Dodaj do ulubionych

krem do depilacji

IP: *.euron.pl 09.06.04, 13:51
czy po kremie do depilacji rosną włoski slabsze? czy taki krem działa bardzo
szkodliwie na skórę? np, czy po jakimś czasie nie ma pzrebarwień skóry?
znacie krem do depilacji twarzy (wąsików itd.) "Nair"? jaki polecacie do nóg,
a jaki do delikatniejszych włosków twarzy, czy rąk?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: krem do depilacji IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 09.06.04, 14:16
      krem nie wpływa na grubość włosków- ani ich nie wzmacnia, ani nie osłabia.
      może podrażnić skórę
      prawidłowo stosowany nie powoduje przebarwień
    • Gość: kursisk Re: krem do depilacji IP: *.euron.pl 09.06.04, 15:07
      a czy po depilacji kremem włoski odrastają dłużej niż po maszynace? jeżeli nogi
      np. powinnam golić własciwie codziennie, to po kremie po jakim czasie będę
      musiala?
      • Gość: justy Re: krem do depilacji IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 09.06.04, 15:15
        depilacja kremem teoretycznie starcza nia nieco dłużej niz golenie, bo krem
        jest w stanie rozpiścić włos nieco poniżej poziomu skóry
        • diastema Re: krem do depilacji 09.06.04, 15:30
          a u mnie tak nie jest ropuszcza wlosy ponad skora i nie do konca sa
          wydepilowane zawsze zostaje mi jakies 0,5mm ponad skora czyli efekt zadny!!!
          • Gość: justy Re: krem do depilacji IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 09.06.04, 15:33
            u mnie też z tym róznie bywa- zazwyczaj muszę trzymać krem na skórze dłużej niż
            zaleca producent (a to podnosi ryzyko podrażnienia). zależy też od firmy- z
            joanny byłam bardzo niezadowolona, a Veet bardzo mi odpowiada.
            • diastema Re: krem do depilacji 09.06.04, 15:55
              no ja juz chyba wyprobowlalm wszystkie kremy dostepne na rynku i oczywiscie
              trzymalam je dluzej niz pisze w ulotce i dalej efekt taki sam!!! coz depilator
              najlepszy na wszystko:)))
    • Gość: Ola Re: krem do depilacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 15:40
      Ja kremu używam tylko do ud, bo łydki po nim są i tak "owłosione", polecam Nair
      • Gość: gwiazdka Re: krem do depilacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:23
        po zakupie kremu Nair z mysla o bikini przeczytalam na opakowaniu ze nie moze
        byc stosowany w okolicy genitaliow ani odbytu wiec nadaje sie do bikini (chce
        sie zrobic na zero) probowal ktos?????
        • k3ffy Re: krem do depilacji 09.06.04, 21:18
          Od jakiś 2 lat stosuje Nair i jestem zadowolona. Odrastające włoski są bardzo
          delikatne. Nakładam go po prysznicu, kiedy skóra jest rozpulchniona i wtedy
          rozpuszcza poniżej poziomu skóry.

A co do bikini.. myślę, że warto najpierw zdecydować się na wosk a potem tylko
          utrzymywać ten efekt kremem. Nie wolno tylko zapomnieć, że skóra w tej części
          jest wyjątkowo delikatna i depilacja też musi taka być :)
    • Gość: mysia Re: krem do depilacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:45
      moze to zalezy jak dlugo sie go stosuje.ja juz ok 2 lat-nieregularnie-i
      porownaniu z dawna gestwinka to teraz ho ho...:)uzywam przewaznie kremow joanny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka