Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc

22.01.12, 00:02
dziewczyny czy używała któraś z Was Bandi AHA+PHA z auriderm XO i Diroseal?? Czy można to razem używać?? Co do tego? Coś nawilżającego?? Czy może nie wszystko na raz? Do tego chyba jakiś krem z filtrem. Mam skórę naczynkową i mieszaną w str suchej) Może całkeim coś innego, napewno nie jedna z Was ma podobną cerę, podzielcie się proszę opiniami, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magdallen1978 Re: proszę o pomoc 22.01.12, 13:25
      co polecacie złuszczającego z BU lub mazidla do cery mieszanej w str suchej, naczynkowej, szukałam cos z kw. migdałowym, na BU jest tylko Serum migdałowe AHA 10% , na mazidłach Tonik 5% kwas migdałowy + hydromanil, colepsze?? a może Tonik z kwasem PHA 6%
    • magdallen1978 Issey, czy mogłabyś spojrzeć?? 30.01.12, 23:06
      Po zagłębieniu się w interesujące mnie tematy zakupiłam produkty (czekam na paczkę).
      Wcześniej już przerzuciłam się z emulsji do mycia cetaphil na biodermę sensibio H2O i używałam rano Flavo-c serum 8%
      Rano:
      Bioderma H2O
      Flavo-c 8% (zastanawiałam się nad mocniejszym-zamówiłam to samo, jak zużyję kupić mocniejsze??)
      Bioderma photoderm AR spf 50+
      makijaż (ewentualnie)
      Po południu (około 17-18)
      Bioderma H2O
      Auriderm XO (po jakim czasie nawilżyć??)
      Cetaphil md
      Wieczór
      Bioderma h20
      Bandi AHA+PHA (dziś przyszedł i od razu nałożyłam- nie wiem czy nie za mało- nic nie czuję żadnego mrowienia szczypania czy coś w tym stylu, czy mogę nakładać pod oczy? Mam prosaki, chciałabym się ich pozbyć. Nie wiem jak mam traktować to cudo, podchodzę do niego z wielką ostrożnością, czy powinnam obawiać się tego typu kosmetyków? I czy po zakończeniu tego kremu przejść na Diroseal Aven, czy dalej kwasy w wyższym lub takim samym stężeniu??)
      Zakupiłam jeszcze La Roche Autohelios samoopalacz i nie wiem gdzie go wcisnąć.
      Czy coś powinnam do tego dołożyć, może coś pominąć??
      • issey_miyake Re: Issey, czy mogłabyś spojrzeć?? 30.01.12, 23:31
        magdallen1978 napisała:

> Rano:
        > Bioderma H2O
        > Flavo-c 8% (zastanawiałam się nad mocniejszym-zamówiłam to samo, jak zużyję kup
        > ić mocniejsze??)

Tak.

> Bioderma photoderm AR spf 50+
        > makijaż (ewentualnie)
        > Po południu (około 17-18)
        > Bioderma H2O
        > Auriderm XO (po jakim czasie nawilżyć??)

Na odwrót. Najpierw nawilżanie, później Aur.

> Cetaphil md
        > Wieczór
        > Bioderma h20
        > Bandi AHA+PHA (dziś przyszedł i od razu nałożyłam- nie wiem czy nie za mało- ni
        > c nie czuję żadnego mrowienia szczypania czy coś w tym stylu,

rzadko kiedy występuje jakiekolwiek podrażnienie po nim.

> czy mogę nakładać
        > pod oczy?

możesz

> Mam prosaki, chciałabym się ich pozbyć. Nie wiem jak mam traktować t
        > o cudo, podchodzę do niego z wielką ostrożnością, czy powinnam obawiać się tego
        > typu kosmetyków?

Ogólnie lepiej zachować ostrożność.

> I czy po zakończeniu tego kremu przejść na Diroseal Aven, czy
        > dalej kwasy w wyższym lub takim samym stężeniu??)

Na wyższe stężenie, ale to na jaki rodzaj kwasu zależy od oczekiwań.

> Zakupiłam jeszcze La Roche Autohelios samoopalacz i nie wiem gdzie go wcisnąć.

Np. po bandi z kwasami

> Czy coś powinnam do tego dołożyć, może coś pominąć??

jest ok
        • magdallen1978 Re: Issey, czy mogłabyś spojrzeć?? 31.01.12, 09:35
          Bardzo dziękuję za "konsultację" i dla pewności parę pytań

> > Po południu (około 17-18)
          > > Bioderma H2O
          > > Auriderm XO (po jakim czasie nawilżyć??)
          >
          > Na odwrót. Najpierw nawilżanie, później Aur.

czyli Bioderma h20
          Cetaphil MD i jak się wchłonie to auriderm?

> > I czy po zakończeniu tego kremu przejść na Diroseal Aven, czy
          > > dalej kwasy w wyższym lub takim samym stężeniu??)
          >
          > Na wyższe stężenie, ale to na jaki rodzaj kwasu zależy od oczekiwań.

Chciałabym ujednolicić kolor, wygładzić, zmniejszyć pory, ogólnie ożywić- odmłodzić

> > Zakupiłam jeszcze La Roche Autohelios samoopalacz i nie wiem gdzie go wc
          > isnąć.
          >
          > Np. po bandi z kwasami

Zmyć bandi??
          Po jakim czasie??
          Pozdrawiam
          • magdallen1978 Re: Issey, czy mogłabyś spojrzeć?? 31.01.12, 15:20
            aha, już dawno miałam spytać, ale zapominałam, auriderm to wit. K z dodatkami? Po dziecku zostały mi kapsułki z tą wit. czy można je zużyć na twarz? czy ona ma jakieś działanie przy stosowaniu zewnętrznie??
          • magdallen1978 Re: Issey, czy mogłabyś spojrzeć?? 16.04.12, 23:42
            Po zużyciu jednego opakowania bandi aha+pha, zamówiłam bandi złuszczający, po ok. 3 tyg stosowania wyszły pryszcze, nie wiem czy to zasługa tego kremu czy też mojego obżarstwa wielkanocnego, ale są. Czytałam o oczyszczaniu, że tak ma być, ale tak się zastanawiam z czego to oczyszczanie, jak to działa? Chciałam napisać, że po stosowaniu wszystkich tych medykamentów moja cera się zbledła, (co nie bardzo mi się podoba) ale koloryt się nie wyrównał, nie wygładziła się, co dalej począć? Czy czekać na efekty po stos. bandi złuszczającego, czy stosować coś mocniejszego- tylko co do cery naczynkowej mocniejszego na nadchodzące silne słońce, proszę polećcie coś, Diroseal wycofali zastąpili Forte, ale zdaje się że skład jest zmieniony, więc i działanie nieco inne, czy ktoś używał?? Czy można dojść do efektu gładkiej jednolitej cery, której nie trzeba zakrywać podkładami, pudrami?? Mogę być blada jak ściana, ale chciałabym żeby to była ściana w jednym kolorze ;(
            • issey_miyake Re: Issey, czy mogłabyś spojrzeć?? 17.04.12, 11:49
              magdallen1978 napisała:

> Po zużyciu jednego opakowania bandi aha+pha, zamówiłam bandi złuszczający, po o
              > k. 3 tyg stosowania wyszły pryszcze, nie wiem czy to zasługa tego kremu czy też
              > mojego obżarstwa wielkanocnego, ale są. Czytałam o oczyszczaniu, że tak ma być
              > , ale tak się zastanawiam z czego to oczyszczanie, jak to działa? Chciałam napi
              > sać, że po stosowaniu wszystkich tych medykamentów moja cera się zbledła, (co n
              > ie bardzo mi się podoba) ale koloryt się nie wyrównał, nie wygładziła się, co d
              > alej począć? Czy czekać na efekty po stos. bandi złuszczającego, czy stosować c
              > oś mocniejszego-

Bandi złuszczający nie jest wskazany do skóry naczyniowej

> tylko co do cery naczynkowej mocniejszego na nadchodzące silne
              > słońce, proszę polećcie coś, Diroseal wycofali zastąpili Forte, ale zdaje się
              > że skład jest zmieniony, więc i działanie nieco inne, czy ktoś używał??

Możesz jeszcze kupić Diroseal, w niektórych aptekach mają resztki. Ten koncentrat Fort to nie jest to samo co Diroseal. Ma inny, jak dla mnie - nie wart uwagi, skład.

> Czy moż
              > na dojść do efektu gładkiej jednolitej cery, której nie trzeba zakrywać podkład
              > ami, pudrami?? Mogę być blada jak ściana, ale chciałabym żeby to była ściana w
              > jednym kolorze ;(

Można.
              • magdallen1978 Re: Issey, czy mogłabyś spojrzeć?? 17.04.12, 20:04
                jak? odstawić, złuszczający na noc i kupić jeszcze diroseal?? czy zafundować całkiem coś innego? tak sobie myślę jak przejdę na drogie kremy tj, neostrata to chyba trzeba już to ciągną, nie wiem czy będzie mnie stać na takie zabiegi, jednorazowo góra dwa razy mogłabym zafundować coś takiego, ale nie na dłuższą metę, jakiś kompromis?
              • magdallen1978 Re: Issey, czy mogłabyś spojrzeć?? 18.04.12, 17:27

> Bandi złuszczający nie jest wskazany do skóry naczyniowej

Kończę z Bandi złuszczającym

> Możesz jeszcze kupić Diroseal, w niektórych aptekach mają resztki. Ten koncentr
                > at Fort to nie jest to samo co Diroseal. Ma inny, jak dla mnie - nie wart uwagi
                > , skład.

Wiesz może w których, stacjonarnych czy internetowych?? Poproszę linka ewentualnie

> > Czy można dojść do efektu gładkiej jednolitej cery, której nie trzeba zakrywać p
                > odkład
                > > ami, pudrami?? Mogę być blada jak ściana, ale chciałabym żeby to była ści
                > ana w
                > > jednym kolorze ;(
                >
                > Można.
                Jak??

:)
                >
    • prostaja Re: proszę o pomoc 17.04.12, 18:55
      widziałam ze na allegro dużo osób kupuje bandi. pewnie są dobre
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka