Dodaj do ulubionych

Udoskonalenie pięlęgnacji

31.03.12, 14:37
Witam,
od ponad roku bawię się w używanie odtykaczy-niezatykaczy (dzięki Issey), ale nigdy nie stosuję ich na pęknięte naczynka, a od marca do września nigdzie ich nie stosowałam. Niestety, podczas tych siedmiu miesięcy bardzo pogorszył mi się stan cery (nie wspominając już o stanie cery z regularnie omijanymi pękniętymi naczynkami). Chciałabym tego uniknąć i udoskonalić dotychczasową pielęgnację, stąd pytanie:
które specyfiki (i w których kosmetykach) w powyższym typie można śmiało bez obawy stosować:
1) na pęknięte naczynka bez ryzyka ich rozjuszenia?
2) od marca do września bez ryzyka ewentualnych poparzeń słonecznych?
(Mam 30 lat, naczynkową cerę mieszaną --> tłustą, pierwsze zmarszczki pod oczami od 4 lat.)
Pozdrawiam,
tirkuchenek.
Obserwuj wątek
    • tirkuchenek Re: Udoskonalenie pięlęgnacji 05.04.12, 15:57
      Dziękuję za odpowiedź, ale nie jestem z Warszawy ani z jej okolic i nie aż tak przepadam za kosmetykami tej firmy.

Prośba do dziewczyn: proszę, pomóżcie mi... :(
    • mayaalex Re: Udoskonalenie pięlęgnacji 05.04.12, 20:23
      Nie wiem jakie konkretnie kosmetyki ale ja chodzilam do dermatolog- kosmetolog i ona robila mi peeling migdalowy na problemy z przetluszczaniem/zaskornikami i jednoczesnie przeciwstarzeniowo. Ten peeling uznawala za najdelikatniejszy ale tez skuteczny, dobry do cery naczynkowej i do stosowania nawet latem (ale wtedy tydzien po zabiegu filtr 50 koniecznie i to kilka razy dzienie). Efekty byly calkiem, calkiem, choc na zmarchy pod oczami oczywiscie nie pomagal ale cera byla ladnie odswiezona i oczyszczona. Wiec moze kosmetyki z tym kwasem? Choc kremy maja mniejsze stezenie niz kwasy w gabinecie wiec pewnie i inne beda ok ale nie mam pojecia co jest dobre. Ale peeling migdalowy w gabinecie na pewno nie zaszkodzi :)
      • tirkuchenek Czyli migdałowy - dzięki za odpowiedź :) /nt 06.04.12, 11:18
        nt
    • red_boots Re: Udoskonalenie pięlęgnacji 05.04.12, 21:33
      kwasy PHA mają podobne działanie jak AHA, ale łagodniejsze i są zalecane przy cerze naczynkowej, mogą też być stosowane latem.
      wspomniany kwas migdałowy też jest zalecany dla cery wrażliwej/ naczynkowej.
      • tirkuchenek Czyli PHA - dzięki za odpowiedź :) /nt 06.04.12, 11:19
        nt
    • issey_miyake produkty bezpieczne - naczyniowa - nt. 06.04.12, 00:00
      tirkuchenek napisała:

> Witam,
      > od ponad roku bawię się w używanie odtykaczy-niezatykaczy (dzięki Issey), ale n
      > igdy nie stosuję ich na pęknięte naczynka, a od marca do września nigdzie ich n
      > ie stosowałam.

Możesz wprowadzić te bezpieczne wiosną, latem. I stosować jednocześnie na całą twarz.

> 1) na pęknięte naczynka bez ryzyka ich rozjuszenia?
      > 2) od marca do września bez ryzyka ewentualnych poparzeń słonecznych?
      > (Mam 30 lat, naczynkową cerę mieszaną --> tłustą, pierwsze zmarszczki pod o
      > czami od 4 lat.)

złuszczające:
      Skinoren żel
      Skinoren krem
      Finacea żel
      Hascoderm krem
      Acne Derm krem
      cała linia PHA produktów NeoStrata
      ERIS PHARMACERIS T Sebo-Almond Peel 5% krem peelingujący
      ERIS PHARMACERIS T Sebo Almond Peel 10% krem peelingujący
      Diroseal Avene
      Mandelac krem, żel, ampułki Sesderma

i cała reszta wielu innych
      • tirkuchenek Issey, dziękuję za odpowiedź! :) Czyli 06.04.12, 11:21
        te kosmetyki mogę bezpiecznie stosować przez cały rok na naczynka?
        A dzięki którym składnikom?
        Dziewczyny na górze napisały, że odpowiedni jest kwas migdałowy i PHA, ale czy coś jeszcze?
        Pozdrawiam,
        tirkuchenek.
      • tirkuchenek Issey? 14.04.12, 13:10
        Czyli te kosmetyki mogę bezpiecznie stosować przez cały rok na naczynka?
        A dzięki którym składnikom?
        Dziewczyny na górze napisały, że odpowiedni jest kwas migdałowy i PHA, ale czy coś jeszcze?
        Pozdrawiam,
        tirkuchenek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka