Dodaj do ulubionych

Przedłużanie włosów

13.03.12, 15:22
Co sądzicie o przedłużaniu lub doczepianiu włosów? Zastanawiam się nad doczepieniem paru pasemek. Czy mialyscie wykonywany taki zabieg na swojej glowie??jesli tak to jaką metoda i z jakimi włosami??No i czy efekt był zadowalający??
Obserwuj wątek
    • blackiriss Re: Przedłużanie włosów 13.03.12, 22:08
      Osobiście uważam ze to fajny pomysł :-)
      Ja miałam przedłużane włosy metodą ringów ( czyli pasemka włosów zaciskane na pasemkach moich naturalnych włosów za pomocą mikro-ringów niewidocznych na głowie). Włosy zamówiłam na allegro i miały być w 100% naturalne ale uważam ze były z domieszką syntetyku. Włosy doczepiałam sobie na Studniówkę ponieważ swoje mam krótkie ( fryzura a'la paź ) a chciałam mieć bujne, długie loki i owszem efekt świetny! Miałam włosy ułożone na jedną stronę ponieważ swoje mam równo ścięte i przy rozpuszczonych było widac "spadek" moich kończących sie włosów a tych doczepionych wiec postawiłam na upięcie które ukryje ten defekt ale gdybym miała cieniowane włosy nie było by tego widać. Fryzure na bal robiłam u fryzjerki ktora mówiła ze włosy sa dobre gatunkowo ponieważ sam syntetyk zaczał by topniec juz przy suszeniu włosów. zaleta jest to ze na doczepianych włosach loki fale itp trzymają się znacznie dłuzej niż na naszych naturalnych :-) defektem takiego doczepiania było to ze gdy myłam włosy to te doczepione namoczone wodą byly cięzkie i obciązały włosy (pasemka) do których były przyczepione co sprawiało delikatny ból, z czasem się przyzwyczaiłam do tego , oraz defektem było to ze dotykając włosów czuło się ringi chociaż nie było ich widac "gołym okiem". Włosy trzymają sie bardzo długo i mozna ich powtórnie użyć jesli sa w dobrym stanie, wystarczy dokupić nowe ringi.
      A czy któraś z czytelniczek wie coś o przedłużaniu włosów metodą kreatyny? jesli tak to Czy moze cos więcej o tym powiedzieć :-)
      • wiewra Re: Przedłużanie włosów 14.03.12, 23:31
        Jestem fryzjerem zajmującym się przedłużaniem włosów naturalnych za pomocą keratyny. Osobiście miałam przedłużane włosy ok 4 razy za każdym razem był to inny kolor. Włoski utrzymują się na głowie (w zależności jak o Nie dbamy) ok 4 miesięcy, niekiedy nawet do 6 ! Po założeniu włosów przez pierwsza noc jest uczucie ściągania, niektórzy odczuwają ból ale do wytrzymania ;))
        Ważne jest aby je pielęgnować odżywkami, aby za bardzo nie używać lokówek prostownic itp mieć do nich specjalną szczotkę, zaplatać włosy w warkocz podczas snu.
        Ja nie dbałam o moje włosy zbytnio ponieważ je rozjaśniałam farbowałam kręciłam prostowałam i zawsze wytrzymywały po 4 miesiące :)
        Najważniejsze to aby je szczotkować specjalną szczotką bo jeśli tego nie będziemy robić to po jakimś czasie włosy doczepiane tak się splączą z naszymi że powstaną dredy ! :-D:sciana:
        • edytkae przedłużanie włosów 15.03.12, 11:57
          Czy metoda przedłużania włosów naturalnych za pomocą keratyny obciąża lub niszczy w jakiś drastyczny sposób moje własne?
          • wiewra Re: przedłużanie włosów 19.03.12, 18:11
            Obciąża, ale nie niszczy i nie łamie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka