Dodaj do ulubionych

puder sypki

IP: 158.75.220.* 15.06.04, 15:20
Szukam dobrego pudru, na wizaz.pl wychwalany jest Gentle Light Powder
Clinique. Ile on kosztuje?
jak dla mnie puder powinien lekko rozświetlać ale i matowić,byś bardzo
drobny, pyłkowy, nie postarzać twarzy, nie zbierać się w załamaniach skóry -
twarz ma wyglądac młodo i świeżo a nie jak pudernica. Znacie taki puder sypki?
Obserwuj wątek
    • dorotek.k Re: puder sypki 15.06.04, 16:03
      podnosze i prosze o poradę, przeglądałam poprzednie posty ale nie znalazłam odp
      • Gość: myszz Re: puder sypki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 10:59
        polecam MATIS, nie używam często i mam go już z trzy lata. Nie zmienił się nic
        na jakości i zapachu, dla mnie rewelacja
    • Gość: P. Re: puder sypki IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 15.06.04, 17:15
      a ja mam jeszcze 1 pytanko dot. tego pudru
      czy jest wersja transparentna?

Pozdrawiam!
      • Gość: dor Re: puder sypki IP: 158.75.220.* 15.06.04, 22:48
        up
    • nanah transparentny, rozświetlający Vipery 15.06.04, 23:23
      Ze swojej strony polecam transparentny, rozświetlający puder Vipery. Również
      wychwalany na wizażu:), bardzo drobny - można nakładać i nakładać, ciężko jest
      przedawkować. Matowi w normie - w przypadku mojej mieszanej cery na około 2-3
      godziny. A i cena nader przystępna (niecałe 20 zł).

Pozdrowienia,
      nanah
    • Gość: EdziaB Re: puder sypki IP: 80.48.253.* 16.06.04, 08:35
      więc Gentle Light Powder Cliniq jest dla Ciebie idealny.. kosztuje ok. 110 zł w
      Sephorze i mnie wystarczyl na 6 miesiecy codziennego uzywania. Warto do niego
      kupic pędzel dobrej jakości, bo ten z pudru jest bezdziejny.
      Co do pudru rozświetlającego Vipery to mam go teraz i faktycznie jest dobra
      alternatywa jak sie nie ma kasy na Cliniqa, chociuaż mu nie dorównuje
      jakością.... ale za te cene jest to b. dobry produkt.
      • Gość: dor Re: puder sypki IP: 158.75.220.* 16.06.04, 16:35
        czy polecasz jakis szczególny odcień (nr) czy ilość lub kolor drobinek
        rozświetlających jest taka sama w każdym odcieniu?
        mam jasną cerę z żółtym pigmentem (nigdy nie jestem czerwona)
        • Gość: dor Re: puder sypki IP: 158.75.220.* 16.06.04, 16:40
          Zapomniałam dodać, że powyższe pytanie dotyczy zarówno Clinique, jak i Vipery.
          I jeszcze jedno, czy one nie uczulają, bo np po kulkach Avonu swędzi mnie twarz.

Serdecznie dziękuję wszystkim osobom za zainteresowanie i za odpowiedzi!!!!!
        • Gość: EdziaB Re: puder sypki IP: 80.48.253.* 17.06.04, 09:41
          W przypadku Vipery odcien jest jeden, wydaje sie byc bardzo jasny, ale ze ejst
          transparentny nie widac go na twarzy, drobinki sa niewielkie, tak ze bez obaw
          mozna go uzywac na co dzien.

Cliniq ma kilka odcieni, ja majac jasna cere ( anwet bardzo jasna) i rowniez w
          zoltym odcieniu korzystam z odcienia nr 3 - jest transparentny, drobinek nie ma
          widocznych, ale bardzo dobrze rozjasnia ( a nie brokatuje) twarz. W przypadku
          Cliniqa tylko jeden odcien - chyba nr 1- ma bardzo wyrazne drobinki i wg mnie
          andaje sie tylko na wieczor i szczegolne okazje. W perfumeriach sa testery wiec
          bez problemu cos dobierzesz.
    • Gość: Aga Re: puder sypki IP: *.wl.e-wro.net 16.06.04, 08:52
      Gorąco polcam Shiseido puder sypki, mam go już drugi rok. Ma cechy, o których
      piszesz. Poduszeczka mimo czestego prania jest ciągle jako nowa, ale kosztuje
      ok. 160 zł.
    • katarzynkaa Re: puder sypki 17.06.04, 21:37
      Witam, ja używam pudru Diora nr 621(transparentny) i jest rewelacyjny. Kosztuje
      gdzieś ok. 180 zł, ale warto wydać te pieniądze, po pierwsze dlatego, że jest
      go 25g i mnie starczył na ponad rok czasu, a używałam go codziennie (jest
      porostu bardzo wydajny), a po drugie pięknie wygląda na twarzy i długo się na
      niej trzyma. Wydaje mi sie jednak, że takie kosmetyki dobiera się indywidualnie
      na zasadzie prób i błędów, bo efekt zależy też od rodzaju cery...
      • Gość: livett Re: puder sypki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 22:21
        Ja polecam Viperę. Jak dla mnie ten puder jest idealny. Cera jest wyraźnie
        rozświetlona i wygląda na wypoczętą.Puder jest wydajny i pięknie pachnie (ale
        zapach to kwestia gustu).I oczywiści plusem jest również cena ok.20. Warto
        wypróbować.:)
    • misia777 Re: puder sypki 18.06.04, 17:51
      A ja zapytam czy jesli uzywam podkladu rozswietlajacego i uzyje pudru sypkiego
      tez rozswietlajacego to jaki bedzie efekt? Czy to nie bedzie przesada?
      • Gość: dor Re: puder sypki IP: 158.75.220.* 19.06.04, 09:00
        Myślę, że spokojnie możesz używać obu produktów jednocześnie, przy tym wszystko
        zależy od pudru, jeśli nie ma wielkich drobinek i jest transparentny to będzie
        ok., poza tym taki puder zawsze choć odrobinę matowi skórę mimo że ją
        rozświetla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka