Dodaj do ulubionych

tłusta cera latem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 12:36
Dziewczyny jak radzicie sobie z tłustą cerą latem.Dla mnie to koszmar.Nie
dość,że mam brzydki kolor cery to jeszcze latem robi się czerwona od
słońca.Jaki krem matujący byście mi poleciły.Może być z górenj półki,ale żeby
matował do 8 godzin.
Obserwuj wątek
    • Gość: kragmel Re: tłusta cera latem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 12:54
      do 8 godzin to może być trudno, tu się trzeba wspomagać innymi środkami. ja mam
      na lato taki zestaw: avene beztłuszczowy krem z filtrem (UVA/UVB 20), który
      podobno też ma matować i faktycznie nie świeci się jakoś koszmarnie + bibułki
      matujące ArtDeco + (ewentualnie) sypki puder. jak nie mam zamiaru zbyt długo
      wystawiać się do słońca, tudzież biegać po całym mieście to zapodaję sobie krem
      matujący Soraya witaminowa terapia.
      jeśli masz problem z reakcją skóry na słońce, to może spróbuj tego nowego
      Antheliosa? ma b.wysoki filtr (60) i podobno (nie macałam ;) konsystencję wody.
      k.
      • Gość: arałe Re: tłusta cera latem IP: *.torun.mm.pl 13.06.04, 13:27
        Antihelios 60 rzeczywiście jest leciutki i nie czuć go na twarzy, ale świeci
        się bez ograniczeń. Na szczęście puder dobrze sie na nim trzyma i jedno z
        drugim parę godzin wytrzyma. O Avene mam niestety zdanie jak najgorsze (jak
        napisałam w osobnym wątku).
        A jeśli chodzi o samo matowanie, to od lat nie udało mi się znaleźć żadnego
        kremu, który by był rzeczywiście skuteczny. Jedyna skuteczna rzecz, jaką znam,
        to taki angielski biały "podkład pod podkład" (ja noszę sam). Niewidoczny,
        lekko rozświetlający, kompletnie matuje na kilka godzin i nawet ma jakiś
        słabszy filtr. Działa też trochę antybakteryjnie. Jak chcesz podam Ci nazwę i
        stronę www, chyba można kupić przez Internet.
        • asia23bb Re: tłusta cera latem 16.06.04, 15:32
          Jak bys mogla podac nazwe tego podkladu angielskiego, bylabym wdzieczna :)
          • Gość: arałe Re: tłusta cera latem IP: *.torun.mm.pl 16.06.04, 23:27
            To kosmetyk firmy Boots,
            seria No 7,
            Matte Under Make-up Base
            Biała tubka, 40 ml, bodajże jakieś Ł8
            Na mnie działa bardzo dobrze, choć mam cerę bardzo tłustą. Reklamują się, że do
            10 godzin, ale to będzie raczej ok. 5.
            Znajdziesz na stronie Boots (google Ci pokaże).
            • asia23bb Re: tłusta cera latem 17.06.04, 14:49
              Dzieki wielkie!:)
    • minka001 Re: tłusta cera latem 13.06.04, 13:33
      DIOR IOd FLUIDE MAT
      zreszta cala seria jest rewelacyjna..jak dla mnie:)
    • Gość: justy Re: tłusta cera latem IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 13.06.04, 13:35
      SVR spf50 lub spf100; anthelios fluide extreme spf60+ (to są lekkie kremy, lecz
      nie-matujące)
      jednak i tak pewnie będą potrzebne bibułki matujące lub puder.
    • Gość: figa Re: tłusta cera latem IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.04, 23:59
      A może byś spróbowała kremu normalizującego na noc z serii mat-b complex
      dermiki. Działa nie doraźnie, ale przyczynowo, już po pierwszym nałożeniu jest
      lepiej, ale pełny efekt przychodzi po paru dniach. Ja mam cerę normalną w
      czasie chłodnych pór roku, za to latem obrzydliwie tłustą (cała świecąca, jakby
      spocona, na tym zwarzony makijaż- nie pomagało nic, żaden krem matujący, ani
      nawet wycieranie co chwila bibułkami). Rok temu odkryłam ten krem i... było
      minęło. Stosowała go też moja kumpela z podobnym problemem i też jest
      zachwycona.
      • mejbi Re: tłusta cera latem 15.06.04, 14:38
        stosowałam kremy Dermiki i niestety nie poskutkowały w moim przypadku.
        Ja już zrezygnowałam z poszukiwań kremu matującego, ot po prostu przyzwyczaiłam
        się do stosowania co 2 godziny chusteczek lub bibułek matujących..
    • Gość: Obiektywna Re: tłusta cera latem IP: *.futuro.pl 15.06.04, 15:02
      Lepiej jak cera jest tłusta aniżeli jakby miała być łojotokowa. Wiem coś o tym.
      Należy poporostu b. często myć twarz. Kremu jako takiego to nie ma - a może ja
      jeszcze nie dotarłam do niego.
    • Gość: justa Re: tłusta cera latem IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 15:15
      może tu coś znajdziesz dla siebie:
      serwisy.gazeta.pl/avanti/1,52894,2129086.html
      najlepiej wypadły chyba Chanel i Guerlain w powalających cenach, ale można też
      wybrać coś ze średniej półki.
      • Gość: monias1 Re: tłusta cera latem IP: 217.97.133.* 16.06.04, 16:01
        Moim zdaniem cere tlusta w lato trzeba myc woda 2 x dziennie dobrym zelem
        antybakteryjnym (np. z Vichy lub Avene), zrezygnowac z podkladow, stosowac
        bibulki matujace, lub przecierac twarz chusteczkami do demakijazu dla cery
        tlustej ktore oczyszczaja i odswiezaja tlusta cere.
        Ja mam cere mieszana i na dzien obecnie stosuje emulsje nawilzajaca z SPF 15
        firmy Olay do cery mieszanej i tlustej. Jak dla mnie ok. Nie swiece sie. ALe
        oczywiscie efekt nie trwa cale 8 godzin. Watpie abys znalazla krem ktory matowi
        8 godzin w lato przy wysokich temperaturach! Ale warto probowac.
    • Gość: mala Re: tłusta cera latem IP: 195.136.49.* 16.06.04, 17:35
      Ja mam cerę mieszaną, która też się niestety świeci. Używam kremu Vichy
      Normaderm. Ładnie matuje, ale czy aż 8 godzin... nie zawsze. Ale polecam też
      bibułki matujące pod koniec dnia i jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka