Dodaj do ulubionych

zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu żyję!

14.04.12, 23:02

dwa miesiące temu odstawiłam nagle wszystkie kremy jakie tylko były w domu wyrzuciłam wszystko i zaczęłam od nowa.ma 39 lat i nie używałam aż tyle żeby przesadzać czy to kremów czy maseczek toników ale zawsze coś nowego w sklepie kusiło...a to opakowanie a to reklama...promocje i tak żyłam...nigdy nie miałam krost ale zawsze skóra była taka jakby ściągnięta gdy nie miałam na niej kremu(po oczyszczeniu)i zaczęłam od nowa.....teraz mam cudną cerę kolorek brzoskwiniowy nawilżona i zero opuchnięć pod oczami(a zawsze miałam problem).teraz powstają blogi i filmiki o tym ocm i innych naturalnych kosmetykach ale ja nie wierzę w żadne kosmetyki naturalne w sklepie chyba że w składzie są tylko składniki potrzebne dla cery(a naprawdę niewiele brak żeby mieć super cerę)
napiszę co używam i od razu piszę że można krytykować i pisac swoje zdanie ale ja naprawdę piszę tylko i wyłącznie to co sama doświadczyłam a nie gdzieś tam poczytałam...
to zacznę od cery
tonik woda mineralna=sok z cytryny i kilka kropelek kwasu hialuronowego+wit.a+e
po tym jak tonik wsiąknie w cerę nakładam zrobione w butelce' serum"w którego skład wchodzą:olej lniany,oliwa z oliwek olejek rycynowy,kolagen,wit a+e,woda mineralna+gliceryna z apteki+olejki alterrra z rossmann nie ma w nich chemii (ja kupiłam trzy i po kilka kropelek dodaję)+oliwka hipp dla dzieci i to tyle-mieszam i przechowuję tak do tygodnia i robię następny.super sprawa naprawdę.cera jest taka że po tym nie potrzeba kremów nakładac a i opala się super bo szłam i słonko chwyciło.a jeśli ktoś chce krem do do tego dodać krem bambino i wymieszać.super.nawet moja rodzina używa bo widzi u mnie zmiany.a co do włosów to też mam doświadczone super składziki ale to napiszę jak będzie zainteresowanie.i najlepsze jest to że wyglądam zdrowo i zmarszczki w większości zniknęły bo je palcami prasuję i robię masaże w domu sama oczywiście.kremy ze sklepu do kosza to moja dewiza.....lepiej kupić sobie fajny ciuszek i dobrze wyglądać niż kupić drogi czy reklamowany krem i czekać na efekty które będą odwrotne....
Obserwuj wątek
    • jolkaj-olka34 Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 14.04.12, 23:08
      tonik woda mineralna=sok z cytryny i kilka kropelek kwasu hialuronowego+wit.a+e

zle napisałam powinno być tonik woda mineralna+sok z cytryny i kilka kropelek kwasu hialuronowego+wit.a+e
      a i dodam że niektóre blogi i filmiki są super bo to od nich podpatrzyłam ale niektóre dodają chemię bo np.kosmetyk znanej firmy ma nowy skład olejek jakiś tam i już nazywa się eko...poczytać wystarczy skład i pełno chemii
      • catsi Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 00:26
        Wszystko fajnie tylko, że "słonko" to akurat wróg numer 1 dla skóry
        • jolkaj-olka34 Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 09:35
          ja się nie opalam ale słońce wiadomo samo chwyta w drodze no a staram się zawsze nakładać filtr ochronny i to co napisałam czyli oleje bo to naprawdę chroni.jestem przeciwna wszelkim solarkom bo wiadomo że to i postarza i zle wygląda.lubię naturalną bardzo lekka opaleniznę bo lato jest i będzie i od słoneczka nie uciekniemy.wręcz przeciwnie lubię słońce ale trzeba podchodzić z głowa do opalania.
          • rikol Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 16.04.12, 01:15
            Olejek arganowy - niesamowicie zapycha, natychmiast pojawily sie 'wzgorki' na skorze. Kokosowy - wysusza i powoduje swiad skory (na wlosy dziala calkiem calkiem). Wole kupic lrp toleriane z parafina, ktory nawilza, nie uczula i nie powoduje tradziku.
    • omt4 Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 10:59
      a o co chodzi w tym prasowaniu zmarszczek palcami?? Jakoś nie chce mi się wierzyć w skuteczność...
    • coralin Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 11:09
      Z istotą wypowiedzi zgadzam się. Nadmiar pielęgnacji jest niepotrzebny skórze. Pamiętam jak z 10 lat temu stosowałam maseczkę oczyszczajacą , potem nawilżająca i potem krem sklepowy i miewałam problemy ze skórą. Od wielu lat wierzę tylko w kwasy, retinol, wit.c. Ich stosowanie wymusza wręcz proste nawilżacze i natłuszczacze.
      • iwonagos Re: coralin 15.04.12, 12:01
        a co konkretnie stosujesz?
        • coralin Re: coralin 15.04.12, 13:11
          Zanim napiszę ważny jest wstęp, by eliminować nadmiar kosmetyków drogeryjnych stopniowo. Nie polecam też od razu retinolu na receptę. Stosuję olejek arganowy, Cetaphil, filtry, retinol (teraz Locacid i Atrederm), żel hialuronowy, serum z wit. c. Oczywiście nie wszystko na raz.
    • lonely.stoner Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 12:02
      podpisuje sie obiema rekami i nogami pod tym postem.
      JA polecam olejek jojoba, metode OCM (olejek rycynowy i jojoba/oliva ), ze sklepowych wynalazkow zrezygnowalam - uzywam teraz tylko masc z wit. A ktora ma prosty sklad, szampony bez SLS, silikonu, najlepiej jakies proste ziolowe a na odzywienie wlosow olejowanie :)
      no i najwazniejsza sprawa- czytac sklady!!!
    • nessie-jp Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 13:34
      > neralna+gliceryna z apteki+olejki alterrra z rossmann nie ma w nich chemii

Litości! Idea pielęgnacji z umiarem jest bardzo słuszna i ja też bardzo lubię Alterrę i produkty o prostych składach
      • black_magic_women Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 13:52
        nessie-jp napisała:
        W olejkach z Alterry nie chemii? A co jest? Metafizyka? Kaszpirowski
        > siedzi i zamawia pryszcze, żeby znikły, adin, dwa, tri, czietyrje?
        >

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cuuuuuuuuuuuuuuudneeeeeeeeeeeeeeee!
        • anais_pl Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 14:48
          :D
      • coralin Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 15:17
        Ta chemia to takie uproszczenie chyba. Autorce chodziło o proste składy.
        • lonely.stoner Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 15:48
          coralin napisała:

> Ta chemia to takie uproszczenie chyba. Autorce chodziło o proste składy.

dokladnie, ale na forum siedza osobniki ktore sa gotowe sie wyklocac o to ze wazelina tez ma prosty sklad chemiczny, naturalne pochodzenie i jest cudownym srodkiem na wszelkie problemy ze skora hehehehe.
          • jolkaj-olka34 moje doświadczenie 15.04.12, 16:08
            ja tylko napisałam co zyskałam jak odstawiłam kosmetyki które były w sklepie.pewnie że we wszystkim a zwłaszcza olejkach alterra sa skł.chemiczne(zle napisałam wcześniej że nie ma chemii)ale to naprawdę działa...zresztą jak powtarzam na mojej cerze a przecież każdy ma inną.dobrze jak się podzielimy naszymi doświadczeniami bo to fajne chyba,że ktoś woli iśc do sklepu po następny nowo reklamowany kosmetyk to niech idzie-jego sprawa prawda?u mnie dużo daje też to że się zdrowo odżywiam i robię maseczki tylko z domowych składników bo od kupionych była albo wysypka albo pieczenie.i jeszcze jedno -prawie całkiem pozbyłam się cellulitu domowym prostym sposobem...ale na razie nie będę pisać chyba że kogoś to zainteresuje.zmarszczki mam dużo mniejsze lub całkiem zniknęły bo prasowałam sobie paluszkami.a to robiłam z filmiku od pewniej Pani:między kciukiem a palcem wskazującym przytrzymałam zmarszczkę i powoli okrężnymi ruchami masowałam i oczywiście miałam nałożone te składniki o których pisałam we wcześniejszych postach.napiszcie czy ktoś podobnie stosuje domowe sposoby....
          • coralin Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 16:09
            Coraz więcej ludzi odkrywa w różny sposób,że te kolorowe pudełka z perfumerii są niewiele warte. "Chemia" to słowo wytrych, nieco nadużywane. Po prostu bazą wielu kosmetyków są taniutkie składniki opakowane w ładne pudełko.
        • nessie-jp Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 18:21
          coralin napisała:

> Ta chemia to takie uproszczenie chyba. Autorce chodziło o proste składy.

Pewnie, że uproszczenie, ale z tego sobie trzeba zdawać sprawę. Nie każdy naturalny produkt będzie dla cery świetny i genialny tylko dlatego, że nie jest ową tajemniczą "chemią". Poza tym taki olej z oliwek na przykład wcale nie ma prostego składu
          • rikol Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 16.04.12, 01:11
            Poza tym oliwa z oliwek jest fatalna dla skory. Mi skore wysuszyla zupelnie. Owszem, jak jest naoiwiona, to jest na chwile dobrze, ale jak sie to zmyje, to pod spodem jest skora wysuszona jak wior (z wlosami tak samo). Juz lepszy jest krem nivea (tanszy niz oliwa).
    • coralin Re: coralin 15.04.12, 15:12
      Używam serum z BU.
      • kosmeti Re: coralin 15.04.12, 20:55
        Co to za serum? Chyba nie znam tej firmy.
    • adwarp Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 16:30
      ' serum"w którego skład wchodzą:
      olej lniany,
      oliwa z oliwek
      olejek rycynowy,
      kolagen,
      wit a+e,
      woda mineralna+
      gliceryna z apteki+
      olejki alterrra z rossmann nie ma w nich chemii (ja kupiłam trzy i po kilka kropelek dodaję)+
      oliwka hipp dla dzieci i to tyle-mieszam

strasznie dużo tych olejów wymieszanych razem, dlaczego?
      • beatakowska Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 16:45
        Czy tu jest "chemia" www.bangla.pl/zdjecia-rossmann-alterra-pflegeol-granatapfel-and-avocado-olejek-pielegnacyjny-granat-awokado-up25090-1.htm bardzo proszę o pomoc, bo już się zgubiłam.:(
        • red_boots Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 17:12
          w składzie są oleje roślinne, wit E i składnik pozyskany z olejków eterycznych, można rzec- sama natura :)
          • beatakowska Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 17:14
            :)) Dzięki :)
            • jolkaj-olka34 ale działa!!!!!!! 15.04.12, 17:19
              używam tylu olejków bo robiłam doświadczenie na sobie i na początku było mniej ale dodawałam i efekty są super.moja skóra(cera jest miękka i bez żadnych oznak marszczenia i nie jest napięta jakby wołała' daj mi krem'-tak kiedys miałam)teraz jest superrrrrr
      • red_boots Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 17:16
        też mi się dużo tego wydaje, zwłaszcza że oleje się powtarzają. wszystkie składniki oliwki Hipp są w olejach Alterry, to samo z olejem rycynowym, oliwa z oliwek też jest w jednym z olejów Alterry.
        • jolkaj-olka34 Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 17:20
          dodam że ilości sa małe po kilka kropel w większośc to woda mineralna
        • beatakowska Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 17:22
          O której oliwce Hipp mówicie?. Ja znalazłam taką z 4 składnikami w tym na 4 miejscu "parfum", czyli 3 składniki ma i czwarty zapach.
          • jolkaj-olka34 Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 17:43
            oliwka z rossmann hipp miałam i też jest dobra do tych kremów co robię ale teraz mam taka niebieską prawie bez chemii taka dla dzieci
          • red_boots Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 17:53
            mam taką:

wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=44373
            • beatakowska Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 16.04.12, 13:42
              A o własnie o tej myślałam:)
    • ania.voit Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 18:35
      O tak zgadzam się w zupełności ta metoda OCM jest rewelacyjna, jest o niej artykuł na głównej wizażu, są też podane proporcje dla konkretnych typów skóry... generalnie sama natura :)
    • stodwadziesciapiec Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 19:18
      No właśnie, ja debiutuję w temacie, już wyczytałam, że warto kupić maść z witaminą A, ale co oprócz? Jakie olejki zmieszać i co dodać, jeśli chodzi o stosowanie na twarz? Mam suchą cerę, czasami (głównie przed okresem) coś mi wyskoczy, mam 29 lat. Na razie kupiłam olej rycynowy i oliwę z oliwek, chcę to zmieszać z przewagą oliwy. A może dodać coś jeszcze?
      • lonely.stoner Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 20:50
        musisz troche poeksperymentowac, np. ja robie olejek do mycia twarzy z 1/3 olejku rycynowego, 1/3 olejku jojoba i 1/3 oliva. Ale juz oliva z olivek (hehe) na twarz mi nie pasuje, tak samo zreszta jak olej kokosowy (oba mnie zapychaja). Za to na wlosy- rewelacja! Moja skora dobrze toleruje na twarz olejek jojoba i olej z pestek dyni. Ale niektorym sluza rozne olejki na twarz i trzeba po prostu sprawdzic.
        A w ogole to polecam zjadac sporo olivy- do makaronu, maczania chleba, sosu- chyba najlepiej dziala przyjmowana wewnetrznie i pyszna jest :)
        • pamana Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 23:34
          EEE nie podniecałabym się zbytnio ocm i innym sreko eko-pprostym skladem bo to chwilowe i obecnie modne.
          Oliwa -ok ale jaka ,calkiem niedawno bylo glosno co to za cudowna oliwę sprzedaja w sklepach za grube pieniadze i z piekną metką.
      • a.g.g.a Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 20:53
        A mnie bardzo zainteresowała pielęgnacja włosów..Czy autorka wątku może cos więcej na ten temat napisać?Ja mam włosy falowane,suche,ostatnio bardzo żle mi sie układają
        • cosma3 Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 15.04.12, 23:52
          A ja mam dwa pytania do autorki. Jaka masz cere? Bo ja rowniez mam 39 lat i cere mieszana ze skonnosciami do swiecenia latem i tak sie zastanawiam czy mi akurat te wszystkie oleje by sluzyly? No i jesli mozesz podziel sie swoim sposobem na zwalczenie celulitu. Czy moze jakas mikstura z fusow kawy?
          • jolkaj-olka34 cellulit i inne-sposoby...sprawdzone 16.04.12, 04:28
            sprawdzony sposób na cellulit to peeling dwa razy w tyg z tych składników:jakaś zwykła może być najtańsza kawa(nie rozpuszczalna )+cynamon w proszku+zwykła sól kuchenna (nie gruba bo może być za ostra)+oliwa z oliwek lub olejek np.bambino lub inny dla dzieci+starta skórka z pomarańczy(ja daję z jednej)+trochę soku z tej pomarańczy+woda mineralna=to wszystko mieszamy do uzyskanie średnio gęstej maseczki(nie może być taka że spływa ale że się utrzyma na ciele)wodę dodajemy na końcu żeby nie przelać za dużo.naprawdę jest super.może macie inne pomysły ale u mnie ten rewelacja-ja robię na całe ciało oprócz twarzy bo na twarzy nie robię peelingu z kawy tylko maseczki z alg robione w domu(przepis podam dla zainteresowanych)
            • jolkaj-olka34 maski na włosy-sprawdzony przepis i działa!!!!!!!! 16.04.12, 04:43
              to temat szeroki bo wiadomo że włosy ma każda inne i jest w sklepach tyle kosmetyków,masek,odżywek i to teraz wyszły nowe z olejami itd ale ja piszę o tym co moim włosom pomogło
              ja mam cienkie włosy i widzę ,że nowe mi rosną i to mnóstwo a używam dwa razy w tyg tego:ścieram rzepę(na raz biorę połowę) kupiona w intermarche (bo tam zawsze jest świeża)i wyciskam do miseczki sok+kilka kropelek olejku rycynowego(apteka)+trochę nafty kosmetycznej z wit A+E (apteka)+troszkękropel cytryny, oleju lnianego lub oliwy z oliwek(ja daję i to i to)+jedno żółtko+kilka kropel olejku alterra z rossmann (nie trzeba ale ja dodaję) ten z granatem i avokado.wszystko mieszam i nakładam( wmasować w skórę)i nałożyć folię i ręcznik lub turban na godz albo i dłużej a jak zapomnę bo sprzątam to chodzę nawet kilka godzin w tym turbanie.po czym myję włosy szamponem np joanna z rozmarynem albo innym a na końcu spłukuję wodą wymieszaną z octem lub cytryną .super sprawa,włoski lśnią,są miękkie i w ogóle nie wypadają .ja suszarką nigdy nie suszę -same schną.podzielcie się swoimi doświadczeniami ..
              • rikol Re: maski na włosy-sprawdzony przepis i działa!!! 16.04.12, 16:43
                rzepa i olej rycynowy to jest sposoby naszych babc na piekne wlosy. Tego typu przepisy mozna znalezc w ksiazkach o ziolach czy starych ksiazkach o urodzie.
                • kerrymarta Re: maski na włosy-sprawdzony przepis i działa!!! 17.04.12, 23:15
                  No własnie to jest natura a nie ta moda i nabijanie kasy kolejnch producentów. Już wolę ciut więcej wydać na ekologiczne warzywa z gospodarstw z atestami i rozpieszczać organizm od srodka.
                  • rikol Re: maski na włosy-sprawdzony przepis i działa!!! 19.04.12, 18:56
                    Niby tak, ale gdzie teraz znajdziesz sklep zielarski? Coraz mniej ich jest, a przeciez herbapol produkuje kosmetyki. Ja osobiscie nie lubie sie mazac ziolami itd., czasem zrobie oklad z herbaty, ale za to lubie produkty ziolowe do picia na przyklad. Do nawilzania skory probowalam stosowac olejki, ale to sie nie sprawdzilo. Uzywam teraz kosmetykow drogeryjnych i aptecznych, z lepszym lub gorszym skutkiem. Podstawa to sprawdzac sklad.
              • red_boots Re: maski na włosy-sprawdzony przepis i działa!!! 16.04.12, 19:20
                ja używam do włosów samego oleju Alterry (do robienia maski jestem zbyt leniwa :)), ma w sobie 12 olejów, w tym rycynowy na drugim miejscu w składzie i na razie mi to wystarcza. a co do porostu włosów, na jednym z blogów urodowych dowiedziałam się, że picie soku z natki pietruszki powoduje porost nowych włosów, a sam sok jest ponoć bardzo smaczny :)
    • jolkaj-olka34 co do chwilowego zauroczenia olejami i eko... 16.04.12, 04:57
      ja tylko piszę z własnego doświadczenia co mi pomogło bo wiem,że niektóre z was myślą że o znalazła się następna która nagle jest i robi wszystko"eko"ale to nie tak,bo do końca nie wiadomo co to jest eko...prawda a ja tylko przestałam dokonywać zakupów w drogeriach kremów toników masek i innych rzeczy które zapychają rynek,niech tak i ludzie kupują ale jak mi nie pasuje a wszystko mam w dużo lepszej kondycji (włosy cera itp) to po co mam iść do sklepu i znów kupić coś co wyrzucę bo mnie czy to uczula czy nie daje efektów.a w stu procentach eko to segreguję śmieci to robię na bank...i jestem z tego dumna że w krew weszło.staram sie też odżywiać ale nie żadne eko bo jak skoro jestem zdana na zakupy w sklepach a nie własnych hodowlach gdzie wiadomo jakie są warzywa owoce itp a jeść trzeba....ale chociaż staram się wszystko(prawie)przyrządzać sama czy to jogurty czy inne rzeczy.od listopada zmieniłam odżywianie i efekty są takie że się dobrze czuję a organizm nie "woła"o byle jakie jedzenie które np jest pod ręką czy na półkach w sklepie tylko wolę poczekać i przyrządzić coś fajnego zdrowszego i ze smakiem zjeść a nie napchać się jakąś kanapką z białego pieczywa z tłustą wędliną w pośpiechu bo i tak jadłam...niestety.dla mnie nie ma że to jest chwilowe ,jakaś fascynacja bo w modę weszło eko czy zdrowe odżywiane, kosmetyki ja po prostu zauważyłam co mój organizm potrzebuje i to mu daję...i już.
    • anais_pl Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 16.04.12, 12:52
      Ano właśnie. Na forach urodowych panuje teraz szał na oleje. Jestem ciekawa, czy wszystkim tak dobrze służą? Nie mają działań ubocznych, nie powodują uczuleń?
      • jolkaj-olka34 Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 16.04.12, 13:17
        ja nie mam uczulenia na to co stosuję wręcz przeciwnie.cera jest miękka i widać że ożyła bo od dwóch miesięcy to stosuję i tak po trzech tyg.efekty niesamowite.
        a spróbowałam w tamtym tygodniu nałożyć garnier 3 w 1 ten niebieski(maska i coś tam 3 w 1 ) to nie mogłam z domu po tym wyjść tak mnie to uczuliło i piekło po zdjęciu a miałam na twarzy tylko 5 minut.najwidoczniej cera tego nie chce a kiedyś stosowałam i było ok tylko miałam zmęczoną cerę i potrzebowałam kremu bo widać było że jest sucha no a wiadomo krem jak krem ale jaki tu wybrać????????i nie wybrałam żadnego -tak postanowiłam.czasem tylko stosuję krem bambino połączony z tymi olejami ale to np wieczorem jak mam ciężki dzień dla relaksu...
      • blue.berry Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 16.04.12, 17:04
        zależy od osobnika. mnie olejek arganowy bardzo uczulił. wysypało mi całą twarz.
        • anais_pl Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 16.04.12, 17:11
          Współczuję. Poczytałam trochę o ocm i z pewnością nie nadaje się dla skóry naczynkowej.
      • rikol Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 19.04.12, 18:59
        oleje moga zatykac pory. co do uczulen, to mniejsze prawdopodobienstwo, ze cie uczuli olej niz ze uczuli kosmetyk (no chyba ze ktos uczulony na orzechy uzywa oleju kokosowego). Olejki eteryczne za to sa drazniace i sa silnymi alergenami i im mniej sie ich uzywa, tym lepiej.
    • jolkaj-olka34 olej rycynowy 16.04.12, 13:27
      czy używałyście olejku rycynowego na rzęsy?ja używam i rzęsy rosną jak głupie a nie miałam prawie dolnych bo kiedyś miałam problemy z jęczmieniami w dzieciństwie a teraz nawet dolne mi rosną a stosuję od niedawna i tylko wieczorem na kilka minutek a do tego kupiłam zachwalana przez blogowiczkę mascarę vilbo zieloną za 10 zł w rossmannie i naprawdę efekt...bardzo długich rzęs,a też już miałam nie jedna mascarę ale ta jest cudna
    • jolkaj-olka34 recepty na porost włosów 16.04.12, 22:24
      jakie znacie?
      regularne picie drożdży pomaga na porost?macie jakieś doświadczenie?mi nie wypadają ale wolno rosną...może to po zimie?
    • jolkaj-olka34 helo!!!!!!!!!żyjecie??????? 17.04.12, 13:28
      podzielcie się swoimi recepturami na porost włosów itd...
    • prostaja Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 17.04.12, 18:53
      fajnie;) pójdę twoim tropem;)
      • jolkaj-olka34 jakieś recenzje........ 17.04.12, 21:52
        macie jakieś recenzje..czego używacie na porost włosów...
    • leksak Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 20.04.12, 11:40
      mialam kiedys problemy z cera i poszlam do dermatologa, ktory zapytal mnie czy wiem dlaczego mezczyzni maja lepsze cery od kobiet? Bo najczesciej nie uzywaja kosmetykow.Caly ten przemysl kosmetyczny wmawia nam, bo robia wielka kase.Nie dajcie sie zwariowac.Od wielu lat uzywam tylko wlasne, tzn jajo, avocado, ogorek itp.i to tylko od czasu do czasu.Nie mam zadnych klopotow z cera.Uwierzcie, to sie sprawdza.
      • beatakowska Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 20.04.12, 12:10
        Ha dokładnie! Faceci mają lepsze cery, właśnie tak, tak myślę obserwując otoczenie.:) My za dużo używamy tego wszystkiego a cery nasze wariują!
        • simply_z Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 22.04.12, 16:33
          mają lepsze ,bo ich skora jest grubsza i wolniej się starzeję.. a nie dlatego , że uzywaja mniej kosmetykow.
      • zawrotglowy Re: zero!!! kremów chemii tylko oleje!!i w końcu 24.04.12, 19:42
        Poza tym mężczyźni nie przechodzą huśtawek hormonalnych, które mają bardzo duży wpływa na cerę.
        Myślałam, że moda na "naturę" powoli mija, ale widzę, że jest niestety wręcz odwrotnie. Mamy szał na oleje, pewnie jako odreagowanie mody na wysuszające i matujące kremy. Moda jak to moda, z czasem przeminie, ajej ofiary na pewno będą;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka