    • madame_irons Re: krem bb - który? 29.12.11, 23:46
      Podrzucam link do dziewczyny mieszkającej w Singapurze i obszernie opisującej działanie kremów bb różnych firm. Może jej recenzje Ci się przydadzą, choć uważam tak jak poprzedniczki: metoda prób i błędów, czyli na początek próbki :)
      azjatyckicukier.blogspot.com/
      • jut-ra Re: krem bb - który? 04.01.12, 08:51
        A missha m perfect cover? Ktoś używał? Właśnie zamówiłam próbki i zastanawiam się, jak z kolorystyką. Czy Light Beige jest naprawdę jasny?
        • amra24 Re: krem bb - który? 09.01.12, 13:05
          Witam serdecznie,
          nie pamietam nazw kolorow, ale numery: mialam 21 i 23- niewiele sie od siebie roznily. Mam cere jasna, ale bez przesady- krem ladnie sie wchlanial i nie bielil. Ogolnie z Missha Perfect Cover bylam srednio zadowolona- wlazil w zmarszczki i czasami byl widoczny na twarzy. Zdecydowanie lepszy byl dla mnie Skin 79 Super Beblesh Balm Pink lub Skin Food Aloesowy. Polecam probeczki
          Pozdrawiam
        • issey_miyake Re: krem bb - który? 12.01.12, 14:35
          jut-ra napisała:

> A missha m perfect cover? Ktoś używał? Właśnie zamówiłam próbki i zastanawiam s
          > ię, jak z kolorystyką.

Możesz też spróbować Derma Blemish Balm 2% cell fusion c.
          • jut-ra a filtry? 12.01.12, 16:23
            A jak to jest z tymi filtrami? Coś warte? Czy mogę stosować Misshę solo, bez mojej Biodermy?
            • amused.to.death Re: a filtry? 12.01.12, 23:08
              ja stosowałam na wakacjach nie używając wtedy wcale dodatkowo innych filtrów
            • keti3 Re: a filtry? 13.01.12, 14:27
              Uzywam cały rok, w lecie na plazy mineralnego SVR bo sie dosmarowuje co 2 godziny. Zero przebarwien przy stosowaniu od 4 lat retinoidów i kwasów. Kremów bb uzywam od dwoch i pół lat. Moim zdaniem filtry w tych kremach sa ok. Szukaj tych najwyzszych SPF 45,50.
    • asdgjl Re: krem bb - który? 04.06.12, 21:06
      a czy ktoś stosował już może Lioele Beyond the Solution BB Cream ?

--
      twoja-cera.blogspot.com/
      • keti3 Re: krem bb - który? 05.06.12, 08:10
        Beyond nie ma filtra, triple the solution BB ma filtr 30SPF PA++. Moim zdaniem ten drugi bardzo przyzwoity-mocne krycie i rozswietlenie-połaceznei dość rzadkie, nie zapychał.Może się nie sprawdzić przy cerze o ciemniejszym odcieniu.
    • alpagania Re: krem bb - który? 05.06.12, 10:56
      te kremy są dostępne w Polsce? Bo szukałam i nie mogłam znaleźć żadnego kremu z gatunku BB.
      • ulagra63 Re: krem bb - który? 05.06.12, 16:31
        Kanebo wypuściło - Kanebo, Freshel, White C Mineral BB Cream UV Whitening SPF41 PA++. Czy któraś z Was używała i może się wypowiedzieć?
    • black-cat Re: krem bb - który? 06.06.12, 17:14
      Obecnie używam naprzemiennie trzech:
      1. Garnier - to lekki krem koloryzujący, kremem BB jest tylko z nazwy, kupiłam go z ciekawości, nie liczyłam na wiele i cudów nie robi.
      2. Lioele triple the solution BB cream - gęsty, bardzo kryjący, trwały, jasny odcień. Ochrona dobra SPF 30++. Trzeba się porządnie napracować, żeby go zmyć z twarzy. Do zmywania używam płynu dwufazowego Garnier. Wada: ma niezbyt ładny, szarawy odcień.
      3. Clinique age defense BB cream - mam odcień 02 i ten jest moim faworytem. Przyzwoicie kryje, daje efekt świetlistego matu. Filtr 30+. Nie sądziłam, że będę kiedykolwiek zadowolona z kosmetyku tejże firmy:)
      Pod kremy nakładam tylko serum z witaminą C z BU, rewelacyjnie rozjaśnia i nawilża skórę.
    • nas-daq Re: krem bb - który? 07.06.12, 14:37
      Dziewczyny, a na czym polega ten fenomen kremów bb? Przejrzałam blog Azjatyckiego Cukra i ponoć kremy te zawierają w składzie sporo silikonów, a niektóre również oleje mineralne. Co w takim razie powoduje, ze są takie popularne?
      • baziaczek Re: krem bb - który? 07.06.12, 20:21
        Przeszłam kilka miesiecy temu przez kilkanascie kremów bb i niestety nie odkryłam swojego nr 1. Wiekszość mnie nie zachwyciła a wręcz zniechęciła, bo wychodziły mi po ektórych z nich podskórne gulki - po prostu najzwyczajniej w swiecie mnie zapychały. Z wypróbowanych fajny był taki rózowo biały lioele (chyba Triple the solution) i dr jart srebrny. Ale tak szczerze mówiac ciągle mi coś nie pasowało, bo a to po kilku godzinach świeciłam się na nosie, tak jakby krem wzmagał wydzielanie sebum, a to nie czyłam, żeby mnie dość nawilzyły a kolei klima w pracy potwornie działała na moja skórę i powodowała wyskakiwanie małych zaskórników.
        Fatalne dla mnie (podkreslam, zeby mnie ktos nie zlinczował - dla mnie) były niebieski lioele, cała misha, cały skinfood i skin79 oraz estee lauder (ten był wyjatkowo zły).
        Rzeczywiscie część z tych kremów zawiera jakieś silikony czy inne cuda, część ma właściwości wybielające i trzeba je rozważnie dobierać, żeby nie spowodowac wiecej szkody niż pożytku.
        No i te kremy trzeba koniecznie dobrze zmyć po całym dniu.
        Dlatego najpierw wypróbuj próbki - ja kupowalam bezpośrenio w asiashopie w Krakowie, dziewczyna jest bardzo miła a próbki uczciwie dozowane tak, ze naprawdę moza wypróbowac wszystko po kilka, kilkanascie razy, bo te kremy sa bardzo wydajne.
        Poszukując super kremu bb przypadkiem trafiłam na fanki podkładow mineralnych i kosmetyków naturalnych i zaryzykowałam. I miłe zaskoczenie, nareszcie czuje sie jak ryba w wodzie, moja skóra jest uspokojona, pieknie odżywiona, coraz mniej na niej niespodzianek, a własciwie juz wcale ich nie obserwuje :-) Ja uzywam podkladów joppa a jako bazę olejek arganowy + kwas hialuronowy, a na noc oeparol balance znów wymieszany z kwasem. Na razie ten zestaw to mój nr 1 i własciwie aplikacja po 2 miesiącach uzywania jest niewiele bardziej czasochłonna niz kremu bb. Jedyny mankament takich podkładów to podobnie jak przy kremach bb koniecznośc dobrania tego nr 1, więc znów zabawa z próbkami itd.
        • motylekpa Re: krem bb - który? 07.06.12, 20:34
          Hm. Ja tez jestem po 30 i mam cere mieszana ,wrazliwa oraz lekko powiekszone pory a do tego przebarwienia po sloncu i takze przetestowalam mnustwo kremow i nigdy bym sie nie spodziewala ze bede zadowolona z kremu clinique:) Nie uczula, skora sie nie swieci az tak i mam mniejsze pory a do tego ma filtr:)
          • asdgjl Re: krem bb - który? 09.06.12, 11:13
            a czy ten krem clinique kryje na tyle dobrze że można stosować go jako podkład? czy raczej jako bazę pod podkład?

--
            twoja-cera.blogspot.com/
            • black-cat Re: krem bb - który? 09.06.12, 17:25
              Można stosować jako podkład.
      • zawrotglowy Re: krem bb - który? 09.06.12, 16:47
        Fenomen nakręcił się sam bazując na tym, że to nowość, wychwalana na blogach a jednocześnie trudno dostępna (bo najpierw trzeba je było ściągać z zagranicy a i teraz nie są dostępne stacjonarnie). Podobnie było z Beautyblenderem i podkładami mineralnymi, chociaż te drugie sobie bardzo cenię a właściwie są one dla mnie koniecznością, jeśli chcę mieć makijaż.
    • asdgjl Re: krem bb - który? 11.06.12, 23:07
      ja ostatnio przez tydzień testowałam krem Skin79 Hot Pink, bardzo się nakręciłam po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii na jego temat, ale jak dla mnie niezbyt się sprawdził, więc szukam dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka