marzeka1 03.01.12, 17:12 W mojej aptece widzę w ofercie piling z 12% kwasem glikolowym - Isis Pharma Glyco-A- czy warto go kupić? Mam cerę suchą, po 40. Czy nie będzie zbyt mocny? jak go stosować, bo widzę go tylko w ulotce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issey_miyake Re: piling z kwasami 03.01.12, 18:04 marzeka1 napisała: > W mojej aptece widzę w ofercie piling z 12% kwasem glikolowym - Isis Pharma Gly > co-A- czy warto go kupić? Mam cerę suchą, po 40. Czy nie będzie zbyt mocny? jak > go stosować, bo widzę go tylko w ulotce. warto, mocny może się okazać, dlatego należy podchodzić do niego ostrożnie Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: piling z kwasami 03.01.12, 19:06 Aha, mam jeszcze pytanie: ILE opakowań (30 ml) powinnam zużyć, aby był faktycznie efekt, bo w aptece są w naprawdę dobrej cenie, kupiłabym na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
jut-ra Re: piling z kwasami 04.01.12, 08:44 Najpierw wypróbuj może, czy cię nie podrażni, dla mnie jest dość mocny i mimo, że to nie mój pierwszy produkt z kwasami, nie mogę używać go częściej, niż co kilka dni. Po jednym opakowaniu już zobaczysz różnicę, ale warto go włączyć do regularnej pielęgnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlo_smoka Re: piling z kwasami 04.01.12, 18:54 Można go stosować równocześnie ze skinorenem? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: piling z kwasami 04.01.12, 21:08 skrzydlo_smoka napisała: > Można go stosować równocześnie ze skinorenem? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: piling z kwasami 05.01.12, 11:37 A przy naczynkach zahartowanych Neostratą Bionic (kończę drugie opakowanie) można spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: piling z kwasami 07.01.12, 17:45 monikaj1 napisała: > A przy naczynkach zahartowanych Neostratą Bionic (kończę drugie opakowanie) moż > na spróbować? zależy jak rozległe są to naczynka i jak bardzo Tobie na nich zależy Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: piling z kwasami 07.01.12, 19:12 Dziękuję za odpowiedź. Naczynka rozległe, a do tego rozszerzone pory i mnóstwo zaskórników. I zmarszczki coraz bardziej widoczne. Lektura wątków z poradami kieruje mnie w stronę Skinorenu - Glyco raczej sobie daruję. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: piling z kwasami 10.01.12, 22:07 monikaj1 napisała: > Dziękuję za odpowiedź. Naczynka rozległe, a do tego rozszerzone pory i mnóstwo > zaskórników. I zmarszczki coraz bardziej widoczne. Lektura wątków z poradami ki > eruje mnie w stronę Skinorenu - Glyco raczej sobie daruję. Zdecydowanie Skinoren. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: piling z kwasami 07.01.12, 10:38 No i używam od 3 dni, nie przekraczam czasu od 5-10 min. Twarz trochę szczypie, ale mam pytanie: koło nosa, porobiła mi się taka sucha skóra- to normalne? zejdzie? natłuszczać to jakiś czy czekać aż się złuszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: piling z kwasami 07.01.12, 17:46 marzeka1 napisała: > No i używam od 3 dni, nie przekraczam czasu od 5-10 min. Twarz trochę szczypie, > ale mam pytanie: koło nosa, porobiła mi się taka sucha skóra- to normalne? zej > dzie? natłuszczać to jakiś czy czekać aż się złuszczy? dowolnie, możesz czekać aż się złuszczy, albo dodatkowo natłuszczać. Nie przeszkadza ani jedno ani drugie. To normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlo_smoka Re: piling z kwasami 10.01.12, 18:59 Czy to się stosuje codziennie, czy raz w tygodniu? Ulotka nie wypowiada się jednoznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: piling z kwasami 10.01.12, 22:08 skrzydlo_smoka napisała: > Czy to się stosuje codziennie, czy raz w tygodniu? Ulotka nie wypowiada się jed > noznacznie. Skinoren możesz stosować rano i wieczorem, a np. w piątek wieczorem Glyco A już bez Skinorenu. Stosujesz jedno i drugie tak często - jak wskazują na to wskazania. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: piling z kwasami 12.01.12, 21:38 Zużyłam już 3 tubki GlycoA. Smaruję się codziennie na całą noc. Praktycznie bez efektów. No, może skóra jest trochę delikatniejsza. Nie używam na dzień żadnych specjalnych filtrów, tylko zwykły krem Ziaja Ulga. Po prostu używam kremu z kwasem jesienią/zimą, kiedy w naszej strefie geograficznej nie ma słońca. Jestem zdecydowaną przeciwniczką filtrowej paranoi. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh7 Re: piling z kwasami 13.01.12, 19:37 a czy przy stosowaniu filtrów (50 SPF) mozna tego kremu używać przez cały rok czy tylko np. do marca? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: piling z kwasami 18.01.12, 01:26 leigh7 napisała: > a czy przy stosowaniu filtrów (50 SPF) mozna tego kremu używać przez cały rok c > zy tylko np. do marca? cały rok, bez stosowania filtrów również Odpowiedz Link Zgłoś
leigh7 Re: piling z kwasami 20.01.12, 12:18 Ale na okres plazowania chyba rozsądniej się wstrzymać? Gdzieś czytałam, że należy je odstawić ok. miesiąca przed urlopem... Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: piling z kwasami 20.01.12, 14:49 leigh7 napisała: > Ale na okres plazowania chyba rozsądniej się wstrzymać? > Gdzieś czytałam, że należy je odstawić ok. miesiąca przed urlopem... w kwestii czystego kwasu glikolowego, kwasów polihysroksy, migdałowego, azelainowego nie trzeba robić miesięcznej przerwy i nie trzeba odstawiać na czas plażowania (w kwestii przebarwień), jedyne co może wystąpić, to większe podrażnienie w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś