Dodaj do ulubionych

Twardy cień do powiek

16.05.12, 20:15
Czy można coś na to zaradzić.Mam sobie 4 cienie tej samej firmy.3 z nich są okej, jeden po kilku dniach używania(pędzlem nie palcem) zrobił się na wierzchu twardy i taki jakby wyświecony.Ciężko go nabrać, zeskrobałam trochę z powierzchni.Czym to może byc spowodowane i czy można temu zaradzić?Sprawdzałam datę, cień jest w porządku.
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: Twardy cień do powiek 16.05.12, 20:45
      a nie zamoczyłas go?
      jestes pewna,ze to cień a nie np.liner?
      • maggi9 Re: Twardy cień do powiek 16.05.12, 20:56
        Nie zmoczyłam.
        Na pewno jest to cień, nie liner.
    • zawrotglowy Re: Twardy cień do powiek 16.05.12, 20:56
      Mam takie dwa lub trzy cienie Catrice, kilka innych tej firmy jest w porządku. Dodatkowo mają nierówną powierzchnię i to wyświecenie i twardość występuje w takich małych wysepkach na powierzchni całego cienia. Wydaje mi się, że to po prostu wina niedokładnego zmielenia. Nie wpadłam na żadne rozwiązanie tego problemu, poza takim, że nie kupuję już cieni Catrice, bo ich jakość jest bardzo nierówna.
    • lonely.stoner Re: Twardy cień do powiek 16.05.12, 21:51
      ja tak mam z 1 cieniem- czarnym, i po prostu uzywam go tylko na mokro do robienia kreski.
      Podobnie mi sie zbrylil z wierzchu- takie twarde wysepki, wypiekany roz z Bourjois- zdrapalam to delikatnie chusteczka higieniczna (a wlasciwie starlam) i przestalam nosic pedzel w puderniczce- bo stwierdzilam ze chyba bakterie z pedzla go tak utleniaja. Pomoglo.
    • znana.jako.ggigus Re: Twardy cień do powiek 17.05.12, 13:34
      umyj pedzel i zdrap te skorupke.
      Trzeba myc pedzle, bo na nich sie zbiera wszystko.
      • maggi9 Re: Twardy cień do powiek 17.05.12, 15:17
        Rany wiem, że trzeba myć pędzle to chyba norma, prawda?
        • znana.jako.ggigus ale ta skorupka 17.05.12, 15:45
          to m. in. loj z powiek, ktory zawedrowal na pedzel, a potem na cien.
          nie ma sie co oburzac.
          • maggi9 Re: ale ta skorupka 17.05.12, 15:48
            Pędzle myję minimum raz na tydzień, czasem dwa.Cień jest w miarę nowy, dobrej firmy.Nie jest to na pewno liner.
            Zastanawiam się czy go nie reklamować.
            • znana.jako.ggigus Re: ale ta skorupka 17.05.12, 17:00
              a ja wlasnie widze, ze musze umyc moje i to koniecznie.
              Mialam swego czasu podobny problem, uzywalam wtedy jeszcze aplikatorow z gabka.
              Tylko w jednym miejscu cien sie zmienil. Ale zdrapalam i problem zniknal raz na zawsze, chociaz ja nie myje pedzli czy gabek tak czesto jak Ty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka