Dodaj do ulubionych

podkład Diorlight-- opinie potrzebne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 13:25
czy któraś z Was zna i moze wypowiedzieć się nt tego podkładu?
czy sie trzyma dlugo na twarzy (przy cerze skłonnej do błyszczenia?
ma wlasciwosci matujace? kryjacy jest?
i ostatnie--czy kolor IVORY jest b. jasny??(u mnie w perfumeri nie maja tego
podkladu więc pytam). czy ten ivory jest zblizony pod wzgledem koloru do np.
air wear 15 chair?
Obserwuj wątek
    • dalloway Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne 20.06.04, 19:55
      Trzyma się długo, ale za grosz nie matuje i mało kryje. Uważam, że to świetny
      podkład i zanim moja buzia zwariowała i zaczęła się strasznie przetłuszczać,
      był jednym z moich ulubionych podkładów. Bardzo pieknie rozświetla i to bez
      drobinek - nie trafiłam na inny podkład, który dawałby równie piekny efekt
      zdrowej cery.
      Nie miałam nigdy Ivory, bo nie mam aż tak jasnej cery. Używałam 202 Camee,
      który jest 2 lub 3 w kolejce od najjaśniejszego i to był kolor minimalnie ale
      to minimalnie ciemniejszy od translucide 15 (troszkę bardziej żółty). Do air
      weara nie umiem porównać, ale loreal ma chyba te sama numeracje we wszytsich
      pudrach.
      • Gość: bleble Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 20.06.04, 21:44
        mialam kiedys ten podklad i byl ok, ale on jest podkladem transparentnym i nie
        kryje zbyt dobrze,mozna go ciut grubiej nalozyc ale wtedy jest dobrze
        przypudrowac buzie jeszcze, rozswietla fakt, jest mily na twarzy, nie pamietam
        czy dlugo sie utrzymuje. Nie matuje na pewno.
        mialam kolor najjasniejszy dostepny w polsce bo jestem bladziuch straszny :(
        chyba byl to nr 100 czyli pewnie ivory.
        mam air wear loreala nr 15 chair, i one sa podobne ale diora jest odrobine
        jasniejszy i byl lepszy dla mnie jesli chodzi o kolor. air wear jest jakby
        bardziej pomaranczowy a dior naturalny i chyba ladniejszy.Tera diorlight ma
        chyba inna buteleczke niz kiedys.
        ale te 2 podklady roznia sie od siebie bardzo!! jezeli masz cere tlusta lub
        mieszana to raczej diora tego nie polecam, bedziesz sie swiecic, jezeli lubisz
        mat to tez odradzam.
        Najlepiej jesli sprobujesz go w perfumerii,(a jak nie maja testera to idz gdzie
        indziej) inaczej sie nie da porownac, musisz kolor sobie obejrzec, bez tego nie
        kupuj bron boze.
        • Gość: plum1000 Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 00:00
          eh to i jest własnie dziewczyny...ni ekupuj bez przetestowania.Ale to wygląda
          jak niemalże żebranie jak idę i pytam czy mają próbkę..żałosne. bo jesli
          podklad kosztuje ponad 100zł to w imię czego mam go kupować w ciemno? tylko po
          wcześniejszym "przetestowaniu" na nadgarstku.To jest po prostu śmieszne..

Rezygnuję więc z tego diorlighta. bo musze miec cos choc trochę kryjącego .a
          pozytmn się jednak szybko swiecę więc to nie jest jednak coś dla mnie chyba,
          pomysle nad cliniqiem jest taki nowy perfectly real.. ponoc dobry.
          • Gość: dalloway Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne IP: *.chello.pl 21.06.04, 00:17
            perfectly real jest fajny, ale nie dla błyszczącej cery! testowałam, bo bardzo
            lubie fluidy cliniqua i uważam, że ma prawie same zalety tzn. ładne kolory,
            dobre rozprowadzania, efekt końcowy, ale nie nadaje się dla cer z tendencją do
            błyszczenia wiekszą od minimalnej
            z cliniqua gorąco polecam na lato superfit - jest bardzo lekki, nie świeci się,
            kryje ale na twarzy pozostaje niewidoczny (oczywiście nie jest to krycie w
            stylu double wear, ale dla cer bez jakichś koszmarnych problemów wystarczające -
            moje naczynka spod niego nie wyłażą), jest duzy wybór kolorów
            jeszcze bardziej matowy i chyba też ciut bardziej kryjący jest clarifying w
            kremie tej samej firmy - teoretycznie dla cer trądzikowych. to bardzo
            kontrowersyjny kosmetyk, ale ja go lubię, jest trwały i nie robi maski, fakt,
            że brzydko pachnie i trzeba nawilżać skórę mocniej niż zazwyczaj, bo potrafi
            przesuszyć
            a co do próbek to ja polecam sephory. co prawda wiele osób się skrży, że tam
            też bywają z tym problemy, ale ja nigdy nie spotkałam się z odmową. Jeśli nie m
            gotowej próbki i nie ma testera, z którego można przelać/przełożyć do firmowego
            pudełeczka to panie potrafią zadzwonić, jak już się próbka lub tester pojawi.
            naprawdę nigdy nie kupuję nic bez przetestowania i nie mam dużego problemu z
            próbkami. moja "szczęśliwa" sephora jest w gdyni.
            Za to szerokim łukiem omijam Olipmie, gdzie kiedyś ekspedientka poleciła mi w
            ramach dobrej rady udanie się na rynek w celu nabycia (sic!) próbki, której nie
            było w sklepie. Ostatnio rzeczywiście byłam na rynku po sadzonki ziół i oczom
            nie mogłam uwierzyć na widok całych kartonów próbek i miniatur wystawionych na
            sprzedaż. To wyjaśnia ich brak w perfumeriach...
            • justa_79 Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne 21.06.04, 12:23
              Gość portalu: dalloway napisał(a):
              > Za to szerokim łukiem omijam Olipmie, gdzie kiedyś ekspedientka poleciła mi w
              > ramach dobrej rady udanie się na rynek w celu nabycia (sic!) próbki, której
              nie
              > było w sklepie. Ostatnio rzeczywiście byłam na rynku po sadzonki ziół i oczom
              > nie mogłam uwierzyć na widok całych kartonów próbek i miniatur wystawionych
              na
              > sprzedaż. To wyjaśnia ich brak w perfumeriach...

może zgłaszać takie rzeczy do producenta? to w końcu może coś zrobią w tej
              sprawie...
              • Gość: dalloway Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne IP: *.chello.pl 21.06.04, 14:07
                mam silne wrażenie, że producenci mają to w nosie
                w końcu to chyba dosyć powszechny proceder, to były naprawdę duże kartony i
                zero skrępowania!
                po placu przechadzali się policjanci i też ich to nie interesowało, mieli
                natomiast czas, żeby sprawdzić wszytskie numery na moim samochodzie - czy
                czasem nie kardziony, bo jak wiadomo stare odrapane daewoo espera ida w
                zlodziejskim swiecie jak woda...
            • Gość: bleble Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 12:28
              no wlasnie nie znosze jak handluja testerami, szlag mnie trafia!! w GC nie daja
              testerow, przynajmniej w moim miescie, no chyba ze sie robi jakis zakup wtedy
              mozna cos dostac, sephory ani douglasa u nas nie ma, Wiec zawsze kupuje
              testujac cos na reku badz smaruje sie ciut w sklepie :( szczerze mowiac to
              jedyny tester z firm z gornej polki jaki dostalam w saszetce to byl clinique,
              chanel ani dior nigdy nie robi takich saszetek.
              Ja jeszcze nie znalazlam idealnego podkladu a probowalam wiele, z bardziej
              kryjacych i matujacych mozesz sprobowac np Estee lauder Dobule wear, ale
              najjasniejszy kolor to fresco, ktory dla mnie np jest za ciemny (i tak sie
              kolko zamyka mnie)
              Chanel DP
              a moze cos z Pupy? oni maja jakies matujace ale kolory raczej ciemne, pupa nie
              jest tak droga jak np chanel czy inne.
              albo clinique ale czy perfectly real bedzie ci pasowal nie wiem, nie mialam go.
              ale on chyba zbyt kryjacy nie jest
              • sniegotka Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne 21.06.04, 15:29
                Plum - Diorlight Ci nie polecam - jest bardzo lekki, ladnie rozswietla, ma ladne
                kolory (ja mialam 200 - sliczny jasny bez, ale twoj 100 tez jest b. ladny i
                jasny) - i na tym koncza sie jego zalety...
                Z wad - ekspresowo splywa nawet w chlodne dni, mam mieszna cere i non-stop sie
                kleil, przenosil na dokumenty, mialam nim popackane doslownie wszystko, po kilku
                godzinach buzia sie swiecila jak latarnia, slabo tez kryje.
                Ogolnie dobry, gdyby nie ten brak trwalosci i rozmazywanie moze wykonczylabym
                butelke. Ogolnie b. podobny do Translucide L'oreala, z tym ze kolorki lepsze i
                cena wyzsza.
                A probowalas Double Wear EL??? Troche gumowy i maskowaty jak dla mnie, za to
                matuje i kryje rewelacyjnie.

• balbina_alexandra Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne 21.06.04, 15:32
      Plum, ja miałam Diorlight i długo byłam mu wierna, uważam ze to super podkład
      na lato bo jest najlżejszy na świecie - lekki niczym piórko. Bosssski :) często
      wracałam do niego latem bo dawał mi uczucie komfortu, ale faktycznie musisz
      pamiętasz, że po pierwsze prawie wcale nie kryje, secudno - nei matuje. Po
      prostu naturalnie rozświetlona twarz. I ma jedną niebagatelną zaletę - kolor
      100 Ivory jest najjaśniejszy na rynku, prawie biały - jako naczelny wampir tego
      własnie używałam. Może sie nawet okazać za jasny dla co poniektorych :) a
      raczej był - ten podklad został właśnie zastąpiony przez nowość Dior Purelight
      chyba??? Nie znam, próbki nei miałam, nie testowałam...

Double Perfection moim zdaniem na lato za ciężki, polecam betłuszczową
      Divinorę - tę w smukłej białej butleczce, to moj podkląd nr 1. Bardzo lekki, a
      kryje troszke bardziej niż Diorlight (ale to nadal podkład transparentny).
      Widzę że z Dalloway sporo nas łączy - ja też bardzo lubiłam niepopularny
      Clarifying Make up Clinique (btw wycofywany z naszego pięknego kraju), odcien
      clear cream idealny, mat niesamowity, do poprawek polecam prasowaną wersję.
      Estee Lauder unikam jak mogę bo paleta w kraju jest chyba dla mulatek,
      najjaśniejszy fresco nie pasowałby mi nawet gdybym się opalała (a i tak tego
      nie robię). A propos wycofywania, bladoskóre będą miały ciężki żywot, Chanel z
      Polski wycofuje na 100% najjaśniejszy odcien DP 10 LImpide (tego używam).

POlecam pod rozwagę wszsytkim nowy podkład mojej ulubionej firmy nr 2 - nowy
      YSL, Teint Mat Purete - bardzo fajny matujący podklad. Lekki i non transfer,
      myślałam że nie da się tego pogodzić! Siostra dostałam próbkę w Sephorze, potem
      ja dostałam drugą i musiałam go mieć :) nie będę wyliczać ile już mam
      podkładów, ale nie mogłam sie oprzeć - świetny, świetny!

Co do perfumerii/próbek itp - ja tam nigdy nie mam problemów. Do Olimpii w
      Klifie nie chadzam, za to dużo kupowałam w Olimpii na świetojańskiej - bardzo
      lubiłam te dziewczyny. Teraz już nie pracuję w Gdyni, tylko w Gdańsku ale nadal
      mam ten sklep pod nosem... jest teraz w centrum Madison :) Nie wiem, moze
      dlatego że często robiłam tam zakupy i byłąm rozpoznawalna, ale nawet przy
      drobnym zakupie dostawałam próbki. Polecam wlasciciwie wszystkie Sephory w
      3mieście, odradzam Douglasa na Morenie (lepszy w Alfie), a moja ulubioną
      perfumerią jest od dawna Marionnaud w Madisonie :)

Dalloway, ciągle płodzę liścik do Ciebie :)))) buziaki! Ola
      • balbina_alexandra Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne 21.06.04, 15:36
        Tfu co ja plotę...
        oczywiście miało być tak:

Nowa Olimpia jest w centrum Manhattan
        a Marionnaud w Madison...
        • Gość: plum1000 Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 16:41
          co do superfit cliniq to mam ten podklad. nie wiem jednak czy on dobry
          bo ...kupilam kolor za ciemny;-( nie wiem jak to sie stalo..a! wiem- w GC
          kobieta stwierdzila ze to bedzie dla mnie okej. a sie mylila..naiwna
          zasugerowalm sie jej zdaniem.
          co do próbek- mieszkam w malutkim mieście-Zakopane. I chcąc próbki to musze
          jechac do krakowa- do np. GC- ale co mam iśc i prosic o kilka próbek róznych
          podkładów.. A kupic w ciemno kilka podkladów to tez nie bardzo mnie stać.
          CZyzbym miala zostac przy air wear i revlonie..hmm ni ewiem
          chcialabym cos wyrównującego koloryt- juz nawet sklonna jestem isc
          na "ustępstwa" by maleńko krył ale by matowił i nie spływał..
          co do estee lauder to oglądalam go w sklepie w sobotę i najjasniejszy ivory
          jest jak dla mnie za ciemny..ale idę zaraz z pojemniczkiem po próbke (pani
          powidziala ze mi da jak przyniosę pojemnik ;-).
          a o DP chanela czytalam (chyba) że on jest dla cer bezproblemowych.

No nic ide do perfumeri po próbkę estee lauder.
          dzięki za opinie.
          aaa a "Pupy to u mnie raczej nie ma wogóle w sklepach.

plum
      • Gość: Sylvia Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 17:49
        Witaj! A mozesz mi powiedziec jaki kolor masz tego podkladu z YSL? Bo ja tez
        mam strasznie jasna cere, uzywalam kiedys DP Chanel wlasnie kolor 10 Limpide
        ale jest faktycznie za ciezki na lato i troche wysuszal. Zastanawiam sie nad
        tym YSL ale nie wiem czy ma taki jasny odcien. Moglabys mi jeszcze polecic
        jakies podklady dla mieszanej cery w takim jasnym kolorze wlasnie? Bo widze ze
        masz spore doswiadczenie i moze cos podpowiesz kolejnej bladej twarzy:)
        Pozdrawiam!
        • Gość: Sylvia Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 17:53
          Aha zapomnialam dodac ze powyzszy post byl skierowany do Balbiny:)
          Mozesz jeszcze napisac ktory kolor mialas z tej Divinory?
          • Gość: balbina_alexandra Re: podkład Diorlight-- opinie potrzebne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 20:57
            Hej! Z YSL mam odcień 7 (ale jak sie on nazywa to nie pisze...). Z Divinory
            zawsze odcień Rose Clair, ewentualnie Beige Clair (zimą mi bardziej pasują
            różowe odcienie, a latem beże). Resztę dopiszę w wątku o podkładach dla
            jasnoskórych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka